bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۵۲۶۴
علیرضا عسگری مارانی اظهارات نهاوندیان را بررسی کرد

چگونه معجزه در اقتصاد ایران رخ خواهد داد؟

"معجزه‌ای اقتصاد توهم دولت است." یک کارشناس مسائل اقتصادی بابیان این مطلب گفت: اگر دولت فکری به حال حل‌وفصل کردن معضلات اقتصادی نکند نمی‌توان انتظار معجزه داشت.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۱۰ شهريور ۱۳۹۴
معجزه اقتصادی در راه است؟!
محمد نهاوندیان روز گذشته گفت معجزه در اقتصاد ایران رخ خواهد داد
فرارو- "معجزه‌ای اقتصاد توهم دولت است." یک کارشناس مسائل اقتصادی بابیان این مطلب گفت: اگر دولت فکری به حال حل‌وفصل کردن معضلات اقتصادی نکند نمی‌توان انتظار معجزه داشت.

بعد از توافق هسته‌ای همه چشم‌ها به عرصه اقتصاد دوخته‌شده است و انتظار می‌رود با نمایان شدن آثار بعد از توافق – لغو تحریم‌ها و گسترش تعاملات با دنیا – فضای اقتصادی کشور تحولات چشم‌گیری داشته باشد. از همین رو وقتی محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس‌جمهور که سابقه ریاست اتاق بازرگانی ایران را دارد حرف از معجزه در اقتصاد می‌زند خوشحال خواهیم شد؛ اما سؤال اینجا است که این معجزه چطور محقق خواهد شد.

اظهارات امیدوارکننده نهاوندیان در حالی عنوان‌شده است که کارشناسان و فعالان اقتصادی اعتقاددارند اگر دولت گام اساسی برنداشته و در جهت رفع معضلات اقتصادی تصمیم جدی نگیرد، کاری از پیش نخواهد رفت.

البته پس از انتشار این مطلب در فرارو، آقای دکتر نهاوندیان طی تماسی اظهار داشتند که منظورشان این بوده است که معجزه در اقتصاد فعلی ایران، به دست بخش خصوصی و بر اساس موازین علمی می تواند تحقق یابد.

علیرضا عسگری مارانی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران نیز در گفت‌وگو با فرارو انتظار معجزه در اقتصاد را توهم دولت دانست و گفت: دولتی‌ها به‌اشتباه تصور می‌کنند که بعد از تغییرات سیاسی، تغییرات اقتصادی نیز خودبه‌خود مشاهده خواهد شد.

وی افزود: آقای نهاوندیان فردی فهیم و اقتصاددان است اما من به‌هیچ‌عنوان تصور نمی‌کنم که شاهد معجزه‌ای در اقتصاد باشیم مگر آنکه دولت با تصمیمات شجاعانه به عرصه اقتصاد ورود کند.

کارشناس ارشد بازار سرمایه در توضیح پیرامون تصمیمات شجاعانه موردنیاز در اقتصاد نیز گفت: دولت یک میرآب است که همه آب را از سرچشمه به سمت خود می‌برد. بهره مالکانه می‌گیرد، قیمت گاز را خارج از ضوابط شورای رقابت و انحصاری تعیین کرده و به بنگاه‌ها تحمیل می‌کند، تقاضا را تحریک نمی‌کند، نرخ بهره دستوری بیست‌وهفت یا هشت درصد می‌گیرد و در شرایطی که ین ژاپن، دلار کانادا و استرالیا، لیر ترکیه، روپیه هند و ... در برابر دلار ضعیف شده است؛ دلار را ثابت نگاه داشته است. دولت هرسال دستمزد را افزایش می‌دهد اما در مقابل افزایش نرخ خودرو، سیمان و ... می‌ایستد. روشن است که باید در این زمینه‌ها تصمیمات جدی گرفته شود.

وی با تأکید بر اینکه معجزه وقتی اتفاق می‌افتد که این عوامل را حل کنیم، گفت: آقای نهاوندیان دستور دهد که لوکوموتیوران‌های اقتصاد به معنی مدیران بنگاه‌های اقتصادی بزرگ یک روز بروند و مشکلات خود را با او بگویند. بگویند که با انباشت کالا موجه هستیم و بستر فروش کالا را دولت باید مهیا کند.

عسگری مارانی افزود: برای ایجاد تحول در شرایط اقتصادی کشور لازم است که دولت همان‌طور که در سیاست خارجی با قاطعیت عمل کرد، در اقتصاد نیز با تمام شهامت و توان عمل کند.

به گفته وی تا زمانی که نرخ بهره پایین نیاید، از سود بانکی مالیات گرفته نشود، نهادها و سیستم‌های نظارتی مانند بانک مرکزی و سازمان بورس به وظایف خود درست عمل نکنند و ... لوکوموتیوران‌های اقتصادی توان ایجاد معجزه ندارند.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه گفت: اگر اقتصاد کشور بخواهد در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت کند باید کمربندها را سفت ببندیم و دولت بپذیرد که تا چرخ تولید نچرخد خبری از معجزه نیست.

وی بابیان اینکه دولت شعار حمایت از تولید و بهبود وضعیت اقتصاد را می‌دهد اما باور ندارد، گفت: ما چطور باید تولید را به راه‌اندازیم وقتی بهره 28 درصدی گرفته می‌شود. وقتی جنس خود را نسیه فروخته و مالیات بر ارزش‌افزوده 9 درصدی را نقداً باید بپردازیم. وقتی از مراکز مختلف مثال محیط‌زیست و ... هرروز جریمه می‌شویم؟

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران شرکت تراکتورسازی را مثال زد و گفت: این شرکت که سود آن شاید به چهل‌تا چهل‌وپنج میلیارد برسد، باید 22 میلیارد بابت فوتبال بدهد. دولت بگوید که چقدر برای سهام‌دار می‌ماند؟

عسگری مارانی افزود: آقای روحانی و تیم اقتصادی دولت شامل آقایان نهاوندیان، طیب‌نیا و سیف برای ایجاد معجزه باید تصمیمات جدی و باشهامت بگیرند و وزرای دیگر از آن تبعیت کنند. معضلات اقتصاد ما حدود 50 مورد است که شاید 20 مورد آن‌هم در بخش‌های مختلف، مشترک باشد لذا این موارد را حل‌وفصل کنند تا چرخ اقتصاد به گردش افتد.

وی در ادامه به بدهی‌های دولت اشاره کرد و گفت: شرکت مپنا اکنون هفت هزار میلیارد از دولت طلب دارد. این شرکت که همین‌قدر در بازار سرمایه ارزش دارد، چطور باید به فعالیت خود ادامه داده و در شرایطی که یورو در برابر دلار ضعیف شده است با زیمنس آلمان رقابت کند؟

این فعال اقتصادی با اشاره به قانون مالیات‌هایی که به‌تازگی ابلاغ‌شده است، گفت: این قانون مالیات چهار سال قبل و زمانی که نرخ مسکن بالا بود در دولت احمدی‌نژاد طرح شد و حالا در شرایطی که بازار مسکن راکد است، ابلاغ‌شده است! ابلاغ قوانین مالیاتی این حوزه برای وزارت مسکن در دوران آقای آخوندی که این‌ها را می‌داند باعث شرمساری است زیرا به‌جای سیاست‌های تشویقی از سیاست‌های تنبهی استفاده می‌شود.

وی در پایان تأکید کرد که اگر اقتصاد کشور بتواند بدون ایجاد تغییر در این بخش‌ها و حل‌وفصل این معضلات، حرکتی کند حتماً معجزه است اما ازآنجایی‌که ما معجزه را صرفاً برای پیامبران دارای اعتبار می‌دانیم و در فرهنگ ما این‌طور است که روی پای خود ایستیم؛ انتظار می‌رود که دولت باشهامت و جدی تصمیمات مؤثری در اقتصاد بگیرد و زمینه بهبود وضعیت را فراهم کند.


تدبیر
United Arab Emirates
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
دست رانت خواران را کوتاه نمائید همین یک کار کوچک، انقلابی در اقتصاد ایران ایجاد خواهد کرد. افراد شایسته را در سمت و پست ها بگمارید و فامیل بازی را کنار بگذارید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
شمایی که میگین دولت وارد چرخه اقتصاد نفوذ کنه
با آمارهایی که انشاالله درست هستن وخدای نکرده ساختگی نیستن بسنجید ببنید واقعا شیب افزایش دستمزد با شیب افزایش قیمت ها هم خوانی دارد؟؟؟
اصن فرض کنیم سیمان گران شد اون مصرف کننده سیمان قدرت خرید قبلی رو بازم داره یا نه؟؟؟

یکمی هم از دید عرضه و تقاضا به بازار نگاه کنین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
هر وقت توانستید دست نهادهای خاص را از اقتصاد کوتاه کنید معجزه کرده اید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
آیا این غیر از معجزه ای است که رئیس دولت قبلی می گفت به محض شروع هدفمندی یارانه های وضع مردم بهتر می شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
نیاز به تصمیمات شجاعنه نیست . نیاز به تصمیمهای عاقلانه هست .این اقای کارشناس شما هم نمیداند باید از کجا شروع کند . چون تولید کننده نیست . یکی از راههای خیلی ساده و اجباری شفاف سازی کالاست . همه کالاها ( وارداتی و تولیدی ) باید معرفی مواد اولیه , طرز مصرف و گارانتی و خدمات پشتیبانی داشته باشند .سازمان استاندارد باید برای هر کالایی یک حداقل کیفیت را اجباری کند .پلیس استاندارد با سرکشی به محل های عرضه ( مغازه , بنکدار و کارخانه ) کالاهایی که این مشخصات را ندارند معدوم کند . نتیجه این عمل اعتماد به خرید کالای ایرانی است . صادرات کالای خوب است . کالاهای تقلبی چینی از بازار جمع می شوند . بازار برای تولید خوب رقابتی میشود . در ادامه راهکارهای بسیار مناسبتری وجود دارد تا یک تولید خوب بعنوان یک سرمایه ملی مورد توجه قرار بگیرد
انتشار یافته: ۸
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
یعنی واقعا میخواید به تولید ارزش بدهید . برای تولید نیاز به چی دارید ؟ آفرین کارگر . آقای محترم تا زمانیکه در ایران قانون کار قوی که بتواند از حق کارگر دفاع کند نباشد هیچ خبری از تولید هم نیست . زمانیکه حداقل حقوق کارگران 800 هزار تومان و خط فقر 3/5 میلیون تومان باشد در ایران هیچ موفقیتی نخواهد بود . با داستان سرایی که نمیشود کشور را اداره کرد . شماها همه چیز را مسخره گرفته اید . فقط حرف می زنید . مردم کشور درسختی هستند . در 5 استان کشور مردم نان قسطی می خرند شما اصلا معلوم هست کجایید . آقای محترم ایران فقط زعفرانیه و ولنجک و نیاوران نیست . بترسید از محازات خدای متعال .
ناشناس
Germany
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
داستان ارزش افزوده 9 درصدی به همان صورت که ایشان گفته یکی از همین معجزات است !!!!
جاسم احمدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۰
گرفتن جلوی اختلاس ها-حیف و میل ها-وامهای کلان میلیاردی با اسناد جعلی خود یک معجزه اقتصادی درشرایط فعلی خواهد بود