bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۰۱۹۲
محافظه کاران کانادا شکست خوردند

مدافع "روابط دیپلماتیک" با ایران نخست وزیر شد

نخست وزیر و رهبر حزب حاکم کانادا با قبول شکست در انتخابات پارلمانی، از سمت رهبری حزب استعفا کرده است. جاستین ترودو که از مدافعان ازسرگیری روابط دیپلماتیک کانادا با ایران است، نخست وزیر کانادا شد.

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۲۸ مهر ۱۳۹۴
مدافع
هارپر (راست) با قدرت خداحافظی کرد و آن را به ترودو سپرد
فرارو- نخست وزیر و رهبر حزب حاکم کانادا با قبول شکست در انتخابات پارلمانی، از سمت رهبری حزب استعفا کرده است. جاستین ترودو که از مدافعان ازسرگیری روابط دیپلماتیک کانادا با ایران است، نخست وزیر کانادا شد.

با شمارش آرا در انتخابات پارلمانی کانادا و مشخص شدن پیروزی حزب لیبرال در این انتخابات، استیون هارپر، نخست وزیر و رهبر حزب محافظه کار، مسئولیت شکست این حزب را برعهده گرفته و از سمت رهبری حزب استعفا داده است. با معلوم شدن نتیجه انتخابات، جاستین ترودو، رهبر حزب لیبرال، از سوی فرماندار کل مامور تشکیل کابینه خواهد شد.

به گزارش بی بی سی، هارپر با صدور اطلاعیه‌ای، گفته است که فورا از سمت خود در رهبری حزب کناره گرفته و از اعضای حزب محافظه کار خواسته است تا انتخاب رهبر بعدی، فردی را به عنوان رهبر موقت به این سمت بگمارند.

حزب محافظه کار طی حدود ده سال گذشته قدرت را در کانادا در دست داشته و تحلیلگران کانادایی بازگشت حزب لیبرال به قدرت را نشانه خواست رای‌دهندگان برای تغییر در سیاست‌های یک دهه گذشته توصیف کرده‌اند.

نظام پارلمانی کانادا از دو مجلس عوام متشکل از ٣٣٨ نماینده و مجلس سنا متشکل از ١٠٥ سناتور تشکیل یافته است. اعضای سنای کانادا توسط فرماندار کل و به توصیه نخست وزیر منصوب می‌شوند و نمایندگان مجلس عوام با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شوند. حزب یا ائتلاف حزبی دارای اکثریت کرسی‌ها در مجلس عوام دولت را تشکیل می‌دهد.

در پارلمان قبلی، حزب محافظه کار دارای ١٥٩ کرسی، حزب دموکرات نو دارای ٩٥ کرسی و حزب لیبرال تنها دارای ٣٦ کرسی بود اما به نظر می‌رسد که حزب لیبرال توانسته است اکثریت لازم کرسی‌ها را در پارلمان جدید را به دست آورد.
مدافع
ترودو با برنامه ای نو وارد صحنه مبارزات انتخاباتی شد
حزب لیبرال از زمان پایه‌گذاری پارلمان کانادا در نیمه دوم قرن نوزدهم یا قدرت را در دست داشت یا به عنوان حزب دوم، نقش حزب اصلی مخالف را ایفا می‌کرد اما در انتخابات سال ٢٠١١، به رده سومین حزب در پارلمان تنزل یافت.

جاستین ترودو، ٤٣ ساله، فرزند پیر ترودو نخست وزیر پیشین کانادا، در سال ٢٠١٣ به رهبری حزب انتخاب شد و با برنامه‌ای حاوی افزایش هزینه‌های دولتی به منظور بازگرداندن رشد اقتصادی به کانادا وارد مبارزات انتخاباتی شد. بخش دیگر برنامه اقتصادی او شامل افزایش مالیات بر درآمدهای بالا به منظور تامین بخشی از درآمد لازم برای اجرای سیاست انبساط اقتصادی است.

طبق قوانین کانادا، انتخابات دوره جدید پارلمان می‌بایست حداکثر تا روز ١٩ اکتبر سال جاری برگزار شود و آقای هارپر در ماه اوت درخواست انحلال پارلمان و اعلام برگزاری انتخابات جدید را تسلیم فرماندار کل کانادا کرده بود.

پیر ترودو، پدر جاستین، در سال ١٩٦٨ به نخست وزیری کانادا رسید و به عنوان یکی از محبوب‌ترین رهبران این کشور کمابش به مدت ١٥ سال رهبری دولت را در دست داشت.

اعلام پیروزی حزب لیبرال با ناخرسندی بازارهای مالی کانادا مواجه شده که سیاست‌های محافظه کارانه دولت سابق را بیشتر می‌پسندیدند.

