bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۰۳۸۲۳

آیا امام به مردم، وعده ی آب و برق مجانی داده است؟

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۰


دولت موقت مهندس بازرگان برای بار اول لایحه‌ی آب و برق مجانی را تصویب کرد و وعده‌ی آنرا هم به مردم داد و امام خمینی چند روز بعد، این وعده‌ی دولت موقت را تصحیح و تکمیل کردند.

به گزارش فارس،‌ سی و سه سال است که دشمنان امام و انقلاب، با وارونه سازی یک خبر و تحریف ماجرا، مدعی هستند که امام خمینی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به مردم ایران قول داده است که آب و برق مجانی می شود. دروغگویان حتی مدعی هستند که امام بزرگوار ما، در بدو ورود به وطن یعنی در دوازدهم بهمن سال ۵۷ این وعده را به مردم داده است!

اما رجوع به اصل سخنان امام در بهشت زهرا نشان می دهد که اصلا و ابدا چنین وعده ای در سخنرانی امام خمینی وجود ندارد و در حقیقت این مساله مربوط است به سخنرانی ایشان در ۱۲ اسفند سال ۵۷ و در مدرسه فیضیه.

البته برای دشمنان امام فرقی نمی کند که این سخنرانی مربوط به ۱۲ بهمن باشد یا ۱۲ اسفند. آنها با استناد به این سخنرانی و عدم تحقق چنین وعده ای، می خواهند اینگونه وانمود بکنند که امام خمینی و یا انقلاب، مردم را فریب داده اند و یا با چنین وعده هایی انقلاب را پیش برده اند و یا اینکه این قبیل وعده ها فاقد پشتوانه علمی و کارشناسی و به دور از واقعیت بوده است! متاسفانه در نوشته های ضدانقلاب انواع و اقسام توهین و اهانت و فحاشی را علیه امام می بینیم.

در مقابل، دوستان امام و انقلاب و حتی برخی مسئولان رسمی کشور هم گاهی ضمن تایید این مساله، به زعم خود سعی کرده اند با توجیهات مختلف از امام و انقلاب دفاع کنند! گویا اینها هم باور کرده اند که امام چنین وعده ای را به مردم داده است! مثلا آقای علیرضا محجوب نماینده مجلس گفته است:«حضرت امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی اعلام کردند آب و برق برای مردم رایگان است، اما پس از آن کارشناسان اعلام کردند که اجرای این موضوع تنها برای افراد کف جامعه امکانپذیر است.»

این اظهارات موافق و مخالف در حالی صورت می گیرد که مراجعه به اسناد انقلاب و آرشیو مطبوعات آن روز، نشان می دهد که شخص دیگری غیر از امام برای اولین بار این وعده را به مردم داده است! در حقیقت مطلب امروز من هم افشای این دروغ سی ساله و بیان یک واقعیت پنهان است.

ابتدا به عبارت امام توجه کنید: «علاوه بر اینکه زندگی مادی شما را میخواهیم مرفه بشود، زندگی معنوی شما را میخواهیم مرفه کنیم. شما به معنویات احتیاج دارید، معنویات ما را اینها بردند. دلخوش نباشید که تنها مسکن میسازیم، آب و برق را برای طبقه مستمند مجانی میکنیم اتوبوس را برای طبقه مستمند مجانی میکنیم دلخوش به این مقدار نباشید معنویات شما را، روحیات شما را عظمت میدهیم. شما را به مقام انسانیت می رسانیم. اینها شما را منحط کردند؛ این قدر دنیا را پیش شما جلوه دادند که خیال کردید همه چیز این است.»

همان طوری که اشاره شد این سخنرانی مربوط است به روز شنبه دوازدهم اسفند ۱۳۵۷. از این عبارات مشخص می شود که حتما شخصی غیر از امام این دلخوشی مادی را برای مردم به وجود آورده است! با مرور اخبار روزهای قبل از سخنرانی امام، این شخص نامعلوم و این حقیقت پنهان مشخص می شود.

کیهان ۸ اسفند ۱۳۵۷ / سخنگوی دولت: «برای کم در آمدها؛ آب و برق مجانی می شود!» سخنگوی دولت کسی نیست جز آقای عباس امیرانتظام! به عبارت دیگر لایحه ی آب و برق مجانی را اولین بار دولت موقت مهندس بازرگان تصویب کرد و وعده ی آنرا هم به مردم داد و امام خمینی چند روز بعد، این وعده ی دولت موقت را تصحیح و تکمیل کردند!

در حقیقت امام به خاطر این که مبادا این قبیل وعده های دولتی، انقلاب اسلامی را به انقلابی صرفا مادی و با اهدافی مادی تبدیل کند، مصوبه دولت موقت را اینچنین تصحیح می کند که دلخوش به این نباشید که آب و برق مجانی می شود! امام بزرگوار ما توضیح می دهد که انقلاب اسلامی علاوه بر اینکه وظیفه دارد به فکر رفاه مادی مردم باشد، دنبال رفاه و سعادت معنوی آدمها هم هست. چرا که انقلاب اسلامی بیشتر از آنکه مادی باشد، انقلابی معنوی برای گستتن بندهای اسارت و بردگی ناشی از استبداد و استعمار و استحمار بود.

