bato-adv
کد خبر: ۲۷۶۴۷۰

گره در‌ پرونده قتل زن آمریکایی در تهران

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۵
مشخص‌نبودن همه اولیای ‌دم و مسیحی‌بودن مادر مقتول دلایلی بود که به خاطر آن هیأت قضات رسیدگی به پرونده زن آمریکایی که توسط دو جوان ایرانی به قتل رسیده ‌است، را به تعویق انداختند.

به گزارش شرق، این زن که ماری نام دارد، پنج سال قبل در تهران به قتل رسید و تحقیقات پلیس با شکایت شوهرش به جریان افتاد.

این مرد به مأموران گفت:‌ «همسرم به ایران سفر کرده ‌بود و آن‌طورکه همسایه‌ها گفته‌اند با خودرویش از خانه بیرون رفته و دیگر برنگشته ‌است». پلیس مشخصات خودرو را از شوهر ماری گرفت و تحقیقات خود را آغاز کرد. چند روز بعد معلوم شد با کارت سوخت متعلق به خودروی ماری در یک جايگاه سوخت، بنزین زده ‌شده ‌است. وقتی دوربین‌های مداربسته بررسی شد، مأموران به دو جوان به نام‌های آرش و رامین رسیدند.

با شناسایی و بازداشت متهمان و مشخص‌شدن اینکه ماری به قتل رسیده و جسدش داخل خودرو‌یش رها شده‌ است، پرونده در دایره قتل به جریان افتاد.

رامین گفت: یک تلفن اشتباه باعث شد با ماری آشنا شوم. شماره را اشتباهی گرفته‌ بودم. او با من قرار گذاشت، وقتی به دیدنش رفتم متوجه شدم زنی میان‌سال است. اصرار کرد با هم رابطه داشته ‌باشیم. من هم موضوع را به دوستم آرش گفتم. فکر می‌کردم او زنی ثروتمند است، نقشه کشیدیم و او را به قتل رساندیم.

پلیس جسد ماری را در مکانی که دو جوان گفتند پیدا کرد و تحقیقات در‌این‌باره کامل و کیفرخواست علیه متهمان صادر و پرونده به شعبه دوم دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد. در جلسه رسیدگی به این پرونده، همسر ماری که ایرانی است، در جایگاه حاضر شد و تأکید کرد فرزندانش برای قاتل مادرشان درخواست قصاص کرده‌اند و خودش نیز شکایت دارد.

این مرد گفت: همسرم آمریکایی است و من در آمریکا با او آشنا شدم و ازدواج کردم. ما صاحب دو فرزند شدیم که حالا در آمریکا زندگی می‌کنند، اما خودمان بعد از مدتی به ایران برگشتیم و در اینجا زندگی می‌کردیم.

در ادامه رامین که با ماری رابطه داشت، در جایگاه حاضر شد و اتهام معاونت در قتل را قبول کرد. او گفت: یک تماس اشتباه باعث شد من با ماری رابطه برقرار کنم. او به من پیامک داد و قرار گذاشتیم. وقتی سر قرار رفتم متوجه شدم او زنی میان‌سال است، جلو نرفتم چون در آن زمان ١٩ساله ‌بودم، ماری دوباره تماس گرفت و اصرار کرد. ما همدیگر را دیدیم و رابطه ما این‌طور آغاز شد. ماری به من گفته‌ بود زن ثروتمندی است و من هم حرفش را باور کرده‌ بودم، چون او شهروند آمریکا بود. موضوع را با دوستم آرش در میان گذاشتم و قرار شد با هم او را ببینیم. نقشه سرقت داشتیم. روز حادثه وقتی سوار ماشین شدیم، من در صندلی جلو بودم و آرش در صندلی عقب.

آرش گردنش را گرفت تا کیفش را بدزدیم اما ماری تقلا کرد و کیف را نداد. آرش هم آن‌قدر گردنش را فشار داد تا او جان سپرد. بعد جسد را به بیابان‌های اطراف تهران بردیم و پول‌ها و ماشینش را سرقت کردیم. در ادامه آرش در جایگاه حاضر شد. او هم اتهام قتل و مشارکت در سرقت را قبول کرد و گفت هرچه رامین گفته‌ صحیح است.

در ادامه وکیل آرش در دفاع از موکلش گفت: امکان درخواست قصاص برای اولیای ‌دم وجود ندارد، چون مقتول مسیحی بود و طبق قانون نمی‌شود برای آرش تقاضای قصاص کرد. سپس قاضی از شوهر ماری خواست تا در‌این‌باره توضیح دهد؛ او گفت: زمانی که با ماری ازدواج کردم، مسلمان شد. او قبل از ازدواجمان مسیحی بود اما در ایالتی که ازدواج کردیم، مسلمان‌شدن او ثبت شده‌ است.

بعد از اینکه مدارک مسلمان‌شدن ماری به دادگاه ارائه شد، با توجه به درخواست اولیای ‌دم، رأی بر قصاص صادر شد اما پرونده با اعتراض اولیای ‌دم به دیوان‌عالی کشور رفت. دیوان رأی صادره را نقض و عنوان کرد از آنجایی که ماری مادر هم دارد و او نیز ولی ‌دم محسوب می‌شود، بنابراین باید از او نیز به‌عنوان ولی‌ دم تحقیق شود.

روز گذشته در جلسه رسیدگی به پرونده مشخص شد مادر ماری فوت کرده ‌است؛ ضمن اینکه او زنی مسیحی بود و مسئله درخواست قصاص او برای یک مسلمان هم باید بررسی شود. بنابراین هیأت قضات برای استعلام این مسئله که اگر ولی ‌دم دینی غیر از دین اسلام داشته ‌باشد، آیا می‌تواند خودش یا وراثش درخواست قصاص برای فرد مسلمان کنند؛ همچنین مشخص‌شدن وراث مادر ماری به تعویق افتاد و هیأت قضات از سفارت سوئیس درخواست کردند به‌عنوان حافظ منافع آمریکا درباره وراث ماری اطلاعات لازم را به دادگاه ارائه کنند.

bato-adv
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
آیا اینگونه قوانین باعث نمی شود تا در یک جامعه عده ای که مذهبشان ، مذهب اکثریت افراد جامعه نیست ، امنیت جانی نداشته باشند؟ من از قوانین دینی سر در نمی آورم ، من از نظم اجتماعی صحبت می کنم. آیا اینگونه قضاوت کردن منجر به نظم اجتماعی می شود یا بی نظمی و بی ثباتی؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
قاتل و سارق و مجرم را که امنیت جامعه را به هم زده است ،ول کرده اند چسبیده اند به اینکه ولی دم چه دینی داشته است.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
جان انسانها مگر ربط به دینشان دارد؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
عجبببب پس چون مسیحی بوده قاتل نبایدقصاص بشه عجیبب عدالتی حالااگه آمریکایه مسلمون رو مجازات کنه فریادهای واسلاماتون همه جاروبرمیداره
وحيد
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
دروغگوهاي كثيف,طرف رو بخاطر پول كشتيد,لااقل مرد باشيد بهش تهمت بي روا نزنيد حالا كه دستش از اين دنيا كوتاه شده, اين توجيه كننده جنايت شما نيست.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
United States
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
کثیف‌ترین کار این است که کسی‌ را بکشی، و بعد به او تهمت هم بزنی‌ که اینقدر اصرار به رابطه داشته... واقعاً مشمئز کننده هستند این دو
ناشناس
United States
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
یعنی چی ؟ چون مسیحی بوده قانون نباید اجرا شود؟ از کی خون مسلمانان رنگی تر شده؟
ناشناس
Germany
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
پس مدعی العموم چکاره است . به همین راحتی یک نفر قتل انجام داده بع با این بهنه های واهی ولش میکنین تو خیابان که بلای جان مردم بشه !!!!؟؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
یعنی یه مسلمان یه مسیحی رو بکشه قصاصش نمیکنن؟؟؟
خیلی باحالید
ناشناس
Netherlands
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
واقعا خجالت دارد یک نفر را کشته باید مجازات بشه حالا مقتول چه مسلمان باشه و چه غیر مسلمان

اگر مجازات نشه این آقا حق داره در امریکا از ایران شکایت کنه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
وقتی پیروان همه ادیان ملزم به تبعیت از قانون ایران هستند قانون نیز می بایست برای همه یکسان باشد هرکس مسلمان نباشد آدم نیست؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
س با این حساب داستان کندن خلخال از پای زنی یهودی چه می شود؟! روشنگری بفرمایید!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
چه قوانین عجیب و قریبی داریما. مادر طرف مسلمان نبوده یعنی نمی شود قاتل را اعدام کرد؟؟؟؟
saeed
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
قانون رو برم
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
ایشون قتل انجام داده و یک انسان رو کشته.
دیگه چرا دنبال کلاه شرعی گذاشتن سر این قضیه هستن؟ یک قاتل باید به شدت مجازات بشه..
مگه حادثه بوده؟ یا غیر عمد بوده؟