bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۶۱۰۸

بهزاد نبوی: بوی دوم خرداد می شنوم

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۱۱ خرداد ۱۳۸۸


سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران گفت: انتخابات رياست جمهوري دهم به دليل شرايط كشور از اهميت ويژه‌اي برخوردار است؛ لذا اين انتخابات را فرصتي براي تغيير وضع موجود و پايان مديريت ناكارآمد مي‌دانيم.

محسن آرمين در نشستي با حضور خبرنگاران به تشريح مواضع سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران در انتخابات آتي پرداخت و اظهار كرد: اين سازمان بنا بر مشي اصلاح‌طلبانه خود همواره كوشيده است تا در دوره‌هاي انتخاباتي مختلف، فعال شركت كند و اين تلاش در ابتدا معطوف به فراهم آوردن شرايط مناسبي كه واجد حداقل‌هاي مناسب براي يك رقابت عادلانه و برابر بود و درمرحله‌ بعد پيگيري اهداف سازمان در انتخابات آتي و تلاش براي پيروزي در آن بوده است.

وي در ادامه به بيانيه‌هاي مختلف سازمان در زمينه‌ انتخابات رياست جمهوري دهم اشاره و خاطرنشان كرد: تاكنون سازمان پنج بيانيه انتخاباتي صادر كرده است؛ اولين آن در حمايت از كانديداتوري آقاي مهندس موسوي بود. سازمان در اين بيانيه با ابراز تاسف از كناره‌گيري آقاي خاتمي از عرصه‌ رقابت انتخاباتي دلايل خود را براي حمايت از كانديداتوري آقاي مهندس موسوي اعلام كرد و مديريت موفق ايشان در اداره‌ كشور و داشتن تجربيات و سوابق روشن در به رسميت شناختن حقوق مصرح در قانون اساسي، همچنين اعتقاد به چرخه آزاد اطلاعات و آزادي مطبوعات و احزاب و نيز آشنايي دقيق به مقوله فرهنگ و انديشه به عنوان يك چهره‌ فرهنگي و همچنين درك ايشان از مقوله‌ دانشگاه به عنوان يك چهره‌ دانشگاهي را از مهمترين عوامل برشمرد.

وي با اشاره به اين‌كه " در بيانيه‌ دوم عملكرد صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در انتخابات رياست جمهوري دهم مورد انتقاد قرار گرفت" ابراز عقيده كرد: متاسفانه صداوسيما به خصوص در اين دوره تجربه‌ مثبتي را بر جاي نگذاشته است. تحريف مواضع و ديدگاه‌هاي اصلاح‌طلبان، دامن زدن به اختلافات، سلايق و ديدگاه‌ها، القاي اختلاف ميان اصلاح‌طلبان باعث شد كه بخش وسيعي از جريانات سياسي و نامزدهاي ديگر بالاخص گروه‌هاي حامي آقاي مهندس موسوي از عملكرد اين رسانه انتقاد داشته باشند.

سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران ادامه داد: سومين بيانيه ما اعتراض و انتقاد شديد در استفاده از بيت‌المال و هزينه كردن آن در خارج از چارچوب قانون بودجه، توزيع پول و اقلام مختلف در سطح روستاها و شهرهاي كوچك، افزايش بي‌رويه حقوق و استخدام رسمي كارگران موسوم به شركتي بود. ما معتقديم كارمندان و بازنشستگان اين حق را دارند كه از شرايط يك زندگي مناسب برخوردار باشند اما روش فعلي نه تنها بر رفاه كارگران و كارمندان نمي‌افزايد بلكه در ماه‌هاي آتي شاهد كاهش مضاعف قدرت خريد مردم نيز خواهيم بود؛ چراكه اقتصاد كشور دستخوش هيچگونه تغيير مثبت در بخش‌هاي توليدي نخواهد بود و اين نتيجه‌اي جز تورم و گراني بيشتر ندارد.

