bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۹۴۸۳
درباره «ایران برگر»

«لوس بازی» یا کمدی اجتماعی!

مسعود جعفری جوزانی پس از ۱۶ سال با فیلمی طنز به سینما بازگشت. فیلمی که پیش از این نمو نه‌اش در کارنامه کاری‌اش نبود. اما وجود ستاره‌های طنز فراوان در آن، نوید فیلمی موفق در این حوزه را می‌داد. فروش بالای ۲ میلیارد آن هم تاکنون نشان داده که از اقبال بیشتری نسبت به سایر فیلم‌های روی پرده داشته است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۴
ایران برگر

فرارو- مسعود جعفری جوزانی پس از ۱۶ سال با فیلمی طنز به سینما بازگشت. فیلمی که پیش از این نمونه‌ای در کارنامه کاری‌اش نبود. اما وجود ستاره‌های طنز فراوان در آن، نوید فیلمی موفق در این حوزه را می‌داد. فروش بالای ۲ میلیارد آن هم تاکنون نشان داده که اقبال بیشتری نسبت به سایر فیلم‌های روی پرده داشته است. 

 «ايران برگر» بر اساس فيلمنامه‌اي از محمدهادي كريمي و جعفري جوزاني ساخته شده است. در روستایی به نام «شید» دو فرد به نام «امرالله خان» و «فتح الله خان» از دو خانواده اصلی روستا، برای به دست آوردن کرسی انتخابات شورا با هم به رقابت می‌پردازند. رقابتی که نه منصفانه است و نه اخلاقی. در این میان این دو گروه به هر روشی برای از رده خارج کردن رقیبت خود متوسل می‌شوند. 

با آنکه فروش «ایران برگر» تا به امروز نسبت به باقی هم اکرانی‌هایش بد نبوده اما در مقابل فیلمی هم نبود که در دید منتقدان بدرخشد. بسیاری حتی نقدهای سرسختانه‌ای بر آن نوشتند. مسعود فراستی درباره آن نوشت: «ایران برگر، فیلم بدی است؛ بسیار بد. از یک فیلمساز معتبر و محترم. یک کمدی سخیف است که اجتماعی می‌نماید، که نیست. سعی بسیار دارد که ما را یاد برخی حوادث انتخاباتیمان بیندازد و آن را به نقد بکشد، که نمی‌تواند. فیلم گویی در ناکجاآباد می‌گذرد و زمانش هم. بیشتر ما را یاد «برره» می‌اندازد – منهای توان و شوخی‌های مدیری – و اخراجی‌های ۳ و ابتذالش.» 

جوزانی پس از این مدت زمان طولانی از سینما با فیلمی طنز که از شخصیتش هم دور است بازگشت و بسیاری همین مسئله را علت ضعف آخرین ساخته‌اش دانستند. کنار هم قرار گرفتن یک کارگردان جدی با موضوعی طنز آن هم پر از خط قرمز. 

ایران برگر

او باز هم برای ساخت فیلمش به سراغ اقلیم و بافتی از جامعه بومی رفت که با آن آشناست. به گفته خودش فیلم سازی که اهل لرستان است، وقتی حرف می‌زند با افتخار با گویش خود حرف می‌زند. او فیلم‌های سینمایی «جاده‌های سرد»، «شیرسنگی» و «در مسیر تندباد» را هم با گویش لری خود از سال ۶۲ تا به امروز ساخت و آخرین ساخته‌اش هم در همین فضا و با همین گویش ساخته شده است. 

اینکه «ایران برگر» فیلمی عامه پسند است و توانایی آن را دارد که مخاطبان عام را به خود جلب و راضی کند شکی نیست اما آیا توانسته پشت فضای طنز و فکاهی‌اش، حرف جدی کارگردان را هم به مخاطبان منتقل کند؟ 

جوزانی خودش اعلام کرده بود که «ایران برگر» حرفی برای گفتن دارد. او گفته: «افتخار می‌کنم که «ایران برگر» را ساختم. امیدوارم هر ایرانی این فیلم را دو بار ببیند؛ یک بار برای خندیدن و یک بار هم برای فکر کردن.» 

منتقدان هم گفتند که «ایران برگر» قصد زدن حرف‌های جدی زیادی را داشته است؛ نشان دادن «ایرانی» که هنوز درگیر کشاکش‌های طایفه‌ای است، با آنکه بحث دموکراسی و انتخابات است اما چوب و چماق‌ها به میدان می‌آیند و در ‌‌نهایت هم برای پیروزی در رقابت، محور قرار دادن زنان عامل پیشروی می‌شود. اما وقتی این حجم از حرفای جدی پشت شوخی‌هایی‌ گاه لوس قرار می‌گیرد، کارایی خودش را هم از دست می‌دهد. 

ایران برگر

آن وقت «ایران برگر» می‌شود فیلمی کمدی که تنها از طنزهای همیشگی فیلم‌های ایرانی بهره برده و نبوغی ندارد. استفاده از شوخی‌های جنسیتی و کلامی، اشاره به بدگمانی حکومت به فیلمساز و استفاده‌ی ابزاری از او، کنایه به تنگ بودن فضا برای عاشقی در جامعه‌ی امروز و تشبیه نمادین قبرستان به مثابه جایی برای عشقبازی گرفته تا استفاده از ارجاعات سیاسی و یا شوخی‌های داغ فضاهای اجتماعی که بیش از بیش نبود تفکری ناب و خاص در فیلم را نشان می‌دهد. انگار که «ایران‌برگر» مجموعه و یا مروری است بر همه‌ی شیوه‌های شناخته‌شده‌ و تکرار شده کمدی در سینما. 

نمونه این شوخی‌ها هم می‌تواند سکانس تیر خوردن امرالله خان در نشست انتخاباتی باشد که خود آن را سازماندهی می‌کند تا در نگاه دیگران این ذهنیت را به وجود بیاورد که وی برای هدفی که در پیش گرفته قربانی شده است و یا مثلاً افتادن کلاه‌گیس از سر مرد کچل در وسط دعوا و  یا آب ریختن روی سر آدم‌های زیر پنجره.

ایران برگر

با تمام این نقد‌ها اما منتقدان به این نکته اشاره کرده‌اند که در شرایط کنونی مردم نیازی به فیلم جدی ندارند. آنان با تمام این مشکلات، مانند مشکلات اقتصادی، نبود فیلم‌های با محتوا و... «اگر» به سینما بروند، فقط می‌روند تا بخندند. دیگر برایشان مهم نیست که چه اتفاقی دارد می‌افتد. 

محمد شکیبی، منتقد سینما در این باره نوشته: «شوخی‌های انصافاً نمكین و گاه روده‌بركننده‌ی ایران‌برگر هم كمدی موقعیت است و هم بزن‌و بكوب. هم شوخی كلامی و كمیك‌های لحن و لهجه را دارد و هم كمدی وضعیت و موقعیت است. هم شوخی‌های مبتنی بر ریخت و شمایل و فیزیك اشخاص را دستاویز كرده و هم مسخر‌گی ناشی از هم‌جواری عناصر متضاد و ناسازگار را. حتی نوع كمدی خاص ابراز عواطف تمایلات عاشقانه نیز از نظر دور نداشته. تا جایی كه تیپ‌های آشنا و تكرارشونده‌ی روحانی و معلم وارسته در سینمای ایران نیز در این فیلم به‌ناچار و به منظور تأثیرگذاری و دوام در این مناسبات سبك و سلوك رندانه و طنزآلود در پیش می‌گیرند.»

فروش بیش از دو میلیاردی این فیلم و پیشی گرفتن از سایر فیلم‌های بر‌تر روز و جشنواره هم یادآور همین نکته است. در این میان نباید بر نقش آفرینی محسن تنابنده و سحر جعفری جوزانی چشم بست که به خوبی و ظرافت توانسته‌اند از پس نقش‌هایشان بر آیند. 

به گفته پخش کننده فیلم ایران برگر این فیلم در تهران بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و در شهرستان‌ها بیش از ۷۰۰ میلیون تومان فروش داشته است. 

هر چند که به گفته منتقدین فروش این فیلم نسبت به فضا و عامه پسند بودنش هم باید بیش از این می‌بود و این شاید شکستی دیگر برای سینمای ایران باشد.
اشکان
Finland
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۵
نمی دونم با چه کلماتی می تونم اوج سخیف بودن این حجونامه رو بیان کنم؟

تمام فیلم خیره بودم به بعضی از مردم دور و برم و این سوال رو از خودم می پرسیدم که اینا به چی می خندن؟!
واقعا به فیلمه؟ یا چون به نیت خنده اومدن به زور دارن می خندن؟

درست مثل زمانی که پای نوحه می شینن و اغلب بدون این که بشنون و بفهمن گریه می کنن!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۵
فيلم بسيار افتضاحيه،صد رحمت به فيلم رخ ديوانه،من هردو فيلم رو ديدم كه فيلم رخ ديوانه عالى بود دست آقاى داودى كارگردان درد نكنه وبه ايشان بابت ساخت اين فيلم تبريك ميگم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۵
من ندیدم ولی ایگار برا بعضیا طنز تلخی بوده!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
متاسفانه به دیدن فیلم رفتم و زجر کشیدم .البته زجر من بیشتر از خنده های پی در پی و از ته دل بزرگسالانی بود که فقط هیکلشون رشد کرده بود و بویی از ذوق و سلیقه و هنر و سینما نبرده بودند .اونجا بود که فهمیدم چرا فیلمی مثل اخراجی ها پرفروشترین فیلم ما مردمان شد
رادين
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
بهترين طنزي كه من تو اين مدت ديدم سريال 26 قسمتيه ابله ساخته كمال تبريزي است. من كه خيلي دوستش دارم. بازي خانم توسلي و مقدمي و مجيد صالحي هم كه عالي است.
انتشار یافته: ۵۴
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
سه شنبه میخوام نصف قیمت برم ببینم , ارزش داره ؟
ایرانی 69
Slovenia
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
عالی هست حتما برو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
حتی اگه رایگانم بود نرو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
فروش بالا دلیل بر عدم فهم مردم نیست
واقعا فیلم آشفته بود و لقمه ی دندان گیری نبود به شخصه پشیمون شدم رفتم
مسعود جعفری جوزانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
آره برو
رضا
Finland
۰۱:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
گدا رو چه به سینما....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
داره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
نه نرو ! واقعا ارزش نداره
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
وقتتو تلف نکن. اصلاً خنده دار نیست.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
نروووووووووو
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
این فیلم اصلا و ابدا ارزش دیدن ندارد. و ان قدر بد و ازار دهنده است که حتی ارزش نقد کردن هم ندارد. اصلا تصور نمی کردم اقای جوزانی که بسیار برای ایشان احترام قایلم فیلمی بسازد که یک درجه از اخراجی های ده نمکی پایین تر باشد. اصولا کارگردانی جدی مثل ایشان که با طنز اشنایی ندارند نباید وارد این حیطه می شدند.
ناشناس
Kazakhstan
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
من مفت دیدم.واقعا؛ افتضاح بود.تماما؛ لودگی و جلف بازی بازیگران سرشناسی که خودشون و ارزش هنریشون رو به ابتذال کشوندن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
زیاد جذاب و جالب نیست. نری چیزی از دست ندادی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
من این فیلمو دیدم ، الان اگه یه پولی هم بهم بدن دیگه نمیرم، نصف قیمت که هیچی.
معظمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
با عرض سلام و احترام
اگر طنز رو بیان و نمایش شوخی گونه حقایق تلخ جامعه بدونیم ،که هست، این فیلم خیلی خوب و پرمحتوا تونسته این موضوع رو انتقال بده...
آقای فراستی هم که هیچ فیلمی در همه دنیا ساخته نشده که از نظر ایشون" از کار دراومده باشه" یا " مقوا" نباشه...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
یبار با دوستان رفتم سینما تا طنز ببینیم.(این فیلم و نمیگم) فقط چرت و پرت و رفتار و دیالوگ های زشت و بی محتوا. ملتم و میخندیدن و من مونده بودم آیا ادبیات و نوع بیان خنده داره یا گریه؟ فراستی سخت گیره اما حرفاش درست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
فیلم ایرانی اغلب در این روزها یعنی ابتذال. فیلمسازان چاره ای نمی بینند مگر اینکه با توسل به شیوه هایی آمیخته با لودگی مخاطب را به سینما بکشانند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
وقتی مهران مدیری که تخصص طنز داره به کلیشه ها پناه میبره از دیگران چه انتظاری میره؟
باز گلی به جمال کمال تبریزی با طبقه حساس و ابله...
meysam
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۵
کاری به طبقه حساس ندارم....ولی "ابله" مزخرفترین، بی خودترین، چرت ترین، آشغالترین سریالیست که تا حالا دیده بودم! چند قسمت اولش رو دیدم حالم بهم خورد دیگه نمی بینمش....
واقعا برام سواله که چی میشه یکی مثه کمال تبریزی باید یه همچین چیز جلف و بی ارزشی بسازه!!!
داود
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
اولا زبان فیلم لری نیست، آقای جعفری هم اهل لرستان نیستند؛ هیچ ربطی هم به زبان مزخرف برره ای ندارد، بلکه تماما گویش شهر آقای جوزانی یعنی ملایر زیبای ماست، خیلی از ظرافت های زبانی و شوخی های کلامی به کار رفته در این فیلم هم برای شهرهای خارج از اقلیم ما قابل فهم نیست، یعنی آن ظرافت موجود در سخن ها را تنها کسانی می توانند درک کنند که این زیست جهان را تجربه کرده باشند، زیست جهانی سرشار از مطایبه، لطافت و ظرافت، فقط کاش این فیلم در همان روستای جوزان ساخته شده بود که قطعا بهتر از آب در می آمد؛ برای کسانی هم که ندیده اند قطعا ارزش یکبار دیدن را دارد، هرچند به نظرم این فیلم ده سالی از زمان خودش عقب است ولی باز هم ببینید؛ دریچه ایست به دنیای زبانی پر مطایبه همشهریهای ما؛
مهرداد
United Arab Emirates
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
اتفقا اقای جوزانی لر هستن و بچه بروجرد..برو یه کم بیشتر مطالعه کن داداش...تازشم ملایری ها هم بیشتر به زبان لری ملایری صحبت می کنن...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
ایشون لر هستند ولی اهل ملایر در استان همدان می‌باشند
ملايري
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
آقاي جعفري جوزاني اهل روستاي جوزان ملاير هستند همانطور كه آقاي داود گفتند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
بازم " صمد " بازی ، البته هنوز در ایران جواب می دهد ، متاسفم !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
صمد بازی رو شما با لوده بازی اشتباه گرفتی! صمد خیلی در زمان خودش پیشرو بود حرفای خوبی داشت... هنوز هم قابل دیدنه. جهت اطلاع برره کپی برداری از صمده عزیزم! البته کپی موفق و خوب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
بازم " صمد " بازی ، البته هنوز در ایران جواب می دهد ، متاسفم !
omid
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
خیلی وقته لوس بازی رو به جای طنز
به ملت ...میکنن!
وحید
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
مسعود جعفری جوزانی اصالتا اهل روستای جوزان از توابع شهرستان ملایر هستند نه لرستان!
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۲
بار اول واسه خندیدن رفتم و بیشتر از انتظار خندیدم، بار دوم هم واسه فکر کردن میرم ;-)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
جعفری جوزانی از نظر من کارگردان بدی است
هابیل
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
من فکر میکنم نظر مردم و مخاطب جیز دیگه ای باشه! این فیلم دقیقا چیزی رو نشون میده که مردم دوست دارن ببینن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
نه فيلم مز خرفيه
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
حالم از منتقدين سينما بهم مبخوره!!!
همش آه و ناله كردن بلدند....
اما خودشون عمراً بتونن يك فيلم درست و حسابي بسازند!!!!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
کار منتقد نقده نه ساختن فیلم .فهمید ینش زیاد سخت نیست
علی
United States of America
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
