bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۰۶۳۵
رسول بابایی در گفت و گو با فرارو

"اصلاح طلبان تمایلی به تقابل با قالیباف ندارند"

یک کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که اصلاح طلبان شورای شهر تهران حاضر به تقابل با محمد باقر قالیباف نیستند. وی در این باره گفت: «قالیباف به واسطه عملکرد مطلوبش در سال های گذشته موقعیت اجتماعی خوبی در میان شهروندان تهران دارد و تغییر او آن هم به واسطه ملاحظات سیاسی برای اصلاح طلبان چندان مثبت نخواهد بود.»

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۲
یک کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که اصلاح طلبان شورای شهر تهران حاضر به تقابل با محمد باقر قالیباف نیستند. وی در این باره گفت: «قالیباف به واسطه عملکرد مطلوبش در سال های گذشته موقعیت اجتماعی خوبی در میان شهروندان تهران دارد و تغییر او آن هم به واسطه ملاحظات سیاسی برای اصلاح طلبان چندان مثبت نخواهد بود.»

بحث انتخاب شهردار تهران در روزهای آینده یکی از مباحث داغ رسانه هاست. گفته می شود محمدباقر قالیباف شهردار کنونی تهران گزینه نهایی اصولگرایان برای شهرداری تهران است و از طرف دیگر اصلاح طلبان نیز فعلا بر روی محسن هاشمی و محسن مهر علیزاده چانه زنی دارند.

روز گذشته محسن مهرعلیزاده اعلام کرد برنامه هایش را به شورای جدید ارائه کرده است. از طرف دیگر رسانه های اصلاح طلب شانس محسن هاشمی را به عنوان گزینه اصلاح طلبان بیشتر می دانند.

دکتر رسول بابایی روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیسای در گفت و گویی با فرارو به بررسی  آرایش و طیف بندی سیاسی شورای شهر چهارم پایتخت پرداخته است.


آقای دکتر، شوراها با گذر از تجارب سه دوره قبل، چهارمین دوره خود را آغاز می کنند. در این بین شورای شهر تهران و شهرداری تهران آن قدر حائز اهمیت است که تغییر و تحولات آن بسیار مورد توجه گروه های سیاسی و نیز رسانه ها قرار دارد. شما وضعیت شورای شهر چهارم تهران را چگونه تحلیل می کنید؟

بله واقعیت این هست که با توجه به اهمیت و حساسیت شهرداری تهران و موقعیت ویژه ای که این نهاد داراست، حساسیت بسیاری در میان مردم و البته گروه های سیاسی نسبت به سرنوشت آن وجود دارد. البته شورای شهر تهران در این سه دوره ای که پشت سر گذارده سرنوشت های متفاوتی هم داشته است. از شورای شهر اول اصلاح طلب گرفته که اختلافات سیاسی و تنش ها باعث انحلالش شد گرفته تا شورای شهر سوم که با وجود سلایق گوناگون تجربه ای موفق از همکاری طیف های گوناگون با یکدیگر را از خود به یادگار گذشت. شورای شهر چهارم هم به اعتقاد من شباهت هایی با شورای سوم دارد. به صورت واضحی نوعی موازنه میان طیف های گوناگون داخل شورا وجود دارد که امکان تفوق یکی بر دیگری را سلب کرده است. وضعیت آنجا پیچیده می شود که هیچ گروهی موقعیت بالادستی ندارد و برای پیشبرد اراده خود ناگزیر از ائتلاف با سایر طیف ها و سلایق خواهد بود. از همین رو انتخاب شهردار تهران نیز از رهگذر ائتلاف سلایق گوناگون با یکدیگر میسر خواهد بود و نه اعمال سلیقه یک طیف.

اما این روزها اخبار رسانه ها را که مطالعه می کنیم می بینیم که هر کدام از گروه ها خبر از انتخاب قطعی شهردار توسط خود می دهند. به ویژه اصلاح طلبان که انتخاب گزینه مدنظرشان یعنی محسن هاشمی را قطعی می دانند.
واقعیت امر این هست که این اخبار بیش از آنکه برخاسته از واقعیت های درونی شورا باشند، نشات گرفته از طراحی های رسانه ای برای ورود به یک بازی پیچیده هستند. خوب خیلی روشن است که اصلاح طلبان مصمم به تغییر شهردار تهران هستند و می خواهند شخص مورد نظر خودشان را در شهرداری منصوب کنند، البته با این ملاحظه که وارد فاز تقابل با قالیباف نشوند. از همین رو شما اگر خوب دقت کنید می بینید که بخش عمده تلاش های اصلاح طلبان معطوف به فضاسازی در راستای عدم حضور مجدد قالیباف در شهرداری و کناره گیری او از رقابت هستند. در حقیقت می خواهند به گونه ای با طرح مباحثی از جمله اینکه از حیث قانونی حضور قالیباف مشکل دارد یا اینکه رای کافی برای شهردار شدن مجدد ندارد، باعث شوند خود او از صحنه کنار کشد.

