bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۷۱۷۱

آب پاکی وزیر ارشاد روی دست روزنامه‌نگاران

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۴
وزیر ارشاد می گوید: انجمن صنفی روزنامه نگاران با شرایط سابق ادامه پیدا نخواهد کرد ولی پیروي تفاهمنامه‌ای که با وزارت کار منعقد کرده ایم در شکل جدید کاملا استانی در تمامي‌استان‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

گفت و گوی علی جنتی با روزنامه قانون را در ادامه می خوانید:

  دردوره‌ای که علی لاریجانی بر مسند وزارت ارشاد تکیه زده بودند شما هم مسئوليت‌های متعددی در این نهاد داشتید. آیا در آن سال‌ها به این می‌اندیشیدید که روزی سکاندار این وزارتخانه باشید؟
نه، هرگز فکر نمی‌کردم روزی در این سمت قرار گیرم.من مدت 6 سال از سال 71 به عنوان معاون امور بین‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي‌و سپس قائم مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فعالیت داشتم و با سه تن از وزرا آقایان دکتر علی لاریجانی،مهندس میرسلیم و دکتر عطاءا... مهاجرانی کار کرده‌ام. در سال 77 به وزارت امور خارجه رفتم و به کویت اعزام شدم.  درسال 89 نیز به درخواست خودم پیش از موعد بازنشسته شدم و در مرکز تحقیقات استراتژیک در حوزه سیاست خارجی فعالیت می‌کردم و هرگز به خاطرم خطور نمی‌کرد که روزی مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي‌را بپذیرم. 

  در گذشته تصور شما از فضای این نهاد چه بود؟ بعد از گذشت دو سال از عمر دولت تدبیر و امید و ریاست شما،انتظار شما از این وزارتخانه چیست؟
در دوره‌ای که به عنوان معاون امور بین‌الملل وزارتخانه فعالیت داشتم چون عمده فعالیت‌های فرهنگی من در خارج از کشور بود، کمتر درگیر مسائل داخلی بودم در عین حال خاصیت مسائل فرهنگی به گونه‌ای است که همه افراد در مورد آن اظهار نظرمی‌کنند و به هر ترتیب که عمل کنید گروهی آن را می‌پسندند و گروهی نمی‌پسندند به ویژه در برخی حوزه‌ها از جمله کنسرت‌های موسیقی، فیلم‌های سینمایی و برنامه‌های نمایشی، دیدگاه‌های کاملاً متفاوت وجود دارد و لذا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي‌همواره باید پاسخگوی عده‌ای از اهل نظر یا مردم عادی باشد. 

در این دوره متأسفانه حواشی فعالیت‌های وزار‌تخانه بیش از متن آن است، هر حرکتی که صورت می‌گیرد عده‌ای با آن مخالفت می‌کنند به خصوص آنکه در بسیاری از موارد مخالفت‌ها رنگ سیاسی به خود گرفته است.  عده‌ای که در انتخابات از کاندیداهای دیگر حمایت می‌کردند و انتظار نداشتند آقای دکتر روحانی به عنوان رئيس جمهور انتخاب شوند و همه تلاش خود را نیز برای جلوگیری از این امر به کار گرفتند اما ناکام ماندند، اکنون به صورت مختلف همه فعالیت‌های وزارت ارشاد را در حوزه‌های مختلف زیر سوال می‌برند در حالی که در دوران گذشته اشکالات زیادی وجود داشت ولی هرگز زبان به اعتراض نمی‌گشودند. 

ده‌ها سایت فقط کارشان رصد فعالیت‌های فرهنگی، هنری و جوسازی و تحریف و احیانا دروغ پردازی است.  البته من منکر اشکالات نیستم ولی کدام نهاد یا دستگاهی هست که اشکال نداشته باشد، متاسفانه بسیاری از نقدها غیرمنصفانه است. عده‌ای نیز انتظار دارند فقط با سلیقه آنان فیلم ساخته شود با سلیقه آنان کتاب نوشته شود و با سلیقه آنان تئاتر و موسیقی اجرا شود،گویی در کشور هیچ سلیقه دیگری وجود ندارد و ما وظیفه‌داريم فقط نظرات آنان را تأمین کنیم این گونه توقعات فشار زیادی بر همکاران این وزا‌رتخانه و مدیران ومسئولان آن وارد می‌کند.  برخی عناصر سیاسی و مذهبی نیز هستند که فکر می‌کنند فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي‌فقط در اجرای کنسرت خلاصه می‌شود و وظیفه دیگری ندارد.

در حالی‌که ده‌ها فعالیت دینی تحت پوشش این وزارتخانه صورت می‌گیرد از گسترش فرهنگ قرآنی و حمایت از هزاران مجمع قرآنی در کشور گرفته تا اداره بیش از 20 هزار کانون فرهنگی، هنری در مساجد کشور و حمایت از چاپ و انتشار هزاران کتاب در زمینه‌های مختلف تاریخ و معارف اسلامي‌در داخل و خارج از کشور و اداره مساجد و امامزاده‌ها و اوقاف وامور خیریه و سامان بخشیدن به حج و عمره و زیارت عتبات، همه و همه در این وزارتخانه صورت می‌گیرد ولی برخی مخالفان دولت ترجیح می‌دهند همه این فعالیت‌ها‌ را نادیده بگیرند و صرفا به دنبال پیدا کردن نقطه ضعفی هستند که آن را بزرگ و چهره فرهنگی و دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي‌را مخدوش كنند.