وي ادامه داد: بيانيه چهارم ما مربوط به برخي برخوردهايي است كه ميان اصلاح‌طلبان به وجود آمده و به نظر ما اين‌ها دست‌هايي هستند كه دائما درصدد اختلاف‌افكني ميان اصلاح‌طلبان هستند و اين بيانيه نيز هشداري است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد. پنجمين بيانيه ما نيز در اعتراض به حضور نظاميان در انتخابات بود. ما معتقديم با توجه به فرمان حضرت امام(ره) بسيج چه مسلح و چه غير مسلح به دليل آن‌كه ملزم به اطاعت از فرامين سپاه است در عرصه‌ سياسي نبايد سمت و سويي داشته باشد. البته بسيجيان مي‌توانند مانند هر شهروند ايراني كانديدايي داشته باشند و راي دهند اما به صورت تشكيلاتي نمي‌توانند به نفع يك جريان و عليه جريان ديگر وارد انتخابات شوند؛ چراكه خصوصا بخش اقتصادي اين نيروها روند يك انتخابات آزاد را مختل خواهند كرد.

وي در پاسخ به سوالي درباره ضرورت مشاركت عمومي در انتخابات گفت: طبيعي است كه انتخابات رياست جمهوري انتخاباتي در سطح ملي است و آينده كشور را رقم مي‌زند. بنابراين چنين انتخاباتي في‌نفسه حائز اهميت است. در عين حال شرايط نيز نشان مي‌دهد كه حضور مردم در اين انتخابات تا چه حد مي‌تواند تعيين‌كننده باشد.

آرمين معتقد است: امروز تنها اصلاح‌طلبان نيستند كه نسبت به شرايط موجود كشور نگرانند و دغدغه دارند بلكه جريانات سياسي ديگر، حتي جريان مقابل اصلاح‌طلبان نيز در اين امر با اصلاح‌طلبان شريك هستند. مي‌بينيد كه برخي گروه‌ها و جريانات اصولگرا در اعلام حمايت‌ از كانديداي اصلي اين جريان دچار ترديد مي‌شوند و يا دست به تصميم ديرهنگام مي‌زنند، لذا اگر اين دغدغه فراگير است طبعا حضور جامعه نيز بايد فراگير و جدي باشد.

بهزاد نبوي عضو ارشد سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران نيز در پاسخ به اين پرسش گفت: در هيچ دوره‌اي راهي جز انتخابات و شركت در آن براي تغيير در وضع موجود به سمت مطلوب نداريم. بايد هميشه از اين امكانات استفاده كنيم. عدم حضور در انتخابات در صورتي كه وضع موجود قابل تحمل باشد شايد توجيه داشته باشد اما وقتي شرايط به گونه‌اي است كه سكوت و عدم مشاركت در انتخابات عملا راي به تداوم وضع موجود است، قابل قبول نيست. عدم حضور در شرايط فعلي چيزي جز تاييد وضع موجود نيست. اگر اكثريت شركت نكند، اقليت حاكم مي‌شود.

وي در پاسخ به سوالي درباره سياست خارجي كشورمان نيز گفت: جهان امروز با دوران جنگ سرد متفاوت است به همين دليل نبايد راهبردها و تاكتيك‌هاي آن دوره را براي امروز تجويز كنيم، در حالي كه برخي فكر مي‌كنند بايد راهبرد واحدي را در دوره‌هاي مختلف داشت. در زمان المپيك مونيخ سازمان آزادي‌بخش فلسطين براي اولين بار در جهان دست به هواپيماربايي زد كه مورد استقبال ملت‌هاي ستم ديده قرار گرفت اما امروز هيچ‌كس ديگر از اين كارها دفاع نمي‌كند، اين نشان مي‌دهد كه شرايط تغيير كرده است.

