bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۸۹۱۴۱
فرید زکریا: استراتژی تحریم ها علیه روسیه کارساز است

آیا تحریم‌ می‌تواند مانع روسیه شود؟

سی ان ان طی مصاحبه ای با فرید زکریا، خبرنگار، مقاله نویس، ویراستار نشریه تایم، نظریه پرداز و از اساتید مسائل سیاست خارجی در آمریکا در مورد جدیدترین اتفاقات اوکراین، تنش ها میان دولت اوکراین و نیروهای طرفدار روسیه و اینکه آیا تحریم ها می تواند مانع از تجاوز روسیه شود، نظرات وی را جویا شد.

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۲ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
فرارو- سی ان ان طی مصاحبه ای با فرید زکریا، خبرنگار، مقاله نویس، ویراستار نشریه تایم، نظریه پرداز و از اساتید مسائل سیاست خارجی در آمریکا در مورد جدیدترین اتفاقات اوکراین، تنش ها میان دولت اوکراین و نیروهای طرفدار روسیه و اینکه آیا تحریم ها می تواند مانع از تجاوز روسیه شود، نظرات وی را جویا شد.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از سی ان ان، این ترس وجود دارد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ممکن است با نگاهی به خشونت های اخیر در اوکراین بگوید «حال دلیلی برای حمله وجود دارد». آیا روسیه واقعا می خواهد به شرق اوکراین حمله کند یا پوتین در حال حاضر تنها از بی ثباتی شکل گرفته در این کشور مسرور است؟

این یک سوال یک میلیون دلاری است- اینکه آیا پوتین واقعا با هدف ایجاد فضایی بی ثبات که به وی امکان می دهد نقطه نظر خود مبنی بر اینکه شما بدون من نمی تواند مسئله اوکراین را حل کنید، اقدامات اخیر را اجرایی کرده است. در حال حاضر 20 روز تا برگزاری انتخابات فرصت داریم و به نظر من، پوتین سعی دارد که ثابت کند بدون تصمیمات وی هیچ اتفاقی در اوکراین نخواهد افتاد.

غرب چندین و چند پیشنهاد برای نشست ها و راه حل های دیپلماتیک ارائه کرده است. در حال حاضر پوتین نمی خواهد که به این پیشنهادات بپردازد زیرا هنوز می خواهد ثابت کند که توانایی اش در بی ثبات کردن این منطقه بیش از آن چیزی است که ما تصور می کنیم. حال این خطر وجود دارد که شرایط از کنترل خارج شود. ما دقیقا نمی دانیم که محاسبات وی چیست اما در پس ذهن هر فردی، یک سوال بزرگ وجود دارد، آیا می توانید نیروهای روسی و نیروهای آمریکایی را تصور کنید که به نوعی در یک مقابله نظامی گرفتار شده باشند؟ به خاطر داشته باشید که در تمام دوران جنگ سرد هرگز چنین اتفاقی رخ نداد. در حال حاضر کمی به یک اتفاق که هنوز بسیار غیرمحتمل به نظر می رسد نزدیک شده ایم اما کمی نزدیکتر هم شده ایم.

ترس من از این نوع موضع گیری ها، موضع گیری های سیاسی، این است که شما می خواهید کاری انجام دهید که واقعا کارساز است و تفاوتی ایجاد می کند و در این صورت تهدید واقعی است. یکی از استادان قدیمی من می گفت دو مسئله در روابط بین الملل بسیار خطرناک و پرهزینه هستند- تهدیدها وقتی ناکام می مانند و قول ها وقتی عملی می شوند. بنابراین زمانیکه تهدید می کنید یا قولی می دهید بسیار مراقب باشید.

به هر حال ممکن است در مورد مقابله مستقیم روسیه-آمریکا صحبت کنید. به خاطر داشته باشید این دو کشور هر کدام سه هزار موشک هسته ای دارند. در طول جنگ سرد همواره از این امر اجتناب شد چراکه ترس از تشدید آن وجود داشت.

آخر هفته گذشته شما با مردی که در وزارت خزانه داری آمریکا مسئول اعمال تحریم های سخت علیه پوتین و حلقه نزدیکان وی است، صحبت کردید. آنها چطور از تحریم ها دفاع می کنند، به خصوص از تحریم های یک جانبه ای که آمریکا وضع کرده؟ چراکه بسیاری کارشناسان معتقدند که این تحریمها به اندازه کافی موثر نبوده اند.

سوال جالب این است که منظور افراد از کارساز چیست؟ اگر نگاهی به تحریم ها بیادازید، مطمئنا سوالی باقی نمی ماند، بازار سهام روسیه 13 درصد افت کرده است. روسیه در انتظار رشد 2 تا 2.5 درصدی اقتصاد خود بود اما برآوردها نشان می دهد درصد این رشد صفر خواهد بود. دولت روسیه هفته گذشته تلاش کرد پول قرض بگیرد و پیشنهاد فروش اوراق قرضه داشت اما مجبور به لغو آن شد چراکه تقاضایی وجود نداشت.

شما سوال کلیدی را پرسیدید- آیا برای ولادیمیر پوتین اهمیتی دارد؟

درست است. سوالی مطرح نیست، فشار مطرح است. سوال اینجا است که آیا این فشار برای تنها فردی که اهمیت دارد، معنادار است؟ به عقیده من در کوتاه مدت اهمیت خواهد داشت چراکه پوتین به دلیل اقدامات اخیر در نظرسنجی ها با 10 تا 15 درصد افزایش محبوبیت روبرو شده است. این ملی گرایی است- وی خود را در میان پرچم روسیه پیچیده است.