دو نامزد ایرانی تبار انتخابات کانادا از حزب لیبرال به نام‌های مجید جوهری و علی احساسی از برندگان این انتخابات هستند.
ایران من
United Arab Emirates
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
درود بر مردم فهیم کانادا
که به نفع ایران رای دادند
ما مهم هستیم
و قدر خودمنو می دونیم
ایران یعنی عشق ، اخلاق و دوستی
حالا که داره همه چیز به نفع مردم ایران میشه باید . بفکر رفاه و آسایش مردم بویژه محرومین بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
پیروزی برادر عزیز جناب جاستین ترودو را به آحاد ملت همیشه در صحنه کانادا تبریک و تهنیت عرض مینمایم!!!منتظر دیدار دوجانبه ایشان با پهلوان دیپلماسی هستیم باشد که برکات این دیدار شامل دو ملت غیور گردد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
در خصوص ایجاد رابطه مجدد، این کاناداست که باید پیشنهاد برقراری رابطه مجدد را بدهد چونکه خودش رابطه را قطع کرد. برای عزتمندی کشور حتی اگر کانادا پیشنهاد داد باید مدتی صبر کرد و سپس جواب مثبت داد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
خب خداروشکر.....کم کم شرایط داره به نفع ایران میشه.....انتخابات مجلسمون هم به نفع مردم بشه عالی میشه،که البته میشه.
حافظ
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
چقدر خوش تیپه والبته با توجه بنظرش راجع به ایران خوشفکر
انتشار یافته: ۳۰
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
الموت للکانادا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
واي خدااااااااااااااااااا!!!!!!!!!!!! ما به نصف مردم كره زمين ميگيم مرگ بر شماها!!!!!
ناشناس
Canada
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
از سوراخ سوزن رد میشه٬ از در دروازه رد نمیشه حکایت فرارو و نظارت استصوابیش٬ متاسفم واسطون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
نخست تو ایرانی نیستی.. چرا به زبان عربی نوشتی مگر پارسی بلد نیستی.. منفی ها را ببین برای مردمان و آفریده خدای یکتا خوبی و زیبایی درخواست کن.. ببخشید به تربیت افراد برمیگردد..دانایان دانند..
ناشناس
Finland
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
تنها چیزی که در این 35 سال ما ایرانیان یاد گرفته ایم آرزوی مرگ بر دیگران کردن است در حالیکه هر موجود زنده ای یک عمر متوسط دارد که بعد از آن از بین خواهد رفت آقای مرتضی عمر تو هم به پایان خواهد رسید با گفتن کلمه عربی الموت الکانادا چی دستگیر شما می شود ؟ جز نفرت و کینه و حرص و طمع سودی دیگر دارد ؟ جز بد نام کردن ایران و ایرانی ثمره ای دارد ؟ آیا این کرگ گفتن ها رفاه برای شما می شود ؟ آزادی است ؟ شغل است ؟ در آمد است ؟ تحصیل است ؟ افزایش ارزش پول ایران است ؟ چه چیز بدست کی آورید از این کلمه مرگ
ناشناس
Niger
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
مرگ حق است. مسلمان و مسیحی و یهودی ندارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
جوش نيار معلومه شوخي كرده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
خاوری بازی تموم شد، پول رو رد کن بیاد
احمدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
امیدوارم بوزدی راوبط کانادا و ایران از سر گرفته شود محصولات کشاورزی و صنعتی کاناد برای ایران خوبست. مهاجران به کانادا و خرید هواپیما. خوب وقتی این اتفاق افتاد
ناشناس
United States of America
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
برای دوستان در ایران که اعتقاد دارند میشود از تجارب سایر ملل استفاده کرد:

دلیل اصلی‌ شکست سنگین حزب محافظه کار کانادا و رهبر آن هارپر این نبود که مثلا بد کار کرده که اگر آن‌طور بود ۱۰ سال نمیتوانست در کشوری مانند کانادا که کوچکترین کاستی‌های سیاستمدرن هم شفاف میشود حکومت کند... دلیل شکست هارپر این هم نبود که حزب رقیب برنامه بسیار قوی دارد... آنچه همه کارشناسان می‌گویند، دلیل تنها یک چیز بود و آن تنها این اعتقاد بود که چرخش قدرت و تغییر، نیاز یک جامعه و یک مسئولیت است...۱۰ سال کاملا برای یک نفر و یک حزب کافی‌ است... در آمریکا و چین ریاست جمهوری را قانونا به ۸ و ۱۰ سال محدود کردند و در سایر ملل خود به خود به این مکانیزم مانند کانادا رسیدند... فقط تصور کنید اگر در خاورمیانه ملتها میتوانستند به این جامعه بندی برساند، ما شاهد این فجایع بودیم؟!!.. در عراق، یمن، لیبی‌، تونس ، مصر .....!!!!!....آیا اگر این محدویت قانونی‌ بود و چرخش قدرت بود ما با این جنگهای داخلی‌ روبرو بودیم؟!.... حتی در وضعیت شخصی‌ نیز ما به چنین فکری نیاز داریم.... مثلا بسیاری از ورزشکارها، هنرمندان و فوتبالیست‌های معروف ما ، آنقدر می‌مانند و آنقدر حتی به عنوان پیشکسوت در کار دیگران دخالت میکنند که هم به خود ضربه میزنند و همه به فوتبال کشور و باشگاه خود!... چرخش قدرت مهمترین دلیل پیشرفت و رشد و ثبات در دنیای امروز است...تمام پیشرفت کشورهای پیشرفته همین چرخش قدرت است....آیا غیر از این است؟!!!!!
ناشناس
Canada
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
حزب لیبرال سنتاً در تاریخ کانادا قویترین حزب است، ولی‌ بعد از حمله آمریکا و انگلیس به عراق و عدم همراهی حزب لیبرال و اعلام بیطرفی کانادا تحت تاثیر فرانسه شیراک، مغضوب برادران بزرگتر قرار گرفت که این فرصت خوبی‌ برای هارپر و حزب محافظه کار بود که با حمایت و اهرمهای فشار همین برادران بزرگتر، برای ۱۰ سال به قدرت برسد و حزب لیبرال را به ضعیف‌ترین موقعیّت تاریخی رسید... البته حزب هارپر هم جواب این حمایت را با اعزام و همراهی نیروهای کانادا به افغانستان و خطرناک‌ترین منطقه آن یعنی‌ قندهار و همچنین حمیت از سیاستهای جهانی آمریکا در اوکراین و سوریه و ایران داد و البته اختلاف آن با ایران هم از همین جام شروع شد و از بمبهای کنار جادیی در قندهار... ولی خوب تنبیه ۱۰ ساله حزب لیبرال کافی‌ بود و حالا که برادر بزرگتر یعنی‌ آمریکا و اوباما خود از حامیان مذاکره با ایران هستند ، و از آنطرف در فرانسه هم که برادر بزرگتر یالت فرانسوی نشین کانادا است به جای شیراک ، ارلاند حامی‌ آمریکا به قدرت رسیده، حزب لیبرال و رهبر فرانسوی اصل آن هم فرصت برگشت قوی به قدرت را پیدا کرده... اگر آمریکا و انگلیس نتونند در کانادا نفوذ داشته باشند که دیگر باید تعطیلل کنند!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
درود بر دموکراسی
اصغر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
به مرتضی:
مجبورید حرف بزنید؟ چرا عوامانه شعار میدید؟ مطمئن هستم اصلا متن را نخوندید
علي
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
پشت سر هر مرد موفقي يه زن وجود داره.
.
.
.
.
.
.




كه مي خواهد جلو موفقيتش رو بگيره ولي نمي تونه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
اين دقيقا عكسش صادقتره نمونه بارزشم نيلوفر اردلان كه يه ماه هم از اتفاقش نميگذره!!
اصغر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
به مرتضی:
مجبورید حرف بزنید؟ چرا عوامانه شعار میدید؟ مطمئن هستم اصلا متن را نخوندید
ناشناس
Germany
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
روحانی مچکریم!
خخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
خخخخخخخخخخخخخخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
خدا را شکر که بد خواهان این ملت دارند حذف میشن به دست مردم خودشان
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
کسی بدخواه ما نیست دوست عزیز.

ما یک کشور از این 200 و خورده ای کشور دنیا هستیم. چرا فکر میکنیم خیلی مهم هستیم.

فقط سیاست های اشتباه داریم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
تبریک به آقازاده ها که از این به بعد راحت تر میتونن برن کانادا برای تفریحات سالم و سرمایه گذاری.
ناشناس
Canada
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
عزیز جان جوش نخور. کانادا کلا در منزل ش رو طاق به طاق برای کلیه علاقه مندان و مشتاقانش باز کرده. ایشالله تشریف آوردید٬ بقال و سبزی فروش محل تون در ایران رو هم میتونید اینجا زیارت کنید.
ناشناس
China
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
به اون آقای عشق کانادا: بله چهار طاف البته اگر اولش 200-300 میلیون بوجه بریزی توی شکمشون به عنوان تعهد.
شهرام رهنمای خرمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
یعنی خاوری بر می گرده / مفسدان داخلی عزا بگیرند / چون اسماشون رو می شه /
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
سفارت کانادا
تاسیس باید گردد

صدور ویز به اونجا
تسهیل باید گردد

وگرنه بعد از تاسیس
اشغال باید گردد

توضیح: با عرض پوزش؛ بدلیل ضرورت شعری، الف ویزا حذف شده است.
bato-adv
bato-adv
bato-adv