bato-adv
کد خبر: ۱۶۳۳۹۴

انتقاد از مجوز ازدواج فرزندخوانده با سرپرست

تاریخ انتشار: ۰۶:۱۵ - ۰۲ مهر ۱۳۹۲
مجلسیان روز یکشنبه لایحه‌ای را به تصویب رساندند که بر اساس آن ازدواج فرزندخوانده با سرپرست بنا به رای دادگاه امکان‌پذیر خواهد بود. همچنین بر اساس ماده 22 لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان مساله فرزند‌خواندگی در شناسنامه کودک قید می‌شود.

کارشناسان و فعالان حوزه کودک معتقدند با وجود مواد سازنده و مثبتی که در این لایحه آمده، وجود دو ماده 22 و 27 تبعات منفی گسترده‌ای بر کودکان فرزندخوانده خواهد داشت. شیوا دولت‌آبادی، رییس هیات‌مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان در گفت‌وگو با سایت این انجمن تاکید می‌کند تبصره ماده 27 تصور زنای با محارم را ایجاد می‌کند.

لایحه حمایت از حقوق کودکان از مجلس هشتم مطرح و بارها به شورای نگهبان ارجاع داده شده و با واردشدن ایراداتی به مجلس بازگشته بوده. در این رفت‌وآمدها لایحه دستخوش تغییراتی شد که افزودن تبصره ماده 27 یکی از آن موارد است.

اکنون با وجود ابراز مخالفت‌ برخی مجلسیان و فعالان حوزه کودک، این لایحه به تصویب رسیده و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شده است. مونیکا نادی، حقوقدان و عضو هیات‌مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان با تاکید بر مواد مثبت لایحه می‌گوید: «در این لایحه نقش بهزیستی بسیار پررنگ است و نظارت بر خانواده پس از سرپرستی افزایش یافته. در بسیاری از موارد شمول سرپرستی و فرزندخواندگی افزایش داده شده که به این ترتیب امکان سرپرستی و فرزندخوانده‌شدن برای والدین و فرزندان زیادی فراهم شده است. نکته مثبت دیگر این لایحه سپردن فرزندان والدین بی‌صلاحیت است که پیش از این امکان‌پذیر نبود ولی در این لایحه کودکان بدسرپرست هم امکان فرزندخوانده‌شدن خواهند داشت اما با وجود چنین موارد قابل‌تاملی، دو ماده 22 و 27 این لایحه لطمات جبران‌ناپذیری به کودکان فرزندخوانده وارد می‌کند.»

ازدواج بر پایه کدام مصلحت؟
در نخستین مصوبه، اصلاحیه لایحه ازدواج سرپرست با فرزندخوانده ممنوع شده بود اما در دومین مصوبه که در اولین روز اسفند 91 در مجلس به تصویب رسید تبصره ماده 27 به این صورت اصلاح شد: «ازدواج چه در زمان حضانت و چه بعد از آن بین سرپرست و فرزندخوانده ممنوع است مگر اینکه دادگاه صالح پس از اخذ نظر مشورتی سازمان، این امر را به مصلحت فرزندخوانده تشخیص دهد.»

به گفته نادی، با اینکه قانونگذار تعیین صلاحیت را به دادگاه سپرده، باز هم تصور اینکه چنین ازدواجی مطرح است، منافع کودک را به خطر می‌اندازد در صورتی که قرار است کودک با فرزندخواندگی در شرایط ایمن باشد. سوال دیگر این است که دادگاه با چه مصلحتی چنین تصمیمی می‌گیرد؟ اگر سرپرست بدون رای دادگاه چنین ازدواجی انجام داد حکم این ازدواج چیست؟ ضمانت اجرای این قانون چه خواهد بود؟ دولت‌آبادی، رییس هیات‌مدیره انجمن، با یادآوری فرهنگ‌سازبودن قوانین معتقد است وقتی ماهیت قانونی رابطه عاری از شایبه ارتباط جنسی است و هدفش قداست‌دادن به رابطه مادر و پدر- فرزندی است چطور تبصره‌ای را که ناقض خود است حمل می‌کند.

چطور ممکن است کسی در یک قانون هم والد باشد و هم همسر. نمی‌توان در یک قانون هر دو را متصور شد. کسی که در زمان پذیرش یک فرزند در اعماق ذهنش تصور همسرگزینی از او را دارد، پس به هیچ‌وجه شایسته نیست نام پدر یا فرزند را بپذیرد.  به گفته این روانشناس قرار است این فرزندخواندگی نزدیک‌ترین شباهت را به رابطه والدین و فرزند داشته باشد در حالی که این تبصره تصور زنای با محارم را ایجاد می‌کند و موجب تعجب است که چنین تبصره‌ای در قانونی آورده می‌شود که حامی خانواده و سرپرستی کودک است.

خدشه‌دارشدن امنیت کودک
دولت‌آبادی به دیگر تاثیرات این تبصره بر روابط اعضای خانواده اشاره دارد: «مادری که دختری را به فرزندی قبول کرده اگر در دورترین تصورش دختر را جایگزین خود ببیند هرگز نمی‌تواند مادری باشد که قرار است فرزندخوانده‌ای داشته باشد.

روی دیگر این سکه این است که مادری که به پسرخوانده خود به عنوان همسری نگاه کند بسیار دور از انتظار است که بتواند خانواده‌ای سالم را شکل بدهد.» او ادامه می‌دهد: «به این بیندیشیم که بر همسری که به عنوان مادر یا پدر در این خانواده حضور دارد، چه خواهد گذشت وقتی شاهد خواهد بود فرزندی که با جان و دل بزرگ کرده رقیب عاطفی خودش شده است. این تبصره منزه‌بودن قانون را زیر سوال می‌برد در حالی که قانون قرار است فرهنگ‌سازی را تسهیل کند. هرگز نمی‌توان والدین را تشویق کرد و راهی را باز کرد که در آن هم نقش پدر و مادر را داشته باشند و هم همسر باشند. در این خانواده کودک نیز احساس امنیت نخواهد کرد.»

قربانی‌کردن اعتماد و ارزش‌ها
توران ولی‌مراد، دبیر ائتلاف اسلامی زنان از جنبه دینی و شرعی به تبصره ماده 27 می‌پردازد: «بنای روح کلی قرآن بر تک‌همسری است ولی به دلایل شرایط زمانی می‌بینیم که به تعدد زوجات اشاره دارد. در جامعه قبیله‌ای افزایش فرزندان پسر برای شرکت در جنگ، موضوعی حیاتی بود به همین دلیل مردان اجازه ازدواج مجدد داشتند.

 از سوی دیگر عرب دوران جاهلی با کودکان رابطه برقرار می‌کرد و دختربچه‌ها را به همسری می‌گرفت به همین دلیل است که چون قرآن این کار را زشت می‌دانست برای برحذرداشتن از ازدواج با کودکان، مساله ازدواج با زنان را مطرح کرده است. اکنون عجیب است که لایحه‌ای تصویب شود که در آن ازدواج کسی که به عنوان کودک به سرپرست پناه آورده، مطرح می‌شود. این تبصره در واقع اعتماد را قربانی می‌کند. این تبصره مردبودن را قربانی می‌کند و لذت‌جویی را تحریک.

به گفته او تبصره ماده 27 خشونت علیه کودکان را تشویق می‌کند که در ایران محکوم و مردود است و خرد جمعی در همه جوامع به مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان رسیده و بر آن تاکید دارد.  ولی‌مراد می‌گوید: در گذشته بسیاری از زنان و کودکان به دلیل مرگ پدران در جنگ بدون سرپرست می‌شدند و تشویق مردان به ازدواج مجدد برای به سرپرستی‌گرفتن این خانواده‌ها بود اما طرح ازدواج با فرزندخوانده ما را از این زمان نیز عقب‌تر می‌برد. سرپرستی به طمع بهره‌برداری جنسی مغایر با اهداف و قوانین جمهوری اسلامی ایران است و با محتوای اسلام در تعارض است، همچنین ارزش‌های اخلاقی را قربانی می‌کند. بعید است شورای نگهبان چنین تبصره‌ای را تصویب کند.

داغی برپیشانی فرزندخوانده‌ها
در اصلاحیه تبصره دو ماده 22 لایحه چنین آمده است: «در قسمت توضیحات شناسنامه زوجین سرپرست، نام و نام‌خانوادگی کودک یا نوجوان تحت‌سرپرستی و فرزندخوانده‌بودن وی نیز قید می‌شود.»

مونیکا نادی، مسوول بخش حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان معتقد است با درج این جزییات در شناسنامه فرزندخوانده‌بودن کودک علنی می‌شود. در مواردی که کودک پدر و مادری هم داشته بر اساس این لایحه نام پدر و مادر در کنار نام سرپرستان قید می‌شود به این ترتیب این داغی بر پیشانی کودک خواهد بود. از سوی دیگر دلایلی همچون حفظ منافع کودک و جلوگیری از ازدواج با محارم برای تدوین این اصلاحات عنوان می‌شود در صورتی که راه‌های بسیاری برای ثبت و در عین حال پنهان و محفوظ‌ماندن این اطلاعات وجود دارد.»

شیوا دولت‌آبادی، روانشناس کودک نیز تاکید می‌کند: «با قانون فرزندخواندگی قرار است یک خانواده در نزدیک‌ترین شکل به خانواده طبیعی تشکیل شود اگرچه بسیار برحق است که ثبت احوال هرگونه اطلاعاتی را که قبل از فرزندخواندگی هویت کودک را مشخص می‌کرده در پرونده ثبت و نگهداری کند ولی انعکاس آن در شناسنامه یک انگ است. وقتی کم‌هویتی انسانی در مهم‌ترین مدرک شناسایی منعکس می‌شود، هم خود انسان همواره باید توجیه کند که چرا شناسنامه غیرمعقول دارد و هم باید همواره این هویت دوگانه را با خود حمل ‌کند. این در حالی است که در علم روانشناسی درباره زمان مناسب برای اطلاع به فرزندخوانده سخن گفته شده است. آیا باید در کمال آرامش و حفظ اخلاق این اطلاع‌رسانی صورت بگیرد یا به صورت ناگهانی از سوی دیگران افشا شود؟

به گفته این کارشناس منعکس‌شدن پرونده فرزندخواندگی در اوراق هویتی آشکار، نوعی برملاکردن موضوعی کاملا خصوصی در ملأعام است. نوعی افشاگری دایمی در مورد سرگذشت ناخواسته یک انسان. حفظ اطلاعات در ثبت احوال بجاست اما در روانشناسی همواره بر این نکته تاکید شده که اگر شناسنامه یک فرد هویت او را در مقایسه با دیگران در جامعه مخدوش معرفی کند تصمیم درستی نیست.  به گفته عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس نظر کارشناسان کمیسیون اجتماعی این بوده که برای تشویق زوج‌های جوان به سرپرستی، نام والدین اصلی در شناسنامه کودک ثبت نشود، اما شورای نگهبان تاکید دارد که نام پدر و مادر اصلی کودک در شناسنامه ثبت شود. نظر ما این بود که در شناسنامه کودک فقط شماره و تاریخ صورت‌جلسه فرزندخواندگی ثبت شود.  با این وجود، دو ماده جنجال‌برانگیز لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان اکنون در دست شورای نگهبان است و فعالان حوزه کودک اندک امیدی دارند که این شورا این مواد را بازنگری کند.

bato-adv
ناشناس
-
۱۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
دوره آخر الزمان به اینا می گویند.
کی خسرو
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
مبحثی در کشاورزی داریم به نام کاشت داشت برداشت که در این زنجیره کاشت صورت نمیگیرد و داشت برداشت داریم !!!!!!!!
نبی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
اگه این کار رو بکنند کسی دیگه فرزند خونده قبول نمی کنهههههههههههه مگر آدم های هوس باززززززززززززز
نبی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
این دو لایحه باعث از هم پاشیدن خانواده های بسیاری می شود و امنیت روانی فرزندان و خانواده ها را به هم می ریزد این کار را نکنید .
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
این تفکرات از ذهنهای بیمار تراوش میکنه. بیخود نیست که دغدغه اصلی مملکت مسئله بدحجابیه!
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۶۴
مجيد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
واقعا جاي بسي قباحت دارد مجلسيان چگونه اين لايحه را به تصويب رساندند ببينيم اگر صدايش به گوش همسرتان هم برسد او ساده از اين مساخواهد گذشت اين راي شما حتي در خانواده خودتان هم جايي ندارد.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
تصورش هم منزجر مننده س.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
آخه مگه مي شه ؟ مجلس داره چه كار مي كنه؟ اون سرپرست ديگه حكم والدين اون بچه رو داره . واي خداي من!!!!!!!!!!
احمد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
اين عمل غير انساني هستش خداوند هم هيچ دستور و قانون غير انساني نفرستاده پس اين فكر حتي غير خدايي هستش لطفا جلوي اين افكار و ادما رو بگيرين
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
این منفی واسه چیه !!!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
خدایاااااااا
چه کردیم که این قوم عقب مانده عصر هجری بر سر ما نشستند؟؟؟
چه کردیم آخر؟؟؟
م
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
سکوت و خودخواهی!
ح ح
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
هجری شمسی یا هجری قمری....
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
نرفتید رای بدید
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
خودمون کردیم که لعنت بر خودمون باد
بهرام
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
تصویب این موضوع در مراکز تصمیم گیری نقطه پایان اخلاق درخانواده و به تبع آن جامعه است.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
چه کثیف
محسن
FRANCE
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
اصلاً صورت خوبی ندارد
نوید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
عوووووووووووق واقعا مسخرس !!!! قطعا هیچ بچه ای چه پسر چه دختر حاضر نمیشه با کسانی که به چشم پدر و مادر به اون نگاه میکنه ازدواج کنه
خدایا خواهشا یه عقلی به اینا بده کار دستمون ندن
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
خداییش قانون مزخرفی است برای ازدواج با فرزند خوانده !!!!! و بهتر است علما با توجه به پیشرفت علوم و همچنین راههای علمی مانند شماره و کد های رمز در شناسنامه والدین و فرزند خوانده مساله را حل کنند (به جای درج در شناسنامه )
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
والا انسان می ماند که به این امایتده ها چی بگه! شاید باید گفت لطفا فقط به گرفتن حقوق نمایندگی بسنده کرده و برای ما دیگر بند و ماده تصویب نکتید.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
دست مجلس درد نكنه...
بجاش يك مركز مشاوره بخصوص در خصوص مسايل جنسي براي بعضي افراد در مجلس بگذارند بلكه از تعدد اين لايحاتِ ببخشيد حقيرانه كاسته شود...
خجالت آور است و براي مردان بيمار كشورم متاسفم
عباس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
مگه تو مجلس زن وجود نداره
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
ناشناس 8:41
گل گفتتتتتتتی
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
زن وجود داره اما به مرده متحرک بیشتر شبیهند تا نماینده اگر هم گاهی حرف میزنند به ضرر منافع زنهاست.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
lمطمئن باشید دیگه هیچ زنی راضی نمیشه دختر یا به عبارت دیگه هوو به فرزند خوندگی بگیره.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
باورم نمی شه این قانون وجود داره
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
اصلاً چطور به این فکر افتادن؟
زمینه این نوع تفکرات از بخش حیوانی این آدمها بلند شده تا بخش انسانی.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
یاد و خاطره مرحومه جودی ابود و مرحوم بابالنگ دراز برام زنده شد
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
منم دقیقا! منتها اونجا فرقش این بود که بابا لنگ دراز جوون و خوشتیپ بود و زن نداشت. این جا سرپرست اصلا نمیتونه مجرد باشه. حالا اختلاف سنی بماند...
سمام
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
واقعا" خیلی علاقه دارم بدونم که چطوری و با چه توجیهی این حکم ازدواج پر مشکل مطرح و تایید شده؟ واقعا" دلیل افرادی که این قوانین ضد فرهنگ و ضد عقل و ضد علم و ... وضع میکنند چیست؟
بهزاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
متاسفم که به این نماینده ها رای دادیم واقعا متاسفم برای خودم!!! اینها به چی فکر میکنند که همچین قانونی را تصویب کردند؟؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
ما رای ندادیم!
حسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
از این مجلس بیشتر از اینا انتظار نمیره
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
متاسفانه این مصوبه فوق العاده موجب وهن اسلام و ایران خواهد بود. درست است که در قرآن آمده که فرزنده خوانده همانند فرزند نیست و رسول اکرم (ص) با همسر طلاق گرفته فرزنده خوانده اش ازدواج کرده اما این دلیل دلیل نمی شود که شرایط 1400 سال پیش را به امروز تعمیم دهیم. در ثانی رسول اکرم (ص) با فرزند خوانده اش ازدواج نکرده بلکه با همسر فرزند خوانده اش ازدواج کرده و این ارتباطی با این مصوبه اخیر مجلس ندارد. باید سریعتر این مصوبه ملغی شود تا در دنیا آبرو ریزی نشده است.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
واقعا که..
آخه یعنی چی ؟ اون کودکمگه احساس انیت میکه دیگه؟ حالا همه آقایون ایرانی میرن که سرپرست کودک بشن
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
دقیقا!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
خوب مگه چیه بابالنگ دراز هم باجودی
آبوت ازدواج کرد!!!!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
آره با این تفاوت که اونجا بابا لنگ دراز جوون و خوشتیپ بود و زن نداشت
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
مگه زندگی کارتونه؟شما برو بشین کارتونتو نگاه کن،نمیخواد نظر بدی
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
باب اسفنجی هم تیکه تیکه میشه و بعد سرهم میشه!!!
مورچه خوار هم میره زیر اتوبوس جهانگردی و بعد بلند میشه راه میفته!
و ...
ما هم باید این کارو بکنیم نابغه؟؟؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
بابا لنگ دراز با جودی ابوت زندگی نمی کرد. فقط به صورت ناشناس هزینه زندگی و تحصیلشو میداد! بابا لنگ دراز یک مرد ثروتمند فداکار بود که برای یک دختر یتیم پول خرج می کرد بدون اینکه خودشو بهش معرفی کنه!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
شاید مصلحتی کوچک برای این مجوز وجود داشته باشد ولی مصائبش بسیار بسیار بزرگتر است. صلاح نیست
بهزاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
متاسفم که به این نماینده ها رای دادیم واقعا متاسفم برای خودم!!! اینها به چی فکر میکنند که همچین قانونی را تصویب کردند؟؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
به اینا رای رای دادی؟؟!! آره بهزاد؟؟ البته ماهم که رای ندادیم، هیچ گلی به سر کسی نزدیم...
یه دو سال تحمل کنیم، مجلس بعدی رو با خیال راحت میسپریم دست عارف عزیز :)
حسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
واقعآنماینده های مسلمان مجلس ما چنین قانون مذخرفی رابه تصویب رساندند:هاشا_وااصفا
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
وا اسفا به املای شما
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
یعنی قبلا همه برآن بودند محلی امن در آغوش مهر مادری و پدری آن بچه رشد کند اما با تصویب چنین لایحه ای آن بچه چطور احساس امنیت داشته باشد و فکر کند که آن مرد به چشم دیگری به او نمی نگرد به این چیزها ساده نگاه نکنیم مثل صیغه که دامن گیر خیلی ها شده
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
افتضاحه این طرح
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
یعنی الان یکی از آشنایان ما دختری از بهزیستی از سن 2 سالگی آورده و بزرگش کرده و الان 16سالشه، پدرخوانده ش میتونه باهاش ازدواج کنه؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
این حرف شوخیش هم زشته!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
شوخی نکردم ناشناس 12:13 خیلی هم جدی بود. بنظر من اینکار مجلس باعث ترسو وحشت فرزندخوانده ها از والدینشون میشه و نباید به گوششون برسه.
کریمی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
کار شایسته و جالبی نیست. با نظر کارشناسان منتقد موافقم..!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
هر دم از اين باغ بري ميرسد .....كاملا غير متمدانه و بدوي .متاسفم براي اين مجلس
آزاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
واقعا این طرح به تمام معنا ننگ آور و رقت انگیز است.

شرم و حیا هم خوب.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
تو رو خدا اینکارو نکنین. اگه هم گوشتون به حرف ما بدهکار نیست حداقل مثل کارتون بابالنگ دراز، سرپرست و فرزندخوانده تا لحظه ازدواج همدیگه رو نبینن که اون فرزند احساس نکنه داره با بابا یا مامانش ازدواج میکنه
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
خجالت آور است
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
از دیدگاه من این موضوع شرم آور است. فرزندخوانده مثل فرزند خود فرد است و قطعا امنیت بچه ها به خصوص دختران را از بین می برد و شک و بدگمانی مادر این خانواده را نسبت به فرزندخوانده ایجاد می کند
کله پاچه
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
بابالنگ دراز مجرد بود و خیالی.
و جرویس پندلتون واسه جودی مثل یه دوست بود.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
آيا مسائل و مشكلات ديگري در مملكت ما وجود ندارد كه آقايان مجلسي نشسته و به اين مي پردازند؟ مردم اين همه بدبختي و مشكلات دارند اونوقت اينها به فكر مسائل اينچنيني هستند. واقعا" كه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
اوج وقاحت؟!!!! یعنی یه وقتی بابات بوده حالا بنا به مصلحت میشه شوهرت؟!!!!!
چی فکر می کنید شما بویی از انسانیت بردید یا فقط در فکر.... هستید؟
saman
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
mozakhrafe
عصبانی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
قوانین فرزند خواندگی به اندازه کافی تو ایران سخت هست. واقعا شرم آوره. مصلحت بچه مهمه که باید در یه خانواده با آرامش و محبت بزرگ بشه وگرنه جاش توی بهزیستی امن تره. هیچ فکر کردید ممکنه بچه ای به اجبار تن به چنین ازدواج شرم آوری بده؟؟؟
خدایا همه مارو به سمت راه راست و پرهیزگاری هدایت کن
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
همین االان هم که هیچکدام از این موارد وجود ندارد، بهزیستی اگر بررسی مجددی روی پرونده های فرزندخوانده ها داشته باشد تعداد زیادی را باید پس بگیرد. اکثر این بچه ها به دست پدران و مادرانی سپرده شده اند که نمیدانند با این گونه بچه ها باید چگونه رفتار کنند و وقتی بچه ها بالاخره زمانی قضیه را می فهمند دچار بحرانهای روحی و روانی شدیدی می شوند. بعد از تصویب این مزخرفات که دیگر بهتر است هیچ کس هیچ فرزندی را قبول نکند.