bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۵۷۱۱

گران شدن ناگهانی قبض آب

قبض‌ها یکی پس از دیگری گرانی را به نمایش می‌گذارند، بندها و ردیف‌هایی را در خود می‌بینند که هزینه امکانات رفاهی را افزایش می‌دهد. این در شرایطی است که در ماه‌های گذشته حتی پس از ابلاغ بودجه 92 و باز بودن دست دولتی‌ها برای افزایش 38‌درصدی قیمت حامل‌ها، تصمیم دولتی‌ها بر عدم افزایش 38‌درصدی قیمت‌ها استوار شد، تصمیمی که در وانفسای گرانی و تورم 40‌درصدی خبری خوش برای مردم محسوب می‌شد و حداقل، گرانی امکانات اولیه رفاهی را از سر زندگی مردم دور می‌کرد.

تاریخ انتشار: ۰۶:۵۴ - ۲۲ مهر ۱۳۹۲
قبض‌ها یکی پس از دیگری گرانی را به نمایش می‌گذارند، بندها و ردیف‌هایی را در خود می‌بینند که هزینه امکانات رفاهی را افزایش می‌دهد. این در شرایطی است که در ماه‌های گذشته حتی پس از ابلاغ بودجه 92 و باز بودن دست دولتی‌ها برای افزایش 38‌درصدی قیمت حامل‌ها، تصمیم دولتی‌ها بر عدم افزایش 38‌درصدی قیمت‌ها استوار شد، تصمیمی که در وانفسای گرانی و تورم 40‌درصدی خبری خوش برای مردم محسوب می‌شد و حداقل، گرانی امکانات اولیه رفاهی را از سر زندگی مردم دور می‌کرد.

اما با گذشت چند ماه از این تصمیم، قبض‌های گاز و برق اجرایی شدن تصمیم دیگری را به نمایش گذاشتند. ابتدا برق‌گران شد و بهای آن به ازای مصرف هر کیلووات ساعت برق، 30 ریال افزایش یافت و پس از آن خبرها از افزایش 100 ریالی هر متر مکعب گاز حکایت کرد. به گفته مسئولان شرکت ملی گاز افزایش بهای گاز به منظور گازرسانی به روستاهای محروم و گازرسانی به مدارس انجام شده است. در ادامه این راه، قبض‌های آب هم نقش گرانی زد و افزایش قیمت به ازای هر متر مربع آب را به نمایش گذاشت تا گامی دیگر برای افزایش هزینه امکانات اولیه رفاهی برداشته شود. افزایش قیمت آب در حالی با صدور قبض‌های جدید، دیده شد و خبر گرانی داد که پیش از این خبرنگاران بارها از مسئولان سازمان آب درباره چگونگی اصلاح تعرفه آب و برق سوال پرسیده بودند، اما همواره مسئولان پاسخ داده بودند که هنوز تصمیمی در این مورد گرفته نشده و تعرفه آب کما فی‌السابق حساب خواهد شد.

اما این کمافی‌السابق زمان زیادی طول نکشید و در نخستین ماه پاییز تصمیم به دور از اطلاع‌رسانی خبری گرفته شده و قیمت‌ها‌گران شد. گفته می‌شود اقدام جدید وزارت نیرو تعرفه آب را به ازای هر مترمکعب 100 ریال افزایش می‌دهد که این افزایش به بهانه ابلاغ بند 76 قانون بودجه 92 صورت گرفته است. در بند 76 قانون بودجه سال 92 کل کشور آمده است: «وزارت نیرو از طریق شرکت‌های آبفای شهری سراسر کشور مکلف است علاوه بر دریافت نرخ آب‌ بهای ‌شهری به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب مبلغ یک‌صد (100) ‌ریال از مشترکان آب دریافت و به خزانه‌‌داری کل کشور واریز کند.

100‌درصد وجوه دریافتی تا سقف 390‌میلیارد (390/000/000/000) ریال از محل حساب مذکور صرفا جهت آبرسانی شرب روستایی اختصاص می‌یابد. اعتبار مذکور براساس شاخص کمبود آب شرب سالم بین استان‌های کشور در مقاطع سه ماهه از طریق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور توزیع می‌شود تا پس از مبادله موافقتنامه بین معاونت برنامه‌ریزی استانداری‌‌‌ها و شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی استان‌ها هزینه شود. اعتبار مذکور حسب وصولی‌‌ها 100‌درصد تخصیص‌ یافته و وجوه فوق به‌ عنوان درآمد شرکت ذی‌ربط محسوب نشده و مشمول مالیات نمی‌شود.»

افزایش بدون اطلاع آب بها در حالی در قبض‌های جدید دیده شده که به گزارش مهر، مابه‌التفاوت این افزایش قیمت در نیمه اول سال را یکدفعه در قبض مشترکان در قالب‌ بندی به نام «مانده قبلی» محاسبه کرده است. در همین خصوص یک مقام آگاه به مهر گفت: «دو ماه پیش اجرای بند 76 قانون بودجه 92 به شرکت‌های آبفای شهری کشور ابلاغ شد و براساس همین قانون شرکت‌ها تغییرات جدیدی را در قبض‌های آب مشترکان شهری اعمال کرده‌اند.»

او بیان داشت: «برای گسترش خدمات‌رسانی به آب و فاضلاب روستایی کشور، قرار است از ماه جاری که در واقع در آخرین قبض صادرشده برای شهروندان اعمال شده است، برای هر مترمکعب آب مصرفی مشترکان 100ریال اضافه دریافت صورت گیرد و منابع حاصل از آن به توسعه آبرسانی در روستاها اختصاص یابد.» این مقام آگاه خاطرنشان کرد: «بنابراین دو بند جدید در قبض‌های دوره جدید مشترکان شهری کشور وارد شده که یکی مربوط به مانده بدهی مشترکان در شش ماهه اول سال از محل اجرای بند 76 قانون بودجه 92 است که تاکنون اعمال نشده بود و دیگری نیز اجرای این بند در ماه جاری و دریافت مبلغ 100 ریال برای هر مترمکعب مصرف خواهد بود.»

محاسبه شدن مانده قبلی آب بها در حالی در قبض جدید مشترکان لحاظ شده است که در آخرین روزهای شهریورماه بود که مدیر کل امور مشترکان شرکت توانیر در مورد مانده مصرف برق با اشاره به این‌که عوارض برق از ابتدای سال اعمال و از قبض دوره جاری به بعد حساب می‌شود، گفته بود که «عوارض گرفته نشده از ابتدای سال تا قبض دوره جدید نیز به صورت اقساط تا پایان سال 92 از مشترکان اخذ خواهد شد.»

وی اظهار کرده بود که «براساس بند 69 قانون بودجه سال 92 که در خرداد ماه به تصویب و به وزارت نیرو ابلاغ شد به ازای هر کیلووات ساعت برق مصرفی مشترکان به جز مشترکان خانگی روستایی مبلغ 30 ریال دریافت شود.» به این ترتیب در روزهای بی‌آبی و بحران آب در پایتخت، خبر افزایش 100 ریالی هر مترمکعب آب مصرفی، شاید به مدیریت بهتر مصرف بینجامد، زیرا آخرین گزارش شرکت آب و فاضلاب استان تهران از افزایش 61‌هزارمترمکعبی مصرف آب شهروندان تهرانی خبر می‌دهد و این در حالی است که فصل گرم سال را پشت‌سر گذاشته‌ایم و رشد میزان مصرف خبرهای خوبی را برای تامین آب پایتخت به همراه ندارد.

به گزارش شرکت آب و فاضلاب تهران، میزان مصرف آب در19 مهرماه، به دو‌میلیون و 797‌هزار مترمکعب رسید که در مقایسه با روز پیش از آن 61‌هزار مترمکعب (2/24درصد) افزایش داشته است. هرچند که این میزان مصرف در این روز نسبت به روز مشابه پارسال، 10‌هزار مترمکعب کاهش داشته است اما حجم کل مصرف آب در شهر تهران از ابتدای امسال تاکنون به 584‌میلیون و 282‌هزار مترمکعب رسیده است که با توجه به وضعیت ذخایر آبی کشور به‌‌ویژه در پایتخت میزان مصرف مطلوبی به‌نظر نمی‌رسد و در ماه‌های آینده با این حجم مصرف با توجه به خبرهایی که به گوش می‌رسد با مشکلات تامین آب روبه‌رو خواهیم بود.
منبع: تابناک
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
سلام چه خبر اینقدرآب گرون کردن ۴۷۰هزارتومن پول آب امده کارکرد کنتور۰۲۲۷ چطوری حساب میکنن یه سرپرست گناه کرده سرپرست شده یه دفعه بیاید هوا هم کپسولی کنید هروقت تموم شد بمیرم به مردم رحم نمیکنید انشااله روزی برسه خداهم به شما رحم نکنه .ازروستای حمید آباد
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
bato-adv