اما نهایتا هر حکمرانی باید اهمیت بدهد، به خصوص در کشوری غنی از نفت. چراکه این کشورهای نفتی برای نجات خود، به مردم یارانه می دهند. آنها شروع به بیرون ریزی پول می کنند و روسیه از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین اگر جریان خروج این پول آغاز شود، فکر می کنم شرایط تغییر خواهد کرد و پویتن خواهان توافق خواهد شد- توافقی که به واسطه ثبات کردن ایده لزوم نفوذ موثر روسیه در اوکراین، پیروزی وی را تایید می کند.

واقعیت این است که تصاویری که از بخش هایی از شرق اوکراین دیدیم متعلق به طرفداران روسیه است. ممکن است همه آنها طرفدار روسیه نباشند، همه آنها خواستار استقلال نباشند اما کاملا مشخص است که دولت کیف در این منطقه چندان محبوب نیست و این جدایی طلبان محلی از حمایت هایی برخوردارند.

و دولت نمی تواند به تنهایی شرایط را آرام کند.

و اگر نتوانند شرایط را با برگزاری انتخابات آرام کنند، با مشکلی جدی روبرو می شویم زیرا این سوال مطرح است که آیا انتخابات در شرق اوکراین برگزار می شود یا خیر؟ ما با یک ضرب الاجل 20 روزه روبرو هستیم که با پیش روی آن ممکن است شرایط بدتر شود.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به واشنگتن سفر کرده است. وی با رئیس جمهوری آمریکا دیدار کرد. نظر شما در مورد آنچه مرکل و اوباما ممکن است بتوانند برای مقابله با پوتین انجام دهند، چیست؟

فکر می کنم این تمایل وجود داشته که این باور شکل بگیرد که اروپا اقدامی در این زمینه صورت نخواهد داد. اما فکر می کنم آنها دریافته اند که باید به چالش پوتین پاسخی داده شود. به عقیده من گزینه نظامی روی میز نیست، نه به این خاطر که ما ضعیف هستیم، به این خاطر که گزینه نظامی قابل تصور نیست. ما در مورد رفتن به منطقه ای صحبت می کنیم که با روسیه هم مرز است، جایی که روسیه 20 برابر پولی که اوکراین صرف بودجه نظامی خود می کند را صرف می کند.

و کاملا مشخص نیست که ساختار ارتش اوکراین به چه صورت است. به خاطر داشته باشید بخش بزرگی از این ارتش اوکراینی در شرق، روس های قومی هستند. اصلا مشخص نیست که در صورت بروز جنگ، این افراد از دولت اوکراین حمایت کنند. بنابراین مسیر تحریم ها همان مسیری است که باید امتحان شود. و به نظر می رسد صدراعظم آلمان بر این عقیده که اگر شرایط ادامه پیدا کند آلمان ها و اروپائیان به تحریم های بیشتر خواهند پیوست، استوار است. آنها هم خواستار تشدید تحریم ها هستند.

اما فکر می کنم بسیار مهم است که به میزان تاثیرگذاری آنها تا به امروز اشاره شود چراکه این تحریم ها آنقدر عدم اطمینان در مورد روسیه ایجاد کرده که کسی در این کشور سرمایه گذاری نکند. پس به خاطر بسپاریم که استراتژی تحریم های اقتصادی می تواند کارساز باشد اگر به طور گسترده تری اجرایی شود و امیدوار باشیم که این همان مسیری است که دو رهبر در پیش گرفته اند.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۷
بابا فرارو ینی تنها کارشناسی که میشناسین فرید زکریا هست؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۷
من دلواپس روسیه هستم
ADAR
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۷
این همه پوتین تهدید میکرد پس چی شد؟؟ چرا پاسخی نمیده به حمله ارتش اکراین پس؟؟ فقط جوگیره این آدم
ناشناس
United States of America
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
چرا ایشان و امثال این افراد فکر می کنند که فقط و فقط غرب حق مداخله دارند ولاغیر.چرا غرب با چند هزارکیلومتر فاصله از اوکراین این حق را دارد که دنبال منافع خود باشد ولی روسیه این حق را ندارد.این طرز تفکر آفتی خانمانسوز است که متاسفانه کشور ما را نیز در بر گرفته است.
رسواگر فتنه
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
قطعا نه! مردم ایران ، مردم روسیه را در مقابل آمریکا تنها نمی گذارند! این را به ضرس قاطع عرض می کنم!
انتشار یافته: ۱۰
نازنین
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
تحریم از هزار تا جنگ هم بدتره همون بهتر که تحریم کنند تا الان روسیه از اوضاع ما استفاده سیاسی میکرد به نفع خودش یکبار هم این بلا سر خودشون بیاد
بهمن
United States of America
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
در ترجمه کمی بی دقتی اتفاق افتاده ولی دستتان در نکند .
کریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
پ ن پ. میخواهید تحریمها روسیه را تقویت کنه امریکا را هم ضمیمه خاک خود کند ..دلنوازانم
موسوی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
یعنی واقعا عاقلانه حرف زد و نشان از این داشت که سیاستمدار با تجربه ای هستش و پشت سیاست های آمریکا چنتا عاق هستند که باهوش و بذکاوتند و دنبال درگیری و جنگ نیستن.
ایشالله که جنگ نشه اوکراین روی آرامش را ببینه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
آمار ها ی کاهش رشد اقتصا دی و فرار سرمایه را مؤسسات وابسته به غرب داده اند که معلوم نیست با هدف سیاسی است یا واقع شده . رشد اقتصا دی یک کشور یک ماهه بناگاه تغییر نمی کند .
پول گران کردن گا ز کجاست ؟
bato-adv
bato-adv
bato-adv