دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با ابراز تاسف از حادثه ساختمان پلاسکو گفت: آموزش نیروی کار و حفظ نکات ایمنی از بحث بازرسی و نظارت مهمتر است و تا زمانی که برای آموزش نیروی انسانی هزینه نکنیم، باید هزینههای سنگینتری در کشور بپردازیم و خود را برای حوادث تلختر آماده کنیم.
هادی ابوی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بسیاری از مشاغل از جمله خبازی، بافندگی و نقاشی ساختمان دارای نکات ایمنی است که اگر رعایت نشود میتواند سلامت و امنیت نیروی کار را به خطر بیاندازد اما متاسفانه برای آموزش و نهادینه کردن فرهنگ کار کمترین ارزشی قائل نیستیم و همین مساله مشکلات بسیاری را برای کارگاهها و نیروهای کار ایجاد میکند.
این مقام مسئول کارگری با بیان اینکه اگر کارگران پلاسکو از آموزشهای ایمنی بهرهمند بودند و آن را رعایت میکردند، قطعا جلوی وقوع چنین حادثه عظیمی گرفته میشد ادامه داد: در محیط کاری که بسته است و افراد با مواد پلاستیکی و پارچه و پوشاک سر و کار دارند خطر آتش سوزی هست و باید مواد قابل اشتعال را از چنین محیطی دور نگه داشت.
ابوی افزود: وجود پیکنیکهای گاز حتی اگر برای گرم کردن غذا باشد، استفاده از آن آدابی دارد و باید با احتیاط و مراقبت کامل استفاده شود ولی متاسفانه شنیدهایم که برخی از این واحدها برای گرم ماندن محل کار آن را تا روز بعد روشن میگذاشتند؛ در صورتی که وجود پیک نیک گاز در محیط سر بسته ساختمان پلاسکو بدون کپسول اطفای حریق معنی ندارد و چنین کاری برای کارگاه و نیروی کاری که در آن مشغول کارند خطرناک است.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران درعین حال از راه اندازی آزمایشی اولین مرکز آموزش انجمنهای صنفی در مشهد خبر داد و گفت: افتتاح رسمی این مرکز در نیمه بهمن ماه خواهد بود.
او در ادامه تعداد بازرسان ادارات کار را اندک دانست و گفت: متاسفانه آمار بازرسان کار زیاد نیست و به همین دلیل بسیاری از ساختمانها و کارگاههای نیازمند بازرسی شاید هر چهار سال یک بار بازرسی شوند، وزارت کار نیز برای افزایش تعداد بازرسان فکری نمیکند، در حالی که بارها اعلام کردیم که انجمنهای صنفی کارگری آمادهاند به عنوان بازرسان افتخاری، وزارت کار را در این زمینه یاری دهند.
به گفته ابوی انجمنهای صنفی کارگری به دلیل تعامل با کارگران و کارفرمایان از عهده بازرسی و نظارت بر کارگاهها بر میآیند و میتوانند در مواقع لزوم آموزشها و راهنماییهای لازم را ارائه دهند.
این مقام مسئول کارگری متذکر شد: اعتقاد ما این است که واحدهای کوچک صنفی باید مورد بازرسی و کنترل و نظارت قرار بگیرند اما پیش از آن مساله آموزش و رعایت نکات ایمنی مهمتر است و کارگران باید امنیت کار و رعایت نکات ایمنی در محیطهای کاری را به خوبی بیاموزند و به آن عمل کنند.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران با بیان اینکه آموزش نیروی انسانی هزینه زیادی نمیخواهد، خاطرنشان کرد: اگر برای آموزش نیروهای انسانی به ویژه در کارهای فنی و پیچیده هزینه نکنیم، باید هزینههای سنگین ۱۵۰۰ میلیارد تومانی بدهیم و خود را برای حواث تلختر و اتفاقات بیشتر آماده کنیم.
وی از همه دستگاهها و سازمانها خواست تا سهم خود را در قبال آموزش بپردازند چون شاید حوادث ساختمانی رتبه اول نبود ایمنی را به خود اختصاص بدهند ولی داستان پلاسکو هم میتواند اتفاق بیفتد و یک خطای کوچک فاجعهای عظیم بیافریند.
ابوی در پایان با بیان اینکه ساختمانهای زیادی در تهران و کشور هستند که وضع ساختمان پلاسکو را دارند، گفت: پلاسکو معروف بود و سر و صدا کرد اما نبود فرهنگ کار، عدم آموزش و رعایت نکردن نکات ایمنی و حفاظتی باعث شد عدهای مظلومانه جانشان را از دست بدهند و خسارتهای مالی زیادی به بار آمد.