bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۴۶۶۵۳

چالش‌های پیش روی دولت آینده؛ از بالاترین تورم در جهان تا ...

مسعود نیلی که مهمان برنامه پایش بود، وضعیت بازار ارز و تلاطم ارزی، موضوع یارانه‌ها، بودجه و کاهش حجم آن را مهم‌ترین چالش دولت آینده عنوان کرد و در خصوص نرخ تورم گفت: نرخ تورم علاوه بر این که اثر کاهنده بر تولید دارد نرخ تورم دهک اول دو الی سه درصد بیش از دهک نهم و دهم است. تورم نقطه به نقطه برای دهک اول 45 درصد است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۲
فرارو- مسعود نیلی که مهمان برنامه پایش بود، وضعیت بازار ارز و تلاطم ارزی، موضوع یارانه‌ها، بودجه و کاهش حجم آن را مهم‌ترین چالش دولت آینده عنوان کرد و در خصوص نرخ تورم گفت: نرخ تورم علاوه بر این که اثر کاهنده بر تولید دارد نرخ تورم دهک اول دو الی سه درصد بیش از دهک نهم و دهم است. تورم نقطه به نقطه برای دهک اول 45 درصد است.

مسعود نیلی دولت بعدی را دشوارترین دولت دانست و گفت: ما دوره های سختی بعد از انقلاب سپری کردیم اما دوره دولت بعدی به خاطر تعدد مسائل و عمق آن‌ها دوره دشواری خواهد بود.

وي افزود: وضعیت بازار ارز و تلاطم ارزی، موضوع یارانه‌ها، بودجه و کاهش حجم آن را مهم‌ترین چالش دولت آینده عنوان کرد.

نیلی در این برنامه مهم‌ترین مسائل اقتصادی پیش روی دولت آینده را این‌گونه عنوان کرد:
1. وضعیت بازار ارز (تلاطم ارزی، نظام چندگانه نرخ ارز)
2. یارانه‌ها و اصلاح قیمت انرژی  
3. بودجه (کمیت و کیفیت خدمات دولتی، کسری بودجه)  
4. نظام تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی (وضعیت سیستم بانکی، وضعیت بازار سرمایه)
5. شیوه اداره بنگاه‌های اقتصادی (محیط کسب و کار، واگذاری‌های انجام شده)
6. محیط زیست و تنگناهای منابع طبیعی
7. تعامل با دنیا
8. تورم
9. اشتغال

وی ادامه داد: ما اکنون بالاترین تورم دنیا را داریم و این خیلی مسئله مهمی است، اکنون سه تورم بالای 20 درصد در دنیا داریم که ما در کنار ونزوئلا و بلاروس این سه کشور را بیشترین نرخ تورم تشکیل داده‌ایم. نرخ تورم علاوه بر این که اثر کاهنده بر تولید دارد نرخ تورم دهک اول دو الی سه درصد بیش از دهک نهم و دهم است. تورم نقطه به نقطه برای دهک اول 45 درصد است.

نیلی با بیان اینکه مهم‌ترین موضوع، موضوع اشتغال است، افزود: نامزدها نباید اختلاف نظر روی صورت مسئله داشته باشند بلکه اختلاف نظر باید بر روی راه حل‌ها باشد. در این 9 عاملی که در به آن‌ها اشاره کردم، مهم‌ترین آن‌ها اشتغال است که علاوه بر جنبه اقتصادی جنبه سیاسی داریم.

این اقتصاد دان گفت: ما افزایش قابل توجهی از جمعیت را در دهه شصت داریم و این باعث شد که ما مشکلات زیادی را مانند تغذیه و مدرسه روبرو بشویم. اکنون این جمعیت به مرز اشتغال رسیده و برای آن‌ها باید اشتغال ایجاد شود. در سال‌های 85 تا 90 خالص اشتغال ما تقریباً صفر بود.

وی ادامه داد: اگر آمار مرکز آمار را مد نظر بگیریم سالانه 14 هزار شغل ایجاد شده که این عملاً یعنی شغلی به میزان قابل توجهی ایجاد نشده است. این درست در زمانی اتفاق افتاده که آن موج جمعیتی به مرز اشتغال ایجاد شده است. از سال 38 تا سال 90 به قیمت‌های ثابت سال 90 کشور 2 میلیارد هشتصد هزار درامد ارزی داشته است. هزار میلیارد این رقم مربوط به سال‌های 38 تا 56 است که متوسط ان تقریباً 30میلیارد دلار می‌شود.