پس در سخنان امام خمینی وعده ای وجود ندارد. ایشان با توجه به احتمال تغییر ذائقه مردم و تحریف معنا و مفهوم و آرمان انقلاب، هدف اصلی انقلاب را برای مردم و شاید هم برای دولت موقت تبیین کردند.

فراموش نکنیم که دولت مهندس بازرگان و اعضای کابینه و شخص آن مرحوم، خودشان را آدم هایی متخصص و روشنفکر می دانستند که توانایی حل مشکلات مردم را دارند. آنها گاهی به صراحت و گاهی هم با ایما و اشاره، روحانیون و رهبران انقلاب را به سنتی بودن و بی سواد بودن متهم می کردند!

به هرحال خوب یا بد، جدای از اینکه موافق این وعده باشیم یا مخالف آن و اصلا هر تفسیری که برای وعده آب و برق مجانی داشته باشیم، این دولت بازرگان بود که اولین بار این لایحه را تصویب کرد و خبر این وعده ی تاریخی را هم شخص آقای امیرانتظام یعنی سخنگوی دولت موقت و معاون نخست وزیر وقت در اختیار مطبوعات قرار داد!

پس اگر به زعم ضدانقلاب، وعده ی دروغی داده شده و یا وعده ای غیرکارشناسی به مردم داده شده، چرا کسی از بازرگان و دولت موقت اسم نمی برد؟! عدم اشاره ضدانقلاب و حتی دوستان انقلاب در سی سال گذشته به این حقیقت مهم و پنهان، جالب و عجیب است. اگر عبارت «آب و برق مجانی» را در اینترنت جستجو کنید، صدها و شاید هزاران سایت و وبلاگ و کلیپ و فیلم اهانت آمیز علیه امام خمینی پیدا می کنید که همه آنها بدون کمترین اشاره ای به این مصوبه دولت بازرگان، فقط و فقط به امام خمینی اهانت می کنند! اما کسی نمی گوید که سخنان امام، در حقیقت اشاره به وعده دولت بازرگان بوده است!

امروز که به مدد آرشیو کیهان، مشخص شده است اولین بار این وعده را دولت موقت به نخست وزیری مهندس بازرگان به مردم داده و خبر آن را هم شخص عباس امیرانتظام در اختیار مطبوعات قرار داده، آیا دروغگویان و هتاکان، به این حقیقت اعتراف می کنند؟ البته احتمالا، حالا که همه چیز ثابت شده، باز هم باید منتظر سوالات و شبهات جدید باشیم! ماجرای گاو بنی اسرائیل را که یادتان هست؟!

پی نوشت و اصلاحیه
بعضی دوستان معتقدند که تصویب آب و برق مجانی در دولت، تحت تاثیر سفارشات امام خمینی به دولت موقت بوده است. دلیل این دوستان پیام ۱۴ ماده ای امام در تاریخ ۹ اسفند و نطق تلویزیونی مرحوم بازرگان در تاریخ ۲۳ اسفند ۵۷ است. مهندس بازرگان در این مصاحبه تلویزیونی که متن آن در کیهان ۲۴ اسفندماه نیز به چاپ رسیده، ادعاهایی را درباره امام مطرح کرده است. مثلا وی ادعا کرده است که امام بدون مشورت با دولت و یا با صدور اعلامیه، خواسته است که آب و برق مجانی شود!

در حالی که اگر صحیفه امام را مرور کنیم، قبل از تاریخ مصوبه هیات دولت، هیچ سخنرانی و اطلاعیه ای از طرف امام سراغ نداریم که به موضوع آب و برق مجانی اشاره شده باشد. تنها موردی که وجود دارد همان پیام ۱۴ ماده ای مورخ ۹ اسفندماه است که بعد از تصویب آب و برق مجانی در دولت، صادر شده است. البته امام در این نامه از قید «فعلا» و «برای طبقات کم بضاعت» استفاده کرده است.

پس این احتمال وجود دارد که پیش از این، رهبران انقلاب یا شورای انقلاب و یا امام به طور خصوصی و نه از طریق فشار رسانه ای و یا صدور اعلامیه، به دولت پیشنهاد چنین کاری را داده باشند. اما چرا مرحوم بازرگان در مصاحبه ۲۳ اسفند ادعا کرده است امام از طریق اعلامیه و بدون مشورت با او دستور داده؟!

نگاهی به آرشیو سخنان امام نشان می دهد که علت اصلی ناراحتی مهندس بازرگان چیز دیگری بوده است. چون قبل و بعد از تصویب لایحه دولت، نشانه ای از نارضایتی دولت از این پیشنهاد دیده نمی شود و موردی هم سراغ نداریم که امام در اعلامیه و یا سخنرانی عمومی، دولت را برای این مساله خاص تحت فشار قرار داده باشد. اتفاقا برعکس، امام بعد از تشکیل دولت موقت، بارها مردم را به همکاری با دولت در جهت رفع محرومیت ها تشویق و به صراحت تاکید می کرد که رفع این محرومیت ها به زمان زیادی نیاز دارد.

