bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۶۲۳

مسايل غيراخلاقي شگرد صهيونيستها براي جذب جاسوس

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۶ - ۱۵ مرداد ۱۳۸۷

يك پايگاه خبري در گزارشي مفصل با استناد به نوشته‌هاي مقامات سابق سازمانهاي جاسوسي رژيم صهيونيستي و جمع‌آوري اسناد و مدارك آن، اطلاعات مدوني از نحوه عضو‌گيري سازمانهاي جاسوسي رژيم صهيونيستي ارائه داد.

به گزارش فارس، پايگاه خبري "العراق للجميع" به بررسي نحوه عضوگيري سازمانهاي جاسوسي رژيم صهيونيستي در داخل و خارج سرزمينهاي اشغالي پرداخته است. 

در اين گزارش كه به قلم "صالح النعامي" نوشته شده با جمع‌آوري اسناد و مداركي از سران سابق سازمانهاي جاسوسي كه هم‌اكنون به عنوان كتاب، مصاحبه و مقاله منتشر شده، اطلاعات مدوني از روشهاي متعدد اين سازمانها در ميان كشورهاي منطقه ارائه كرده است. 

در زير چكيده‌اي از اين گزارش مفصل را مي‌خوانيد:

جبهه‌هاي مخاطره‌انگيز رژيم صهيونيستي

جنگ لبنان باعث شد اسرائيل از دو سو احساس خطر كند. يكي از اين خطرها برنامه هسته‌اي ايران است و خطر دوم براي اسرائيل جنبش‌هاي جهادي در سراسر جهان است، البته اسرائيل نمي‌تواند نقش مهم كشورهاي عربي تاثيرگذار از جمله مصر و سوريه را ناديده بگيرد، فلسطين نيز بعد از پيروزي حماس در نوار غزه به يكي از كانون‌هاي چالشي اسرائيل تبديل شده و نگراني آنها را افزون كرده است. 

براي مقابله با بخشي از اين تهديدات "ايهود اولمرت" كه مسئول مستقيم سازمانهاي جاسوسي رژيم صهيونيستي است موساد را مأمور بررسي برنامه هسته‌اي ايران و حركتهاي جهادي در سراسر دنيا كرده و براي اجراي اين مأموريت به بهترين نحو از اين سازمان خواسته با سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سي‌آي‌اي) نهايت همكاري را داشته باشد. 

اولمرت مسئوليت جمع‌آوري اطلاعات از كشورهاي عربي را نيز به عهده موساد و امان (سازمان جاسوسي ارتش اسرائيل) گذاشته است. 

از سوي ديگر اولمرت مأموريت دنبال كردن فعاليت جنبشهاي مقاومت در فلسطين به علت نزديكي با خاك اين رژيم و اهميت فوق‌العاده آن را به سازمان اطلاعات داخلي رژيم صهيونيستي(شاباك) سپرده است.

تاكتيك‌هاي اطلاعاتي رژيم صهيونيستي

كتاب " مأمور قتل تو" كه "يعكوف بري"رئيس سابق سازمان امنيت داخلي رژيم صهيونيستي (شاباك) آن را نوشته يكي از منابعي است كه نقش مهم جاسوسان را براي پيشبرد اهداف نظامي رژيم صهيونيستي در جنگهاي مختلف توصيف كرده است. 

انتخاب گزينه جمع‌آوري اطلاعات از طريق نيروي انساني، مورد توافق تمام سران اطلاعاتي اسرائيل است. آنها معتقدند گماردن جاسوس در تمام كشورها بهترين و مطمئن‌ترين اين راهها است چون بيشتر مي‌توان به اطلاعات به دست‌آمده از اين طريق اعتماد كرد. 

"آوي ديختر" وزير امنيت داخلي اسرائيل كه پيش از اين رياست شاباك را به عهده داشته معتقد است نيروي انساني مطمئن‌تر از راههاي الكترونيك (شنود، پي‌گيري ماهواره‌ها و ...) است كه معمولا تفسير آن‌ها مشكل است، علاوه بر اينكه برخي از اطلاعات حياتي نيز جز با استفاده از منابع انساني به دست نمي‌آيد. 

"داني ياتوم" رئيس اسبق موساد نيز تاكتيك سازمان جاسوسي آمريكا كه بيشتر مبتني بر استفاده از وسايل الكترونيك در دست‌يابي به اطلاعات است را به باد استهزا گرفته و آن را تنها عامل مشكلات اين كشور در عراق و افغانستان مي‌داند.

شرايط ايده‌آل براي عضو‌گيري در سازمانهاي جاسوسي

يعكوف بري در كتاب "مأمور قتل تو" مي‌نويسد كه جذب نيروهاي انساني بيشتر بر اساس ابتكارات شخصي مأموران اين بخش و عملكرد آنها در انجام مأموريت خود به بهترين نحو صورت مي‌گيرد.
اما بر اساس نوشته‌هاي بري و "يهودا جيل" كه دو تن از برجسته‌ترين افسران موساد در جذب نيرو بودند اين موضوع شرايط خاصي را نيز مي‌طلبد كه به بخشي از اين شرايط اشاره مي‌كنيم. 

1- پيروزي در جنگ‌ها: درگيريها و پيروزي‌ها در طول تاريخ يكي از بهترين زمينه‌ها را براي توسعه فعاليت‌هاي جاسوسي در كشور شكست‌خورده فراهم مي‌كند، "رافي ايتان" كه پيش از اين مسئول بخش جذب نيرو در موساد بود معتقد است شهروندان طرف شكست‌خورده آمادگي بيشتري براي همكاري با عناصر طرف پيروز دارند. 

بري در كتاب خود مي‌نويسد در شرايطي كه پيروزي منجر به اشغال خاك يك كشور شود ايده‌آل‌ترين شرايط براي جذب نيرو فراهم مي شود، "يغآل سيرنا" نويسنده و محقق صهيونيست نيز مي‌گويد موشه دايان بعد از جنگ شش روزه تاكيد كرد مهمترين عاملي كه باعث شد اسرائيل اين جنگ را با خاطري آسوده ترك كند همكاري مردم فلسطين با سازمانهاي جاسوسي اسرائيل بود. 

سيرنا تاكيد كرد هر فلسطيني كه مي‌خواهد طرحي اقتصادي را راه‌اندازي كند يا براي كار يا درمان به داخل اسرائيل يا خارج از كشور سفر كند ناگزير به همكاري با اسرائيل است. 

2- نياز اقتصادي و عاطفي: جيل مي‌گويد اين نيازها يكي از نقاط ضعفي است كه دستگاههاي اطلاعاتي براي جذب نيرو از آن استفاده مي‌كنند. 

3- ضعف احساس وطن‌پرستي: "شفطاي شفيت" رئيس سابق موساد در گفتگو با تلويزيون اسرائيل گفت كه سازمانهاي تماميت‌خواه در جهان عرب عامل مهمي براي كاهش حس وطن‌پرستي در ميان مردم به شمار مي‌روند، همين موضوع برخي شهروندان عرب را بر آن مي‌دارد تا براي اعلام مخالفت و اعتراض به حكومت‌هاي كشورشان با اسرائيل همكاري كنند. 

4-پايين بودن سطح فرهنگ و عدم اعتماد به نفس: همه مقامات اطلاعاتي اسرائيل معتقدند هر قدر سطح فرهنگ و اعتماد به نفس فردي بالاتر باشد جذب او به عنوان جاسوس مشكلتر خواهد بود.
5- پايين بودن جنبه ديني فرد: ديختر مي‌گويد بالا بودن جنبه ديني در ميان اعراب و فلسطيني‌ها يكي از مهم‌ترين عواملي است كه مانع از همكاري اين افراد با سازمانهاي جاسوسي اسرائيل مي‌شود. 

