bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۰۴۳۶۵

ایران هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا شد

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۰

صندوق بین المللی پول، ایران را هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا معرفی و اعلام کرد: تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید به رقم 930 میلیارد دلار افزایش یافت. 

به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد : به دلیل شرایط ویژه ای که کشور ایران از نقطه نظر اقتصادی در سطوح مختلف منطقه ای وبین المللی دارد بررسی و ارزیابی عملکرد اقتصاد ایران معمولاً در برنامه های آماری سازمانهای بین المللی مورد توجه قرار می گیرد.

در این راستا، معمولاً از شاخصهای اقتصادی و مالی متنوعی که نشان دهنده تحولات و ساختار اقتصاد کشورها هستند استفاده می شود. شاخص تولید ناخالص داخلی بر حسب برابری قدرت خرید، از جمله شاخص های اقتصادی مهمی است که به منظور مقایسه عملکرد اقتصادی کشورها برآورد می شود. مطابق با روشهای مورد استفاده جهت برآورد این شاخص، ارزش تولید ناخالص داخلی کشور که بر حسب واحد پولی آنها بیان می شود با استفاده از عوامل تبدیل کننده ای که منعکس کننده قدرت خرید واحدهای پولی کشورها هستند و تحت عنوان برابری قدرت خرید مطرح می شوند بر حسب یک واحد پولی مشترک (معمولاً دلار بین المللی) ارزش گذاری می شوند.

بررسی رقابت پذیری کشورها، مقایسه درآمد ملی و سرانه کشورها، ارزیابی استاندارد زندگی جوامع و برآورد سایر شاخص های اقتصادی از جمله دیگر موارد کاربردی شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) بر حسب برابری قدرت خرید (PPP) محسوب می شود.

براساس آمارارائه شده توسط صندوق بین المللی پول در سپتامبر 2011 ، تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید به رقم 930 میلیارد دلار بین المللی افزایش یافته و بدین ترتیب رتبه هفدهم را بین 183 کشور به خود اختصاص داده است.

کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا، چین، هند و ژاپن در این رتبه بندی به ترتیب با 15065، 11316، 4470و 4396 میلیارد دلار بین المللی در رتبه های اول تا چهارم قرار گرفته اند. برآوردهای به عمل آمده حاکی از آن است که استرالیا، تایوان، لهستان و آرژانتین نیز به ترتیب با 919، 886، 767 و 711 میلیارد دلار بین المللی؛ رتبه های 18 تا 21 را پس از ایران کسب نموده اند.

براساس آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید در سال 2011 نسبت به رقم مذکور در سال 1980 (114 میلیارد دلار بین المللی) حدوداً 8 برابر افزایش یافته است.

از سوی دیگر علیرغم افزایش جمعیت طی سه دهه گذشته، تولید ناخالص داخلی سرانه ایران بر حسب شاخص PPP در سال 2011 به 12258 دلار بین المللی رسیده است که نشان دهنده افزایش 4 برابری عملکرد اقتصاد نسبت به رقم مذکور در سال 1980 است.

رتبه بندی حاصل از 183 کشور دلالت بر آن دارد که در سال 2011 اقتصاد ایران از نقطه نظر شاخص تولید ناخالص داخلی سرانه بر حسب برابری قدرت خرید رتبه 73 را به خود اختصاص داده است.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۲
این آمار برای توان بالقوه است مثلا منابع کشف شده و نشده و....... البه ما سربلندی ایران را میخواهیم اما حتی جاهل ترین افراد میدانند سربلندی با دروغ و حقه نمیشود فقط با توان الهی و مدد علمی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۲
صندوق بین المللی پول راست ميگه چون ما بيكاري و تورم نداريم و از لحاظ اقتصادي خيلي اول هستيم
ناشناس
United States of America
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۲
به به! اینم مدرکش!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۲
ما قدرت اول هستیم. سخنان پرزیدنت ملاک ما است. شما چرت می گین
ناشناس
Kazakhstan
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۲
عجب!!!!!!!!! معلومه که وضع دنیا خیلی خرابه.
انتشار یافته: ۶
ناشناس
Uzbekistan
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۲
ترديد نكنيم بستر قدرت بالقوه اقتصادي را خداوند براي به اين كشور زرخير عنايت كرده است . تنها موضوع مربوط به حوزه مديريتي و بهره گيري از اين فرصت است.
bato-adv
bato-adv
bato-adv