bato-adv
bato-adv
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد

طرح مجلس برای حذف ارز دانشجویی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ارز دانشجویی جزء ارزهای غیرضروری به شمار می‌آید و باید حذف شود، گفت: با حذف ارز دانشجویی جلوی فرار مغزها از کشور گرفته می‌شود.

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۱
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ارز دانشجویی جزء ارزهای غیرضروری به شمار می‌آید و باید حذف شود، گفت: با حذف ارز دانشجویی جلوی فرار مغزها از کشور گرفته می‌شود.

ارسلان فتحی پور در گفتگو با مهر درخصوص طرح کمیسیون اقتصادی برای حذف ارز دانشجویی اظهارداشت: براساس مطالعات و بررسی های صورت گرفته، به این نتیجه رسیدیم که ارز دانشجویی جزء ارزهای غیرضروری به شمار می آید و باید حذف شود.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون دانشگاه های بسیار خوبی در داخل کشور وجود دارد، گفت: لزومی ندارد که افراد برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند و از ارز دولتی استفاده کنند.

نماینده مردم کلیبر (استان آذربایجان شرقی) در مجلس با بیان اینکه بهتر است نخبگان در داخل کشور تحصیلات خود را ادامه دهند، گفت: با این وجود، هرکسی که تمکن مالی دارد می تواند با استفاده از ارز با نرخ آزاد برای ادامه تحصیل به خارج از کشور برود.

وی درعین حال تصریح کرد: البته قرار است برای برخی رشته های استراتژیک مثل صنعت هسته ای و یا برخی رشته‌های تخصصی مثل پزشکی که مورد نیاز کشور است، استثناء قائل شویم و ارز دولتی را در اختیار دانشجویان این رشته ها بگذاریم.

فتحی پور خاطرنشان کرد: درشرایط فعلی که انواع تهدیدها و تحریمها علیه کشورمان اعمال شده، باید این تهدیدها و تحریمها را با تدبیر به فرصت تبدیل کنیم به طوری که با حذف ارز دانشجویی جلوی فرار مغزها را از کشور بگیریم و به تولید علم و فن آوری در کشور رونق دهیم.

به گزارش مهر، دانشجویان خارج از کشور با گواهی اشتغال به تحصیل تایید شده توسط سفارت ایران در کشور محل تحصیل می توانند سالانه تا سقف 10 هزار دلار ارز دولتی ( 1226 تومان) دریافت کنند تا صرف امور تحصیل خود کنند.

براساس آمار و اطلاعات وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری پر متقاضی ترین کشورها برای دریافت ارز دانشجویی آمریکا و مالزی هستند.

براساس آمار و اطلاعات رایزنهای علمی در کشورهای مختلف به وزارت علوم تعداد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در مقطع کارشناسی و در کشورهای خارجی بیش از 80 درصد کل دانشجویان است، درحالی که وزارت علوم این آمار را قبول ندارد و اعلام می کند که تعداد این عده از دانشجویان در مقطع کارشناسی کمتر از 15 درصد است.

