bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۱۲۲۰

باکیفیت‌ترین و بی کیفیت‌ترین خودروهای داخلی

در ارزیابی کیفی خودروهای تولید داخل در اسفند ۹۳، سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۳۲ و ام‌وی‌ام ۱۱۰ همچنان در جایگاه خودروهای بی‌کیفیت جا خوش کردند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴
در ارزیابی کیفی خودروهای تولید داخل در اسفند ۹۳، سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۳۲ و ام‌وی‌ام ۱۱۰ همچنان در جایگاه خودروهای بی‌کیفیت جا خوش کردند.
 
به گزارش فارس، در اسفند سال گذشته 99 درصد از خودروهای تولید شده در کشور به خودروهای سبک (سواری و وانت) و یک درصد نیز به خودروهای گروه سنگین (مسافری و باری) اختصاص داشت.
 
گروه سبک:
در این ماه در بخش سواری شاهد افزایش تولید خودروهای پژو پارس، پژو 405 خراسان، تندر 90 اتوماتیک و پژو 206 صندوق‌دار بودیم.
 
این افزایش تولید باعث شد تعداد خودروهای ارزشیابی شده نسبت به بهمن ماه 14.1 درصد افزایش یابد، به طوری که جمعاً 30 مدل خودرو توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران مورد بازرسی قرار گرفت.
 
در اسفند 93 خودروهای تیبا، سایپا 131X محصول سایپا، سایپا 131X محصول پارس خودرو، سایپا 132X و ام وی ام 110 در دسته قیمتی زیر 25 میلیون تومان، خودروهای پارس تندر، تندر 90 اتوماتیک، تندر 90، پژو 206، پژو 206SD، رانا، پژو پارس، ام وی ام 315 جدید، پژو 405، سمند، ام وی ام 530، لیفان 620 و تیبا2 در دسته قیمتی بین 25 تا 50 میلیون تومان، خودروهای آسا، ام وی ام 33X جدید، جک جی5 اتوماتیک، لیفان X60 و ولکس 30C در دسته قیمتی بین 50 تا 75 میلیون تومان، کیا سراتو در دسته قیمتی بین 75 تا 100 میلیون تومان و سوزوکی گرندویتارا در دسته قیمتی بالای 100 میلیون تومان مورد ارزیابی قرار گرفتند.
 
در این ماه مانند ماه‌های قبل از آن، بیشترین تعداد خودروهای ارزشیابی شده در گروه قیمتی بین 25 تا 50 میلیون تومان قرار داشتند.
 
بر اساس نتایج این ارزشیابی، تیبا محصول سایپا کاشان در گروه خودروهای زیر 25 میلیون تومان، پارس تندر محصول پارس خودرو در گروه خودروهای بین 25 تا 50 میلیون تومان و آسا محصول بهمن موتور در گروه خودروهای بین 50 تا 75 میلیون تومان کمترین نمره منفی را از آن خود کردند.
 
همچنین در دو دسته قیمتی بین 75 تا 100 و بالای 100 میلیون تومان نیز خودروهای کیا و سوزوکی گرند ویتارا بدون رقیب جا خوش کرده و به ترتیب 16.5 و 15.4 نمره منفی را به خود اختصاص دادند.
 
در اسفند ماه 93 نیز مانند ماه قبل از آن، به طور کلی سوزوکی گرند ویتارا، کیا سراتو و آسا به ترتیب با 15.4، 16.5 و 18.9 نمره منفی به عنوان سه خودرو برتر ارزشیابی کیفی خودروهای ساخت داخل در رده اول تا سوم جدول قرار گرفتند.
 
عیوب فنی و عملکردی:
طبق جدول رده‌بندی کیفی خودروهای سواری، سوزوکی گرند ویتارا محصول شرکت ایران خودرو خراسان در صدر جدول و خودروی MVM110 محصول شرکت مدیران خودرو در انتهای جدول قرار دارند.
 
در بخش عیوب فنی و عملکردی، خودروهای سایپا X131 و سایپا X132 بیشترین نمرات منفی را کسب کردند. از طرفی شاهد بهبود 5.6 درصدی میانگین نمره منفی نسبت به بهمن ماه هستیم که عمدتاً مربوط به کاهش نمره منفی خودروهای کیا سراتو و MVM110 در این بخش است.
 
در بخش تزئینات و مونتاژ خودروهای MVM110 و Voleex C30 بیشترین نمرات منفی را کسب کردند، همچنین میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل روند نزولی 0.6 درصدی را تجربه کرد که بیشترین تغییر مربوط به خودروهای کیا سراتو و سوزوکی گرند ویتارا است.
 
