«جام زهر» عنوانی است که هفتهنامه «9 دی» برای «تیتر یک» این هفته خود برگزیده است. این نشریه که «حمید رسایی»، نماینده حامی احمدینژاد در مجلس و عضو «جبهه پایداری» مدیرمسوول آن است در این شماره علاوه بر «تیتر یک»، حجم بسیاری از مطالب خود را به حمله به توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی اختصاص داده است.
ظاهرا ارگان رسانهای جبهه پایداری در این شماره کوشیده است با تکرار عبارتی که بنیانگذار فقید جمهوریاسلامی به هنگام پذیرش قطعنامه 598 بهکار برد، شرایط کنونی کشور را با سال 67 شبیهسازی کند.
حمید رسایی در سرمقاله نشریه خود نوشته است: «... بسیاری از کسانی که این روزها برای دیپلماتها کارت تبریک میفرستند در مواضع غیرعلنی دیدگاه 9دی را پذیرفتهاند... نتیجه این مذاکرات و پذیرش توافقنامه عبور از خط قرمز بوده... ما امتیاز دادهایم بدون اینکه امتیازی بگیریم.»
او مدعی شده دولت در صدروز گذشته با عدمگشایش در رفع مشکلات مردم روبهرو بوده به همین دلیل توافق ژنو را پذیرفته است. رسایی همچنین توافق ژنو را «برخلاف نظر رهبری» توصیف کرده است.
این در حالی است که مقاممعظمرهبری در پاسخ به نامه تبریک رییسجمهوری به مناسبت موفقیت مذاکرات هستهای نوشتهاند: «بیشک فضل الهی و دعا و پشتیبانی ملت ایران عامل این موفقیت بوده و در آینده نیز خواهد بود انشاءالله. ایستادگی در برابر زیادهخواهیها همواره باید شاخص خط مستقیم حرکت مسوولان این بخش باشد و چنین خواهد بود انشاءالله.»
مهم نظر مردم است نه برخی جریانهای خاص
سیدرضا اکرمی، رییس شورای فرهنگی نهاد ریاستجمهوری و مشاور عالی وزیر کشور درباره تعبیر «جام زهر» با تاکید بر اینکه «اظهارنظرهایی از این دست را نباید زیاد جدی گرفت» میگوید: «آنچه مردم میفهمند و میگویند مهم است، مردم ایران درک و شعور دارند و بهترین داور هستند به همین دلیل ما به هیچوجه از تخریبها نگرانی نداریم. کسی که پیش وجدان خود راحت است، در برابر قانون پاسخگو است و در برابر شرع، نظری صائب دارد از چیزی نمیهراسد.»
او در تشریح روند دستیابی به توافقنامه ژنو افزود: «سه مرحله سبب شد مذاکرات به نتیجه برسد. نخستین مرحله مسافرت رییسجمهوری به نیویورک و دیدارها و اظهارات اوباما بود. پس از آن ما به این جمعبندی رسیدیم که مناقشه ایران و 1+5 میتواند به نتیجهای برسد که مورد قبول طرفین باشد. پس از آن دو جلسه چند روزه در ژنو برگزار شد و همه طرفها به جمعبندی مشابهی رسیدند و بازی برد- برد رقم خورد.»
اکرمی گفت: «توافقنامه پایانی نشست ژنو، توسط هفتنفر امضا شده و نظرات و عقاید هیچ گروهی در آن گنجانده نشده است. ما چیزی برای پنهانکردن نداریم. قرار است در ششماه آینده راستیآزمایی کنیم. بعد از آن میتوان در هر مورد دیگر اظهارنظر کرد اما وقتی مراجع عظام تبریک میگویند و رهبری پیام تبریک میدهد یعنی خط دیپلماسی درست طی شده است.»
پایداری
البته پایداری در مقابل حق، عدل انصاف و عدالت