bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۱۴۳۱۵

تکذیب وجود وایتکس در شیر

معاون غذا سازمان غذا و دارو گفت: هیچ شواهد و گزارشی مبنی بر افت کیفت شیر و وجود وایتکس و مواد اکسیدان در شیرها نداریم، این شایعات را رد می‌کنیم و از مردم می‌خواهیم اگر مستند و شواهدی در این زمینه دارند به شماره ۱۴۹۰ اعلام کنند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۱
معاون غذا سازمان غذا و دارو گفت: هیچ شواهد و گزارشی مبنی بر افت کیفت شیر و وجود وایتکس و مواد اکسیدان در شیرها نداریم، این شایعات را رد می‌کنیم و از مردم می‌خواهیم اگر مستند و شواهدی در این زمینه دارند به شماره ۱۴۹۰ اعلام کنند.

بهروز جنت افزود: وزارت بهداشت بر تمام مواد غذایی که مجوز داده است هم  از طریق نظارت مستقیم دوره ای بر کارخانه و محل تولید، هم به واسطه مسئول فنی کارخانه و هم با نمونه گیری در بازار کنترل می‌کند و تاکنون هیچ موردی از وجود وایتکس، آب اکسیژنه و ازن در شیرها ندیده‌ایم و هیچ گزارش مستندی نیز تاکنون در اثبات این شایعه به وزارت بهداشت نرسیده است.

معاون امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در گذشته و حدود 25 سال پیش به علت وجود بار میکروبی بالا در شیرهای خام تولید دامداریها و فرهنگ پایین کارگران این مراکز شاهد بار میکروبی تا 10 میلیون واحد در میلی لیتر بودیم اما اکنون این میزان به کمتر از 500 واحد در میلی لیتر و در بسیاری از موارد به زیر 100 یا حتی 50 واحد میکروبی در میلی لیتر رسیده که اختلاف آن با دو دهه پیش خیلی زیاد است.

وی گفت: علاوه بر آن در گذشته  و دو دهه قبل زنجیره و چرخه سرد نگهداری مواد لبنی از کارخانه تا خرده فروشی رعایت نمی‌شد اما اکنون در اغلب موارد این چرخه سرد رعایت می‌شود بنابراین نگرانی از گسترش میکروب در شیرها در مراحل تولید و توزیع وجود ندارد.

جنت افزود: با توجه به افزایش سطح کیفی شیرهای تولید دامداریها و نظارت جدی سازمان دامپزشکی و تأیید این شیرها دیگر لزومی به اضافه کردن مواد اکسیدان مانند ازن، آب اکسیژنه یا هیپوکلرید سدیم که به اسم تجاری وایتکس معروف شده نیست، زیرا کارخانه های تولید شیر، شیرهای خام با کیفیت تری را تحویل می‌گیرند و خودشان هم به علت اینکه فرآینده پاستوریزاسیون را انجام می‌دهند، لزومی به اضافه کردن این مواد برای از بین بردن بار میکروبی شیر ندارند.

وی ادامه داد: در صورت اضافه شدن این مواد به شیر نیز در مواردی مانند استفاده از وایتکس حذف بوی آن به راحتی ممکن نیست و تشخیص آن به سادگی امکانپذیر است و در مورد بقیه انواع اکسیدانها نیز با یک تست یدومتری که به راحتی توسط مسئول فنی کارخانه یا آزمایشگاه غذای دانشگاه علوم پزشکی انجام می‌شود، قابل تشخیص است و به راحتی می‌توان در آزماشگاه تعداد لاشه های میکروبی را شناسایی کرد.

معاون سازمان غذا و دارو اضافه کرد: تمام کارخانه‌های تولید مواد لبنی حداقل ماهی یکبار توسط بازرس سازمان غذا و دارو یا دانشگاه علوم پزشکی بازرسی می‌شوند و هم شیر خام وارد شده و هم خط تولید، پاستوریزاسیون و بسته بندی کنترل می‌شود. مسئول فنی نیز برای حفط اعتبار کارخانه در محل نظارت دارد، نمونه گیری تصادفی در بازار هم وجود دارد و با تمام این تفاسیر حتی یک مورد استفاده از مواد اکسیدان را در شیرهای موجود در بازار اعم از برندهای ملی و برندهای محلی پیدا نکرده‌ایم، البته باز هم اگر مردم و کارشناسان سندی دال بر اثبات این موضوع دارند می توانند به وزارت بهداشت ارائه کنند.

وی گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو کاملاً بر تمام مواد غذایی مجوزدار در بازار نظارت دارند و اگر مورد تخلفی هم باشد سریع با آن برخورد شده و اگر مسئله در آن حد باشد که به تعطیل یک کارخانه منجر شود اسم برند متخلف را هم به مردم اعلام می‌کنیم.

جنت افزود: مردم و کارشناسان هم اگر شواهدی دال بر بروز هر گونه تخلف از جمله افت کیفت شیر یا اضافه شدن مواد اکسیژنه و وایتکس به شیر دارند، سریعاً موضوع را به معاونت غذا و داروی دانشگاه مربوطه یا شماره 1490 رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت با ذکر تاریخ تولید، تاریخ انقضا و شماره  سری ساخت آن اطلاع دهند تا مسئله بررسی و نتیجه آن به فرد شاکی اعلام شود.
برچسب ها: وایتکس شیر
bato-adv
bato-adv
bato-adv