  برای بیشتر هواداران شما و مردم، بسیار جذاب است که بدانند اولین شخصی که با شما تماس یا ارتباط برقرار کرد تا پیشنهاد وزارت را بدهند در چه زمانی و چه شخصیتی بود؟
برای اولین بار شخص آقای دکتر روحانی با من در این زمینه صحبت کردند، چون رابطه من با ایشان به سال 1343 بر می‌گردد. در طول 50 سال گذشته در موارد متعددی از نزدیک با یکدیگر همکاری داشته‌ایم و پیش از انتخابات سال 92 نیز من در مرکز تحقیقات با ایشان همکاری داشتم لذا ابتدا خود ایشان مسئله را با من مطرح کردند. 

  در دوره حضور همزمان شما و جناب دکتر روحانی در صدا و سیما اختلافاتی به وجود آمده بود که با پا درمیانی آیت‌ا...‌هاشمي‌مرتفع شد! این مسیر از آن زمان به امروز چگونه گذشت؟
در آن زمان در شورای سرپرستی صدا و سیما اختلافی وجود نداشت.  اختلافاتی بین شورا و مدیرعامل صدا و سیما وجود داشت که با دخالت امام خمینی(س) حل و فصل شد و امروز نیز همه ما ارتباط بسیار دوستانه و صمیمانه‌ای با یکدیگر داریم. از آن زمان سه دهه گذشته و اکنون هیچ یک از ما در سمت‌های قبلی حضور نداریم ولی رابطه عمیق دوستی ما همچنان پایدار است.
  در حوزه کاری‌تان با دکتر روحانی به اختلاف بر می‌خورید ؟ خاطره‌ای اگر در این خصوص دارید، بفرمایید.

من در طول 2 سال گذشته هرگز با موردی برخورد نداشتم که مورد مخالفت جدی رئیس‌جمهور محترم باشد، بدیهی است هر جا هم که نظر دیگری داشته باشند من به عنوان وزیر کابینه ایشان، خود را موظف به اجرای نظرات‌شان می‌دانم.  لطف و محبت ایشان همواره شامل حال من بوده. 

  انجمن صنفی روزنامه نگاران در زمان شما آغاز به کار مي‌کند؟
 انجمن صنفی روزنامه نگاران با شرایط سابق ادامه پیدا نخواهد کرد ولی پیروي تفاهمنامه‌ای که با وزارت کار منعقد کرده ایم در شکل جدید کاملا استانی در تمامي‌استان‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

  شما و جناب دکتر ظریف معروف به داشتن شخصیت کاریزماتیک  در بین وزرا هستید. آیا این دلیل سبب می‌شود به ریاست جمهوری فکر کنید یا تا به حال فکر کرده اید؟
 نه من و نه دکتر ظریف به ریاست جمهوری فکر نمی‌کنیم.

  نحوه تعامل با مجلس آینده چگونه خواهد بود؟
ترکیب مجلس آینده را از هم اکنون نمی‌توان پیش‌بینی کرد ولی این‌جانب در طول 33 سال گذشته که همواره در پست‌های مدیریتی خدمت کرده‌ام،ارتباط نزدیکی با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامي‌داشته‌ام البته اختلاف سلیقه با نمایندگان کاملا طبیعي و ممکن است من با نماینده‌ای اختلاف سلیقه جدی‌اي  هم داشته باشم ولی هر نماینده‌ای یک شخصیت حقوقی دارد و یک شخصیت حقیقی.  شخصیت حقوقی او به عنوان نماینده مردم برای من همواره مورد احترام بوده چه در دوران استانداری یا معاونت سیاسی وزارت کشور یا زمانی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي‌خدمت کرده‌ام  اما اگر مقصود شما تعامل دولت با مجلس آینده است،سیاست دولت تدبیر و امید و شخص رئیس جمهور تعامل سازنده با کلیه نمایندگان مجلس شورای اسلامي‌است و هر دیدگاهی داشته باشند فصل‌الخطاب ما قانون است و قانون اساسی وظایف دولت و مجلس شورای اسلامي‌را کاملاً مشخص کرده و مقام معظم رهبری نیز همواره بر همکاری صمیمانه مجلس و دولت تاکید فرموده‌اند. 

  بودجه افزایش پیدا می‌کند؟ اگر این امر محتمل شود اولویت شما برای بهره‌گیری از این افزایش بودجه در کدام حوزه کاری است.
امسال از نظر درآمد دولت یکی از سال‌های بسیار دشوار در طول دو دهه گذشته است زیرا منابع درآمد دولت به شدت کاهش یافته است به دلیل تحریم‌های ظالمانه‌ای که بر کشور تحمیل شده فروش نفت محدودیت دارد، قیمت نفت نیز از نیمه سال گذشته تقریباً به نصف کاهش یافته  و علاوه بر آن‌،که وجوه ناشی از فروش نفت نیز عموما بلوکه می‌شود ، دسترسی به آن آسان نیست لذا عمده درآمد کشور در درآمدهای مالیاتی و گمرکی خلاصه می‌شود بنابراين امسال دولت سیاست ریاضتي شدیدی را در پیش گرفته ولی امید می‌رود با اجرای برجام و رفع تحریم‌ها در این سال گشایشی حاصل شود و دولت بتواند به تعهدات خود عمل کند.  البته بودجه مصوب دولت افزایش نخواهد یافت اگر وضعیت ایده‌آل هم پیش آید و دولت در بهترین حالت بتواند درآمدهای مصوب را تحصیل کند که این امر بسیار خوش‌بینانه است، تازه وضعیت بودجه‌های فرهنگی همچون سال قبل خواهد شد و تغییر چشمگیری رخ نخواهد داد.  


bato-adv
bato-adv
bato-adv