bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۲۵۶۱۹

خشم جهان اسلام از فيلم موهن به ساحت پيامبر اكرم (ص)/ سفارت‌خانه‌ها و پرچم‌هاي آمريكا در آتش

موج اعتراض‌هاي مردمي در كشورهاي مسلمان به فيلم موهن به ساحت پيامبر اكرم (ص) همچنان ادامه دارد؛ تاكنون بيش از هشت تن در اين اعتراض‌ها كشته شده‌اند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۱

موج اعتراض‌هاي مردمي در كشورهاي مسلمان به فيلم موهن به ساحت پيامبر اكرم (ص) همچنان ادامه دارد؛ تاكنون بيش از هشت تن در اين اعتراض‌ها كشته شده‌اند.

به گزارش پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره، موج اعتراض‌هاي مردمي به فيلم موهن صهيونيستي - آمريكايي روز جمعه نيز در كشورهاي مختلف اسلامي از جمله مصر، سودان، لبنان،‌ اندونزي، ايران، تونس، هند، پاكستان، نيجريه، مالزي، بنگلادش، كويت و برخي مناطق ديگر ادامه داشت و درگيري‌هايي ميان نيروهاي امنيتي و پليس كشورهاي مذكور با تظاهركنندگان خشمگين رخ داد.

بنا بر اعلام منابع حقوق بشري حداقل هشت تن در كشورهاي مختلف در جريان تظاهرات عليه سازندگان اين فيلم و حاميان آن يعني آمريكا و اسرائيل كشته شدند.

در تظاهرات روز جمعه تونس كه در اطراف سفارت آمريكا در پايتخت اين كشور برگزار شد دو تن كشته و ده‌ها تن زخمي شدند كه 22 پليس نيز در ميان آنها هستند.

بنا به گفته منابع تونسي تظاهركنندگان خشمگين به برخي قسمت‌هاي سفارتخانه آمريكا و حياط آن وارد شدند و 68 خودرو و يك مدرسه آمريكايي در نزديكي سفارتخانه را به آتش كشيدند.

نيروهاي امنيتي نيز با استقرار در اطراف سفارت آمريكا بعد از پنج ساعت درگيري و كشتن دو معترض توانستند تا حدودي اوضاع را آرام كنند.

تظاهركنندگان با سر دادن شعارهايي به دولت باراك اوباما، رئيس‌جمهوري آمريكا هشدار دادند كه در برابر توهين به مقدسات اسلامي كوتاه نخواهند نشست.

منصف المرزوقي، رئيس‌جمهوري تونس نيز در سخناني با درخواست از مردم براي حفظ خويشتنداري اعلام كرد: برخي سلفي‌هاي تندرو اقدام به ايجاد ناامني در كشور كردند كه اين امر به صلاح تونس نيست.

در سودان نيز تظاهركنندگان خشمگين با حمله به سفارت آمريكا و آلمان در خارطوم، پايتخت اين كشور اعتراض خود را به پخش فيلم صهيونيستي آمريكايي نشان دادند.

به گفته شاهدان تظاهرکنندگان که شمارشان حدود 5 هزار تن بود، با پرتاب سنگ به درون محوطه‌ی این دو سفارت‌خانه که در کنار هم قرار دارند، اعتراض خود را با به انتشار ضد اسلامی اعلام کردند.

بر اساس این گزارش شماری از تظاهرکنندگان وارد محوطه سفارت آلمان شدند و با پایین کشیدن پرچم این کشور، پرچمی با شعار مذهبی را جایگزین آن کردند.

حمله کنندگان خشمگین همچنین پنجره‌‌های سفارت‌خانه آلمان را شکستند و در برابر در اصلی آتش روشن کردند. گزارش شده است که به ساختمان سفارت‌های آلمان و انگليس صدمات جدی وارد شده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس معترضان راه‌های منتهی به این سفارتخانه‌ها را بستند تا از رسیدن ماشین‌های آتش‌نشانی جلوگیری کنند. پلیس اما موفق شده است معترضان را از محوطه‌ اصلی سفارت‌خانه‌ی آلمان و انگليس بیرون کند.

پلیس سودان برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک‌آور استفاده کرده است. از تلفات و خسارات احتمالی این خشونت‌ها هنوز گزارشی منتشر نشده است.

