bato-adv
کد خبر: ۵۰۳۲۵

ملی‌پوش کشتی دوبنده تیم‌ملی آذربایجان را برتن می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۸ - ۳۰ خرداد ۱۳۸۹


ملي‌پوش كشتي فرنگي ايران در المپيك پكن و دارنده دو مدال برنز جهان و طلاي آسيا در اقدامي تعجب برانگيز و بهت آور در مسابقات قهرماني آذربايجان شركت كرد.

سامان طهماسبي ملي پوش سال‌هاي اخير كشتي فرنگي ايران كه دو بار بر سكوي سوم جهان ايستاد و مدال طلاي آسيا را هم در كارنامه خود داشت، به دنبال مشكلات مالي به كشور آذربايجان رفت و در مسابقات قهرماني كشور آنها به مقام قهرماني رسيد تا تمامي كشتي دوستان و حتي جامعه ورزش را شگفت زده كند. حال بايد منتظر ماند و ديد كه آيا اين كشتي‌گير سنندجي دوبنده تيم ملي آذربايجان را در مسابقات جهاني 2010 مسكو خواهد پوشيد يا خير.

بنا بر اعلام رسانه هاي آذربايجان، طهماسبي در مسابقات قهرماني اين كشور شالوا گادابادزه نفر سوم اروپا را شكست داد و قهرمان شد.

طهماسبي با كسب مدال طلاي اين رقابت ها 5 هزار دلار جايزه گرفت و به مدت يكسال ماهانه 750 دلار دريافت خواهد كرد تا حداقل از مخارج يكسال خيالش راحت باشد.

اما مسئله قابل تعمق عدم توجه به وضعيت قهرمانان ملي به خصوص كشتي ورزش اول ايران است. سوال اينجاست در جايي كه فوتباليست هاي درجه چندم آن سالي چند صد ميليون پول به جيب مي‌زنند، چرا بايد كشتي‌گير ملي‌ به خاطر نداشتن كار و مسكن دست به چنين كارهايي بزند.

حتي جمشيد خيرآبادي مربي وي در گفت و گو با سايت فدراسيون كشتي اعلام كرد كه طهماسبي به خاطر نداشتن شهريه دانشگاه چند ماهي نيز تحصيل را رها كرده بود.

هر چند همه اين مسائل باعث نمي‌شود يك ورزشكار ايراني در پيراهن يك كشور ديگر به دنبال كسب افتخار باشد اما اين حركت طهماسبي مي تواند مسئولين ورزش را به فكر فرو ببرد تا به وضعيت زندگي قهرمانانشان توجه كند و حداقل جوايز آنها در مسابقات جهاني را قانونمند كند.

آخرين مصاحبه سامان طهماسبي با خبرگزاري دانشجويان ايران كه دو هفته پيش انجام شد و همچنين گفت و گوي مربي وي با سايت فدراسيون كشتي در ادامه آمده است:

سامان طهماسبي: چهار سال است فقط حرف شنيده‌ام 
كسب دو مدال برنز كشتي فرنگي جهان و قهرماني آسيا در كشتي فرنگي از سامان طهماسبي پرافتخارترين ورزشكار استان كردستان ساخت اما اين كشتي‌گير بيش از اين كه به كشتي فكر كند، در حال دست و پنجه نرم كردن با مشكلات زندگي است.

طهماسبي كه پس از حميد سوريان پرافتخارترين فرنگي‌كار ايران در سال‌هاي اخير محسوب مي‌شود، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: حدود چهار سال است كه تنها وعده شنيده‌ام و هر مسوولي هم بر سر كار مي‌آيد به فكر ما قهرمانان نيست. چند سال است كه هم مشكل مسكن و هم مشكل كار دارم.