چرا فکر می کنید اصلاح طلبان تمایلی به تقابل با قالیباف ندارند؟
به هر حال باید پذیرفت قالیباف به واسطه عملکرد مطلوبش در سال های گذشته موقعیت اجتماعی خوبی در میان شهروندان تهران دارد و تغییر او آن هم به واسطه ملاحظات سیاسی برای اصلاح طلبان چندان مثبت نخواهد بود. از سوی دیگر این خطر هم هست که فرد جایگزین قالیباف از حیث رکورد عملکردی ضعیف تر از او عمل کند و این مهم باعث این تصور شود که اصلاح طلبان یک فرد ضعیف را جایگزین قالیباف نموده اند. البته این ملاحظه جدی هم برای اصلاح طلبان وجود دارد که با وجود ترکیب پیچیده فعلی شورا، کنار زدن قالیباف کار سختی است و چه بهتر که اساسا او در صحنه حاضر نشود که در این صورت اصلاح طلبان خیلی راحت تر قادر به شهردار کردن چهره مطلوبشان هستند. اینکه یک روز صحبت از ریاست قالیباف بر بنیاد شهید، بنیاد مستضعفان و یا سازمان محیط زیست است و روزی دیگر از وزارتش گفته می شود، همه در قالب فضاسازی بر علیه حضور قالیباف در صحنه قابل تحلیلند. در حقیقت استراتژی اصلاح طلبان از این قرار است که خود قالیباف گویا نمی خواهد و یا نمی تواند دیگر شهردار تهران باقی بماند.

البته اصلاح طلبان خیلی مطمئن اعلام کرده اند که بر روی چهره مطلوبشان اجماع کرده اند و مشکل خاصی در مسیر شهردار شدن  محسن هاشمی وجود ندارد

البته این هم یکی از استراتژی های هوشمندانه اصلاح طلبان است که سعی می کنند خود را یکپارچه و منسجم نشان دهند گویا هیچ تشتت و اختلافی بینشان وجود ندارد. البته واقعیت اینست که چنین نیست و اصلاح طلبان در درون خودشان از تشتت و اختلافات روشنی رنج می برند. مثلا حتی در مورد شخص قالیباف نظر مشابهی در میان اصلاح طلبان وجود ندارد. عده ای قائل به حذف صد در صد او هستند و گروهی دیگر معتقدند با قالیباف می شود کار کرد. حتی در مورد گزینه نهایی هم اختلاف هست. گروهی محسن هاشمی را می پسندند و گروهی دیگر معتقدند محسن مهر علیزاده فرد شایسته شهرداری تهران است.

یعنی شما معتقدید طیفی از اصلاح طلبان درون شورا با شهردار شدن محسن هاشمی مخالفند؟

بله به هر حال گروهی از اصلاح طلبان استدلال های روشنی برای این موضوع دارند. مثلا اینکه انتخاب فردی که توسط یکی از نهادهای قانونی نظام یعنی  مجلس رد صلاحیت شده، می تواند دهن کجی به نظام تعبیر شود. یا اینکه نگران آن هستند که مبادا هاشمی نتواند با اصول گرایان درون شورا تعامل کند. آنها نگران این مهم هستند که مبادا بن بست میان اصول گرایان و شهردار، سرنوشت شورای چهارم را به سرنوشت شورای نخست پیوند زند و اینگونه در افکار عمومی جا بیفتد که اصلاح طلبان دو شورا را به بن بست کشانده اند. البته نگران لطمه به موقعیت و جایگاه آیت الله هاشمی هم هستند چرا که ناکامی در تکرار رکورد قالیباف می تواند خسارت جدی به اعتبار و حیثیت فرزند آیت الله و حتی شخص ایشان وارد کند.

گویا شما خطر تکرار شورای شهر اول را جدی می دانید؟
صد در صد. ترکیب شورای چهارم به شکلی بینابینی و متوازن بین طیف ها تقسیم شده و خطر شکاف و گسست در آن را بالا برده است. اگر دو طرف با یکدیگر به توافق نرسند و یا شهرداری که بر سر کار می آید نتواند بین گروه های مختلف اجماع ایجاد کند کاری که به باور من تا حدود زیادی در دوره سوم توسط قالیباف مشاهده شد، خطر فروپاشی شورا چندان دور از انتظار نخواهد بود.

