bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۱۲۳۱

دو فوریت حدود اختیارات سرپرست وزارتخانه‌ها تصویب نشد

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۲
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با قید یک فوریت طرح تعیین حدود اختیارات سرپرست وزارتخانه ها را به تصویب رساندند تا سرپرست وزارتخانه ها اجازه عزل و نصب و سیاست گذاری نداشته باشند.

به گزارش مهر، در ادامه جلسه روز سه شنبه بررسی دوفوریت طرح تعیین حدود اختیارات سرپرست وزارتخانه ها در دستور کار صحن علنی قرار گرفت.

عزل روسای دانشگاهها توسط توفیقی سرپرست وزارت علوم دلیل اصلی ارائه این طرح از سوی نمایندگان بود.

احمد آریایی نژاد نماینده مردم ملایر و طراح این طرح در خصوص لزوم تصویب دوفوریت آن گفت: به دلیل عدم وجود قانونی در خصوص اختیارات سرپرست وزارتخانه ها، اگر سرپرست خلافی بکند طبق قانون مجلس نمی تواند سئوال و استیضاح از وی انجام دهد و ما مجبوریم از رئیس جمهور سئوال کنیم با توجه به اینکه دولت تازه روی کار آمده این کار هم امکان پذیر نیست.

نماینده مردم ملایر تاکید کرد: سرپرست وزارتخانه برای اداره امور کاری و اجرایی منصوب شده تا مردم سرگردان نشوند و نباید در عزل و نصب ها و سیاست گذاری ها دخالت کنند تا زمانی که وزیر از مجلس رای اعتماد بگیرد.

حسین نقوی حسینی در مخالفت با این طرح گفت: این طرح وهن مجلس است. اگر قرار است برای سرپرست وزارتخانه ها حدود اختیارات مشخص شود در وقت مناسب باید طرحی جامع تقدیم کرد. در شرایط فعلی این طرح به نفع تعاملات دولت و مجلس نیست.

ابوالقاسم خسروی نماینده سمنان نیز در موافقت با این طرح گفت: حضرت علی (ع) معتقد بود اعتدال را خداوند به عنوان خیر به افراد الهام می کند تا از افراط و تفریط دوری کنند، اگر قرار بود سرپرست وزارتخانه ها اختیارات وزیر را داشته باشد مجلس به وزیری که از ابتدا از سوی دولت معرفی شده بود برای وزارتخانه علوم رای می داد.

وی با بیان اینکه عزل و نصب های صورت گرفته تعهداتی را برای وزیر بعدی ایجاد می کند، افزود: وزارت علوم سنگ بنای توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.  در آستانه بازگشایی دانشگاهها سیاسی کاری موجب ایجاد تنش های سیاسی در محیط علمی می شود که این امر خلاف نظر مقام معظم رهبری و مانع رشد علمی دانشگاههاست.

خسروی در پایان تاکید کرد: در راستای رایی که به وزیر پیشنهادی علوم در عدم اعتماد داده شد این طرح را به تصویب برسانید تا حدود اختیارات سرپرست مشخص شود و منویات وزیری که مورد اعتماد مجلس است در وزارت علوم اجرا شود.

در ادامه ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان که به جای محمد رضا تابش نماینده اردکان در مخالفت با طرح صحبت می کرد، گفت: شما به جای نظارت می خواهید تقنین انجام دهید آیا قانون نویسی برای امور نظارتی درست است؟آیا این کار در تعامل دو قوه اثر مثبت می گذارد؟

سید ناصر موسوی لارگانی نیز در موافقت با این طرح از نمایندگان خواست با رای به دوفوریت این طرح مشکلاتی را که در وزارت علوم به وجود آمده، حل کنند.

در پایان دوفوریت طرح تعیین حدود اختیارات سرپرست وزارتخانه ها با 112 رای موافق، 73 رای مخالف و 12 رای ممتنع از مجموع 219 نماینده حاضر در مجلس به تصویب نرسید. دوفوریت این طرح نیازمند دو سوم آرای مثبت نمایندگان بود.

پس از آن یک فوریت طرح به رای نمایندگان گذاشته شد و به تصویب رسید اما آرای آن در صفحه نمایش نشان داده نشد.

بررسی طرح های یک فوریتی در مجلس زمان بر است و احتمالا خواست بانیان این طرح را برای جلوگیری فوری از اقدامات توفیقی سرپرست وزارت علوم در عزل ونصب ها را محقق نخواهد کرد.