او حكايتي را در اين باره ذكر مي‌كند كه بعد از مدتها تلاش توانسته‌بود يك جوان عرب را براي همكاري با اسرائيل متقاعد كند، اما هنگامي كه بانگ اذان از مسجد بلند شد اين جوان ناگهان از تصميم خود منصرف شده و به او گفته بود: اي پست‌‌فطرت؛ من به خدا و كشورم خيانت نمي‌كنم.

موساد و جذب نيرو براي جاسوسي

موساد يكي از سازمانهاي اطلاعاتي رژيم صهيونيستي است كه مأموريت عمليات خارجي را بر عهده دارد، البته اين سازمان به آساني به شهروندان عرب دسترسي ندارد، بنابراين اين دستگاه سعي دارد طعمه‌هاي خود را به كشوري ثالث كه فعاليت موساد در آن آسان است انتقال دهد و بعد آنها را به دام بيندازد. 

اين فرآيند نيز در چند راستا امكان‌پذير است: 

1- تعدادي از اعراب به علت فشارهاي مالي يا مشكلات اجتماعي خود به سفارت‌خانه‌هاي اسرائيل مراجعه مي‌كنند تا از خدمات آنها استفاده شود، اين روش يكي از ساده‌ترين روشها در جذب نيرو است.
2- تلاش براي جذب اعرابي كه براي تدريس يا كار به كشورهاي خارجي سفر كرده‌اند: در اين روش افراد مأمور جذب نيرو از مشكلات مالي يا عاطفي اين افراد استفاده كرده و آنها را در دام خود مي‌اندازند، "عدنان ياسين" يكي از اعضاي كميته مركزي جريان فتح از همين طريق جذب نيروهاي اسرائيل شد و بعدها حتي اقدام به نصب دستگاههاي جاسوسي در دفتر كار "محمود عباس" رئيس تشكيلات خودگردان نيز كرد. 

3- شناسايي چهره‌هاي مشهور عرب و قرار دادن آنها در موقعيت‌هاي حساس و در نهايت اجبار آنان به همكاري: اين روش متداولترين روشي است كه سرويس‌هاي جاسوسي اسرائيل از آن بهره مي‌گيرند، از مشخصات اين روش اين است كه عنصر زن نقش اساسي را در اين روش ايفا مي‌كند. 

"منير دفة" خلبان ارتش عراق به اين صورت جذب سازمانهاي اسرائيلي شده بود. 

موساد در دوره‌اي نياز شديدي داشت تا اطلاعاتي از هواپيماهاي "ميگ 29" كه ساخت روسيه بود و به نيروي هوايي عراق واگذار شده بود به دست آورد، به همين علت يكي از مزدوران زن خود را به عراق فرستاد، وي در جريان يك جشن خود را به دفة نزديك كرد و هنگامي كه دفة تقاضاي برقراري رابطه با وي را نمود به شرطي با اين پيشنهاد موافقت كرد كه در كشوري ديگر با او ملاقات كند، به همين علت با وي به پاريس سفر كرد و بعد از گرفتن تصاويري از وي، او را مجبور نمود كه براي حفظ آبروي خود با موساد همكاري نمايد، كار به جايي رسيد كه دفة با يك هواپيماي ميگ به اسرائيل گريخت و در آنجا مورد استقبال "مائير عميت" رئيس وقت موساد نيز قرار گرفت. 

4- انتشار آگهي‌هاي دعوت به كار از طريق اينترنت يا روزنامه‌ها با اسامي جعلي: اين روش نيز معمولا براي جذب افراد بيكار و در كشورهاي خارجي انجام مي‌شود. 

5- سوءاستفاده از شبكه اينترنت: در اين روش نيز موساد با راه‌اندازي سايت‌هاي غيراخلاقي و اتاق‌هاي چت جوانان عرب به دام مي‌اندازد، مانند بيشتر روش‌هاي پيشين در اين روش نيز از زنان مزدور خود استفاده مي‌كنند. 

آنها سعي مي‌كنند از طريق اتاقهاي چت بيشترين مخاطب را براي خود جذب كنند تا بتوانند تعدادي از آنان را به همكاري با خود وادار نمايند. 

