bato-adv

نوش آبادی: پوشش‌هایی مانند آنچه در جشن حافظ بود را هر روز در شهر می‌بینیم

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۵ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۵
نوش‌آبادی می‌گوید: آنچه در این جشن دیده شد جدا از فضاهایی که در سطح جامعه می‌بینیم؛ نیست و نبود. اینکه عده‌ای پوشش‌ هنرمندان را دست‌مایه تخریب دولت و وزارت ارشاد قرار دهند؛ چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. بالاخره هر فضا و اجتماعی شرایط خاص خودش را دارد و ما بسیاری از این پوشش‌ها را در سطح شهر، مترو، هواپیما و... نیز می‌بینیم پس باید همه را محکوم کنیم.

به گزارش ایلنا، حسین نوش‌آبادی (سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در سی‌امین نشست خود که در برج آزادی برگزار شد؛ درباره پیشرفت تصویب قانون جامع حقوق مالکیت فکری گفت: در دولت یازدهم سه همایش بزرگ درباره حقوق مالکیت معنوی برگزار کردیم و در آن آسیب‌ها، نیازها و تمام مواردی که برای حفظ حقوق مالکان آثار فرهنگی و هنری باید مدنظر قرار بگیرد با اتکا به ظرفیت‌های علمی، دانشگاه و پژوهشی کشور بررسی شد.

امیدواریم مجلس دهم یکی از فعالیت‌های مهم خود را برای به سرانجام دادن این قانون که می‌تواند زمینه‌ای برای پیوستن ما به قوانین جهانی مالکیت فکری مثل کپی‌رایت و کنوانسیون برن اختصاص دهد تا با تصویب قانون مالکیت فکری کشور صیانت از حقوق مالکان آثار فرهنگی و هنری به صورت قانونمند دربیاید.

نوش‌آبادی درباره فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه هنرهای نمایشی گفت: همانطور که می‌دانید سال گذشته ازسوی وزیر ارشاد سال تئاتر نامیده شد و در همین راستا بازسازی و توسعه بسیاری از اماکن صحنه‌ای و نمایشی در بسیاری از استان‌ها کلید خورد. همچنین استفاده بهینه از سالن‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی بود نیز در دستور کار قرار گرفت که همچنان ادامه دارد. ما اعتقاد داریم تئاتر به‌عنوان یک هنر پایه و مادر برای سینما و تلویزیون و باتوجه به استقبالی که از سوی مردم نسبت به این هنر وجود دارد؛ باید به لحاظ کمی توسعه پیدا کند.

وی ادامه داد: البته توجه به موارد کیفی و نظارت محتوای نمایش‌ها نیز در دستور کار قرار دارد. اساساً بعد از بیانات مقام معظم رهبری و ابراز نگرانی از وجود ولنگاری فرهنگی وزارت ارشاد نظارت و توجه تمامی عرصه‌های فرهنگی و هنری را بیش از پیش مدنظر قرار داد. ممکن است گاهی در یک نمایش به عبارتی به‌کار رفته شود که از دید عده‌ای نیازمند اصلاح باشد. این مسئله با تذکر حل می‌شود. نباید زحمات اهالی فرهنگ و هنر را به آسانی زیر سوال ببریم.

معاون پارلمانی و حقوقی وزارت ارشاد همچنین در توضیح بحث تفویض اختیار ممیزی به ناشران گفت: مسئله تفویض اختیار ممیزی به ناشران که در دولت یازدهم مطرح شد همچنان در حال بررسی و پیگیری است. متاسفانه یا خوشبختانه ناشران چندان راضی به قبول ممیزی بعد از نشر نیستند و تاکنون نیز هیچ ناشر غیردولتی این مسئله را قبول نکرده است.

در حال حاضر ناشران دولتی را تشویق به قبول این مسئولیت می‌کنیم تا آن دسته از ناشرانی که هیات علمی دارند و هیات علمی آنها به تایید وزارت ارشاد رسیده در موضوعات محدود مثل آموزشی، پزشکی، دانشگاهی و نه ادبیات و علوم انسانی، هنر و... کار صدور مجوز را به عهده بگیرند.

نوش‌آبادی در پاسخ به برخی انتقادها درباره دخالت برخی مدیران و اشخاص وابسته به وزارت ارشاد و دیگر نهادها در امور شوراهای صنفی مرتبط به فرهنگ و هنر گفت: وزارت ارشاد هیچ‌گونه دخالتی در برگزاری انتخابات شوراهای صنفی ندارند و تنها بسترسازی برای شکل‌گیری این تشکل‌ها را وظیفه خود می‌دانیم.

امیدواریم شوراهای نمایش، سینما و... همچون گذشته که بدون دخالت به کار خود می‌پرداختند فعالیت‌های خود را ادامه دهند. همچنین سعی خواهیم کرد که از دخالت مستقیم سایر نهادها در این تشکل‌های صنفی جلوگیری کنیم. اگرچه فضای سیاسی- فرهنگی جامعه ما آنقدر گسترده است که نمی‌توان تمام منافذ ورودی را بست. البته خوشبختانه اعضای این تشکل‌ها نیز افرادی آگاه و مسئولیت‌پذیر هستند که تحت نفوذ هیچ جریان خاصی قرار نمی‌گیرند.

وی درباره موضع وزارت ارشاد در قبال انتقادات تندی که پس از برگزاری جشن حافظ بسوی این وزارتخانه و هنرمندان روانه شد، گفت: درباره برگزاری جشن حافظ بزرگنمایی شده است. این جشن اساساً یک جشن خصوصی و غیردولتی است که 16 سال است توسط خود هنرمندان مطبوعاتی فعال در بخش سینما برگزار می‌شود.

درثانی تمام آنچه در این جشن دیده شد جدا از فضاهایی که در سطح جامعه می‌بینیم؛ نیست و نبود. اینکه عده‌ای پوشش‌ هنرمندان را دست‌مایه تخریب دولت و وزارت ارشاد قرار دهند؛ چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. بالاخره هر فضا و اجتماعی شرایط خاص خودش را دارد و ما بسیاری از این پوشش‌ها را در سطح شهر، مترو، هواپیما و... نیز می‌بینیم پس باید همه را محکوم کنیم.

البته ما هیچ دفاعی از پوشش غیرمتعارف و نامناسب نمی‌کنیم اما می‌گوییم علاج این واقعه نه حمله به وزارت ارشاد یا توهین به هنرمندان بلکه فرهنگ‌سازی است. وقتی نشریه‌ای به بهانه جشن حافظ هنرمندان مملکت را با وقیح‌ترین واژه‌ها معرفی می‌کند آنقدر که حتی هنرمندان متعهد و مذهبی ما نیز ازاین کار دل‌آزرده می‌شوند؛ پس اصلاً راه را درست نرفته‌ایم.

معاون پارلمانی و حقوقی وزارت ارشاد اضافه کرد: وزارت ارشاد به مسئولیت‌های خود واقف است ولی می‌گوییم نمی‌توان تمام بار فرهنگی را به دوش وزارتخانه‌ای انداخت که تنها 10 درصد بودجه مربوط به فرهنگ را در اختیار دارد.

نوش‌آبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به دلیل برگزاری جشن حافظ وزیر ارشاد از سوی کمیسیون فرهنگی به مجلس فراخوانده شده است یا خیر گفت: هر شخصی در هر نهادی می‌تواند نظر شخصی خود را در قبال اتفاقات روز داشته باشد اما واقعیت این است که اتفاق خیلی بدی نیفتاده که وزیر ارشاد بخواهد پاسخگوی آن باشد.

عده‌ای تنها منتظرند تا وزارت ارشاد را سیبل هدف خود کنند. البته ما باید تلاش کنیم وجاهت اخلاقی محیط‌های فرهنگی و هنری راحفظ کنیم اما مجدد تاکید می‌کنم آنچه در جشن حافظ دیدیم صحنه‌ای بود که روزهای مختلف و در برنامه‌های گوناگون در سطح شهر دیده می‌شود.

سخنگوی وزارت ارشاد درباره اقدامات این وزارتخانه برای حفظ ابنیه‌های تاریخی نیز اظهار داشت: براساس قانون نظارت بر ابنیه‌های تاریخی و ساختمان‌هایی که حکم میراث فرهنگی را دارند؛ برعهده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است البته اگر نیاز به همکاری و حمایت وزارت ارشاد باشد قطعاً دریغ نمی‌کنیم اما اصل ماجرا برای مرمت، بازسازی و نگهداری به عهده سازمان میراث فرهنگی است.
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv