bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۹۳۷۷۲
12 مربی برتر جام جهانی

ستاره‌هایی روی نیمکت!

چشم همه هواداران فوتبال به برزیل دوخته شده تا هنرنمایی ستاره های محبوب خود را این بار با پیراهن تیم ملی کشورشان که شاید برای خیلی از فوتبال دوستان غریب باشد، تماشا کنند ولی خارج از مستطیل سبز و روی نیمکت های تیم ها هم چهره های سرشناسی حضور دارند که در شهرت و محبوبیت، کمتر از ستاره های داخل زمین نیستند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۳
فرارو- مهدی فیضی صفت؛ چشم همه هواداران فوتبال به برزیل دوخته شده تا هنرنمایی ستاره های محبوب خود را این بار با پیراهن تیم ملی کشورشان که شاید برای خیلی از فوتبال دوستان غریب باشد، تماشا کنند ولی خارج از مستطیل سبز و روی نیمکت های تیم ها هم چهره های سرشناسی حضور دارند که در شهرت و محبوبیت، کمتر از ستاره های داخل زمین نیستند.

به گزارش سرویس ورزشی فرارو، اینجا با 12 مربی بزرگ حاضر در جام جهانی 2014 برزیل آشنا می شویم.

1- کارلوس کی روش
تیم ملی ایران را همه با نام سرمربی بزرگش می شناسند. کارلوس کی روش سومین حضورش در جام جهانی را تجربه می کند و از این حیث در نوع خود رکورددار است. کی روش در سال 2002 موفق شد آفریقای جنوبی را برای دومین بار در تاریخ این کشور به جام جهانی برساند. این موفقیت با شکست اسلواکی و متوقف کردن پاراگوئه ادامه پیدا کرد.

دومین حضور او به سال 2010 و حضور روی نیمکت تیم ملی پرتغال مربوط می شود. او که بعد از یورو 2008 جانشین لوئیز فلیپه اسکولاری در تیم ملی کشورش شده بود با پیروزی7 بر صفر مقابل کره شمالی و دو تساوی بدون گل مقابل برزیل و ساحل عاج به عنوان تیم دوم به جمع شانزده تیم برتر جهان صعود کرد اما در این مرحله با یک گل مغلوب اسپانیایی شد که در نهایت عنوان قهرمانی را از آن خود کرد.

سرمربی سابق رئال مادرید و دستیار سابق سرآلکس فرگوسن حالا با سومین تیم، حضور در جام جهانی را تجربه می کند.

2- ویسنته دل بوسکه
بدون شک او موفق ترین مربی حاضر در جام جهانی است. سرمربی سابق رئال مادرید، تیم قهرمان یورو 2008 را از لوئیس آراگونس تحویل گرفت و توانست 2 سال بعد اسپانیا را به اولین قهرمانی جهان در تاریخ این کشور برساند. او همچنین رکوردی تاریخی ثبت کرد و توانست اسپانیا را تبدیل به اولین تیمی کند که جام جهانی و یورو را به صورت متوالی کسب کرد. تیم او شانس اول قهرمانی در برزیل هم هست.

3- لوئیز فلیپه اسکولاری
او آخرین قهرمانی پرافتخارترین تیم دنیا را در سال 2002 به دست آورد و با شکست آلمان، سلسائو را برای پنجمین بار قهرمان جهان کرد. «فیل بزرگ» در یورو 2004، یورو 2008 و جام جهانی 2006 سرمربی پرتغال بود و یک نایب قهرمانی در خانه در سال 2004 و عنوان چهارمی جام جهانی 2006 را با این تیم کسب کرد.

اسکولاری از سال 2012 دوباره هدایت تیم ملی کشورش را برعهده گرفت و با توجه به در اختیار داشتن ارزشمندترین تیم دنیا و همچنین برخورداری از امتیاز میزبانی، بخت زیادی برای کسب ششمین عنوان قهرمانی جهان دارد.

4- فابیو کاپلو
مربی منضبط ایتالیایی، افتخارات بی شماری در زمینه باشگاهی دارد اما اولین تجربه مربیگری او در رده ملی به تیم ملی انگلیس برمی گردد. بعد از ناکامی انگلیس در صعود به یورو 2008، کاپلو جانشین استیو مک لارن شد و توانست «سه شیرها» را به جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی برساند. تیم او با 5 امتیاز و تنها به خاطر تفاضل گل کمتر بعد از آمریکا به دور بعد رسید اما با باخت تحقیرآمیز مقابل آلمان، رقیب سنتی از دور مسابقات حذف شد. با این وجود او در سمت خود ابقا شد اما به خاطر دخالت اتحادیه فوتبال انگلستان در موضوع کاپیتانی تیم ملی، استعفا کرد.