وي خاطرنشان كرد: راهبرد امروزي ما بايد دموكراسي در داخل و صلح در جهان باشد و ذيل اين سياست است كه مي‌توانيم از تماميت ارضي و منافع ملي خود دفاع كنيم. پرداختن به مسايلي مانند هلوكاست نتيجه‌اش اين مي‌شود كه مجمع عمومي سازمان ملل قطعنامه‌اي به اتفاق آرا به سود اسراييل براي اولين بار در جهان صادر كند.

اين عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در پاسخ به سوالي درباره راهكارهاي اجرايي براي حضور ناظران كانديداهاي اصلاح‌طلب در پاي صندوق‌هاي راي با بيان اين‌كه " پاسخ اين سوال را بايد از آقاي محتشمي‌پور بگيريم" گفت: من فقط مي‌توانم ابراز تاسف كنم كه براي اجراي قانون مجبور به لابي هستيم و در عين حال اميدوارم كه اين انتخابات نيازي به لابي نداشته باشد.

آرمين نيز خاطرنشان كرد: كميته صيانت از آراي اصلاح‌طلبان خواهد كوشيد كه از تجربيات دوره‌هاي گذشته‌ انتخابات براي صيانت از آرا استفاده كند. اين تجربه به ما كمك خواهد كرد كه از تمام ظرفيت‌ها و امكانات قانوني خود استفاده كنيم تا انتخابات خوبي برگزار شود. حضور ناظران كانديداها مي‌تواند آثار مثبتي داشته باشد.

وي در پاسخ به سوالي درباره تبليغات تك‌محور نيز اظهار كرد: به نظر من كساني كه با بحران‌هاي مختلفي از جمله ناكارآمدي مواجه هستند، عملكرد ديگران در دولت‌هاي گذشته را مصادره مي‌كنند. با مروري به فناوري هسته‌يي مي‌توانيم به اين حقيقت پي ببريم كه در دوره‌ اصلاحات توانستيم UCF را به بهره‌برداري برسانيم و اعلام كنيم كه به خانواده هسته‌يي جهان پيوستيم. بدون هيچ‌گونه تشنج. اما در دوره بعد از اصلاحات آن‌چه در عرصه‌ فناوري هسته‌يي اتفاق افتاد تنها افزايش تعداد سانتريفيوژها بود كه شايد 10 الي 15 درصد سهم فناوري هسته‌يي را داشته باشد. البته در دولت آقاي خاتمي پيشرفت‌هاي زيادي در زمينه انرژي هسته‌يي و غني‌سازي صورت گرفت اما در واقع اين امر از دوره‌هاي قبل از ايشان شروع شد و در آن دوره به بهره‌برداري رسيد.

وي درباره طرح‌هاي تصويبي دولت نيز ابراز عقيده كرد: در زمان آقاي مهندس موسوي طرح مس شهيد باهنر كرمان قرار بود به تصويب برسد كه به جرات مي‌توانم بگويم چند جلسه‌ چهار ساعته‌ شوراي اقتصاد را اين طرح به خود اختصاص داد و چند صد ساعت در وزارت صنايع و سازمان مديريت بر روي آن كار كارشناسي صورت گرفت تا در نهايت به تصويب رسيد كه در مقايسه اين عملكرد مي‌توانيم پي ببريم اين‌كه 200 طرح در دو ساعت تصويب شد يعني چه.

سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران درباره مواضعي كه عليه اصلاح‌طلبان و به خصوص درباره ستادهاي موسوي مطرح مي‌شود نيز پاسخ داد: اين اقدامات و سخنان بي‌ترديد مصداق روشن بداخلاقي سياسي است؛ اما از يك جهت نيز داراي علائم و نشانه‌هاي اميدواركننده‌اي است. يعني وقتي جناح رقيب به پيروزي خود اطمينان داشته باشد نه تنها دست به تخريب نمي‌زند، بلكه سعي مي‌كند حتي اگر شده به شكل صوري از رقباي خود تجليل كند و حضور آنان را در انتخابات محترم بشمارد، اما اگر مي‌بينيد رقباي ما مجبور مي‌شوند ظواهر را كنار بگذارند و دست به اقدامات عملي خلاف قانون بزنند، ترديد نكنيد كه نگران شكست در انتخابات هستند. هرچه موج اجتماعي به نفع آقاي مهندس موسوي گسترده‌تر مي‌شود شاهد كاهش خويشتن‌داري رقبا هستيم.

