bato-adv
کد خبر: ۲۳۹۳۶۳
گفتگو با محمدصادق جوادی حصار درباره فردای توافق

اگر «توافق» شد...؟

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب بابیان این مطلب در مورد نتایج دستیابی به توافق هسته‌ای گفت: کامیابی دولت، امیدبخشی به جامعه، رونق اقتصادی و تغییر اکوسیستم سیاسی ازجمله دستاوردهای این توافق است اما با این همه باید بدانیم که راه دشواری در پیش است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۱۷ تير ۱۳۹۴
فرارو- "به مخاطبان می گویم  برای خود افق رویایی ترسیم نکنند". یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این مطلب در مورد نتایج دستیابی به توافق هسته‌ای گفت: کامیابی دولت، امیدبخشی به جامعه، رونق اقتصادی و تغییر اکوسیستم سیاسی ازجمله دستاوردهای این توافق است اما با این همه باید بدانیم که راه دشواری در پیش است و امکانات چندانی نداریم.

ماراتن وین در حالی به دقایق پایانی رسیده است که هنوز هم بسیاری از مردم می‌پرسند بعد از توافق چه چیز تغییر خواهد کرد؟ این سؤال به معنی عدم آگاهی از لغو تحریم‌ها، تعاملات جهانی و دیگر دستاوردهای این توافق احتمالی نیست اما افکار عمومی به دنبال آن است که بداند آنی‌ترین دستاوردهای حل‌وفصل پرونده هسته‌ای چیست.

محمدصادق جوادی حصار عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با فرارو ضمن ابراز امیدواری به حصول توافق هسته‌ای گفت: به سهم خودم باید از مخاطبان بخواهم که برای فرادی توافق یک افق رویایی ترسیم نکنند.

وی افزود: توجه داشته باشید که با انجام این توافق و رفع مشکلات موجود ما به مرحله قبل از تحریم‌ها بازمی‌گیریم که وضعیت چندان امیدوارکننده‌ای نبود بنابراین باید توجه داشته باشیم که اگر این اتفاق مبارک بیفتد تازه باید کمربندها را برای آباد کردن خرابی‌های سالهای اخیر ببندیم.

این فعال سیاسی و مطبوعاتی با تأکید بر اینکه راه سختی در پیش داریم و باید امکانات موجود را بشناسیم، گفت: امکانات ما خیلی کم است. به‌عنوان‌مثال خریداران نفتی خود را تا حد زیادی ازدست‌داده‌ایم و اکنون حتی اگر توان عرضه را گسترش دهیم به‌قدر کافی مشتری نداریم لذا رسیدن به شرایط موردنیاز زمان‌بر است.

جوادی حصار ادامه داد: از سوی دیگر باید برای تبدیل ناهنجاری‌های ناشی از دوران تحریم به هنجار و بازگشت به شرایط عادی در امور اجرایی کشور آماده شویم.

وی توضیح داد: مهم‌ترین ناهنجاری‌های کنونی بی‌اعتمادی نسبت به دولت، نگرانی از فردا، عدم سرمایه‌گذاری در پروژه‌های منطقه‌ای، تبدیل تولید به تجارت روزمره، رویکرد واسطه‌ای و ... است که باید به شرایط عادی بازگردانده شود.

به گفته وی علی‌رغم همه این مشکلات و کم بودن امکانات باید خوشحال باشیم که دیگر نگران اضافه شدن تحریم‌های جدید نخواهیم بود. دادوستدهای رونق آفرین در عرصه بین‌الملل با ایران امیدواری‌هایی را ایجاد می‌کند. باید به بازگشت سرمایه و جذب سرمایه‌های جدید که موجب رونق می‌شود امیدوار باشیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین به واکنش مخالفان مذاکرات اشاره کرد و گفت: به‌طور حتم مخالفان بزرگ بین‌المللی به مخالفان کوچک منطقه‌ای تبدیل می‌شوند و مزاحمت‌های مداومی در منطقه برای ما ایجاد می‌کنند. کشورهایی مانند عربستان و اسراییل یا برخی دیگر از کشورهای منطقه مدام چوب لای چرخ ایران خواهند گذشت. چوب‌های که شاید به‌محض آمدن لای چرخ ما له شود اما به‌هرحال عوارضی ایجاد می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه باید مراقب این کارشکنی‌ها باشیم، گفت: آنها تلاش می‌کنند تا ما را در پروسه قطعی سازی لغو تحریم‌ها و توافق ناکام گذارند. به عبارتی فضایی را ترسیم می‌کنند تا به غربی‌ها را در قطعی کردن توافقات مردد کنند.

جوادی حصار در پاسخ به اینکه توافق احتمالی در عرصه سیاست داخلی چگونه اثر خواهد داشت نیز گفت: به نظر من مجلس آتی خیلی تحت تأثیر این مسئله خواهد بود.

وی افزود: اگر دولت با دست‌پر از این مذاکرات بازگردد، یک رونق اقتصادی نسبی ایجاد خواهد شد و به‌تبع آن اعتماد بین مردم نسبت به دولت بیشتر می‌شود. امیدآفرینی برای توسعه همه‌جانبه در مجلس خودش را نشان‌ می‌دهد. به عبارتی مردم و کنشگران سیاسی مطالبات خود را به سمت دستگاه قانون‌گذاری هدایت می‌کنند تا در آنجا به شکل قانون درآمده و دولت را در مسیر دستیابی به اهدافش یاری کند؛ بنابراین مجلس آتی به‌نوعی در راستای روغن زدن به چرخ‌دنده‌های دولت شکل خواهد گرفت.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی ادامه داد: تعامل میان دولت و ملت که بارونق اقتصادی همراه می‌شود در حقیقت افقی از امید ترسیم می‌کند. امید همان کالایی است که ما در سالهای گذشته کم داشته‌ایم. به‌تبع شکل‌گیری این امید، نشاط سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... نیز ایجاد می‌شود و احتمالاً گشایش‌هایی در سطوح میانی و متن جامعه صورت خواهد گرفت.

به گفته وی، دولت کمربند ذهنیت امنیتی راکمی بازتر می‌کند و اجازه داده می‌شود که منتقدان در فضای بازتر نقدهای خود را مطرح کنند. روشن است که مخالفان نیز در همین فضا به بیان مخالفت‌های خود خواهند پرداخت اما چالش جدی ایجاد نخواهد شد.

وی همچنین تأکید کرد که، در چرخه حقوق شهروندی شاهد گسترده شدن آزادی‌های سیاسی، اجتماعی خواهیم بود که اگرچه خیلی عمیق نیست اما نسبت به قبل افزوده‌شده است.

جوادی حصار ادامه داد: در فضای بازتر بعد از توافق هم گفتمان‌های خارج از گفتمان‌های رسمی سیاسی کشور مجال فعالیت نخواهند داشت اما گسترده شدن آزادی‌های اجتماعی می‌توانند موجب تغییر اکوسیستم سیاسی کشور شود.

این فعال سیاسی و مطبوعاتی در پاسخ به این پرسش که آنچه بعد از توافق خیلی سریع به دست می‌آید و برای مردم ملموس خواهد بود، چیست؟ گفت: بعد از رونق، مهم‌ترین چیزی که شاهد خواهیم بود کامیابی دولت است. دولت یازدهم احساس پیروزی خواهد کرد و این شادمانی حامیان دولت و افزایش حمایت‌ها از گفتمان اعتدالی را به همراه خواهد داشت.
ناشناس
Oman
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
امید واریم توافق بشه ولی مهمتر از همه اینه که دزدای داخلی کمتر از تحریم به کشور آسیب نمیزنن. توافق هم که بشه سیستم رانت ودزدی نمیزاره آب خوش از گلوی مردم پایین بره لذا ما هم دلواپس بعد توافق هستیم.
امان از رانت سیستمی ودزدی هوشمند!!!
یاسر
United States
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
اگر توتفق شد مردونه :
حواسمون به مرد جنوب باشه
حواسمون به بیکارها باشه
حواسمون به زنان بی سرپرست باشه
حواسمون به مریض های سرطانی باشه
دولت و میگم کلا مردم خودمون یادمون باشه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
اگر توافق شد ؟
lمحمد
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
اگر پا فشاری های احمدی نژاد نبود طرف غربی بازهم راضی نمی شد البته توافق بشود یا نشود فرقی برای ما که قشر ضعیف هستیم ندارد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
اوووووووووووووه حتما به خاطر احمدي ن‍‍‍ژاد اومدن!!!!!!!!:|
راديوفردا
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
شما كه بلديد!
بابك زنجاني و چن تا آقا زاده رو دست و بالشون را باز بزاريد نفت كه سهله دكل نفت و چاه نفت و ملت رو هم ميفروشن
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
کجای کاری ، رادیو جان ؟ فروختند و یه لیوان آب ام روش و نم پس نمی دن ، جانم !
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۳۷
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
توافق هم نشه، باکی نیست. انقدر تحریم کنن که تحریم دونشون بترکه.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
اونقدر در رفاهی نمیدونی بیرون چه خبره.
بارونی
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
چاکریم داش محمود لااقل اسم مبارکو بنویس
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
فعلا که وضع اقتصادی ما پوکیده
ناشناس
United States
۰۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
محمود تونی؟
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
ادبیات اقای احمدی نژاد را می فرمایند . با همین حرفها کشور را به اینجا رساندند !
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
بیست و سی خودتی ؟ بازم کلک ، افعال معکوس و اینا ؟
ناشناس
-
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
حالا شما بزار بشه بعدا سختی ها رو بگو
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
آنها تلاش می‌کنند تا فضایی را ترسیم می‌کنند تا به غربی‌ها را در قطعی کردن توافقات مردد کنند. بله این درسته ولی خطر مخالفان و دلواپسان داخلی هم بسیار زیاد است و لازم است دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی توطئه های آنها را در نطفه خفه کنند تا نتوانند آسیبی به نظام بزنند.
ح ـ س
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
نگران نباش جناب ما سالهاست عادت کرده ایم به چیزی دلخوش نباشیم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
مگه همین اصلاح طلب ها نبودن که میرفتن اروپا و آمریکا که در برای تحریم کردن ایران لابی کنن؟
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
حداقل اين دولت مردش نيست!فقط مى نواند عليه احمدى نژاد حرف بزند!
متین
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
نهایتش بر می گردیم به دوران قبل از محمود
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
البته بعد از بیست سال
حمید
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
آنم آرزوست
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
خیلی خوش خیالید ، کم کم ،در خوشبینانه ترین حالت ، حداقل 200 - 300 سال عقبیم !
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
تازه اگر توافق شد!!!
مگه نشده بود؟؟؟؟!!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
خندوانه یعنی؟!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
ما ایرانی ها رنگ خوش بختی رو هرگز نمیبینیم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
بعد از توافق مردم بر روی موضوع برخورد شدید با اختلاسگران متمرکز خواهند شد و سیستم قضایی مورد راستی آزمایی قرار خواهد گرفت
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
به همین خیال باش
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
يك سوال
كدام يك از حالات زير احتمال جنگ عليه ايران را بيشتر ميكنه؟
١-پا فشاري بر روي خطوط قرمز و عدم توافق

٢-انعطاف در خطوط قرمز و دستيابي به توافق
ناشناس
United States
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
خیلی جان بکنیم بعد هشت سال برسیم به شرایط روزی که سال ۸۴ احمیی نژاد سر کار امد!
تازه باید امیدوار باشیم که بتونیم
ناشناس
Germany
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
فعلن که یکی بجای مذاکره داره داد و بیداد راه میندازه(تو دقیقه 90 بازی)
ناشناس
Romania
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
چی بپوشم؟ لباس جدید بخرم؟
محبت اله زارع
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
به نظرم تحلیل خوبی نبود. زیرا این توافق در واقع یک تغییر اساسی در سیاتهای بین المللی ایران و همچنین امریکا بخصوص در باره خاورمیانه خواهد بود. قطعا چنین تغییر بزرگی تبعات بزرگی خواهد داشت.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۷
کلاً بخاطر دزدیها و رانت خواریها و بریز و بپاشهایی که تو این مملکت هست به فردای این کشور امیدی نبوده و نخواهد بود . خر لنگ ملت از کره گی دم نداشت !
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
مشکل از ریشه است
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
با صحبت هایی که هست ظاهرا هیچ کالایی ارزان نخواهد شد بنابراین سود توافق فقط به نفع کسانی خواهد بود که در جریان تحریم ها به ثروت های میلیاردی رسیدند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۸
اگر توافق شد ؟ یا اگر توافق شود ؟