ملي‌پوش ايران در المپيك پكن ادامه داد: در اين سال كه دوبار بر سكوي جهاني ايستادم و قهرمان آسيا شدم، خيلي پي‌گير حل مشكلاتم شدم اما هر كسي آن را بر گردن ديگري مي‌انداخت و كسي پاسخگو نبود. مشكلاتم زياد است و بدتر آن است كه يك قهرمان صبح تا شب دنبال مسوولين بدود ولي نتيجه‌اي نگيرد.

طهماسبي در پاسخ به اين سوال كه تمرين‌هاي كشتي است چگونه است، گفت: تمرين مي‌كنم اما چه فايده. از اين طرف هيچ كس پاسخگوي مشكل تيم نيست اما از طرف ديگر در حالي كه مربي‌ام در اردوي تيم ملي است، به اردو هم دعوت نمي‌شوم تا بتوانم بهتر تمرين كنم. در شهرستان امكانات تمرين خوبي نداريم و با اين شرايط انگيزه‌اي برايم نمانده است.

برنده دو مدال برنز جهان در پايان گفت: من به عنوان يك قهرمان ملي كه افتخاراتي را به دست آوردم نه شغل دارم و نه مسكن. گوش شنوايي هم پيدا نمي‌شود و هيچ كس به فكر نيست.

خيرآبادي: طهماسبي به زودي از دنياي كشتي خداحافظي مي‌كند

جمشيد خيرآبادي مربي تيم ملي كشتي فرنگي بزرگسالان و همچنين مربي سازنده‌ي سامان طهماسبي در گفت و گو با روابط عمومي فدراسيون كشتي در اين رابطه اظهار كرد: صريحا اعلام مي‌كنم كه سامان طهماسبي به خاطر مشكلات فراوان در زندگي شخصي مجبور به ترك دانشگاه شده است و اگر اين روند به همين صورت ادامه داشته باشد به زودي او از دنياي كشتي نيز براي هميشه خداحافظي خواهد كرد من به عنوان مربي سازنده‌ي او واقعا متأسفم كه نمي توانيم اين فرنگي‌كار بسيار خوب و جوان كشورمان كه تازه به مرحله‌ي پختگي رسيده است را در اردوهاي تيم ملي در اختيار داشته باشيم آن هم به اين خاطر كه او بدليل مشكلات مالي حتي براي سفر از كردستان به تهران نيز مشكل دارد.

وي افزود: در حالي كه ساير كشورهاي جهان از قهرمانان جهان و قاره‌اي خود بسيار مراقبت مي‌كنند ولي متأسفانه ما با دست خودمان شرايطي را بوجود مي‌آوريم كه امثال سامان طهماسبي براي هميشه از دنياي ورزش قهرماني خداحافظي كنند.

خيرآبادي با بيان اينكه مسئولان استان كردستان نمي‌خواهند كه براي اين افتخار آفرين استان خود قدمي برداردند تصريح كرد: مگر استخدام شدن فردي مثل طهماسبي و يا يك كمك كوچك به او براي داشتن يك سرپناه براي مسئولان سياسي و يا ورزشي استان كردستان چه هزينه‌اي در بر دارد كه آن‌ها عليرغم نامه‌نگاري‌هاي بسيار زياد ما و خود طهماسبي تاكنون نسبت به اين موضوع بي‌اعتنا بوده‌اند؟!

مربي سازنده‌ي سامان طهماسبي در پايان خاطرنشان كرد: طهماسبي حتي شهريه‌ي دانشگاه خود را نيز ندارد و بدليل همين موضوع به ناچار چند ماهي است كه دانشگاه را رها كرده است من براي سامان بسيار متأسفم كه در استاني زندگي مي‌كند كه مسئولان آن تا اين حد نسبت به آينده‌ي او بي‌تفاوت هستند شايد اگر مسئولان استان مي‌دانستند كه ورزش مي‌تواند بسياري از معضلات را كم كند با الگوي جوانان كردستاني اين گونه برخورد نمي‌كردند!

bato-adv
مجله خواندنی ها