وي با بيان اين‌كه " كار به جايي رسيده كه رنگ سبز خواب را از چشم رقيب ما ربوده است" ادامه داد: امروز مي‌بينيم دانشجويان دختر ما اگر تمام خصوصيات حجاب خود را نيز رعايت كنند، اما شال سبز داشته باشند، اجازه ورود به برخي دانشگاه‌ها را ندارند. اين نشانه‌ مثبت و اميدواركننده‌اي است.

وي در پاسخ به سوالي درباره استقلال موسوي، درصد حضور اصلاح‌طلبان در كابينه احتمالي وي و نقش خاتمي در اين كابينه نيز با بيان اين‌كه " پاسخ پرسش دومتان را بايد از آقاي مهندس موسوي بپرسيد" خاطرنشان كرد: عرفا رسم نيست كه يك رييس‌جمهور در كابينه رييس‌جمهور بعدي مسووليت اجرايي بپذيرد. البته به صورت مشاور عالي ممكن است و احتمالا آقاي خاتمي به عنوان يك حامي و مشاور در كنار آقاي مهندس موسوي خواهد بود.

آرمين افزود: اگر منظور شما به طور مشخص سازمان مجاهدين است، به جرات مي‌گويم حمايت ما از آقاي مهندس موسوي غير مشروط است؛ صرف‌نظر از اين‌كه ايشان چه ديدگاهي در استفاده از اعضاء دارند به ايشان اعلام كرديم كه كوچك‌ترين چشمداشتي نداريم. در سال 84 نيز كه براي دعوت ايشان به انتخابات ديداري داشتيم نيز اعلام كرديم كه هيچ انتظاري نداريم و فقط مي‌خواهيم وارد صحنه شود و اين اصرار ما ناشي از آشنايي با ديدگاه‌هاي اصلاح‌طلبانه آقاي مهندس موسوي است. معتقديم كه حضور ايشان مي‌تواند به نفع كشور تمام شود. نگاه ما به انتخابات رياست جمهوري دهم كاملا ملي و فراتر از نگاه حزبي ـ كه البته احترام خود را دارد ـ است. ما مطمئنيم با توجه به سوابق مديريتي و جهت‌گيري‌هاي فكري آقاي مهندس موسوي كابينه ايشان كابينه‌اي متناسب با مقتضيات جامعه خواهد بود.

نبوي نيز در پاسخ به اين پرسش اظهار كرد: وسايل ارتباط جمعي نقش تعيين‌كننده‌اي در تبيين مواضع دو جناح دارد. دوستان مي‌توانند شب‌ها بيرون بروند و از اتومبيل‌هايي فيلمبرداري كنند كه اوراق تبليغاتي كانديداهاي اصلاح‌طلبان را پاره مي‌كنند.

آرمين نيز با اشاره به مقالات يكي از روزنامه‌هاي منتقد اصلاح‌طلبان با بيان اين‌كه " اين روزنامه روندي را در مورد موسوي دارد كه قبلا درباره خاتمي انجام داده بود" به انتقاد از تقسيم‌بندي نيروهاي درون انقلاب در قالب عاشورايي، جنگ صفين و جنگ جمل تقسيم پرداخت و گفت: اين نوع تقسيم‌بندي‌ها و اتهامات ديگر نخ نما شده و مورد توجه كسي نيست. اتهام بي‌اعتقادي و ضدانقلابي به رقبا نخ نما شده است، من به اين افراد مي‌گويم كه نقش ياران امام حسين(ع) به شما نمي‌آيد، بهتر است شما نقش خوارج را ايفا كنيد.

نبوي نيز درباره صيانت از آراء گفت: در مورد صيانت از آرا برخي نشريات وابسته آن‌قدر جوسازي كرده‌اند كه مرا به شك انداخت كه آيا ما خلاف قانون مرتكب مي‌شويم؟ به همين دليل به قانون انتخابات مراجعه كردم و ماده واحده حضور نماينده نامزد يا نامزدها را دوباره مرور كردم. هيچ مورد خلاف قانوني وجود ندارد و كميته صيانت از آرا در ستادهاي انتخاباتي طبق اين ماده وظيفه خود را دارند و تنها ساماندهي مي‌كنند. اين فعاليت در انتخابات‌هاي قبل هم بوده است.

وي ادامه داد: براي چهل و چند هزار صندوق بايد چهل و چند هزار نفر در نظر گرفته شود، جالب آن‌كه مطالبه مدارك براي ارسال پرونده به شوراي نگهبان و نهادهاي نظارتي را عجيب و غريب جلوه مي‌دهند در حالي كه ما اين مدارك را تنها براي اين كار مي‌خواهيم. نمي‌دانم پيچيدگي اين مساله چيست و چه مشكلي ايجاد كرده است كه درباره صيانت از آرا اين‌قدر ابراز نگراني مي‌كنند، ظاهرا روي نقطه خوبي دست گذاشته شده است. قابل توجه است كه هشدار مي‌دهند كه ممكن است اين كارها به تهديدي عليه نظام تبديل شود.

وي هم‌چنين با اشاره به تخريب برخي اقلام تبليغاتي تصريح كرد: ظاهرا برنامه‌هاي تخريبي آن‌ها آغاز شده است؛ به عنوان مثال من در مسير خود به سمت منزل همواره با پلاكاردها و بنرهاي تبليغاتي كانديداها مواجه بودم. ديروز در كمال تعجب اثري از آن‌ها نبود و تنها تبليغات يك كانديدا وجود داشت و از تبليغات ديگر كانديداها چيزي نبود. ظاهرا يك عده اقدام به جمع‌آوري اين تبليغات كرده بودند، اينان ظاهرا برنامه‌هايي دارند كه كميته صيانت از آرا و تبليغات كانديداها مانعي براي آن‌هاست. در ابتدا نصب پوستر روي اتومبيل‌ها را خلاف قانون راهنمايي دانستند بعد گفتند با توجه به يارانه‌اي بودن بنزين خودروها اين كار خلاف است، اما بعد كه ديدند خيلي كار خراب شده اين حرف‌ها را پس گرفتند.

اين عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي معتقد است: هر چه به سمت پيروزي مي‌رويم وشرايط راي بهتر مي‌شود، حملات شديدتر خواهد شد. پس از دوم خرداد شرايط براي ما سخت شده بود؛ به شوخي به خاتمي مي‌گفتم كه اگر شما رييس‌جمهور نمي شدي ما به راحتي به زندگي خود ادامه مي‌داديم اما شما آمدي و ما با فشارها مواجه هستيم.

وي درباره ميزان حمايت سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي از موسوي نيز گفت:‌ حمايت سازمان از مهندس موسوي بدون ترديد و تام و تمام است و فعاليت اعضاي سازمان در چارچوب ستادهاي موسوي يا ستادهاي ائتلاف اصلاح‌طلبان انجام مي‌شود و هر مسووليتي كه به دوش اعضاي سازمان گذاشته شود آن را انجام مي‌دهند.

آرمين نيز در اين‌باره افزود: اعضاي سازمان در سراسر كشور فعالانه در حمايت از موسوي فعال هستند. اعضاي سازمان هركجا كه نياز به كمكي باشد و از آن‌ها كمك بخواهند با آمادگي كامل و قاطعانه فعاليت خواهند كرد.

وي همچنين درباره واحد بسيج ستاد موسوي گفت: ما دو نگاه به بسيج داريم؛ يك نگاه اين است كه بسيج به عنوان نيروي مقاومت كه لزوما ارتباط تشكيلاتي خاص و سازماندهي تعريف شده‌اي با نيروي نظامي ندارد. آن‌چه در ستاد موسوي هست افرادي هستند كه ارتباط تشكيلاتي رسمي با نهادها و شاخه‌هاي بسيج ندارند بلكه افرادي بازنشسته هستند يا زماني در بسيج بوده‌اند. اين‌ها براي نيروهايي كه علاقه و التزام بيشتري به ارزش‌هاي انقلاب دارند مي‌خواهند پيام موسوي را برسانند. طبيعي است كه اين به مفهوم دخالت نظاميان نيست.

نبوي نيز با يادآوري اين‌كه " سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران اولين گروهي بوده است كه از نامزدي موسوي حمايت كرد" درباره بسيج گفت: وقتي مي‌گوييم نيروهاي مسلح حق ورود به فعاليت‌هاي سياسي را ندارد به معناي نظر سياسي نداشتن افراد نظامي نيست، بلكه اين نهادها سمبل حاكميت و نهادهاي اجماعي و عامل وحدت ملي هستند به همين دليل بايد الزاما بي‌طرف باشند ما هم براي حفظ جايگاه رفيع اين نهادها معتقديم نبايد به عنوان ابزار از آ‌ن‌ها استفاده شود.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا موسوي مي‌تواند اقتصاد كشور را به خوبي اداره كند؟ گفت: موسوي كسي بود كه در دوران جنگ كشور را به خوبي اداره كرد، به خصوص در دور دوم نخست وزيري كه در سه سال و نيم آخر دولت هرسال كمتر از ده ميليارد دلار درآمد داشت كه سه ميليارد آن به جنگ اختصاص داده مي‌شد، سه ميليارد دلار براي تامين كالاهاي اساسي كشور و باقي هم براي اداره كل كشور در نظر گرفته مي‌شد. در آن سال‌هاي بحراني موسوي كشور را اداره كرد. اين را با اداره كشور با درآمدي حدود 300 يا 285 ميليارد دلار مقايسه كنيد، معلوم مي‌شود كه موسوي خيلي مديريت مطلوب‌تري داشت و قطعا مي‌تواند اقتصاد كشور را ساماندهي كند.

وي درباره اقتصاد كوپني نيز توضيح داد: در آن زمان كوپن تنها در كالاهاي اساسي بود و به جز كالاهاي اساسي ساير اقلام تابع قانون عرضه و تقاضا بود. در عين حال من در آن زمان وزير صنايع سنگين بودم. ما در آن زمان هفتصد واحد فعال در بخش خصوصي داشتيم.

آرمين نيز در اين‌باره گفت: براي حل بخش مهمي از مشكلات اقتصادي كافي است برخي كارها انجام نشود و جلوي برخي اقدامات نادرست گرفته شود؛ مثلا سازمان مديريت و برنامه‌ريزي منحل نشود، از نظرات كارشناسان استفاده شود، 54 درصد تخلف از بودجه نداشته باشيم، موجودي صندوق ذخيره ارزي را تبديل به ريال و آن را در ميان مردم پخش نكنيم.

وي هم‌چنين درباره وضعيت آراي اصلاح‌طلبان گفت: آمار غيررسمي و مشاهدات نشان مي‌دهد كه موج گسترده اي در اقشار مختلف به نفع موسوي ايجاد شده است، گمان مي‌كنم اگر اين روند ادامه بيابد تا يك هفته ديگر مي‌توان پيش‌بيني كرد كه در مرحله اول كار تمام است.

نبوي نيز در پايان گفت: من از اين شرايطي كه پيش آمده بوي دوم خرداد 76 را مي‌شنوم.

برچسب ها: انتخابات مجاهدین
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین