bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۰۵۲۹

اوپک: رونق نفتی آمریکا امسال پایان می یابد

فرارو- اوپک می گوید تقاضای نفت این سازمان طی سال 2015 افزایش خواهد یافت چراکه این کارتل با بیرون راندن تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا از صحنه تجارت، در حال پیروزی در جنگ قیمتی است که خود به راه انداخت.

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۵ - ۳۰ فروردين ۱۳۹۴
اوپک: رونق نفتی آمریکا امسال پایان می یابد
فرارو- اوپک می گوید تقاضای نفت این سازمان طی سال 2015 افزایش خواهد یافت چراکه این کارتل با بیرون راندن تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا از صحنه تجارت، در حال پیروزی در جنگ قیمتی است که خود به راه انداخت. 

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از اویل پرایس، این کارتل در گزارش ماهانه بازار خود که در 16 آوریل منتشر شد، آورده است: «با توجه به فعالیت تعداد بیشتری از پالایشگاه ها درسطح جهان که نیرومحرکه شان افزایش تقاضای فصلی است، در کنار بهبود حاشیه‌ سود پالایشگاهی، احتمالا تقاضای نفت طی ماه های آینده افزایش خواهد یافت.

اوپک پیش بینی کرده که تقاضا در سه ماهه نخست سال 2015 میانگین روزانه 29.27 میلیون بشکه است و این افزایشی 80 هزار بشکه ای را نسبت به پیش بینی که در گزارش ماه مارس آن آورده شده بود را نشان می دهد. در عین حال، مجموع بازده این کارتل تنها 680 هزار بشکه در روز افزایش خواهد داشت که این رقم کمتر از پیش بینی قبلی افزایش روزانه 850 هزار بشکه است.

به نظر می رسد در جلسه ماه نوامبر که اعضای اوپک در جلسه ای به ریاست عربستان علیرغم افت قیمت نفت، با حفظ سطح تولیدات 30 میلیون بشکه در روز موافقت کردند، هدف اصلی اوپک آمریکا بود. 

متوسط قیمت جهانی نفت که اواخر ژوئن سال 2014 برابر با 110 دلار در هر بشکه بود و این رقم در ماه ژانویه به حدود 50 دلار افت کرد. قیمت ها در حال حاضر به حدود 60 دلار در هر بشکه رسیده و لورنس فینک، مدیر اجرایی بلک راک در مصاحبه 16 آوریل با سی ان بی سی گفت که قیمت ها طی سال جاری نه از 60 دلار پائین تر می آید و نه از 80 دلار بالاتر می رود.

عرضه بیش از اندازه در ابتدا بیشتر به دلیل رونق تولیدات نفت شیل آمریکا بود که آمریکایی ها را از بزرگترین مصرف کننده نفت اوپک، به یکی از رقبای آن تبدیل کرد. اما استخراج نفت شیل نیازمند شکست هیدرولیک است که بیش از حفاری متعارف هزینه می برد و اگر قیمت نفت کمتر از حدود 60 دلار در هر بشکه باشد، سودآور نخواهد بود.

بر اساس گزارش اوپک، تولیدکنندگان آمریکا کم کم این تنگنا را حس می کنند و شمار سکوهای نفتی آمریکا در ماه مارس 238 عدد کاهش یافت تا تعداد مجموع سکوهای نفتی فعال در این کشور تا 15 مارس تنها یک هزار و 110 عدد باشد.

اوپک در گزارش خود نتیجه می گیرد که با توجه به این شرایط عرضه نفت آمریکا به طی سه ماهه دوم سال جاری به روزانه 13.65 میلیون بشکه افزایش خواهد یافت اما پس از آن تا پایان سال 2015 روندی نزولی را در پیش خواهد گرفت. این مسئله در مورد تولیدات کانادا نیز صدق می کند. 

اوپک در ماه مارس روزانه 30.79 میلیون بشکه نفت تولید کرد که این رقم افزایشی 80 هزار بشکه ای نسبت به ماه فوریه را نشان می دهد. بر اساس گزارش اوپک، این افزایش تولید را می توان به افزایش بازده عربستان و بالا رفتن میزان تولیدات عرق و همچنین لیبی جنگ زده، مربوط دانست. 

البته در مورد تقاضای جهانی نفت اوپک، این گزارش تاکید می کند که تقاضا طی سال جاری متوسط 29.3 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد داشت. در ادامه این گزارش آمده است: «تقریبا دو سوم رشد تقاضای نفت از سوی چین و دیگر کشورهای آسیایی (اندونزی، مالزی، فیلیپین و تایلند) خواهد بود.

در این میان انتظار می رود تقاضای جهانی نفت از سوی کشورهای غیراوپک با افت روزانه 165 هزار بشکه به 680 هزار بشکه در روز برسد.