bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۵۰۸۷۶
صادق زیباکلام در گفتگو با فرارو بررسی کرد

اصلاح طلبان قهر می‌کنند؟

یک تحلیل گر مسائل سیاسی گفت: با رد صلاحیت نامزد منتخب اصلاح طلبان در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عملا باید حضور و مشارکت سازمان یافته اصلاح طلبان را پایان یافته دانست.

تاریخ انتشار: ۱۶:۳۲ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۲

فرارو- یک تحلیل گر مسائل سیاسی گفت: با رد صلاحیت نامزد منتخب اصلاح طلبان در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عملا باید حضور و مشارکت سازمان یافته اصلاح طلبان را پایان یافته دانست.

به گزارش فرارو، پس از رد صلاحیت ایت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری شوک تازه ای به جریان اصلاح طلب وارد شد. شوکی که این جریان تاکنون نتوانسته است برای خروج از آن راه حلی پیدا کند.

در حال حاضر محمد رضا عارف کاندیدای این جریان به حساب می آید. وی معاون اول دولت اصلاحات بوده است. در کنار عارف حسن روحانی نیز با وجود اینکه پیشینه اصلاح طلبی ندارد، برای هواداران این جریان می تواند کاندیدای جذابی باشد.

حسن روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در دوران اصلاحات بوده است. وی یکی از نزدیکترین سیاستمداران به آیت الله هاشمی است و هم اکنون در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت فعالیت می‌کند.

با وجود اینکه هنوز جریان اصلاح طلب نتوانسته است از شوک ردصلاحیت هاشمی خارج شود، اما تلاش هایی برای ایجاد اجماع میان محمد رضا عارف و حسن روحانی کلید خورده است.

محمد شریعتمداری وزیر بازرگانی دولت اصلاحات و یکی از اعضای ستاد آیت الله هاشمی در این راستا تلاش هایی را آغاز کرده است. در این بین گفته می شود در روزهای گذشته عارف با سید محمد خاتمی دیداری داشته است. رسانه های اصولگرا درباره جزییات این دیدار مدعی شده اند که خاتمی به عارف توصیه کرده است عرصه انتخابات را ترک کند. اما این ادعا از سوی ستاد محمد رضا عارف تکذیب شد.

در کنار این تحرکات صادق زیباکلام استاد دانشگاه تحلیلی دیگری ارائه می‌کند. این تحلیل گر مسائل سیاسی به خبرنگار فرارو، گفت: با رد صلاحیت نامزد منتخب اصلاح طلبان در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عملا باید حضور و مشارکت سازمان یافته اصلاح طلبان را پایان یافته دانست.

وی ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه به هر حال یک اراده سیاسی به دنبال حذف اصلاح طلبان از جریان فعالیت های سیاسی و انتخاباتی هستند گفت: این جریان اگر چه سعی دارد اراده خود را علنی نشان ندهد اما با اقداماتی که در دستور کار قرار داده است عملا این اراده علنی می شود از جمله آن اقدامات حذف نامزد منتخب اصلاح طلبان است که قدرت و توان اجماع دارند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اصولگریان پس از پایان دولت اصلاحات، از یک سو بر طبل حضور و مشارکت فعال اصلاح طلبان در عرصه سیاسی و انتخاباتی کوبیده اند تا تنور انتخابات را با حضور آنها گرم کنند و از سوی دیگر با تعیین تکلیف برای نوع حضور اصلاح طلبان تلاش کرده اند از این جریان افرادی امکان حضور در انتخابات پیدا کنند که نه توان ایجاد اجماع داشته باشند و نه رای آور باشند.

وی ادامه داد: این در حالی است که اصولگریان این نکته را تاکنون در نظر نگرفته اند که آنها نمی توانند برای رقیب سیاسی خود تعیین تکلیف کنند و مثلا در این انتخابات آنها را مجاب کنند بین محمد رضا عارف یا حسن روحانی یکی را انتخاب کنند.

زیباکلام تاکید کرد: بر این اساس اصلاح طلبان که از ابتدا تاکید داشته اند در این انتخابات یکی از دو نامزد خود یعنی سید محمد خاتمی یا اکبر هاشمی رفسنجانی را به عنوان نامزد منتخب خود معرفی کنند و چون امکان هیچ یک از این دو فراهم نشده طبیعی است که ضرورتی برای حضور در این دوره از انتخابات پیدا نکنند.

این تحلیل گر مسائل سیاسی درباره احتمال اجماع محمد خاتمی و اکبرهاشمی روی یکی از دو نامزد نزدیک به جریان اصلاح طلبی نیز گفت: به فرض اگر هاشمی و خاتمی روی یکی از نامزد موجود نزدیک به جریان اصلاح طلبی یعنی، محمد رضا عارف و حسن روحانی اجماع کنند بعید است که بدنه اجتماعی اصلاح طلبان حاضر شوند از منتخب این اجماع حمایت کنند و در این دوره از انتخابات مشارکت داشته باشند.

وی در ادامه درباره اینکه قهر خواسته یا ناخواسته اصلاح طلبان با صندوق های رای یا منجر به حذف تدریجی آنها می شود یا خیر نیز گفت: جریان اصلاح طلبی یک جریان وسیع جامعه مدنی و جریان بزرگ دموکراسی خواهی است این جریان در این دوره از انتخابات اگر چه با رد صلاحیت نامزد مورد نظر و حذف از جریان گردونه رقابت امکان حضور در این دوره از انتخابات را ندارد اما این به آن معنا نیست که جنش دموکراسی خواهی هم امکان ادامه حیات و ممات ندارد.