پیش از این دولت آلمان مراقبت‌های امنیتی سفارت‌خانه‌های خود در کشورهای اسلامی را افزایش داده بود. نشریه آلمانی اشپیگل نوشت که سفارت‌خانه‌های آلمان در بعضی کشورهای مسلمان شمال آفریقا و همچنین پاکستان و افغانستان روز جمعه بسته خواهند بود.

گوئیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان از مسلمانان جهان خواسته است که اعتراض به این فیلم را از راه‌های مسالمت‌آمیز پیش ببرند.

در تظاهرات سودان پليس اين كشور سه تظاهركننده را با خودرو زير گرفت و درگيري‌هاي شديدي نيز ميان پليس و نيروهاي امنيتي با تظاهركنندگان در اطراف سفارت آمريكا روي داد.

مردم يمن نيز با برگزاري تظاهراتي بعد از نماز جمعه اعتراض شديد خود را به پخش فيلم موهن نشان دادند و به مراكز امنيتي اين كشور حمله كردند.

در مصر نيز درگيري‌هاي شديدي در اطراف سفارت آمريكا در قاهره ميان پليس و مردم مسلمان اين كشور روي داد كه در جريان آن دو تن كشته شدند.

تظاهرات مصر كه هنوز هم ادامه دارد با واكنش شديد پليس اين كشور مواجه شده و تاكنون بيش از 280 زخمي نيز به دنبال داشته است.

در لبنان نيز مردم با برگزاري تظاهراتي در شهر طرابلس اعتراض خود را به پخش فيلم مذكور نشان دادند و در درگيري‌هاي به وجود آمده يك تن كشته و ده‌ها تن زخمي شدند.

در اردن گروه‌هاي اسلام‌گرا و سلفي‌هاي اين كشور با برگزاري تظاهراتي قصد داشتند به سوي سفارت آمريكا حركت كنند كه با ممانعت پليس مواجه شدند.

در فلسطين نيز مردم مسلمان اين كشور با برگزاري تظاهراتي در كرانه باختري و نوار غزه خشم خود را از پخش فيلم موهن به مقدسات اسلامي نشان دادند.

در سومالي، مالزي، بنگلادش، پاكستان،‌ هند و نيجريه نيز تظاهرات مشابه‌اي برگزار شد كه در برخي از آنها نيروهاي امنيتي با پرتاب گاز اشك‌آور سعي در متفرق كردن تظاهركنندگان كردند.

نزديك به 150 تن نيز در مقابل سفارت آمريكا در لندن پايتخت انگليس نيز با برگزاري تظاهراتي خشم خود را از فيلم مذكور نشان دادند.

در همين حال وزارت دفاع آمريكا اعلام كرد كه نزديك به 50 تفنگدار دريايي براي حمايت از سفارتخانه خود در صنعاء به يمن اعزام كرده است. تفنگداران آمريكايي همچنين براي حفاظت از سفارتخانه‌ آمريكا به سودان اعزام شدند.

پيشتر اين كشور دو ناو جنگي و چندين تفنگدار خود را به ليبي اعزام كرده بود تا مسئوليت حمايت از هيات‌هاي ديپلماتيك آمريكا در اين كشور را به عهده بگيرند.

افغان‌هاي معترض به ساخت و انتشار فيلمي موهن به پيامبر(ص) از رئیس جمهور اين كشور خواستند تا زمانی که سازنده این فیلم محاکمه نشود، روابط دیپلماتیک با آمریکا را به حالت تعلیق درآورد.

مولوی مهرالله، از سازمان دهندگان این تظاهرات گفت: ما از حامد کرزای، رئيس‌جمهور افغانستان می خواهیم تا سفارت آمریکا را تعطيل و امضای پیمان استراتژیک با آمریکا را نیز منحل اعلام کند.

به گفته مهرالله بزرگان اقوام شنینوار و مومند ولایت ننگرهار، پنج میلیون افغانی را برای کشتن سام باسیل، سازنده فیلم توهین آمیز به پیامبر اسلامی جایزه گذاشته‌اند.

ریاست جمهوری افغانستان نیز با نشر اعلامیه‌ای، ساخت این فیلم را به شدت محکوم کرده و آن را توهین "آشکار" به عقاید مسلمانان خوانده است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv