bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۸۱۵۸۱

سایه سنگین ایران بر کنفرانس سالانه آیپک

کنفرانس سالانه کمیته روابط عمومی اسرائیل و آمریکا (آیپک) طی روزهای دوم تا چهارم مارس (11 تا 13 اسفند) میزبان 14 هزار شرکت کننده خواهد بود که برنامه های 2014 لابی حامی اسرائیل را تعیین خواهد کرد.

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۹ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۲
فرارو- کنفرانس سالانه کمیته روابط عمومی اسرائیل و آمریکا (آیپک) طی روزهای دوم تا چهارم مارس (11 تا 13 اسفند) میزبان 14 هزار شرکت کننده خواهد بود که برنامه های 2014 لابی حامی اسرائیل را تعیین خواهد کرد.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از جی ان اس، از جمله مهمترین اولویت های این سازمان احتمالا پرداختن به مذاکرات آمریکا با ایران و همچنین یک توافقنامه صلح میان اسرائیل و مقامات فلسطین که با میانجیگری جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا پیگیری می شود، خواهد بود.

اما نشست این سازمان در حالی برگزار خواهد شد که سیاسیون، سیاست گذاران، دانشجویان و حامیانی که در مرکز همایش های بین المللی والتر ای واشنگتن گردهم خواهند آمد مطمئنا به یاد خواهند داشت که از میان بلندپروازی ها و برنامه های سیاست خارجه ای که کنفرانس سیاسی آیپک برای سال 2013 تعیین کرده بود، فشار برای افزایش تحریم های ایران با ممانعت کاخ سفید روبرو شد و درخواست مداخله نظامی آمریکا در سوریه نیز نتوانست کنگره را با خود همراه کند.

اگر کنفرانس سال گذشته در درجه اول بر وضع قوانین متمرکز بود، امسال باید بیشتر بر یکپارچگی مواضع آیپک و تجدید حیات مردمی تمرکز کنند که این سازمان را به یکی از شناخته شده ترین گروه های حامی اسرائیل در واشنگتن تبدیل کرد. در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 کنفرانس سیاسی آیپک با حضور 13 هزار شرکت کننده، رکورد زد. در آن سال هم باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و هم میت رامنی، رقیب انتخاباتی وی سخنرانی کردند.

جنگ از پیش باخته آیپک در سال 2013 باعث انتشار گزارش هایی در مورد نفوذ رو به افول این سازمان داشت و نیویورک تایمز اوایل ماه فوریه آیپک را «زمین گیر» خواند. اما موریس آمیتای، مدیر اجرایی سابق آیپک شایعات در مورد شرایط این سازمان را رد کرده و گفت با وجود اینکه آیپک از نظر عمومی حمایت خود از لایحه تحریم ایران را سلب کرده، بلکه این سکوت ظاهری در مورد ایران باید به عنوان تعهدی دراز مدت برای ایجاد زمینه مشترک در کپیتال هیل تلقی شود.

آمیتای در مورد فشارها برای افزایش تحریم علیه ایران گفت: «آپیک همیشه حضوری بسیار پررنگ در طرح های اصلی هر دو حزب داشته است. آنها از حمایت کافی دموکرات ها برخوردار نبودند چراکه کاخ سفید فشار بسیاری بر آنها وارد کرده بود. زمانیکه من در آیپک بودم، هر طرحی که در سنا مطرح می کردیم با حمایت پنج دموکرات و پنج جمهوری خواه ارائه می شد- چه جمهوری خواهان در کاخ سفید بودند چه دموکرات ها.»

وی در ادامه افزود: «این رئیس جمهور با توجه به سیاست خارجه اش، یک فاجعه است. واقعیت این است که مسئله ایران باید یک تلاش دوحزبی می بود اما تهدیدات، وعده ها و رویکرد دولت آمریکا، دموکرات ها را دور نگه داشته است.»

اگر به مقاله ای که مایکل کاسن، رئیس آیپک و لی روزنبرگ، رئیس هیات مدیره این سازمان در 21 فوریه برای تایمز نوشتند نگاهی شود، می توان تشخیص داد که دستور کار آن هنوز هم بر مذاکرات با ایران متمرکز است.

انتظار می رود دولت اوباما آیپک را به کاهش فشارهای خود در کنگره برای تصویب لوایح تحریمی علیه ایران ترغیب کند و جان کری نیز آنچه به نظرش پیشرفت در مذاکرات صلح اسرائیل- فلسطین است را مطرح خواهد کرد.

از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل سعی خواهد کرد که میزان بی میلی فلسطینی ها به امتیازدهی که شامل عدم به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان یک کشور یهودی، مخالفت با برطرف کردن نگرانی های امنیتی در دره اردن و تاکید بر حق بازگشت پناهندگان می شود را مطرح کند. آمیتای نیز مانند بسیاری از مقامات در دولت اسرائیل آینده چندان روشنی برای روند صلح متصور نیست.
bato-adv
bato-adv
bato-adv