زیباکلام افزود: دموکراسی خواهی یک خواست و ضرورت انکار ناپذیر است که با ناملایمتی ها دچار یاس و ناامیدی نمی شود. این جنبش ممکن است مدتی را در کما به سر ببرد اما بازهم با انرژی تازه جان تازه ای می گیرد قدم در راه تحقق مطلباتش می گذارد.


Mehbod
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
نباید منفعل بود . ظاهرا در این فرصت اندک نمی شود آن 70 درصد را قانع کرد که رای خودشان را به کاندیدادی دیگری بدهند. ولی راه بهتری است که نشان دهیم ما در اکثریت ایم و انتخابات بدون گرایش اصلاح طلبانه هیچ شور و گرمایی نخواهد داشت ! پاینده باد ایران
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
با اين اوضاع انصراف بدهند بهتر است !
وامانده
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
احسنت فعلا اینطوریاست صبر میکنیم تا بعد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
امیدوارم:
۱) از میان دکتر عارف و دکتر روحانی یکی نامزد نهایی شوند تا رأی یکی بر دیگری سرریز شود؛ ۲) آقایان هاشمی و خاتمی با هم از این کاندید نهایی حمایت کنند؛
پیشنهاد : با توجه به خواسته بیشتر مردم (بجز عده ای سودجو!) برای برداشته شدن یا دست کم تعدیل تحریم ها و نقش مهم دکتر روحانی به عنوان سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی در دوران آقای خاتمی در پیشبرد معقولانه پرونده ایران، ایشان نامزد نهایی باشند! برنامه های دیگر ایشان در سایت «rouhani.ir» قابل مشاهده است! البته برنامه «ایران آینده» دکتر عارف نیز بسیار جالب توجه است که از سایت ایشان «draref.ir» قابل دسترسی است! به هر صورت امیدوارم یکی از این دو بزرگوار نامزد نهایی باشند! در این صورت احتمال پیروزی در انتخابات وجود دارد و در غیر اینصورت به احتمال زیاد انتخابات در دور اول با پیروزی یکی از آقایان قالیباف یا جلیلی پایان می یاید!

با احترام به دیدگاه آقای دکتر زیباکلام، ولی من فکر میکنم اگر جریانهای متعادل سیاسی (کارگزاران و اصلاحات) در این دور از انتخابات شکست بخورند دیگر فرصتی جدی برای حضور در انتخابات نخواهند داشت چرا که چهره شاخصی (بجز آقای خاتمی که بعید میرسد امکان حضور به ایشان داده شود!)‌ در میان آنان وجود ندارد که بتواند رأی بخش عمده ای از طرفداران جریانهای متعادل سیاسی را به خود جلب کند و انتخابات ریاست جمهوری دورهای آتی تنها رقابت درون جناحی میان اصولگرایان خواهد بود! دست کم جریانهای متعادل سیاسی باید تلاش حداکثری برای پیروزی در این انتخابات را انجام دهند!
منتظر جهت گیری آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی هستیم!
درود بر سردار بزرگ سازندگی، آیت الله هاشمی رفسنجانی!
درود بر خاتمی!
درود بر روحانی!
سرشناس
Germany
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
حضور این دو نفر چه به اجماع برسند یا نرسند،منجر به شکست میشه و از اونور میگن که دیدید اصلاح طلبان طرفدار ندارند!
انتشار یافته: ۱۳
جیم
Poland
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۴
سخت در اشتباهی حضرت استاد. اگر آقایان هاشمی و خاتمی از هرکدام از نامزدها حمایت کنند با اختلاف فاحشی برنده ی انتخابات خواهد بود. اگر منظور شما از بدنه ی اصلاح طلبان دوستان تندرویی که فقط نام اصلاح طلب دارند این دوستان بین مردم وزنی ندارند، و اگر منظورتان از بدنه مردم به طور عموم است که باید بگویم مردم قبلاً طعم تحریم انتخابات را چشیده اند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۴
حذف ما از انتخابات خواسته اصولگرایانه، چرا ما باید تو این تله بیفتیم؟ حتی با یک نامزد حداقلی هم که شده باید شرکت کنیم و کشور رو از دست نابخردان نجات بدیم..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۴
حذف ما از انتخابات خواسته اصولگرایانه، چرا ما باید تو این تله بیفتیم؟ حتی با یک نامزد حداقلی هم که شده باید شرکت کنیم و کشور رو از دست نابخردان نجات بدیم..
ميلاد
-
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۴
به نظر من تقابل اصولگرايي و اصلاح طلبي در حقيقت تقابل سنت و مدرنيته است. در نهايت اصول گرايان ناچارند ميدان را به نفع اصلاح طلبان خالي كنند.
ایران
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۴
آقای زیبا کلام
ترا خدا با این سخنان مردم را دلسرد نکن اصلاحات وابسته به یک نفر نیست اصلاحات در قلب مردم است و ان را در 24 خرداد با رای به آقای عارف نشان خواهند داد
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۴
باز هم آقای خاتمی کافیست اشاره کند کلامش حق است
از تو به یک اشاره /از من به سر دویدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
سلام بر هاشمی استوانه نظام و یاور واقعی رهبری و انقلاب
درود بر یاور امام و رهبری که کمتر کسی او را میشناسد و قدرت طلبان نظام، قدر و منزلت او را ندانستند، اگر کسی دیگر در جایگاه این مرد بزرگ بود به این شکل عمل میکرد، حالا افرادی که میگفتند ایشان عامل فتنه بود آیا دیگر جرأت عرض اندام و صحبت های بیهوده دارند؟! ترسیدند که ایشان را تأیید کنند که هیچکس یارای رقابت با ایشان را نداشت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
قهر کردن مفهومی ندارد