در بخش بدنه، سایپا X131 و MVM110 بیشترین نمره منفی را به خود اختصاص داده‌اند، همچنین میانگین نمره منفی بخش بدنه نسبت به بهمن ماه دستخوش تغییری نشده است.
 
در بخش رنگ میانگین نمره منفی خودروها نسبت به بهمن ماه 4.1 درصد بهبود یافت که عمدتاً مربوط به کاهش نمره منفی خودروهای Voleex C30 و رانا در این بخش است.
 
همچنین خودروهای لیفان X60 و لیفان 620 بیشترین نمره منفی را در بخش رنگ کسب کردند.
 
تعداد ایرادات مهم و اساسی خودروها در اسفند 93 نسبت به ماه قبل از آن روند رو به رشد 16.7 درصدی داشته است که عمده دلیل این موضوع مربوط به کاهش تعداد این ایرادها در خودروی سمند است.
 
در نهایت، طی اسفند ماه میانگین نمره منفی خودروهای گروه سواری 1.2 درصد بهبود یافته که عمدتاً مربوط به روند رو به رشد خودروهای سوزوکی گرندویتارا و پژو 405 خراسان است.
 
تغییرات کیفیت خودروهای سواری:
در نمودار روند تغییرات میانگین نمره منفی خودروهای گروه سواری، سوزوکی گرند ویتارا بیشترین میزان بهبود و Voleex C30 بیشترین میزان تنزل را داشته‌اند.
 
وانت:
در اسفند 93 در بخش وانت شاهد قطع تولید محصولات شرکت سازه‌های خودرو دیار یعنی وانت وینگل تک کابین و وانت وینگل دوکابین و کاهش تولید وانت دیزل زامیاد و وانت پیکان تبریز بودیم.
 
از دیگر نکات مهم و حائز اهمیت در مورد تیراژ تولید خودروهای هم‌رده وانت، می‌توان به تولید خودرو جدید وانت سایپا X151 در شرکت بن رو و تولید مجدد وانت پیکاپ فوتون دیزلی اشاره کرد.
 
علی‌رغم کاهش تولید خودروهای گروه وانت در اسفند ماه، ارزشیابی این خودروها 2.1درصد افزایش یافت، به طوری که از 7 مدل خودروی ارزشیابی شده، 2 مدل در سطح کیفی خیلی خوب و 5 مدل هم در سطح کیفی خوب قرار گرفتند.
 
در جدول رده بندی کیفی وانت، وانت پیکاپ فوتون دیزلی در صدر و وانت نیسان دوگانه سوز هم در انتهای جدول قرار گرفته‌اند.
 
عیوب فنی و عملکردی:
در بخش عیوب فنی و عملکردی، خودروی وانت پیکان تبریز بیشترین نمره منفی را کسب کرد، همچنین میانگین نمره منفی این بخش نسبت به بهمن ماه روند ثابتی داشته است. در بخش تزئینات و مونتاژ شاهد بهبود 13.1 درصدی هستیم که عمدتاً مربوط به روند صعودی خودروی وانت دیزل زامیاد است. البته وانت نیسان دوگانه سوز نیز بیشترین نمره منفی را در این بخش کسب کرد.
 
در بخش بدنه، خودروی وانت دیزل زامیاد بیشترین نمره منفی را کسب کرد، از طرفی در این بخش میانگین نمره منفی 3 درصد افزایش یافت که بیشترین تأثیر در ایجاد این روند رو به نزول مربوط به خودروی وانت دیزل زامیاد است.
 
در بخش رنگ، خودروی وانت پیکان تبریز بیشترین نمره منفی را به خود اختصاص داد، همچنین شاهد افت 6.9 درصدی میانگین نمره منفی این بخش نسبت به بهمن ماه هستیم که بیشترین تأثیر مربوط به خودروی وانت دیزل زامیاد است.
 
همچنین تعداد ایرادات مهم و اساسی، روند مثبت 19.6 درصدی داشته که عمده دلیل این موضوع مربوط به کاهش تعداد این ایرادات در خودروی وانت دیزل زامیاد است. در نهایت میانگین نمره منفی خودروهای گروه وانت، بهبود کیفی 3 درصدی را تجربه نمود که عمدتاً مربوط به تولید مجدد خودروی با کیفیت این رده یعنی وانت پیکاپ فوتون دیزلی و روند رو به رشد وانت دیزل زامیاد در ماه جاری است.
 
تغییرات کیفیت وانت ها:
در نمودار مربوط به روند تغییرات میانگین نمره منفی خودروهای گروه وانت، وانت نیسان دوگانه سوز بیشترین میزان بهبود را دارا است و هیچ خودرویی در این رده روند نزولی نداشته است.
 
گروه سنگین:
در بخش خودروهای تجاری مسافری در اسفند ماه نیز مانند ماه قبل از آن، هیچ خودرویی ارزشیابی نشده است.
 
در بخش خودروهای تجاری باری شاهد رشد 3.6 درصدی تولید در مقایسه با بهمن ماه هستیم که بیشترین تأثیر در ایجاد این روند، مربوط به افزایش تولید کامیونت ایسوزو  NPR75P و کشنده کاوه است.
 
در گروه کامیونت ها، کامیونت ایسوزو NPR75P محصول بهمن دیزل در رده نخست قرار گرفت.
 
در گروه کامیون ها در میان 2 مدل خودروی تولیدی، کامیون اسکانیا G400(کمپرسی) محصول ماموت دیزل در صدر قرار گرفت.
 
در بخش کشنده ها هم 5 مدل خودرو تولید شد که کشنده بنز آکسور محصول ایران خودرو دیزل در بالاترین رده این گروه قرار گرفت.
 
عیوب فنی و عملکردی:
در بخش عیوب فنی و عملکردی، کشنده ماز بیشترین نمره منفی را کسب کرد. همچنین شاهد افت 50 درصدی میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هستیم.
 
در بخش تزئینات و مونتاژ، کامیونت الوند بالاترین نمره منفی را کسب کرد. از طرفی میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل از آن تغییری نداشته است.
 
در بخش بدنه کامیون بنز WH حداکثر نمره منفی را کسب کرد، همچنین شاهد افت 6.6 درصدی نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تأثیر در ایجاد این روند رو به افول، مربوط به کامیون اسکانیا G400 است.
 
در بخش رنگ، کشنده ماز بیشترین نمره منفی را به خود اختصاص داد. میانگین نمره منفی این بخش در اسفند نسبت به بهمن ماه روند رو به رشد 7.7 درصدی را تجربه کرد که غالباً مربوط به کاهش نمره منفی کامیونت الوند در این بخش است.
 
در مجموع، میانگین نمره منفی خودروهای این گروه تنزل کیفی 1.1 درصدی را در اسفند 93 نسبت به بهمن ماه تجربه کرده است.
 