در نهایت پیش بینی شما از نوع عملکرد شورای چهارم در نخستین چالش پیش روی آن یعنی گزینش رئیس شورا و شهردار تهران چگونه است؟

من خوش بین هستم نسبت به اتفاقات پیش رو. گمان من بر اینست که با وجود عقلای دو گروه و تجارب بجای مانده قبلی، فضا برای تعامل و اجماع هموار خواهد بود و گروه های گوناگون خواهند توانست در صحن علنی شورای شهر پایتخت بر اساس وزن واقعیشان با یکدیگر وارد گفتگو شده و بر روی شخصی که توانایی اجماع آفرینی داشته باشد به جمع بندی برسند. حتی اگر این اتفاق هم نیفتد در نهایت یکی از گروه هابا ائتلاف با نیروهای مستقل و برخی چهره های گروه دیگر و یا نوعی اجماع آفرینی حداقلی خواهد توانست شهردار تهران را معرفی نماید.

Admin
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
فرارو الکی واسه دکترقالیباف نوشابه باز نکن؛مهندس محسن هاشمی شهردار میشه...بگو خب!
علي
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
ايشون كارشناسند يا سخنگوي اصول گرايان
مردم سالاري ديني
-
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
مشكل اصلاح طلب ها اين است كه به خلاف ادعاهايي كه در دوره انتخابات داشتند كه مديريت كشور نبايد در دست يك جناح باشد حالا كه فكر مي كنند تو انتخابات اخير به موفقيتي رسيده اند مي خواهند همه اصولگراها را سرنگون كنند در حاليكه قبلا و در دوره رياست جمهوري احمدي نژاد خود بارها از قاليباف و عملكرد او تمجيد كرده بودند.
البته منظورم همه اصلاح طلبها نيست چون حدود دو ماه قبل در مراسمي در جماران، آقاي موسوي بجنوردي و سيد حسن خميني ضمن تجليل كم نظير از خدمات فراوان قاليباف آرزو كرده بودند كه شهرداري قاليباف استمرار داشته و حتي در آينده او در جايگاه رياست جمهوري قرار گيرد! كمي جستجو كنيد تا خبرش را كامل مشاهده كنيد...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
اشتباهي كه اصول گرايان در مورد كرباسچي كردن دوباره تكرار ميشود واين بار از جانب اصلاح گران،تهران تجربه جذب شهدار خوب را نذارد ،فاصله بين كرباسچي و قالي باف با ٥ شهردار ويك پديده پرشد،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
خط نده بذار مردم انتخاب کنند
انتشار یافته: ۲۶
دکترعباس حاتمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
بحث تقابل نیست،اصلاح طلبان قبل ازانتخابات ،آقای محسن هاشمی یاخانم ابتکاررابعنوان شهردارمعرفی کرده بودند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
تقابل در اینجا یعنی اینکه فردی که در یک پست عالی کارکرده است را به دلایل سیاسی حذف کنند
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
با آنکه در نزدیکی های انتخابات ژست رادیکال و سخنانی دور از شان خود بر زبان آورد که عده کثیری را از خود رنجاند اما معتقدم که اولا بشر ایت و جایز الخطا و دوست دار مقام .چرا که واقعا زحمات زیادی را متحمل شده و سخت کوشاست. البته که انسانهای بزرگ هرگز نباید به خاطر حب جاه و مقام حقوق افرادی را که با آنها تضاد سیاسی دارد یکطرفه پایمال کند.
با این حال معتقدم مدیر و شهرداری قوی معقول پاک و توانمند است و آبادانی و عمرانی که در دوره تصدی شهرداریش و با تضاد صد در صد با احمدی نژاد خود خواه در تهران به وجود آورده کمتر کسی را میتوان یافت که چنین کند .حساب هایش شفاف است .گردن کلفت هست . در ارگان های بزرگ و ذینفوذ دوست بسیار دارد و باز هم بهترین گزینه است برای شهرداری تهران .مخصوصا که ازین پس با یک انسان عاقل .پیشرو .متعادل چون آقای دکتر روحانی طرف است. نه یک خود بزرگ بین و خود خواه و آمال گرانه نتیجه گرا.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
فقط محسن هاشمی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
اين حق خانواده هاشمى است زيرا اقامحسن هم لياقتشوداره قاليباف رانتى عمل ميكنه فقط به خاطر رياست جمهورى كارهاى روبنايى ميكردمثل احداث پارك وءءءءمردم اگه ميخواستن ريس جمهورش ميكردن بابا چرا ازطرف مردم تصميم ميگيرين
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
