bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۶۸۲۶
نتیجه استیضاح وزرا در شرایط حساس چیست؟

می‌خواهند دولت را گوشه رینگ اندازند!

دولت نباید عصبانی شود. یک کارشناس مسائل سیاسی بابیان این مطلب گفت: امتیاز دادن دولت به مجلس نهم تأثیری در بهبود روابط دولت و مجلس ندارد اما عصبانی شدن نیز چاره کار نیست لذا دولت باید باتدبیر عمل کرده و از فرصتی که مردم در اختیارش گذاشته‌اند به‌خوبی استفاده کند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۴
فرارو- دولت نباید عصبانی شود. یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان این مطلب گفت: امتیاز دادن دولت به مجلس نهم تأثیری در بهبود روابط دولت و مجلس ندارد اما عصبانی شدن نیز چاره کار نیست لذا دولت باید باتدبیر عمل کرده و از فرصتی که مردم در اختیارش گذاشته‌اند به‌خوبی استفاده کند.

هیچ‌چیز در رابطه میان دولت و مجلس پنهان نیست. تعداد سؤال‌ها، تذکر‌ها، کارت زرد‌‌ها و استیضاح‌ها و البته خط و مشی مجلسی‌ها در هرکدام از این موارد کاملاً مشخص بوده و گویای همه‌چیز است.

بعد از وزیر علوم، نوبت استیضاح علی‌اصغر فانی رسیده و زمزمه استیضاح وزرای دیگری مانند نیرو و نفت و ... هم شنیده می‌شود. در این میان برخی از اصولگرایان میانه‌رو تلاش خود را می‌کنند تاکمی از سرعت این قطار ضد دولت بکاهند. گفته می‌شود که فراکسیون رهروان ولایت به‌عنوان بزرگ‌ترین و اثرگذارترین فراکسیون مجلس عزم خود را جزم کرده تا با این رویه مقابله کند.

کمال‌الدین پیر مؤذن، عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت در گفت‌وگویی از تصمیم این فراکسیون برای کشیدن ترمز استیضاح‌های زنجیره‌ای در سال آخر مجلس نهم خبر داده و با اشاره به بررسی وضعیت استیضاح وزیر آموزش‌وپرورش در جلسه شورای مرکزی فراکسیون رهروان، گفته است «مقرر شد هیئت‌رئیسه برای جلب اراده اکثریت استیضاح‌کنندگان و نمایندگان مجلس تلاش کرده و ترتیبی اتخاذ شود که بساط استیضاح‌ها جمع شده و طرح‌های مهم و اولویت‌دار در مجلس مطرح شود».

علاوه بر این فراکسیون اصولگرایان نیز وارد عمل شده است و این استیضاح را در این شرایط مصلحت نمی‌بیند. غلامعلی حداد عادل رئیس این فراکسیون بابیان اینکه استیضاح حق نمایندگان مجلس است گفته که «ولی همه باید دقت کنیم حق را در زمانی که مصلحت است از آن استفاده ببریم ... من در شرایط فعلی استیضاح وزیر آموزش‌وپرورش را به مصلحت نمی‌دانم.»

موضع‌گیری دو فراکسیون رهروان و اصولگرایان در این خصوص نشان می‌دهد که این استیضاح نیز مثل دیگر تقابل‌های مجلس با دولت از طیف نزدیک به پایداری نشأت می‌گیرد و همراه دیگری ندارد. اینکه آن‌ها از این کار چه هدفی دارند و چرا بر این رویه اصرار می‌کند؛ موضوعی است که در دو سال گذشته به‌خوبی برای افکار عمومی روشن شده است.

شهربانو امانی، نماینده پیشین مجلس در گفت‌وگو با فرارو در این خصوص گفت: شواهد نشان می‌دهد که مجلس نهم بعد از انتخابات 24 خرداد تصمیم گرفته است با دولت تعامل نکند. این رویکرد در همان جلسات رأی اعتماد به کابینه آغاز شد و ادامه دارد.