نکته اینجاست که امام در روزهای قبل از مصاحبه بازرگان (دهم و پانزدهم اسفند) انتقادات تندی را به سیاست گام به گام دولت در رفع مفاسد دستگاه های دولتی و وزارتخانه ها و باقی ماندن برخی مظاهر رژیم گذشته مطرح کرده بود که این مساله موجب ناراحتی و گلایه مهندس بازرگان می شود. اما وی سعی کرد بدون ارائه پاسخی قانع کننده به انتقادات اصلی و اساسی امام و با اشاره به مسائلی چون آب و برق مجانی که مصوبه دولت خودش نیز بود، انتقادهای امام را احساسی و غیرتخصصی معرفی کند!

به هرحال آب و برق مجانی، چه با سفارش امام بوده و چه نبوده، مصوبه دولت موقت در تاریخ ۸ اسفند ۵۷ بوده است آنهم با قید فعلا و برای اقشار کم درآمد، نه برای همیشه و همه مردم. نکته مهمتر اینکه علی رغم چاپ اصل سخنان دوازدهم بهمن امام در مطبوعات آن روز، هنوز هم عده ای اصرار دارند که امام در بدو ورود به ایران، وعده ی آب و برق مجانی را داده است!

ناشناس
-
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۷
این خوانندگانی که میان نظر می دن ، چرا وقت خودتون رو تلف می کنین . یه بار مطلب رو از بالا بخونین ، " به گزارش فارس " حالا هی بیاین اعصاب خودتون رو خط خطی کنید ...
آره آقا جون ایشون نگفتن ... حتما نگفتن دیگه ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۷
امام در بهشت زهرا نگفت ولی در دیدار با مردم قم یا کردستان در فروردین 58 گفتند که آب را مجانی می کنم برق را مجانی می کنم به اینه هم قانع نباشید اتوبوس را هم مجانی می کنم مال خودتان است نقل به مضمون این آقایان که این جوری با تاریخ معاصر برخورد می کنند خطری که متوجه ماست این است که نسل جوان تمام منابع فقه وحدیث ما را زیر سوال میبرد
فرارو جان جان مادرت سانسور نکن چاب کن بگذار بعضی ها بفهمن که دروغ گویی خدمت به دین وانقلاب نیست وامام احتیاجی به این دروغ ها ندارد خودایشان شهامت داشتند وقتی که دیدند ادامه جنگ مصلحت نیست جام زهر را سربکشند وابروی خودشان را با خدا معامله کنند
ناشناس
-
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
من با گوشهای خودم این سخنان مبنی بر رایگان شدن اب و برق .... را شنیدم اما بعدا معلوم شد که این کار به دلیل محدودیت منابع مالی امکان پذیر نیست و گرنه امام راحل ارزوی رفاه مالی و تعالی اخلاق را برای ملت ایران داشتند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
آيا فقر كاملاً برچيده شده بيكاري چطور؟طلاق؟ ميزان پرونده هاي جرائم در دادگاهها و مشكلات فرهنگي جامعه ازدواج و .... و چراهاي بسيار؟؟؟؟ البته در جامعه اي كه مسئولينش ادعا دارن!!! اگر نداشتن باز ميشد توجيه كرد....!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
-
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
آقاي نويسنده مقاله لطف كنند فيلم سخنراني امام(ره) درروز 12 بهمن 57 در بهشت زهرا را يكبار ديگر با دقت مشاهده وگوش كنند چون برداشت بقيه غير از برداشت نويسنده مقاله ميباشد
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
حالا هی بزنین تو سر دولت مهندس بازرگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
با این مطلب میخواهید چه چیزی را ثابت کنید . وعده دادند چون تجربه حکومت را نداشتند و مشاوران هم همینطور . بعد دیدند نمیشود . به همین سادگی . البته اگر الان هم با گران شدن همه چیز دست چپاولگران بر کشور را و نفت مفت و مجانی برخی را قطع کنند چرا که نشود ؟
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
شما ها که هی آرشیو آرشیو می کنید حتی برای یک کلمه امام ارزش و احترامی قائلید ؟ اصلا می دونید امام دردش چی بود امام درد و ترسش از این اوضاع بی دینی و بی عرضگی و بی مسئولیتی مسئولان بود که مبادا به نام اسلام گند بزنند به اسلام و مسلمانان که همین هم شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
اگر ممكن است فيلم سخنان امام در بهشت زهرا را پخش كنيد.با تشكر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
اگر ممكن است فيلم سخنان امام در بهشت زهرا را پخش كنيد.با تشكر
ناشناس
-
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۶
بنظر من بهترين راه گذاشتن لينكي براي دانلود يا شنيدن سخنراني 12 بهمن امام در همين سايت مي باشد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv