bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۲۱۸۵۳
عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتگو با فرارو خبر داد:

بررسی تفکیک جنسیتی کنکور در کمیسیون آموزش

بحث پذیرش دانشجو بر عهده وزارت علوم است. وزارت علوم باید با توجه به مولفه ها و نیازهای جامعه این مسئله را تبیین کند. لذا در این مورد هم قطعا وزارت علوم باید پاسخگو باشد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۲ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۱

فرارو - بر اساس اطلاعات مندرج در دفترچه انتخاب رشته كنكور سراسري سال 1391 تفكيك جنسيتي در بيش از ٦٠ دانشگاه كشور، نزديك به ٦٠٠ كد رشته دانشگاهي را شامل می شود كه در اين ميان در رشته علوم رياضي 194 رشته فقط مرد، 71 رشته فقط زن، در رشته علوم تجربي 57 رشته فقط مرد و 94 رشته فقط زن، علوم انساني  44 رشته فقط مرد و 93 رشته فقط زن پذيرش مي كنند كه با توجه به سهم 60 درصدي زنان در كنكور هاي سراسري، دختران تبعيض بيشتري پيش روي خود مي بينند.

اين در حالي است كه سازمان سنجش اعلام كرده است كه امسال دختران در كنكور پيشتاز بوده اند.

باستان شناسي، راهنمايي و مشاوره، روانشناسي عمومي، جغرافيا و برنامه ريزي شهري، جغرافيا و برنامه ريزي روستايي، ژئومورفولوژي، جغرافيا و برنامه ريزي گردشگري، مديريت بازرگاني، مديريت جهانگردي، آمار و كاربردها، رياضيات و كاربردها، فيزيك نظري، فيزيك هسته اي، مهندسي برق قدرت، مهندسي عمران، مهندسي كامپيوتر، مهندسي مكانيك، مهندسي كشاورزي دو گرايش مكانيك ماشين ها، مكانيزاسيون كشاورزي و آب، كارداني تكنولوژي توليدات گياهي، كارداني تكنولوژي مرتع و آبخيزداري، زيست شناسي عمومي و علوم گياهي جزوه رشته هاي حذف شده براي دختران در برخي از دانشگاه هستند.

در این میان مسوولان وزارت علوم، به عنوان مجريان اصلي طرح پذيرش تك جنسيتي در دانشگاه ها، توپ را در زمين دانشگاه ها انداختند. روز گذشته مدير كل شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم در پاسخ به علت حذف پذيرش دانشجوي دختر در برخي رشته هاي كنكور سراسري اعلام كرد كه اين شورا دخالتي در حذف رشته ها نداشته است و تعيين ميزان پذيرش دختر و پسر در دانشگاه ها بر عهده دانشگاه هاست.

بحث پذیرش دانشجو بر عهده وزارت علوم است. وزارت علوم باید با توجه به مولفه ها و نیازهای جامعه این مسئله را تبیین کند. لذا در این مورد هم قطعا وزارت علوم باید پاسخگو باشد.


فرهاد بشیری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان مطلب بالا در گفتگو با فرارو دیدگاه خود درباره تفکیک جنسیتی اعمال شده در کنکور سراسری امسال را چنین بیان کرد.

•    بحث اهمیت دانشگاه فوق العاده است و طبق قانون اساسی شرایط تحصیل برای همه باید فراهم شود و به ویژه در سطح دانشگاه و در حد کفایت جامعه برای تربیت نیرو این شرایط باید فراهم شود.

•    به نظر می رسد در موضوع مربوطه باید دقت بیشتری اعمال شود. بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاهها اگر امکان آن وجود داشته باشد امری پسندیده است؛ اما آنچه مسلم است به خاطر این موضوع نباید برخی رشته ها تعطیل شوند و دختران نتوانند به این رشته ها ورود پیدا کنند. مسئولان وزارت علوم باید بنا به نیاز جامعه به این موضوع توجه کنند.

•    در جلسه گذشته کمیسیون آموزش این بحث مطرح بود و قرار شد یک گزارش جامع تری به کمیسیون داده شود تا مورد بررسی قرار گیرد.

•    بحث پذیرش دانشجو بر عهده وزارت علوم است. وزارت علوم باید با توجه به مولفه ها و نیازهای جامعه این مسئله را تبیین کند. لذا در این مورد هم قطعا وزارت علوم باید پاسخگو باشد.

•    انشالله در اولین فرصت این موضوع در کمیسیون آموزش بررسی خواهد شد.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۹
واقعیتهای جامعه نشون میده اگر کارشناسی دقیق صورت بگیرد کار اشتباهی نیست و در دراز مدت بخشی از معضل بیکاری را می تواند حل کند
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۹
تفکیک جنسیتی = فاجعه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۹
فرارو خواهشا این موضوع را نیز بازتاب دهید. وزارت علوم دانشگاه پیام نور را گسترش بی سابقه داده است و اساتید آنها را به شکل حق التدریس تامین می کند. اولا مبلغ این حق التدریس بسیار ناچیز است ثانیا تا یک ماه یا دو ماه بعد از پایان هر ترم پرداخت نمی شود در حالیکه خود دانشگاه موقع ثبت نام شهریه را می گیرد. یعنی عملا وزارت علوم بدون جذب استاد دانشگاه عریض و طویلی مانند دانشگاه پیام نور را راه انداخته است
انتشار یافته: ۳
bato-adv
bato-adv
bato-adv