وی افزود: اگرچه برخی اصولگرایان مجلس نگاه دیگری دارند اما طیف پایداری که از لحاظ کمیت در اقلیت است، صدای بلندی در این مجلس دارد. آن‌ها که درگذشته به وظایف نظارتی خود خوب عمل‌نکرده‌اند در این شرایط حساس اقتصادی و سیاسی کشور با رفتاری ایزایی فشار را بر دولت افزوده‌اند و روشن است که تا پایان این دوره از مجلس نیز شاهد رفتار متفاوتی نخواهیم بود.

این کارشناس مسائل سیاسی اصلاح‌طلب بابیان اینکه فشارهای وارده بر دولت از سوی مجلس و بدنه احمدی‌نژادی در دولت همزمان اعمال می‌شود، گفت: نیروهای اجرایی دولت قبل، دیوان‌سالاری اداره کشور را به جد درگیر خود کرده است و همه تلاش خود را می‌کند تا دولت را به سمت ناکارآمدی ببرد.

به گفته وی، دولت قبل به‌صورت آگاهانه جایگاه کارشناسی و تخصصی کشور را دچار سکته کرد تا دولت بعد از خودش با گرفتاری‌های مضاعف مشغول باشد. اکنون می‌بینیم که گزینش یک فرد در دستگاه اداری چقدر زمان می‌برد و نهایتاً به دور تسلسل می‌افتد و همه این‌ها ناشی از ضعف موجود در ساختار درون دولت است که به ارث رسیده است.

امانی در ادامه گفت: دولت یازدهم در گام اول باید سعی کند تا دو سال باقی‌مانده از عمر خود را صرف اصلاح ساختار موجود کند و البته در مقابل رفتارهای ایزایی آن‌ها عصبانی نشود. این طیف همه تلاش خود را می‌کنند تا دولت را در عرصه داخلی زمین‌گیر کرده و مانع استمرار آن شوند. شاهدیم که چطور با تندروهای ‌آمریکایی هم‌نوا می‌شوند تا روند مذاکرات هسته‌ای به نتیجه نرسد. برای این‌ کار از جمع‌کردن امضاهای جعلی هم کوتاهی نمی‌کنند زیرا می‌دانند که اگر این مسئله حل شود، دغدغه دولت از بین رفته و در بخش‌های دیگر موفق‌تر وارد می‌شود.

نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه کوتاه آمدن دولت در برابر این رفتارها مؤثر نیست، گفت: شأن و حرمت قوه مقننه باید حفظ شود اما این را هم فراموش نکنید که دولت هرچقدر به این‌ها امتیاز بدهد، بازهم به کارشکنی‌های خود ادامه می‌دهند و قصد دارند که دولت را در گوشه رینگ گرفتار کنند.

وی همچنین تأکید کرد: دولت باید با جدیت کامل به فراهم کردن بستر مناسب برای برگزاری دو انتخابات مهم خبرگان رهبری و شورای اسلامی بپردازد و زمینه مشارکت حداکثری مردم را ایجاد کند.

امانی در ادامه گفت: دولت یازدهم تاکنون تلاش‌های بسیاری کرده و شاخص‌های اقتصادی رو به بهبود است اما همان‌طور که آقای روحانی گفت، جیب مردم خالی است لذا دولت باید بداند که مردم با صبر و تحمل به دولت فرصت داده‌اند و دولت باید نسبت به چگونگی بهره‌گیری از این صبر و درک مردم پاسخگو باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی اصلاح‌طلب افزود: تندروهای مجلس در راستای رفتارهای ایزایی خود سعی دارند تا به افکار عمومی القا کنند که دولت روحانی برای اولین بار در جمهوری اسلامی چهارساله خواهد بود، بنابراین روحانی نباید از این رفتارها عصبانی شده و باتدبیر خود از فرصتی که مردم در اختیارش گذاشته‌اند بهره گیرد.

وی با اشاره به‌ضرورت قانونمند کردن رفتارهای هواداران احمدی‌نژاد، گفت: به نظر بنده دولت باید از حضور تیم دولت قبل درصحنه سیاست کشور استقبال کند. حتی وزارت کشور می‌تواند اعلام کند که اگر احمدی‌نژاد و یارانش بخواهند در چارچوب حزب فعالیت کنند؛ به آن‌ها خارج از نوبت مجوز می‌دهد زیرا این به نفع کشور است و سبب می‌شود که این‌ها در این چارچوب مشخص و قانونی عمل کرده و نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند.

ناشناس
United States of America
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
روحانی: انتقاد از دولت آزاد است. فقط کاری به مذاکرات نداشته باشید! از رکود حرف نزنید! اظهارات آمریکاییها را منعکس نکنید! در مورد تاخیر یارانه حرف نزنید! از وزرا سوال نکنید! وزرا را استیضاح نکنید! در عوض آزادید برای من مجسمه درست کنید! از ورود زنان به ورزشگاهها بگویید چون همه مسائل را با تدبیر حل کرده ایم فقط مونده همین یه قلم! از حکم م ه نگویید ولی آزادید از دولت قبل هر چقدر دلتان خواست انتقاد کنید حتی پیش از برگزاری جلسه حکم صادر کنید! و....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
بردار عزیز انگار شما یادت رفته شب میخوابیدی دلار 1000تومان بودو صبح موقع بیدار شدن 4000 تومان و تورم نزدیک به 50 درصد و به لطف کاغذ پاره ها الان حتی نمی تونیم پول فروش نفت را وصول کنیم با این حجم مشکلات احتمالا شما انتظار دارید اقتصاد اول دنیا بشیم اونم توی دو سال لابد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مهران
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
عملکرد دولت در مجموع با تحریم و بدهکاری ها و گندکاریهای دولت قبلی، بسیار مثبت بوده.
ايثارگر
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
با كف زدن مردم مشكلاتشان حل نمي شود بايد اين جواب ها را به مردم داد چرا نهادهاي غير مردمي بتوانند قوانين ومقرارت تصويب شده توسط نهادهاي مردمي را لغو ويا مغاير دين وقانون ومصلحت بدانند تااين قدرت هاي غير منتخب وجود دارد جاي اميد نيست(من به اين نهادها راي نداده ام ايا شما راي داده ايد)
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
متاسفانه حاج اقا سعیدی نگران هست که این مجلس تکرار نشود!!!!!!
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
دولت با عملکرد بشدت ضعیف در عرصه اقتصادی خودش به اندازه کافی خودش را در افکار عمومی در گوشه رینگ انداخته...خودشکن آیینه شکستن خطاست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
لابد شما کل اقتصاد را در قیمت بنزین خلاصه فرموده اید! اگر بنزین 700 تومنی بشود 1000 تومن دولت بسیار ضعیف عمل کرده است!!!
عوام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
ناشناس جان این نظر شماست ولی تمام اقتصادانها عملکرد این دولت را درمقیاس با احمدی نژاد مثبت ارزیابی کرده اند !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
اگر شما مقیاست برای موفقیت دولت مقایسه با دوران احمدی نژاده که واای بر ما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
عوام جان چرا اين دولت را با احمدي نژاد مقايسه مي كني چرا با كشورهاي همسايه مثل تركيه و ارمنستان و ... مقايسه نداري؟؟؟ دولت بايد عملكرد خودش رو با توجه به منابع و امكانات موجود با كشورهاي خليج فارس و اروپاي شرقي و نيمه اسيايي و اروپايي مقايسه و برتري داشته باشه و گرنه هر كس غير از محموت هم مي ومد اوضاع بهتر بود مطمئنا
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵
حق اقای فانی فقط استیضاح است
معلم مدرسه اما نامید شده
bato-adv
bato-adv
bato-adv