bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۵۷۹۶

هاوکینگ: هوش مصنوعی تهدیدی برای انسان است

تاریخ انتشار: ۱۱:۴۷ - ۱۲ آذر ۱۳۹۳
پروفسوراستیون هاوکینگ، دانشمند برجسته بریتانیایی گفته است تلاش‌ها برای آفریدن هوش مصنوعی، تهدیدی برای وجود بشر است. او به بی‌بی‌سی گفته است که توسعه کامل تکنولوژی هوش مصنوعی می تواند پایان نژاد بشر باشد.

هشدار این دانشمند در واکنش به سوال درباره تکنولوژی‌ای است که خود او نمونه‌ای ساده از آن را برای برقراری ارتباط استفاده می‌کند.

اما دیگران کمتر نگران چشم‌انداز آینده هوش مصنوعی هستند.

این نظریه‌پرداز فیزیکدان که به دلیل ابتلا بیماری ای ال اس (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک)، امکان تحرک ندارد، از سیستم جدیدی که با استفاده از هوش مصنوعی تولید شده برای صحبت کردن استفاده می‌کند. بیماری ای ال اس باعث تخریب پیشرونده و غیرقابل ترمیم دستگاه عصبی مرکزی فرد می‌شود.

شرکت بریتانیایی' سویفت کی' در ساخت این دستگاه مشارکت داشته است. تکنولوژی هوش مصنوعی این شرکت که در حال حاضر به عنوان اپلیکیشن صفحه کلید در تلفن‌های هوشمند به کار گرفته می‌شود، یاد می‌گیرد که پروفسور هاوکینگ چطور فکر می‌کند و براین اساس واژه‌ای را پیشنهاد می‌دهد که این دانشمند قصد استفاده از آن را دارد.

هاوکینگ می‌گوید نسخه‌های ابتدایی هوش مصنوعی که تاکنون ابداع شده‌اند مفید بوده‌اند با وجود این، از تبعات خلق تکنولوژی که بتواند با انسان برابری کند یا از او پیشی بگیرد ابراز نگرانی کرده است. "چنین موجودی می‌تواند روی پای خودش بایستد هر بار با شتابی بیشتر خود را از نو طراحی کند. بشر که به دلیل محدودیت‌های بیولوژیک سرعت کمتری دارد بدون توانایی رقابت عقب خواهد ماند."

اما دیگران اینقدرها هم بدبین نیستند.

رولو کارپنتر که نرم افزار 'کلوربوت' را طراحی کرده معتقد است انسان تا زمانی بسیار طولانی سلطه خود بر این تکنولوژی را حفظ خواهد کرد و همزمان توانایی بالقوه هوش مصنوعی برای حل کردن بسیاری از مشکلات بشری بیشتر و بیشتر درک خواهد شد. نرم افزار کلوربوت قابلیت یادگیری از گفتگوهای پیشین را داراست و میزان موفقیتش در آزمون تورینگ، آزمایش سنجش میزان هوشمندی ماشین‌ها بسیار بالا بوده است. این نرم افزار توانسته بسیاری را متقاعد کند که در حال گفتگو با یک انسان واقعی هستند.

ظهور روبات‌ها
کارپنتر می‌گوید که تا داشتن قدرت محاسبه یا توسعه الگوریتمی که برای رسیدن به هوش مصنوعی کامل لازم است راه زیادی در پیش است اما پیش‌بینی کرده که در چند دهه آینده این تحول عملی شود.

به گفته کارپنتر: "ما درست نمی‌توانیم پیش بینی کنیم اگر یک ماشین میزان هوش بشر را پشت سر بگذارد، چه اتفاقی می‌افتد. بنابراین نمی‌توانیم بدانیم این ماشین کمک حال ما خواهد بود یا نهایتا ما را منزوی می‌کند و نادیده می‌گیرد و یا نابودمان می‌کند."

با این همه کارپنتر می‌گوید به نظر او هوش مصنوعی به سمتی می‌رود که نهایتا نیرویی مثبت باشد. استیون هاوکینگ درنگرانی از آینده هوش مصنوعی تنها نیست.

الون ماسگ هم از هوش مصنوعی می‌ترسد.

یکی از نگرانی‌ها در آینده کوتاه مدت این است که دستگاه‌های هوشمند می‌توانند با به عهده گرفتن وظایفی که در حال حاضر بر عهده انسان است میلیون‌ها فرصت شغلی را از میان ببرند.

الون ماسک یک کارآفرین حوزه تکنولوژی هشدار می‌دهد که هوش مصنوعی بزرگ‌ترین تهدید برای وجود ما خواهد بود.

صدای روباتی
استیون هاوکینگ در گفتگوی خود با بی‌بی‌سی درباره منافع و مضرات اینترنت هم سخن گفته است. او از قول مدیر ستاد ارتباطات دولت بریتانیا درباره این که اینترنت مرکز مشترک تروریست‌ها شده است هشدار می‌دهد و می‌گوید:" شرکت‌های اینترنتی باید برای مقابله با این تهدیدها بیشتر تلاش کنند اما مشکل آنجاست که بدون فدا کردن حریم خصوصی و آزادی بتوان این کار را عملی کرد."

هاوکینگ خود یکی از اولین مشتاقان استفاده از نوع تکنولوژی‌های ارتباطی جدید است و امیدوار است که بتواند با سیستم تاز‌ه‌اش سریع‌تر بنویسد.

با این همه صدای اوکه آهنگی روباتیک دارد در آخرین به روز رسانی‌ تغییری نکرده است.

پروفسور هاوکینگ اذعان می‌کند که صدایش هنوز کمی روباتی است اما تاکید می‌کند که به دنبال صدایی "طبیعی‌تر" نیست: "این صدا حالا به نشانه من تبدیل شده و حاضر نیستم آن را با یک صدای طبیعی با لهجه بریتانیایی عوض کنم."

او می افزاید که شنیده کودکانی که به صدای کامپیوتری نیاز دارند ترجیح می‌دهند صدایی شبیه به او داشته باشند.
منبع: بی بی سی
ناشناس
Germany
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
به چه منظور تبلیغ یک کافر را می کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
اتفاقا وقتي كه استيون هاوكينگ بگويد انهايي كه همه چيز را علم مي دانند دنبال هوش مصنوعي نمي روند.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
این فرد سواد آنچنانی نداره فقط به خاطر اینکه بیماری سختی داره اینقدر مورد توجه هست .
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
این همونیه که گفته خدا وجود نداره
حرفاش برای من 1% هم ارزش ندارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
انسان در اسارت ماشین. نگاه کنید ببینید چقدر به گوشی های هوشمند خود وابسته شدید.
انتشار یافته: ۷
ناشناس
United States of America
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
قبلان هم می‌گفتند که اگر اینترنت گسترش بیابد ، کنترل آن غیر ممکن است، ولی‌ حالا خود آمریکا قانون گذرنده که اگر ریس جمهور آمریکا بخواهد میتواند با یک دکمه کّل اینترنت آمریکا را خاموش کند... یا بعضی‌ از دوستان فکر میکنند اگر آمریکا و کانادا مهاجر وارد میکنند، روزی کنترل سفید پستال از بین خواهد رفت.... دیگر نمیدانند که هرگز چاقو اجازه ندارد و امکان ندارد که دست خود را ببرد...مانند کسانی‌ که فکر میکنند در یک بنگاه یا شرکت آنقدر مهم هستند که ریس نمیتواند آنها را از کار بٔر کنار کند.... توهم!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
یعنی انسان به جایی می‌رسد که می‌تواند موجودی همانند خود و یا حتی پیشرفته‌تر از نوع خود بسازد. این بعضی از آموزه‌های قبلی بشر را در مورد خلقت به هم می‌ریزد. دلواپسان جهانی کجایند؟
bato-adv
bato-adv
bato-adv