bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۹۰۶۰
حسین رویوران در گفتگو با فرارو:

امیدی به شکل‌گیری گفتگو میان مخالفان و دولت سوریه نیست

یک کار‌شناس مسائل خاورمیانه با اشاره به دعوت تازه ولید معلم وزیر خارجه سوریه برای گفتگوی مخالفان با دولت برای تشکیل یک دولت جدید گفت: دعوت اخیر وزیر خارجه سوریه اولین دعوت دولت این کشور برای گفتگومیان مخالفان با دولت نبوده و احتمالا آخرین هم نخواهد بود دولت سوریه بار‌ها اراده خود را برای فراهم کردن زمینه گفتگوهای دو جانبه با مخالفان و رسیدن به یک راه حل سیاسی به منظور پایان دادن به جنگ داخلی و درگیری‌های خونین نشان داده است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۵۴ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۱
فرارو- یک کار‌شناس مسائل خاورمیانه با اشاره به دعوت تازه ولید معلم وزیر خارجه سوریه برای گفتگوی مخالفان با دولت برای تشکیل یک دولت جدید گفت: دعوت اخیر وزیر خارجه سوریه اولین دعوت دولت این کشور برای گفتگو میان مخالفان با دولت نبوده و احتمالا آخرین هم نخواهد بود دولت سوریه بار‌ها اراده خود را برای فراهم کردن زمینه گفتگوهای دو جانبه با مخالفان و رسیدن به یک راه حل سیاسی به منظور پایان دادن به جنگ داخلی و درگیری‌های خونین نشان داده است. 

حسین رویوران در گفتگو با فرارو با تاکید بر اینکه دولت اسد گفتگو با مخالفان را مشروط کرده است با اشاره به پیش شرط دولت برای گفتگو گفت: دولت بشار اسد گفتگو با مخالفان سوری را مشروط کرده است به اینکه سلاح در دست نگرفته و مرتکب جنایتی در جریان درگیری‌های دو ساله این کشور نشده باشند. 

وی با بیان اینکه با وجود اعلام آمادگی دولت برای گفتگو، مخالفان آمادگی گفتگو با آن‌ها را ندارند گفت: هدف بخش عمده‌ای از مخالفان براندازی و به دست گرفتن قدرت است آن هم نه از راه صندوق رای بلکه از طریق ادامه جنگ و خونریزی تا پیروزی احتمالی. 
 
این کار‌شناس مسائل خاورمیانه با تاکید اینکه این بخش از مخالفان به هیچ وجه به کمتر از برکناری حکومت بشار اسد رضایت نمی‌دهند گفت: این پیش شرط در حالی مطرح می‌شود که اولا دولت سوریه هیچ پیش شرطی برای آغاز گفتگو‌ها با مخالفان را نمی‌پذیرد و ثانیا حکومت بشار اسد معتقد است تعیین دولت آینده باید از طریق صندوق‌ها و رای مستقیم مردم باشد. 

رویوران افزود: با این حال بخشی از مخالفان به خصوص تکفیری‌ها و سلفی‌ها و بخشی از ارتش آزاد سوریه اساسا اعتقادی به برگزاری انتخابات و تعیین دولت آینده از طریق صندوق رای ندارند. 

وی ادامه داد: بنابراین تا زمانی که برای مخالفان سوریه این موضوع که تعیین سرنوشت آینده سوریه باید در اختیار مردم سوریه آن هم از طریق برگزاری انتخابات باشد به یک فرهنگ تبدیل نشود نمی‌توان امیدوار بود که گفتگوی سازنده‌ای میان مخالفان و دولت شکل بگیرد. 

این کار‌شناس مسائل خاورمیانه درباره اینکه در چنین شرایطی آیا می‌توان به گفتگوهای دولت با مخالفان امیدوار بود گفت: ممکن است گفتگوهای نه چندان گسترده‌ای میان دولت و بخشی از معارضان در سوریه شکل بگیرد اما بعید است با توجه به اینکه معارضه مسلح همچنان معتقد به حکم کردن اسلحه میان آن‌ها و دولت است راضی به گفتگو و مذاکره شود. 

وی افزود: بر این اساس با توجه به اینکه بخشی از مخالفان سوریه همچنان جنگ را تنها راه پایان دادن به بحران این کشور می‌دانند امید به اینکه گفتگوهای احتمالی میان دولت و بخشی از معارضه بتواند زمینه پایان دادن به جنگ و خونریزی در سوریه را فراهم کند، ساده انگارانه است. 

رویوران تصریح کرد: با توجه به طولانی شدن جنگ و بی‌اثر ماندن نقشه‌ها و طرح‌های ارایه شده از سوی بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای عملا بحران این کشور به یک بن بستی رسیده است که برون رفت از آن به سادگی امکان پذیر نیست و حتی متاسفانه باید گفت که اکنون راه حلی برای پایان دادن به بحران سوریه وجود ندارد. 

این کار‌شناس مسائل خاورمیانه درباره نقش بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در پایان دادن به بحران سوریه گفت: نسبت به اوایل بروز ناآرامی و بحران در سوریه، بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تغییرجدی در دیدگاه‌های خود ایجاد کرده‌اند، توافق آمریکا و روسیه که دیگر مبتنی بر برکناری بشار اسد نیست و یا عقب نشینی عربستان در سرنگونی دولت سوریه و تاکید بر دستیابی به راه حلی سیاسی امیدواری‌های برای پایان یافتن بحران در سوریه ایجاد کرده است. 

وی افزود: با این حال این امیدواری‌های زمانی رنگ و بوی واقعیت به خود می‌گیرد که یک اجماع جهانی در مورد پایان دادن به بحران سوریه با راه حل سیاسی ایجاد شود که تاکنون چنین اجماعی شکل نگرفته است و هنوز همچون داخل سوریه در خارج مرزهای این کشور هم در نوع پایان دادن به بحران اختلاف نظرات جدی وجود دارد. 

رویوران تصریح کرد: آنچه که اکنون سوریه برای پایان دادن به جنگ داخلی و توقف خونریزی‌ها نیاز دارد زمین گذاشتن اسلحه از سوی طرفین درگیری است که یکی از راهکارهای آن توقف کمک‌های تسلیحاتی و مالی از سوی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به خصوص ترکیه و قطر است. تا زمانی که کمک‌های تسلیحاتی به سوریه سرازیر می‌شود امید چندانی برای پایان دادن به جنگ داخلی این کشور نمی‌توان داشت.
bato-adv
bato-adv
bato-adv