من دیدمش دوبارم دیدمش الحق ولانصاف فیلم خوبیه خداییش یه اپیزودش میرزه تمام فیلما مسعود بی نمکی رو
حامی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
این فیلم نشانه دیگری بود ،از سینمای سفارشی...باید هم وقایع انتخابات را مسخره کند ایشان.. رانت های کلان خورده اند تا سریال های فاخر بسازند.تکلیف من با آدمی همچون سلحشور بسیار روشن تر است تا اقای جوزانی که روز به روز آثارشان نا امید کننده و مبتذل می شود.در این سینما روزی اجاره نشین ها ساخته میشده است و امروز ایران برگر فیلمی که مشکل جدی فیلمنامه دارد و حرف فراستی نیز کاملا درست است درباره این فیلم در لحظاتی با خود می گویی این قدر به اخراجی ها فحش دادیم ،صد رحمت به آن
سلام
Armenia
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
چی شد فراستی شد منتقدتون؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
فيلم مزخرف بسازيد تا فروش بالا داشته باشيد يعني به نظر شما مردم احمقند
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
اگه بگم متاسفانه هستند فرارو منتشر میکنه یا نه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
ستاره های کمدی؟
علی نصیریان جا کدی کار کرده بود؟
ستاره فیلم هست ولی کمدی کار نه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
اونایی که میگن بده خب خودشون یه فیلم بهتر از این بیان بسازن .توانش رو دارن ؟؟!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
نه نداریم ولی ادعای فیلمسازی و کارگردانی رو هم نداریم و وقت و پول مردم رو تلف نمی کنیم
ناشناس
Canada
۰۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۵
خوشکل من! اونایی که میگن فیلم بده کارگردان نیستند، یا عوام الناس هستند که حالشون از صمدبازی های تکرار مکرر شده به هم میخوره یا منتقد فیلم هستند که وظیفه منتقد تحلیل فیلمه نه ساخت اون!
کاش شعور برخی افراد به حدی برسه که بتونن میون خیلی مسائل نامتربط تفکفک قائل شوند در هیچ جای دنیا به یک منتقد بواسطه انتقادش نمیگن برو فیلم بساز
موفق باشید!
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
بسیار فیلم خوب و با ارزشی است.قرار نیست تنها فیلمهایی مورد پسند قرار گیرند که مدعی باصطلاح اصلاح طلبانه باشند. همه چیز رو سیاسی نبینید.انصاف خوب چیز خوبی است ، جوزانی در بیان پلشتی های فرهنگی و اخلاقی به زبان طنز هم توانا است.باورم نمیشد جوزانی در این فاز هم توانمند باشد.دست مریزاد
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
اره خیلی خیلی توانا ! فقط کافیه لودگی ها و دیالوگ های جلف و مضحک را از فیلم حذف کنی بعدش ببین دیگه چی باقی می مونه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
سه شنبه دو سه هفته پیش با خانواده و به اصرارشون رفتیم فیلمودیدیم
برای تفریح و خنده خوبه
البته مطالب خیلی خوبی رو به آدم یاد آوری میکنه
به نظر من مهمترین حرف این فیلم اینه که تو دعواها و جنگ ها بیخود خودمون رو قاطی نکنیم
خصوصا دو تا دیگه دعواشونه ملت بدبخت هزینش رو بدهند!؟
داود
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
در جواب مهرداد بگویم ملایری بودن آقای جوزانی فخر نیست، ولی خوب است سرچی در گوگل مپ کنید ببینید جوزان کجاست؛ ضمن اینکه اقوام ایشان یکی از معروف ترین خانواده های شهر ما هستند و با خیلی از ایشان من شخصا رابطه دوستی دارم، ملایری ها هم هیچ ارتباطی با الوار غیور ندارند دلبندم، خوب است شما کمی مطالعه تاریخی داشته باشید تا بدانید ملایری ها که بودند و الوار که، ضمن اینکه من برای الوار احترام بسیار غایلم؛
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
الوار؟! مگه در مورد درخت داری صحبت می کنی؟ برای کلمه فارسی (یا لری) جمع مکسر عربی؟!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۳
در کرمان فیلم را دیدم و اصلا خوب نبود اولا در سینمایی که اکران شده بود فقط هفت هشت نفر بودند که احساس بدی برای یک فیلم کمدی به ادم میداد نمیدونم این امار میلیاردی از کجا میاد شاید هم این سینما اینجوریه در ضمن خیلی هم لوس بود تکرار انتخابات در بررره بود
bato-adv
bato-adv
bato-adv