البته اين روش دقيقا در كشورهاي ديگر كه از اهداف درجه اول رژيم صهيونيستي به شمار مي‌رود نيز استفاده مي شود.

شاباك و جذب نيرو

شاباك دستگاه امنيت داخلي اسرائيل است و در حوزه فلسطين و سرزمينهاي اشغالي فعاليت مي‌كند، عضوگيري در داخل اين مناطق براي اسرائيل به روشهاي ساده‌تري صورت مي‌گيرد اما اشتراكاتي با طرز فعاليت موساد دارد، از جمله اينكه در اين بخش نيز استفاده از مسايل غير اخلاقي در صدر اولويت‌هاي آنان براي جذب نيرو قرار دارد.
در بازجويي از جاسوساني كه به دام افتاده‌اند نيز مشخص شده قرار دادن افراد در موقعيت‌هاي حساس و تصويربرداري از آنان بيشترين كاربرد را در جذب نيرو داشته است.

مأموريت‌هاي مختلف اعضاي شاباك:

1-شاباك در سال‌هاي بين 1996 تا 2000 به روي صاحبان بنگاههاي ملكي تمركز كرد و با استفاده از تعدادي از آنان كه آماده همكاري با اسرائيل بودند با جعل اسناد اماكني كه صاحبان آنها غايب بودند يا اماكن بدون مالك، اقدام به فروش آنها به صهيونيست‌ها نمودند، اين يكي از مواردي است كه نقش جاسوسان را در توسعه شهرك‌سازي نشان مي‌دهد.

شاباك از جذب نيرو در فلسطين اشغالي اهداف ديگري را نيز دنبال مي‌كند: 

مهم‌ترين هدف آنها اين است كه اعتماد به نفس را در ميان مردم فلسطين از آنها مي‌گيرد، "جدعون عذرا" معاون سابق شاباك مي‌گويد اينكه فلسطيني‌ها احساس كنند كه شاباك اين توانايي را دارد كه از ميان آنها افرادي را به جاسوسي بگيرد براي تكميل نيروهاي شاباك و از بين بردن اعتماد به نفس و روحيه مقاومت در ميان آنها كافي است. 

هدف دوم در تلاش براي تاثير در برنامه كاري گروههاي فلسطيني خلاصه مي شود، مزدوران اسرائيل در داخل فلسطين فتنه‌هاي داخلي را دامن مي‌زنند و جنگ رواني را نيز عليه آنها به راه مي‌اندارد.
از سوي ديگر اين موضوع باعث مي‌شود عده بيشتري از رويكرد مقاومت در فلسطين دور بمانند. 

چيزهايي كه به آنها اشاره كرديم بخشي از راهكارهاي سازمانهاي جاسوسي رژيم صهيونيستي براي جذب نيرو بود، البته اين بدان معني نيست كه اين سازمانها در فعاليت خود موفق هستند. 

مروري به حوادث جنگ لبنان نشان مي‌دهد يكي از مشكلات اساسي كه ارتش رژيم صهيونيستي با آن مواجه بود كمبود اطلاعات نظامي بود، اسرائيل پيش از دستگيري دو سرباز خود هيچ اطلاعاتي از اين اقدام نداشت و در موشك‌باران مناطق حساس نيروهاي حزب‌الله نيز كاملا ناموفق بود به طوريكه بر اساس آمار تنها چهار تن از شهداي حزب‌الله بر اثر نقل و انتقالات درحملات هوايي به شهادت رسيده و بقيه آنها در جريان درگيري‌هاي رو در رو شهيد شده‌اند. 

ناتواني اسرائيل در جلوگيري از موشكهاي حزب‌الله لبنان نيز يكي ديگر از شاخصه‌هاي ضعف اطلاعاتي رژيم صهيونيستي بود كه باعث شد براي اولين بار تعداد زيادي از ساكنان سرزمينهاي شمالي به مناطق جنوبي مهاجرت كرده و مشكلات فراواني را براي اين رژيم ايجاد كردند.


bato-adv
bato-adv
bato-adv