کاپلو از سال 2012 هدایت تیم ملی روسیه را برعهده گرفت و توانست این تیم را بالاتر از پرتغال به عنوان صدرنشین گروه ششم راهی جام جهانی 2014 کند.

5- آلبرتو زاکرونی
مربی صاحب نام ایتالیایی که سابقه مربیگری در تمام 4 تیم بزرگ ایتالیا را دارد. زاکرونی در اولین تجربه مربیگری خود در سطح ملی، از سال 2010 هدایت تیم ملی ژاپن را بر عهده گرفت و حالا اولین حضور خود در بزرگترین رویداد فوتبالی جهان را تجربه می کند. او موفق شد در سال 2011 ژاپن را قهرمان جام ملت های آسیا کند و همچنین با 17 امتیاز در دور مقدماتی جام جهانی 2014 علاوه بر صعود مقتدرانه به عنوان اولین تیم آسیایی مسافر برزیل شود.

6- دیدیه دشام
کاپیتان سابق تیم ملی فرانسه که سابقه بالای سر بردن جام قهرمانی جهان را در سال 1998 در قامت بازیکن دارد اولین حضور خود را به عنوان سرمربی در این تورنمنت معتبر تجربه می کند. فرانسه در جام جهانی 2010 و یورو 2008 نتایج فاجعه باری را کسب کرد و با یک امتیاز در گروه خود آخر شد که این موضوع فشار روی دشان را دو چندان می کند.

خروس ها امسال هم در آستانه ناکامی در صعود به جام جهانی بودند اما در آخرین لحظات توانستند با غلبه بر اوکراین در بازی پلی آف، خودشان را به جمع 32 تیم برتر دنیا برسانند.

7- یورگن کلینزمن
بازیکن و مربی محبوب آلمانی، دومین حضور خود را در جام جهانی تجربه می کند. کلینزمن در اولین حضور خود در جلم جهانی، هدایت تیم ملی کشورش را در سال 2006 در خاک خودش بر عهده داشت. این تیم با اقتدار و با 3 پیروزی پیاپی از گروه خود صعود کرد و در مرحله بعد با شکست سوئد، حریف آرژانتین در مرحله یک چهارم شد.

آلمان توانست با شکست این تیم در ضربات پنالتی به جمع 4 تیم برتر دنیا بپیوندد اما برخلاف انتظار، آلمان در نیمه نهایی به ایتالیا باخت و راهی دیدار رده بندی شد. هر چند این تیم با شکست پرتغال توانست عنوان سوم را کسب کند.

او از سال 2011 هدایت تیم ملی آمریکا را بر عهده گرفت و توانست این تیم را به عنوان صدرنشین منطقه کونکاکاف به جاک جهانی برساند.

8- روی هاجسون
چهارمین تجربه مربیگری مرد آرام انگلیسی در رده ملی بعد از سوئیس، امارات متحده عربی و فنلاند. روی هاجسون موفق شد سوئیس را که نتوانسته بود از سال 1966 به هیچ تورنمت معتبری راه پیدا کند به جام جهانی 1994 آمریکا برساند. سوئیس حتی از گروه خودش هم صعود کرد و بعد از رومانی راهی مرحله بعد شد اما مقابل اسپانیا 3 بر صفر شکست خورد و از دور رقابت ها کنار رفت.

سوئیس تحت هدایت او به راحتی به یورو 96 هم صعود کرد اما او بلافاصله بعد از قطعی شدن صعود سوئیس، استعفا کرد و به اینترمیلان رفت.

او از سال 2012 جانشین فابیو کاپلو مستعفی در تیم ملی کشورش شد. انگلیس با او به یورو 2012 راه یافت و با 2 برد و یک تساوی به عنوان سرگروه صعود کرد اما کابوس پنالتی باز هم گریبان سه شیرها را گرفت و در این مرحله مقابل ایتالیا حذف شدند.

انگلیس با هاجسون در مقدماتی جام جهانی 2014 با یک امتیاز اختلاف نسبت به اوکراین به صورت مستقیم به جام جهانی صعود کرد و در اندیشه پایان دادن به حسرت 47 ساله برای کسب جام است.

9- خوزه پکرمن
مربی نام آشنای آرژانتینی که در سال 2006 هدایت تیم ملی کشورش را در جام جهانی بر عهده داشت. او دو سال پیش از این مسابقات در اولین تجربه مربیگری ملی خود جانشین مارچلو بیلسا در آرژانتین شد. از این مربی که در رده جوانان توانسته بود افتخارات زیادی را کسب کند انتظار می رفت که بتواند به حسرت 20 ساله آرژانتینی ها پایان دهد.

آلبی سلسته تحت هدایت او با 7 امتیاز بالاتر از هلند از گروه خود صعود کرد و با شکست مکزیک توانست خود را به جمع 8 تیم برتر دنیا برساند اما مقابل آلمان میزبان در ضربات پنالتی شکست خورد و حذف شد.

او از سال 2012 هدایت تیم ملی کلمبیا را بر عهده گرفت و توانست این تیم را بالاتر از تیم های قدرتمندی چون شیلی، اکوادور و اوروگوئه و تنها با 2 امتیاز کمتر از آرژآنتین به صورت مستقیم به برزیل بفرستد.

10- لوئیس فن خال
یکی از مربیان صاحب سبک هلندی که به واسطه حضور در بارسلونا برای همگان آشناست. فن خال برای دومین بار است که هدایت تیم ملی کشورش را بر عهده می گیرد. او پیش از این در فاصله سال های 2000 تا 2002 سرمربی لاله های نارنجی بود.

فن خال بعد از یورو 2000 جانشین فرانک ریکارد در تیم ملی شد اما تیم تحت هدایت او با آن همه ستاره، ناباورانه از صعود به جام جهانی 2002 باز ماند تا پایان کار او در تیم ملی رقم بخورد.

بعد از نتیجه فاجعه بار «برت فن مارویک» در یورو 2012 که حتی یک امتیاز هم در گروه خود نگرفت، فن خال دوباره روی نیمکت تیم ملی کشورش نشسته تا شاید بتواند اولین قهرمانی تاریخ هلند را در جهان به دست بیاورد.

11- یواخیم لوو
مربی تیمی دوست داشتنی و همیشه مدعی اما ناکام در کسب جام. آلمان در حال حاضر قدرتمندترین ساختار و تیم های باشگاهی جهان را در اختیار دارد اما در رده ملی در چندین سال اخیر راه به جایی نبرده است. یواخیم لوو که در زمینه دانش فنی، مقبولیت بالایی دارد تیمی جوان و پرستاره را در اختیار دارد اما نتوانسته در این 7 سالی که هدایت ژرمن ها را بر عهده دارد هبچ جامی کسب کند.

او پیش از سرمربیگری آلمان هیچ تجربه ای در رده ملی نداشت و تنها 2 سال دستیار کلینزمن در این تیم بود. او در این مدت نایب قهرمانی یورو 2008، سومی جام جهانی 2010 و راهیابی به نیمه نهایی یورو 2012 را به همراه تیم ملی آلمان در کارنامه دارد.

12- اوتمار هیتزفلد
مرد با شخصیت آلمانی که جزو 4 مربی تاریخ است که توانسته با دو تیم مختلف قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شود. او نیز پیش از این تجربه مربیگری در رده ملی را نداشت اما بعد از جدایی از بایرن مونیخ در سال 2008 هدایت تیم ملی سوئیس را پذیرفت و بعد از یورو 2008 جانشین کوبی کوهن در این تیم شد.

تیم هیتزفلد در جام جهانی 2010 شگفتی ساز شد و در اولین بازی موفق شد اسپانیا را شکست دهد. اسپانیایی که در نهایت قهرمان جام شد. هر چند سوئیس با 4 امتیاز در گروه خود سوم شد و از صعود بازماند.

سوئیس در صعود به یورو 2012 هم ناکام بود و پس از مونته نگرو در جایگاه سوم گروه هشتم دور مقدماتی قرار گرفت اما در مقدماتی جام جهانی 2014 با 24 امتیاز مقتدرانه صعود کرد.
تماشاگر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
اوتمار هیتزفلد سوییسی است.
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
bato-adv