bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۶۹۱۶۲

خالی‌ترین خزانه به کدام دولت تعلق داشت؟

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۲۶ آبان ۱۳۹۲
آسمان نوشت:

آمار رسمی خزانه‌داری کل کشور نشان می‌دهد، دولت‌های پس از نقلاب به میزان 25262384 میلیارد ریال بودجه در اختیار داشته‌اند. دولت تدبیر و امید اعتقاد دارد، خالی‌ترین خزانه 30 سال گذشته به این دولت رسیده است. سخنگوی دولت نیز اعلام کرده دولت حتی برای پرداخت ماهیانه 3 هزار و 500 میلیارد تومان مورد نیاز برای پرداخت یارانه 45 هزار تومانی به 75 میلیون نفر یارانه بگیر کشور، مشکل مالی دارد.

دولت جنگ
بررسی‌های آماری نشان می‌دهد، هزینه اداره 8 سال جنگ تحمیلی 52 میلیارد دلار بوده است. به همین دلیل بخش مهمی از منابع کشور صرف اداره جنگ شده است. سخت‌ترین روز‌های خزانه کل کشور در همین دوره رقم خورده است. مدیران اقتصادی دولت جنگ روایت می‌کنند، یک‌سوم بودجه عمومی کشور در این دوره زمانی صرف اداره جبهه‌ها می‌شده است.

این در حالی بود که میزان ورودی منابع مالی به خزانه‌داری کل در کمترین سطح قرار داشته است. متوسط درآمد نفتی کشور طی سال‌های 1359 تا 1367 معادل 13.6 میلیارد دلار بوده است، میزان بودجه عمومی دولت در سال‌های مورد اشاره 328 میلیارد تومان بوده است که با توجه به نرخ رسمی دلار هفت تومانی معادل سالی 47 میلیارد دلار می‌شود. براین اساس خزانه کل کشور در این دوره زمانی تمرکزش را روی تأمین هزینه‌های جنگ گذاشته بود. در همین دوره کل درآمد نفتی کشور 25.8دلار بوده است. میزان فروش نفت در سال‌های جنگ به کمترین میزان خود رسیده بود.

دولت سازندگی
پر‌حاشیه‌ترین سال‌های اقتصاد ایران به دولت هاشمی رفسنجانی مربوط است. دولت او در سال‌های پس از جنگ با خزانه خالی باید کشور جنگ زده را اداره می‌کرد. برنامه تعدیل ساختاری قصد داشت در این دوره زمانی شرایطی را برای اداره بهتر کشور مهیا کند.141.7میلیارد دلار کل درآمد نفتی دولت هاشمی رفسنجانی بود که به خزانه کل کشور واریز شد. میزان فروش نفت در دولت او در قیاس با دولت جنگ بیشتر بود ولی به موازات این جریان هزینه‌های جاری دولت نیز به شدت رشد داشت.

دولت اصلاحات 
در دو دولت محمد خاتمی، خزانه دو دوره متفاوت را پشت سر گذاشت. در دولت اول محمد خاتمی به دلیل افت قیمت جهانی نفت، بحران مالی شدیدی گریبانگیر دولت شد. 4568818 میلیارد ریال کل بودجه دولت محمد خاتمی بود. دولت اصلاحات بیش از 157.5 میلیارد دلار درآمد نفتی در اختیار داشته است. کل صادرات غیر‌نفتی دولت خاتمی که درآمد آن به حساب خزانه واریز شده، 38.8میلیارد دلار بود در همین دوره زمانی157.5 میلیارد دلار هم واردات کالا به کشور صورت گرفته است.

دولت خاتمی از منابع موجود در خزانه‌داری کل کشور عد 1892477 میلیارد ریال را صرف پروژه‌های عمرانی کرده بود. 23 میلیارد دلار نیز بدهی دولت خاتمی بود. بر این اساس خزانه کل کشور در دوره اصلاحات، دوران نسبتاً باثباتی را تجربه کرد. گزارش دخل و خرج دولت نیز نشان می‌دهد، تنها دو سال ابتدای دولت اصلاحات با کسری عظیم منابع مواجه بوده است.

دولت عدالت
شکوه‌مند‌ترین دوران خزانه‌داری کل کشور طی سال‌های فعالیت دولت نهم و دهم رقم خورده است. در این دوران دلار‌های نفتی خزانه کل کشور را پر کرد. اما در نهایت بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد دولت با وجود این خزانه قدرتمند راه به جایی نبرد. دولت محمود احمدی‌نژاد به‌طور متوسط هر 17 روز یک بار، شعار ایجاد رفاه و عدالت اجتماعی را ارائه می‌داد.

دولت احمدی‌نژاد نزدیک به 4 برابر دولت خاتمی در هشت سال درآمد نفتی در اختیار داشته است. 625 میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل157.5میلیارد دلار. در دولت احمدی‌نژاد 4.3 برابر دولت خاتمی در هشت سال درآمد صادرات غیر نفتی حاصل شده است، کل واردات دولت نهم و دهم 168 میلیارد دلار در مقایسه با 83.8 میلیارد دلار واردات دولت اصلاحات بوده است.

دولت احمدی‌نژاد بیش از 3 برابر دولت خاتمی واردات کالا داشته است. دولت عدالت 487 میلیارد دلار واردات داشته است. اما دولت خاتمی تنها 157.5 میلیارد دلار واردات داشته است. دولت احمدی‌نژاد 4.2 برابر دولت خاتمی در هشت سال بودجه عمومی دولت را در اختیار داشته است. بودجه عمرانی دولت احمدی‌نژاد 8049028 میلیارد ریال و بودجه عمومی دولت اصلاحات 1892477 میلیارد ریال بوده است. کل بودجه در اختیار دولت احمدی‌نژاد هم 26310603 میلیارد ریال بوده است.

دولت تدبیر امید 
در میان دولت‌های پس از انقلاب، خالی‌ترین خزانه به دولت حسن روحانی تعلق دارد. دولت او در اولین سال فعالیت‌اش با کسری 40 درصدی بودجه مواجه است. کل منابع موجود در خزانه دولت حسن روحانی در بهترین حالت 160 هزار میلیارد تومان است. در صورتی که مطالبات خارجی به صورت دقیق وصول شود دولت روحانی باز هم با خزانه خالی تا پایان سال باقی می‌ماند. 43 درصد درآمد‌های نفتی در دولت گذشته وصول نشده است.

به همین دلیل خزانه کل کشور سخت‌ترین روز‌های خود را سپری می‌کند. دولت برای تأمین منابع مورد نیازش لابی‌های گسترده‌ای را برای تجهیز دوباره خزانه آغاز کرده است.
برچسب ها: خزانه دولت
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
اینا همش دروغه . با مثال زیر ثابت میشه که دروغه .
چطور میشه برنجی رو که من میخریدم 15 هزار تومن الان میخرمش 50 هزار تومن (233 درصد افزایش قیمت)،خزانه خالی بشه ؟ این پول تو جیب کشاورز که نمیره !مواد خامش و تولیدشم تو داخل کشور صورت میگیره که بندازیم گردن دلار و ارز خارجی . چرا با این تفاسیر باید خزانه خالی بشه ؟
عبدالرضا ابونوری
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
در متن فوق در بسیاری قسمت ها تناقض وجود دارد . مقادیر واردات دولت عدالت با دولت اصلاحات چندین قسمت بصورت متفاوت ارائه شده است . از سویی ، ظاهرا منابع حاصل از صادرات نفت که هنوز به کشور باز نگشته و بعنوان پس انداز بوده و پس از برگشت آن به کشور ، بعنوان منابع در اختیار این دولت خواهد بود ، بعنوان درآمدهای دولت عدالت تلقی شده است . درحالی که ، به ازای این منابع که هنوز به کشور باز نگشته است ، به میزان تنها نیمی از منابع نفت کشور در مقایسه با دولت اصلاحات ، صادر شده است . مقایسه شود ، میزان یک میلیون و دویست هزار بشکه ای صادرات نفت سال 91 که حتی منابع حاصل از صادرات آن به میزان حدود پنجاه میلیارد دلار به کشور باز نگشته و برای دولت امید پس انداز شده است با صادرات بیش از دو میلیون و چهارصد هزار بشکه ای دولت اصلاحات . ضمنا میزان عملیات عمرانی هدایت شده و مدیریت شده در دولت عدالت به هیچ عنوان با هیچ دوره ای قابل مقایسه نیست . پروژه های عظیم اجرا شده و درآمدهای حاصل از آن ، امکانات تحویل شده به دولت امید است. کافی است اخبار این روزها را از زبان وزرا و مدیران دولت فعلی پیگیری نمایید . عسلویه ، ستاره خلیج فارس ، مخازن مشترک ، سدها و نیروگاه های برقابی ، جاده ها ، راه آهن ، مسکن مهر و بسیاری طرح های عظیم که نیازهای عظیمی را برآورده نموده و رنج های مزمن را پایان بخشیده است . کافی است دقت نمایید که در طول هشت سال صدارت دولت عدالت، به هیچ عنوان قطعی برق گسترده نداشتیم . طرح های سدسازی برای آنان که در این امور دستی دارند ، شگفتی ساز و مایه فخر ایران و ایرانی است . در این دوران به سومین سدساز دنیا تبدیل شدیم . برق هسته ای وارد مدار شد. آنان که حافظه قوی دارند به یاد آورند که در ابتدای دولت عدالت ، سایت های هسته ای پلمب بود ، با همت دانشمندان این مرز و بوم و با حمایت ، هدایت و مدیریت دولت عدالت ، به درجه ای از پیشرفت علمی و فناوری در انرژی هسته ای رسیدیم که دستمایه مذاکره کنندگان دولت امید قرار گرفت و طرف های مذاکره را که در دوران اصلاحات بر این مملکت آوار شده بودند ، به جای خود نشاند و بدون دادن هیچ امتیازی ، با قدرت و اعتماد به نفس ذخیره شده از دوران دولت عدالت ، بهترین دفاع از حقانیت و حریم میهن توسط دولت امید در دست اقدام است. ایجاد این مقدار درآمد ، خود به خود نبوده است بلکه ایجاد درآمد نیز ، خودش به برنامه ریزی و مدیریت احتیاج دارد . آنان که درآمد دولت های عدالت را بی سابقه توصیف میکنند به یک امر خود بخودی اشاره نمیکنند . بلکه به قدرت این دولت در ایجاد درآمد هم اقرار و اذعان مینمایند . ایجاد درآمد ، برنامه ریزی و مصرف و سرمایه گذاری درست این درآمدها در کنار هم میتواند نتیجه و راندمان مطلوب را به همراه بیاورد . از دولت امید و تدبیر که شعار تعادل را سرلوحه خویش قرار داده است و از همه طرفداران آن و هم میهنان این انتظار است که همه جوانب را در قضاوت های خویش بسنجند و نیروهای ذهنی خود را در راستای هم میهنان و هم جهت با آن قرار دهند و از مقابله و انتقاد و سرزنش و قضاوت های سرزنشگرانه و تحقیر آمیز بپرهیزند . باور نمایند که در بهبوهه مشکلات بودن و درست تصمیم گرفتن به هیچ عنوان کار آسانی نیست . میهن را یک تن توان آبادی نیست . بلکه همه ، با آگاهی و درایت و حمایت خود از مدیران کشور ، در این مهم شرکت نمایند . ضمنا هیچ چیزی در دنیا راندمان صد درصدی ندارد .
زهرا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
کسری 40 درصدی؟!!!!!!!!!! بودجه ای که با کسری 40 درصدی بسته بشه که دیگه بودجه نیست!!!! این مجلس رو واقعا باید منحل کرد چون به باور من قوه اجرایی کشور بدون پشتوانه قوه مقننه قادر نبود این چنین به اقتصاد کشور ضربه بزنه ... دولت که رفت ولی این مجلس هم بعنوان بی کفایتی باید منحل بشه!!!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
بمیرم برات روحانی عزیزچه روزای سختی در پیش داری، ولی بدون ما همه در کنارت هستیم.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
فرارو چرت و پرت نوشتی
قسمت دولت تدبیر و امید میگم
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۵
مجله فرارو