اخیرا در مسابقهای که برای طراحی یک پل گردشگری عابر پیاده بر رودخانه زاینده رود برگزار شد، طرح «پل رواق» به عنوان ایدۀ برتر برگزیده شد.
پروژۀ معماری «خانه اصفهان H تا V» در منطقهای با تراکم بالا در شهر اصفهان ساخته شده است. این پروژه طراحیای دارد که تلاش میکند روابط میان فضاهای مختلف خانههای سنتی اصفهان را به شکلی مدرن و در عین حال وفادار به اصالتها و هویت محلی حفظ کند.
در پروژه «به سوی خانه وحشی»، این رویکرد با استفاده از یک سامانه ساختاری منحصربهفرد به نام «معماری تاشو» به نمایش گذاشته شده است. این سامانه با فرمهای روان و گذارهای بدون درز تعریف میشود. پوسته بتنی به ضخامت ۱۱.۵ سانتیمتر با گچ سنتی تاپی در بخش بیرونی و گچ گلی برای پوشش فضای داخلی استفاده شده است. این انتخاب مصالح نیاز به ستون یا تیر را از بین برده است.
جریانات غالب معماری ایران در دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ به یک جریانتأثیرگذار معماری مدرن تبدیل شده بود.
پروژۀ معماری «صحنهای برای رویداد» که در شهر سپیددشت استان لرستان ساخته شده، در سال ۱۴۰۲ توانست رتبه دوم «جایزه معمار» در بخش پروژههای عمومی را به دست بیاورد.
در اینجا با ده شاهکار معماری چینی در سال ۲۰۲۴ به انتخاب یکی از معتبرترین نشریات معماری دنیا آشنا خواهید شد.
پروژۀ ویلای دو قوس در سال ۲۰۲۲ توانست مدال برنز مسابقه معماری A 'Design Award را کسب کند. این پروژه در سال ۲۰۲۱ نیز در دو مسابقه معماری Trezzini و «معماری قارهای» مورد تقدیر قرار گرفته بود.
ساختار بیرونی این بنا یادآور معماری «بروتالیستی» است که ویژگی اصلی آن استفاده از بتن عریان برای ایجاد احساس عظمت و استقامت بود؛ احساسی که شاید در وهلۀ اول و بر طبق یک نگاه کلیشهای، با یک محیط «زنانه» چندان سازگار نباشد. اما نکتۀ اصلی این اثر میتواند در همین نهفته باشد: ارائۀ تعریفی دوباره از «زنانگی» در قالب مفاهیمی همچون استقامت، سرسختی و اراده.
کارفرمای این پروژه یک زوج بازنشسته هستند که فرزندان و نوههای آنها برای اقامت طولانی میآیند. آنها هواداران مشتاق محیط زیست و طبیعت هستند و مایلند نشان دهند چگونه میتوان در یک خانه ۷۰ مترمربعی بسیار راحت زندگی کرد و تأثیر بسیار کمی بر محیط گذاشت.
رزاس، خانهای با تاریخ ۲۰۰ ساله در یکی از محلات قدیمی کاشان بود؛ خانهای با سقفهای فروریخته و دیوارهای شکسته که تنها دو سال زمان لازم داشت تا دوباره به یک جواهر درخشان و یک عمارت زنده و شاداب تبدیل شود.
طراحی در نوردهون، دسترسی را در اولویت قرار میدهد. ساکنان میتوانند در شعاع پنج دقیقه به امکانات ضروری برسند و وابستگی به اتومبیل را کاهش دهند و از طریق پیادهروی و دوچرخهسواری سبک زندگی سالمتری را ترویج کنند. این رویکرد نهتنها باعث صرفهجویی در زمان میشود، بلکه حس اجتماعی را تقویت میکند، زیرا مردم بیشتر در محلههای خود با هم تعامل دارند.
این پروژۀ معماری ممکن است مطابق با سلیقۀ کسانی که صرفا علاقمند به طرحهای مد روز هستند نباشد، اما ترکیبی از بازیگوشی و نوستالژی در آن هست که شخصیتی منحصربهفرد و ویژه به آن بخشیده است.
ساختار خانههای درختی با پیشرفت فناوریهای مدرن تغییر کرده و تنوع فراوانی یافته است؛ از سازههای ساده با یک سکوی چوبی تا ساختارهای دوطبقه با پلهای معلق. طراحی این خانهها با گذر زمان تکامل یافته و مواد جدید، طراحیهای سازهای پیشرفته و فرمهای نوآورانه را در خود جای داده است.
دیوارهای خانه فاکس گلاو به شکل زیگزاگی جالب توجهای در اطراف یک حیاط مرکزی چیده شدهاند. یک مسیر ورودی سنگفرش به حیاط منتهی میشود که شامل یک فضای نشیمن است و توسط راهرویی شیشهای احاطه شده که بخشهای مختلف خانه را به هم متصل میکند.
شرکت معماری برزیلی «استودیو MK۲۷» خانهی بتنی آزول را در جنگلهای استوایی سواحل ایالت سائوپائولو برای ادغام بهتر با مناظر اطراف در سطح بلندتری از زمین ساخته است.
از یک کافۀ زیرزمینی در هنگکنگ تا «کلیسای مرغ سوخاری» در آمریکا؛ در اینجا فهرست ده رستوران و کافۀ برتر دنیا در سال ۲۰۲۴ را ملاحظه میکنید که توسط وبسایت معماری Dezeen انتخاب شدهاند.
پروژۀ معماری «گلستانه» که یک زوج معمار آن را برای اقامت خودشان در یکی از روستاهای اطراف چالوس ساختند، در سال ۱۳۹۴ رتبه اول «جایزه معمار» در بخش تکواحدی مسکونی را کسب کرد و به عنوان رتبه اول هشتمین دوره مسابقه «معماری داخلی» نیز برگزیده شد. علاوه بر این، «گلستانه» در همان سال به فینال دو مسابقه معماری خاورمیانه و آسیا نیز راه پیدا کرد.
این سرویس بهداشتی که در محوطه شرکت مدیریت تولید برق در بزرگراه بعثت تهران ساخته شده، در سال ۱۳۹۰ به فینال «جایزه معمار» در بخش «ساختمانهای عمومی» راه پیدا کرد و مورد تقدیر قرار گرفت.
این خانه بر فراز تپهای مشرف به دریای اژه با الهام از مناظر صخرهای اطراف ساخته شده است. یک دیوار گرانیتی موجود به طول ۶۲ متر، ستون چیدمان خانه را تشکیل داده و بر انتخاب مصالح داخلی اثر گذاشته است. استودیوی A ۳۱ این ویلا را به یک معنا در منظرهی پیرامونش پنهان کرده تا کمترین تاثیر منفی را بر منظره طبیعی اطراف بگذارد.
پروژه معماری «باغ ویلای ۱۳۱» که در حومۀ شهر اصفهان ساخته شده، در سال ۱۳۹۵ به فینال «جایزه معمار» در بخش «تکواحدی مسکونی» راه پیدا کرد و مورد تقدیر هیات داوران قرار گرفت.