نیلی تصریح کرد: فاصله سال‌های 57 تا 67 تقریباً 550 میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم، 68 تا 1383 در مجموع شانزده سال تقریباً 550 میلیارد دلار داشتیم، در فاصله سال 84تا 90 درآمد ارزی ما 750 میلیارد دلار بوده است. یعنی نزدیک دو و نیم برابر کل شانزده سال قبل درآمد داشتیم و این بدان معنی است که در آمد سالانه ارزی ما در این فاصله 107 میلیارد دلار بوده و در آن سال‌های قبل حدود سی میلیارد بوده است.

این استاد اقتصاد افزود: با این درآمد و نیروی جوان تحصیل‌کرده‌ای که در این سال‌ها وجود داشته، اشتغالی ایجاد نشده است و درآمد حاصل از شغل نیز در سال‌های اخیر روند نزولی داشته و موجب شده تعدادی از شاغلان نیز وارد آموزش عالی شوند، بنابراین در سال‌های آینده موجی از بیکاران تحصیل‌کرده خواهیم داشت. نمودارهای ارائه شده توسط دکتر نیلی در برنامه زنده تلویزیونی را در ادامه مشاهد می‌نمایید:
















ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
طی چند روز گذشته تقریبا در همه خبرگزاری ها به وضعیت اسفبار اشتغال که آقای دکتر نیلی ارائه کردند اشاره شده است. اما هنوز هیچ یک از کاندیدهای ریاست جمهوری برنامه ای برای مشکلاتی که ایشان اشاره فرمودند ارئه نکرده اند. لطفا این لیستی که ایشان ارائه داده اند را به عنوان سوالی تخصصی از همه کاندیدها بپرسید و پاسخ ها را منتشر کنید تا عیار این افراد مشخص شود
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
آنهاییکه بابی خردی ردای این پست مهم را بر تن این آقا کردند و به ملت تحمیل نمودند و باعث این هم مصائب شده اند کجا هستند اگر مسلمان و پیرو علی هستند مرد و مردانه بیایند تا قبل از مرگ خود در پیشگاه مردم و در محضر خدا توبه کنند تا در آخرت به آتش دوزخ گفتار نشوند بلای که این 8 سال بوجود آمده برای نسلهای آینده نیز سرایت دارد و باید حتی به نسلهای بعدی پاسخگو باشند.
مردم عزیز بهوش باشید و دوباره در دیگ پلوی سیاست بازان اشتباه نکنید.
تنها
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
سلام بر تمام دوستان
آقای دکتر تورم زیمباوه رو از قلم انداخته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
اصول گرایان بیایند توضیح بدهند به مردم ... هی کی بود کی بود من نبودم نکنن ... اگه مردم را قانع کردند اونوقت راجع به انتخابات حرف بزنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
اگر دقت كنيم، دولت نهم با افزايش ظرفيت ورودي دانشگاهها به يكباره طي سالهاي 85 و 86 يك ميليو نبه جمع دانشجويان كشور افزود و طس سالهاي 85 تا 90 دو ميليون.
لذا اگر تحليل كنيم مي بينيم بخشي از آماري كه دولت ادعا ميكند شغل ايجاد كرده است، سر جوانان بيكار را با درس در دانشگاهها و با كم ارزش كردن تحصيل و افت كيفيت درس و مدارك، فقط 2 ميليون متقاضي شغل را موقت از صف درخواست شغل در دانشگاه دنبال نخود سياه فرستاد. س.ال اينست كه چطور در سالهاي قبل ساليانه 200-300 هزار دانشجو اضافه مي شد و در دو سال اول دولت احمدي نژا دبه يكباره سالي 500 هزار نفر!
اين دانشجويان بعد از فارغ التحصيلي شغل نمي خوان؟ ايا به هر شغلي راضي ميشن؟
انتشار یافته: ۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
سکان اداره کشور باید به امثال ایشان سپرده شود.نه به افراد کار نابلد و متوهم و پر رو .