تعداد دانشجویان متقاضی ارز به تفکیک مقطع 

تعداد دانشجویان متقاضی ارز با هزینه شخصی شاغل به تحصیل در کشورهای مختلف 
برچسب ها: ارز فتحی پور کلیبر
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
باقطع ارز دانشجويي غير بورسيه اي ها آنها را به دام گروههاي مخالف رژيم نياندازيد
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۵
مدیران نا کارآمد در کارخانجات برای جلوگیری از زیان دهی اولین کاری که می کنند حقوق و مزایای کارکنان را کاهش می دهند.در صورتیکه هزینه های ناشی از ناشایسته سالاریها و گاهاً اختلاسها چندین برابر کل حقوق و مزایای پرداختی می باشد. از نمایندگان مجلس هم خواهشمندیم بجای قطع ارز دانشجویی, ارز دریافتی خودشان و سایر مدیران و ... را بابت ماموریت خارج از کشور و یا تحصیل در دانشگاههای معتبر انگلستان قطع کنند که نه تنها موجب اتلاف ارز می گردد, بلکه با یک مدرک دکتری یا کارشناسی ارشد قلابی زیانهایی شاید غیر قابل جبران به کشور وارد می کنند.
محمد رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۹
ارز دادن به دانشجویی که رفته خارج بی معنی است. این پول باید هزینه تجهیز شدن دانشگاهها و کمک به دانشجویان دکتری داخلی بشه. اکثر خانواده های دانشجویان خارج از تمکن مالی برخوردارند و حساب این روزها را کرده اند.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۹
اگر هر دانشجوی خارج مبلغ ده هزاردلار در سال دریافت کند با احتساب تفاوت ارز دولتی و ازاد یعنی هر سال 200 میلیون به او کمک شده است که از کمک هزینه های داخل کشور خیلی بیشتر است. از طرف دیگر شنیده شده اعضای هیات علمی برای شرکت در سمینارها میتوانند هر سال 3000 دلار دولتی دریافت کنند که نسبت به اعضای غیرهیات علمی تبئیض بزرگی است.
حسین بهبهانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۹
با سلام خدمت برادر بزرگوارم که دانشجویانی که به خارج از کشور مخصوصا مالزی رفته اند خانواده آنها از غذا و خوراک و وام و قرض فرزندان خود را برای ادامه تحصیل به آنخا فرستاده اند چون هزینه تحصیلات عالیه در ایران دانشگاه های آزاد با خارج فرقی نداشته است وقصد تمام این خانواده ها هم این بوده که فرزندان آنها بتوانند با کسب علم به مملکت خود خدمت کنندو کلیه کتب تخصصی به زبان انگلیسی است اکنون اینجانب از فهم و درک نماینده محترم در عجبم که نمی داند این متولین برای ارز گرفتن 6000دلار چه مراحلی را طی می کنند و از فهم مسولان وزارت علوم تشکر می کنم که درک می کنند مودم با چه زحمت هزینه تحصیل فرزند خود را تامین می نمایند و متعجب شدم چه قضاوتی نماینده مجلس مثل شما در خصوص تحصیلات عالی دانشجویان با توجه به تورم و افزایش نرخ ارز چگونه از توسعه علم و حمایت از دانشجویان خارج از کشور جهت تامین بخشی ازهزینه تحصیل آنها قضاوت می کنید نماینده عزیز با این حرف یا بی سوادی یا کم عقل که نمی بینی همین تحصیلکرده ها که بار مالی آنها برای دولت فعلا یک ارز دولتی است و شما با این حرف خیلی ساده آنها راتحریک به نیامدن می کنید خدایا با این قضاوت هابه ما رحم کن
انتشار یافته: ۸
ناشناس
Malaysia
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۹
نابغه ها که فرار مغزها در موردشان صدق می کند، در بهترین دانشگاه های امریکا و اروپا بورسیه هستند و ده ها برابر این مبلغ را حقوق می گیرند و اصلا بعید است خودشان را برای گرفت ماهی هزار دلار به قیمت ارزانتر، به دردسر بیاندازند.
آنچه می ماند دانشجویان کم درآمدی هستند که بدون بورسیه و درآمد در خارج از کشور مشغول تحصیل اند و منتظرند که پس از پایان تحصیلات به کشور بازگردند. با گران شدن نرخ ارز و قطع ارز دانشجویی شاید خیلی ها مجبور شوند درسشان را نیمه کاره ول کنند و به کشور باز گردند.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۹
آره با این سطح علمی افتضاح دانشگاههای ایران، همین راه انتقال علم به این مملکت رو هم ببندین که دیگه کامل ارتباطمون با دنیا قطع بشه
علی
China
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۹
من در رشته ای درس میخوانم که اصلا در ایران وجود ندارد و پارسال ارز دولتی فقط 10 درصد مخارجم را تامین کرد ایا باید بی لیاقتی گروه اقتصادی را ما باید پس دهیم اگر اقایان اجازه دهند میتوان اشخاصی را معرفی کرد که دلارهای دولتی را برای واردات کالاهای غیر ضروری صرف میکنند عزیزان زورتان را جای دیگر هدر کنید علم را ریشه کن نکنید البته بعید میدانم
تازه ترین عناوین