کار روبنایی باز چه جورشه تورا جان جدت نظر آبگوشتی نده مردم تهران باید بدونین شهرداری هاشمی =شهرداری کرباسچی = دوران شهرداری چی بودن ها وپرونده های میلیاردی کربا سچی
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
فقط قالیباف...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
فرارو کوتاه بیا. تو انتخابات ریاست جمهوری هم از قالیباف حمایت کردی.حیف فرارو.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
حیف قالیباف
مهسا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
فقط قالیباف
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
قالیباف قول بده مسیر رو برای آزادی موسوی و کروبی هموار و از لابی سیاسی استفاده کنه اون وقت اصلاح طلبان رای بدند بهش .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
به نظر من بهتره که شما وسط دعوا نرخ تعیین نکنی.
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
فعلا دارن روی اختلاف افکنی در بین اصلاح طلبان برنامه ریزی می کنن ولی موفق نخواهند شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
آقای بابایی، میشه شما اصلا تحلیل موضوع نکنید. تحلیلهای آبکی انتخاباتی شما در مورد جریانهای مختلف و قالیباف واقعا آدمو مشعوف می کرد. حمایت شما جز بازدارنگی فایده دیگری برای قالیباف نداره. نمی دونم آقای قالیباف این آدمو رو از کجا کشف کرده؟؟!!
علی
Germany
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
قالیباف با این طرحهای شهری با زندگی خیلی از شهروندان بازی کرد حق خیلی هارو ضایع کرد چون میخواست تو مسابقه ریاست جمهوری ببره ده سال دیگه گنده هزینه هایی که به این شهر بابت پروژه های پوپولیستیش کرده در میاد در زمان ایشان آنقدر عوارض شهری را بالا برد که دیگه قسط بندی میکنه برای دریافتش در ضمن ما باید یاد بگیریم هر چیزی یه انقضاء دارد اگر بی توجهی به آن کنیم بوی فسادش دنیا رو بر میداره و آقای قالیباف از این اصل مستثنا نیست
سپيدار
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
دوستان لطفا در مورد شهردار تهران بر اساس شايسته سالاري مثبت و منفي بدين نه گرايشات سياسي.
اعضاي اصلاح طلب شوراي شهردار ميتونن نظارت سياسي لازم روي شهردار رو داشته باشن.
ناشناس
United States of America
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
روحاني اصلاح طلب نيست
مردم سالاري ديني
-
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
وقتي خود آقاي روحاني چند بار به اصلاح طلب نبودن خود تصريح كرده چرا بعضي منفي دادند حتي آقاي روحاني تاكيد كردند كه در انتخاب وزرا هم جناح آنها را مدنظر قرار نداده و از آنها قول عملكرد غير جناحي را گرفته اند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
اولاً اصلاح طلبها هیچ وقت شخص محور نیستند بلکه گفتمان محور هستند. صحبتهای روحانی صحبتهایی تحولخواهانه و اصلاح طلبانه بوده و هست و به نظر بنده این از زرنگی آقای روحانی بوده که نگفته اصلاح طلب هست تا بتواند تفکرات خود را راحتتر پیاده کند تا اینکه بگوید من اصلاح طلب هستم. به نظر شما اگر این حرف رو می زد چند درصد کابینه ش رأی می آورد با همۀ زرنگیش 3 نفر از اعضای کابینه ش رأی نیاوردند، ولی خاتمی از مجلس پنجم اصولگرا همۀ کابینه اش رأی آورد. اگر روحانی به وعدههاش عمل کنه ما همه جوره پشتش هستیم. حال می خواد بگه اصلاح طلب هستم یا نیستم مهم نیست. در نهایت دوستان این بحثها خیلی وقته تموم شده شما هنوز اندر خم یک کوچه اید چرا؟!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
چه ربطی داشت؟
حسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
فرارو با این جانبداری های بی مورد عملا داری جایگاهت رو از دست می دی . الان چند ماهه که از قالیباف دفاع کورکورانه می کنی !!!
این دفاع از دو حالت خارج نیست . 1. از طرف قالیباف تطمیع شدی 2. خیال می کنی بهترین گزینه است .
در هر دوصورت دفاع تا این اندازه شک برانگیزه {کیهان که مظهر افراطه هم تا این اندازه سنگ کسی رو به سینه نمی زنه...}
bato-adv
bato-adv
bato-adv