bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۹۱۰

استقبال خونین از بی نظیر بوتو

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۲۷ مهر ۱۳۸۶


عوامل ناشناس در عملیاتی نافرجام علیه بوتو صدها پاکستانی را به خاک و خون کشیدند.

بمب گذاری کاروان بی نظیر بوتو، حداقل 124 کشته و 320 زخمی بر جای گذاشته است.

این بمب گذاری در کنار محل حرکت کاروان بی نظیر بوتو، نخست وزیر سابق پاکستان بود که همان روز تازه پس از 8 سال تبعید به پاکستان بازگشته بود؛ انجام شده بود.

بوتو و همراهان وی سالم اند و بنا بر اخبار وی در امنیت کامل به خانه رسیده است؛ تصاویر ویدئویی نیز خروج بوتو از خودرو ضد گلوله – انفجار وی پس از انفجار نشان می دهند.

این در حالی است که وی لحظاتی پیش از انفجار، برای ابراز احساسات از سقف خودرو بیرون آمده بود و به داخل رفته بود.

ازهر فاروغی، رئیس پلیس کراچی می گوید:« بنابر بازرسی های اولیه، معتقدند که بمب گذار انتحاری از چندین نارنجک استفاده کرده است و سپس بمب اصلی را منفجر نموده است. به نظر می رسد که بمب گذار فقط یک نفر بوده است.ما اعتقاد نداریم که بمب را در خودرویی کار گذاشته بودند. تا تکمیل تحقیقات، هیچ اظهار نظری در مورد عاملان این بمب گذاری انجام نمی دهیم.»

طارق عظیم خان، وزیر اطلاع رسانی پاکستان نیز می گوید:« خودرو حامل بوتو، بوسیله ماشین های پلیس محاصره شده بود؛ پس امکان نزدیک شدن بمب گذار به آن محال بوده است. پس وی خود را منفجر کرده است و به خیلی ها از جمله نیروهای نظامی اطراف کاروان آسیب جدی رسانده است.»

تصاویر ویدئویی از صحنه انفجار نشان می دهند که خیابان پر از قربانیان این حادثه است که در وسط خیابان اند و خودروهایی امدادی نیز در آنجا حضور دارند.ولی چون خیابانها مملو از طرفداران بوتو بود؛ خودروهای امدادی دچار مشکلاتی برای رسیدن به صحنه واقعه شده بودند.

اما خبرنگار سی ان ان از کمبود امنیت در اطراف کاروان بوتو می گوید: « ما تا چند قدمی کاروان وی رفتیم؛ هیچ امنیتی نبود.اما صحنه فاجعه، رغت بار و ترسناک بود.»

قاسم ضیاء، رهبر حزب مردم که در کاروان بوتو بود؛ به سی ان ان می گوید:« یکی از محافظان وی، به طور سختی مجروح شده است. زخمی ها نیز شامل حداقل 20 نفر از رهبران حزب است. اکثریت کشته ها نیز از نیروهای امنیتی بوده اند. حضور نیروهای امنیتی بسیار پررنگ بود.»

این بمب گذاری در نزدیکی مزار، محمد علی جناح؛ شخصی که باعث استقلال پاکستان شده است بود. بوتو در نظر داشت تا در مزار وی توقف کند و فاتحه ای بخواند و سپس برای طرفدارانش سخنرانی کند.»
این بمب گذاری، تائیدی بر نگرانی های مبنی بر افزایش بی ثباتی ها در پی بازگشت بوتو است که پس از توافق وی با رئیس جمهور پاکستان، پرویز مشرف مبنی بر بازگشت وی برای شرکت در انتخابات نخست وزیری بود. بسیاری از این توافق خشنود نیستند.

در عین حال، یک مقام آگاه وزارت خارجه آمریکا که با مقامات امنیتی پاکستان در ارتباط است به سی ان ان می گوید: « اگر چنین شخصی در آمریکا می آمد؛ مقامات امنیبی مطمئنان راه های جایگزین انتخاب می کردند و امنیت بیشتری انجام می دادند. به هر حال، نیروهای امنیتی پاکستان بدلیل انبوهی جمعیت؛ قادر به انجام این کار نبودند.»

در واکنش به این اظهارات، وزیر اطلاع رسانی پاکستان می گوید:« ما تمام تلاش خود را برای امنیت حداکثری ممکن انجام دادیم؛ برای همین است که اکثریت قربانیان از نیروهای امنیتی اند. بوتو به خودرو کامل امنیتی، خودروهای ضد شورش و ... مجهز بوده است، اما با آن تعداد انبوه جمعیت؛ امنیت کامل دور از انتظار است. البته ما به بوتو هشدار دادیم که بازگشت خود به پاکستان را پس از آن اظهار نظرش که پاکستان در حال همکاری با آمریکا علیه تروریسم و طالبان است؛ به تاخیر بیاندازد. ما تمام پیشنهاد ها و نظرات خود رابرای تاخیر بازگشت اش را به وی ارائه دادیم؛ بخاطر اینکه ما پس از سخنان وی در واشنگتن، ما گزارشاتی دریافت کردیم که برخی از عناصر تندرو قصد آزار وی را دارند... بخاطر اینکه فکر می کنند وی با برنامه آمریکایی می آید. و وی گفته است که شاید اجازه عملیات از داخل پاکستان را به آمریکا بدهد. از این اظهار نظرها در اینجا استقبالی نشد، مثل افغانستان.»

بوتو پیش تر به سی ان ان گفته بود که می داند تهدیدهایی علیه وی موجود است: « افرادی مشخص که از طریق دیکتاتوری به چیزهای زیادی دست یافته اند؛ می خواهند من را اذیت کنند.»

در واکنش به این بمب گذاری، سخنگوی کاخ سفید گفته است: «تندروها اجازه نخواهند داشت تا پاکستان را از انتخاب نماینده خود از طریق فرایندی شفاف و دموکراتیک متوقف کنند.»

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز بیانیه ای در محکومیت این حمله صادر کرده است.

به گفته کارشناسان، این بمب گذاری، جزء ده حمله تروریستی خونین در 9 سال گذشته در پاکستان بوده است.
bato-adv
bato-adv