bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۸۶۳۳
تحلیل فعالان اقتصادی از آثار تفاهم هسته‎ای ایران و 1+5

منتظر تغییرات ناگهانی اقتصاد نباشید!

عرصه اقتصاد با لغو تحریم‌ها و روانه شدن دارایی‌های بلوکه شده تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و مردم در انتظار نمایان شدن نتایج اقتصادی تفاهم لوزان هستند اما فعالان اقتصادی ضمن خشنودی از این نتیجه بر این باورند که نباید انتظار معجزه و حل یک شبه مشکلات را داشت.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۹ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۴
منتظر تغییرات ناگهانی اقتصاد نباشید!

فرارو- عرصه اقتصاد با لغو تحریم‌ها و روانه شدن دارایی‌های بلوکه شده تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و مردم در انتظار نمایان شدن نتایج اقتصادی تفاهم لوزان هستند اما فعالان اقتصادی ضمن خشنودی از این نتیجه بر این باورند که نباید انتظار معجزه و حل یک شبه مشکلات را داشت.

محمد رضا بهرامن، نایب رییس خانه معدن ایران در گفت‌و‌گو با فرارو از خشنودی همه فعالان اقتصادی نسبت به لغو تحریم‎ها در پی مذاکرات آتی در لوزان گفت: ما اطمینان داریم که توافق به دست آمده در همه بخش‌های اقتصادی و غیر اقتصادی کشور اثر گذار خواهد بود.

وی رشد حدود ۱۰۵۰ واحدی بورس را در روز شنبه، نمونه روشن این اثر گذاری دانست و گفت: روان شدن شرایط اقتصادی در بخش‌های مختلف شامل تامین مواد اولیه، جا به جایی پول و به دست آوردن بازار کمک بسیار مهمی به فعالان اقتصادی می‌کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: طی سال‎های اخیر سرمایه گذاران خارجی رویکرد مثبتی نسبت به کشورهای دارای منابع طبیعی و معدنی داشته‌اند اما ما بخاطر شرایط تحریمی نتوانسته‌ایم از این فرصت استفاده کنیم لذا اکنون وجود بخش‌ها مزیتی تولید – منابع معدنی – در کشور به جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی کمک می‌کند.

وی  با بیان اینکه یکی دیگر از بازخوردهای این تفاهم کمک به اجرای اقتصاد مقاومتی و خروج از رکود است گفت: با حل شد موانع موجود در جابه جایی پول به عنوان یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود، هزینه‌های تمام شده برای فعالان اقتصادی کاهش می‌یابد و این عنصر بسیار مهم و قابل توجهی است.

بهرامن ورود به بازار رقابتی را دیگر مساله قابل توجه در اقتصاد دانست و گفت: برای رقابت در بازار نیازمند کسب بازار و ارایه تولیدات قابل رقابت هستیم. لذا در شرایط روانی که از آن صحبت کردم امکان تامین مواد اولیه و تکنولوژی‌های جدید مورد نیاز فراهم می‌شود لذا تولیدات داخلی رقابت پذیر می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه با نتیجه به دست آمده در پرونده هسته‎ای و بازتاب اقتصادی آن، نگرانی‌های فعالان اقتصادی به حداقل می‌رسد، گفت: در این فضا به همکاری دولت، مجلس و تشکل‌های خصوصی بیش از گذشته نیاز داریم. لازم است که تشکل‌های خصوصی در شناسایی عوامل بازدارنده تولید و تجارت فعال‌تر عمل کنند و دولت و مجلس نیز در سوی دیگر با نگاهی هماهنگ در جهت رفع این عوامل بازدارنده اقدام کنند.

در همین حال اسدالله عسگراولادی رییس اتاق بازرگانی ایران و چین نیز از اظهار نظر در خصوص تاثیرات این تفاهم در گفت‎وگو با فرارو امتناع کرد و گفت که ترجیح می‌دهد بعد از ده روز در این خصوص اظهار نظر کند.

رضی می‌ری، نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف اما در گفت‌و‌گو با فرارو نتایج به دست آمده در لوزان را برای اقتصاد کشور بسیار مبارک و مثبت دانست اما تاکید کرد که نباید این تفاهم مبنای ایجاد انتظارات غیر واقعی از دولت و به طورکلی اقتصاد کشور باشد.

وی با اشاره به اینکه آثار تفاهم نامه لوزان به دو بخش با پشتوانه و بدون پشتوانه تقسیم می‌شود، گفت: در بخش با پشتوانه شاهد لغو تحریم‌های بانکی سوییس هستیم و این به معنی هموار شدن مسیر ارتباط و تعامل اقتصادی با جهان است.

این فعال اقتصادی افزود: روشن است که در نتیجه این تغییر، صادرات آسان می‌شود و از این پس با مشکلات سابق مواجه نیستیم لذا می‌توان با برنامه ریزی صحیح، استراتژی مورد نیاز اقتصاد را ترسیم کرد و در شرایط بدون تحریم ساختارهای اقتصادی را ترمیم نمود.

به گفته وی دور زدن هزینه‌های ناشی از تحریم نیز از دیگر ثمرات مثبتی است که به کمک اقتصاد کشور می‌آید.

رضی می‌ری با تاکید بر اینکه نباید خیالبافانه و رویایی انتظار کاهش ناگهانی نرخ ارز و رسیدن به حدود هزار و اندی تومان را داشته باشیم، گفت: این اتفاق نمی‌افتد و اصلا به صلاح کشور نیز نیست زیرا ثبات اقتصادی مهم‌تر از این تغییرات ناگهانی است.

عضو اتاق بازرگانی ایرانی در خصوص آثار بدون پشتوانه تفاهم نامه نیز گفت: این بخش تغییرات سطحی ناشی از بازتاب اخبار مربوط می‌شود.

وی افزود: ساختارهای اقتصاد ایران با این اخبار تغییر نخواهد کرد و ترمیم آن زمان بر است.

به گفته وی پول‌هایی که با اختلاس و... از کشور خارج شده، بدهی‌های دولت و هزینه‌هایی که باید پرداخته شود بسیار زیاد است و ورود دارایی‌های آزاد شده نمی‌توان این مشکل را به سادگی حل کند زیرا این مبالغ یک باره به اقتصاد کشور وارد نخواهد شد.

رضی می‌ری ادامه داد: بر اساس این تفاهم قرار است که تحریم‌ها از سه ماه آینده به صورت مرحله ایی به حالت تعلیق درآید و با توجه به این تاخیرات زمانی نباید انتظار داشت که مشکلات اقتصادی کشور یک شبه حل شود.

وی با تاکید بر اینکه بیان این مشکلات به خاطر کم رنگ کردن موفقیت به دست آمده نیست، گفت: در جهت ترسیم فضای منطقی وصحیح از اقتصاد باید این مسایل را مد نظر داشت تا با انتظارات نشدنی و غیر واقعی دولت را تحت فشار قرار ندهیم.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
مرگ بر توافق ، همه اینا یه بازی که دلالها به وجود اوردن برای سود بیشتر چرا یه باره قیمتها بالا میره و پایین نمیاد ؟! خب معلومه اصلا تحریمی در کار نبوده همه اش بازی سیاسی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
روحانی مچکریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
توافق اگر انجام بشه بیشتر رکود در بازارهای ایران رخ میده !
چون تجربه نشون داده ملت طمعکار ما تا زمانیکه به یک ثبات درست و حسابی نرسن مدام سعی بر کلک بازی دارن و نه کسی میفروشه و نه کسی میخره ....
مشکل اصلی فرهنگ ماست !!!
صادق
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
رضی می‌ری ادامه داد: بر اساس این تفاهم قرار است که تحریم‌ها از سه ماه آینده به صورت مرحله ایی به حالت تعلیق درآید...
قرار بود همه تحریم ها یکباره لغو بشه، اینجا چه خبره؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
اتفاق که قاعدتا باید بیفتد اما تفاوت این بار با پذیرش قطعنامه این است که سری قبل دولتمردان هم مثل خودمان بدبخت و بیچاره بودند اما این بار ماشا الله همه شان تریلیاردر و مولتی میلیاردر
بنابراین منافع شخصی شان اجازه اتفاقاتی مثل ارزان شدن دلار را نخواهد داد
پر بحث ترین
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
United States of America
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
تحریمها هرگز به زودی بٔر داشته نخواهد شد، و حتّی روسیه هم از باز گشت نفت ایران به بازار ، استقبال نمیکند... همه چیزی که اتفاق افتاده، با این توافق و این روند، این خواهد بود که امکان ادامه تنفس اقتصادی و کمابیش سیاسی برای دولت فراهم شده، و هر گونه تغییر اساسی‌ در مورد تحریمها، نیاز به مجموعه یی از اصلاح و تعدیل سایر سیاستهای داخلی‌ و خارجی دارد، ولی‌ این تغییرات را به خاطر فشار طرف انجام ندهیم که حاصلی نخواهد داشت، بلکه از روی شناخت و اینکه بالاخره بعد از نزدیک به ۴۰ سال و ۳ بار امتحان این شعارها(موافقت الجزائر، قطعنامه ۵۹۸ و توافق هسته‌ای) بٔر ما ثابت شده که شعار مرگ بٔر این و آن، آثری ندارد و باید راهی‌ را برویم که همه دین و دنیای ما می‌گوید عقلی و درست است، یعنی‌ تعامل با دنیا با محور منافع ملی‌ و معیار بهروزی ملت ایران.
ناشناس
United States of America
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
درود ! سپاس گزاران پاسخ گو باشند !
ناشناس
Spain
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
موقع بالا رفتن قیمتها و گرون کردن دلار هر چیزی تو یک چشم به هم زدن انجام میشه ولی برعکسش نمیشه علتشم وجود دزد و دلاله . ملت مهم نیستن
مهندس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
اما این را باید به کسانی گفت که با شعار رفع تحریم و بهبود اقتصاد در 100 روز زمام امور را به دست گرفتند وگرنه هر عقل سالمی نیز می دانست که مشکل اقتصاد ایران بیش از اینکه به تحریم وابسته باشد مربوط به عوامل داخلیست و بار دیگر ثابت شد که ملت ایران در انتخاب خود احساسی عمل کرده است و دولتی برسرکار است که با از دست دادن دو سوم از قدرت هسته ای تنها موفق به تعلیق تحریمها شده است که آن هم مشروط و قابل بازگشت است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
مهندسی دلواپسی!!!
مهندس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
گیریم که من دلواپس باشم یا دلپذیر یا هر چیز دیگه
واقعیت موضوع که عوض نمیشه دل انگیز
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
احسنت به شما جناب مهندس. وعده های 100 روزه رو عقل سلیم قبول نمیکرد ولی متاسفانه عقل ناسالم زیاد بود ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۶
من موندم چرا نگاه یک عده در ایران اینقدر فانتزی است؟!!!
آقا جان تعامل با کی آخه؟؟؟
با کسی که میخواد سر به تنمون نباشه و در این مسیر هر کاری از دستش بر بیاد انجام میده؟؟؟
تاکی میخواید خودتون رو به خواب بزنید؟؟؟
اونا بصورت اعتقادی با ما مشکل اساسی دارن...حالا هی زور بزنید که اونا صرفا دنبال منافعشون هستن
حکایت ایران برای اونها حکایت چین نیست...حکایت نابودی کاملشون در برابر دیدگاه اسلام انقلابی هست