تغییرات کیفیت خودروهای گروه سنگین:
در نمودار روند تغییرات میانگین نمره منفی خودروهای گروه تجاری، کامیون اسکانیا G400(کمپرسی) بیشترین میزان بهبود و کامیون بنز WH کمترین میزان بهبود را در اسفند ماه داشته اند.
ملت ایران
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
جهت اطلاع از اون موقعی که شورای رقابت قیمتها را تحت نظر داره خدمات رایگان از جمله تعویض روغن پول می گیرند و شورای رقابت کار چندانی نکرده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
تا رقابت نباشه وضع ازین بهتر نمیشه. کیفیت این خودرو ها مایه ی شرمساریه تولید کننده هاشه. آمار مرگ و میرشم بنویسین اونموقع خجالت بکشین.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
من یه دونه پارس ای ال ایکس صفر کیلومترخریدم 43 میلیون.صداهای عجیب غریبی می ده آقایان نمایندگی می گویند همه این ماشینای پارس این صداها را دارند و هیچ کاری هم نمیشه کرد تازه ماشینم کارت طلائی 4 ستاره هم داره البته از نوع اجباری!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
در این که این اتومبیلها آشغال هستند شکی نیست.
ولی دو تا عامل باعث شده که خودروسازها نتونند خودروی روز دنیا تولید کنند.
یکی اینکه مدیران این خودروسازها اصلا افراد لایقی نیستند و نمی توانند یک قرارداد درست و حسابی با یک خودروساز مطرح ببندند.
دو اینکه تقریبا 50 درصد یا بیشتر بهای پرداختی اتومبیل به جیب دولت می رود(مستقیم یا غیر مستقیم) که اگر دولت این پولها را هم نگیره مطمئن باشید قیمت این خودروها سر به فلک نمیکشه و حتی در صورت آزاد شدن بازار خودرو این آشغالها که قیمت واقعی آن را پرداخت خواهی کرد مشتری خود را خواهد داشت.
mehdi
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
فقط باید بخاطرافراد زیادی که در ایران خودرو و سایپا کار میکنند و از این طریق ارتزاق میکنند بایستی تولیدات بی کیفیتشان را تحمل کنیم؟!
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
این آمار با آمار جهانی چقدر فرق می کند.
خودروهای ایرانی مانند حلبی وفرغون هستند.
قابل توجه کسانی که آمار می دهند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
سمند صفر گرفتم . 450 کیلومتر رفتم گیریبکس خورد کرده . ایران خودرو میگه : مهم نیست آقا رایگان تعویض میشه . این است خودرو ملی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
باید کل خودروساز وطنی و چینی موجود رو بریزیم تو دریا دوباره از نو بسازیم
اینا درست بشو نیستن
بیست وسی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
هر کیفیت داشته باشد باید سوار شویم به خاطر خودباوري و استفاده از ظرفیت های داخلی تا قرورمان خدشه وارد نشود.....
بابک
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
شما لطف کن غرور را درست بنویس...خدشه آن پیش کش....تا زمانی که رقابت نباشه تولیدات داخلی همین اشغال ها است و بس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
شما با اون قرورت حقت همون پرايده!
بهرنگ
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
خخخخخخخخخخخخخخ
خوب مردم رو با علط املایی های عمدی خودت سرکار گذاشتی ها!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
ای خدا کی میگه قرور ؟!!! گلم غرور اشتباه ننویس عیبه ای مرد یا زن غیور
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
آقایون و خانوما. چرا اینقد بهش گیر میدین؟ از افعال معکوس برای طنز استفاده کرده!!!
ناشناس113
Kazakhstan
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
عاشق دیکته این بیست سی هستم که به عمد به ما میفهماند که برای ما اگه صابون رو هم با سین بنویسم کف مینه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
همه اينها آشغال است بابا درهاي كشور را باز كنيد تا مردم ماشين بمعناي واقعي سوار شوند
ایرانی 69
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
جناب شما درست میفرمایید خودروهای ما تقریبا آشغال هستند ولی باید از هرجهات تولید کردن یا وارد کردن مورد بررسی قراربگیره.اولیش اشتغال و بیکاری حال بقیه اش با شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
کاش یارانه کارمندان ایران خودرو وسایپا قطع شود بالاخره جان انسانهای زیادی درجاده های ایران فدای اشتغال آقایون شده که انحصارا باز خودرو در ایران را در اختیار دارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
کلا در ابران ایتاندارد تعریف شده ایرانی داریم،اگر هم شرکت خارجی بخواهد خودرو باکیفیت و ارزان تولید کنند نمیگذارند تا خودروسازان داخلی ضرر نکنن! وقتی شرکتدخارجی میبیند ایرانی دلش برای ایرانی نمیسوزد فکر میکنید چه فکری میکنند!!؟
ناشناس
United States of America
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
اخه دیگه یه حلبی با چهار تا تایر نیاز به ارزیابی کیفی داره؟؟؟؟؟؟
بهنام
Germany
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
بفرستین استاندارد جهانی تا نمره منفیاش مشخص بشه مردم بدونن چی دارن سوار میشن نه اینکه خودتون از خودتون تعریف کنید...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
سبک مقاله وقت خواننده را می گیرد. این طور اطلاعات در یک جدول یاید باشد تا با یک نگاه خوانده شود.
قرور
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
بمیرم واسه قرور این بیست وسی
محمد 2016
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
اینا فقط فکر جیبشونن نه به فکر سلامت مردم
آرش
Germany
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
شرکتهای اتوموبیل سازی ایران چرا برشکست نمی شوند؟؟؟ ما بی صبرانه منتظریم
ناشناس
United States of America
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
در ایمنی چند ستاره تست یورو را کسب میکنند ؟
astara
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
؟؟اخخخ ای جوان توکه دم از بیکاری میزنی خودروی خارجی نههههه نباید وارد ایران شه چون کشورمون میشه مصزف گرا اخه جوون توکه پول داری اشتغال بقیه را از میبره افت داره برای ایران کهن الانم خودم شرمم میاد که نتونیم بافرانسه رقابت کنیم بده خیلی امیدوارم کیفیت خودرومون بره بالاودیگه خودروهای حدقل چینی رقابت باخودروهای داخلی مارانداشته باشن به امید روزی که کشورمون کیفیت خودروش باالمان مقایسه شه انشاالله
bato-adv
bato-adv
bato-adv