روزهای پایان سال شتاب خاص خودش را دارد. حسن روحانی در دقایق ٩٠ سال ٩٥ میزبان فراکسیون امیدیها بود تا از نزدیک شنوای سخن نمایندگان همسوی دولت باشد. ١٢ نفری از نمایندگان سخنرانی کردند و در کل ٨٠ نماینده عضو فراکسیون امید در این نشست حاضر بودند.
به گزارش شرق، حسن روحانی نیز بیشتر اقتصادی حرف زد؛ حتی وقتی که یکی از مطالبات اصلی نمایندگان اعلام مواضع رئیسجمهوری و اعتراض به برخي محدوديتها بود. چکیده حرف نمایندگان این بود که اصلاحطلبان حاضر در مجلس به طور قطع با دولت روحانی همسو و همراه خواهند بود، اما رویه دولت در آینده و سپردن مسئولیتها در شهرها و استانها باید به گونهای معطوفتر به حضور نیروهای حامی دولت باشد.حسن روحانی نیز در بخشی از سخنرانیاش به خاطرهای از آخرین دیدار با آیتالله هاشمیرفسنجانی گریز میزند.
آخرین دیداری که درست یک هفته پیش از فوت آیتالله اتفاق افتاد. در آن دیدار هاشمیرفسنجانی به حسن روحانی گفته که «اصلا فکر نمیکردم اینقدر صبور باشی».طیبه سیاوشی، به این بخش از خاطره مطرح شده از سوی روحانی اشاره دارد و اینکه «همیشه فکر میکردیم آقای هاشمی از منظر صبوری برای ما نمونه بودند و جالب اینکه ایشان در آن دیدار چنین ذکر خیری از آقای روحانی داشتند».جمعبندی سیاوشی از دیدار با روحانی مثبت است و تأکید دارد که پاسخ رئيسجمهوری به برخی گلهگذاریها این بود که باید شرایط دولت و مشکلات پیشِرو و سطح و حجم مسائل را در نظر گرفت. به گفته او، تأکید نمایندگان زن در این دیدار این بوده تا دولت بیش از اینها به توان و پتانسیل زنان در پستهای مدیریتی توجه کند.
تأکید نمایندگان بر لزوم ترویج آزادی بیان
عبدالرضا هاشمزایی، جلسه را متوسط و معمولی ارزیابی میکند و تأکید دارد که روحانی مواضع مشخص و پاسخ شفافی درباره ممنوعالتصویری رئيس دولت اصلاحات ارائه نکرده است.هاشمیزایی به برخی دیگر از انتقادهای صورت گرفته از سوی نمایندگان اشاره دارد و اینکه خیلی از وزارتخانهها چندان وقعی به سخنان نمایندگان فراکسیون امید نمیگذارند و این بیتفاوتیها تداوم روابط را دستخوش تغییر خواهد کرد.
به گفته او بیشتر انتقادها بر عدم اجرای قانون اساسی از سوی رئيس دولت متمرکز بود و ماجرای ممنوعالتصویري نیز به عنوان امری خلاف قانون مطرح شد.با وجود این، تأکید نمایندگان بر آزادی بیان و دیگر مسائل فرهنگی و سیاسی به باور عبدالکریم حسینزاده نقطه تفاوت دیدار نمایندگان با سایر رؤسای جمهور بوده است. چنانکه به گفته او در دیدارهای پیشین با رئيس دولت قبل، بیشتر مباحث اقتصادی مطرح بود و کمتر مباحث سیاسی و آزادیهای مدنی مطرح میشد.
تکلیف ممنوعالتصویری مشخص شود
بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس نیز در همین زمینه به ایلنا گفته «در جلسه فراکسیون با رئيسجمهور، اعضا به رئيسجمهور گفتند باید به عنوان مجری قانون بیش از این به موضوع ممنوعالتصویری {رئيس دولت اصلاحات} توجه میکرد. در ادامه بنده نیز بهعنوان سخنگوی فراکسیون امید، گزارشی از عملکرد فراکسیون ارائه داده و درباره انتظاراتی که در دولت آینده از آقای روحانی داریم، مسائلی را مطرح کردم».پارسایی همچنین خطاب به روحانی گفته «توسعه کشور نیازمند تشکیل کابینهای یکدست و توانمندتر است و باید کابینه آینده با کابینهای که براساس مجلس نهم تشکیل شده، متفاوت باشد. افزایش تعامل میان فراکسیون امید و دولت در آینده باید در دستور کار باشد».
در این جلسه ١٢ نماینده سخنرانی کردند و هر کدام نکاتی درباره اقدامات دولت در برجام و کاهش تورم بیان کردند. تعدادی از نمایندگان نیز انتظاراتی را که درباره وضعیت معیشتی مردم و مسائل اقتصادی وجود دارد مطرح کردند. افزایش سطح آزادی در دانشگاهها و توجه بیشتر دولت به موضوع آزادی بیان از دیگر نکاتی است که به گفته عبدالرضا هاشمزایی در دیدار با حسن روحانی مطرح شده است.
مشكل تشکلهای دانشجویی
بهگفته اعضای فراکسیون امید اینکه بسیاری از تشکلهای دانشجویی هنوز برای دریافت مجوز فعالیت مشکل دارند و فضای دانشگاههای کشور در آستانه انتخابات آنچنانکه انتظار میرود، گرم نیست باید بیش از این مورد توجه دولت باشد.چینش مدیریتها و انتخاب مدیران و دادن مسئولیتها با رویکرد ملی از سوی دولت از دیگر نکاتی است که در این نشست مطرح شده است. پارسایی میگوید «این نکته به ویژه از جانب نمایندگان اهل سنت مطرح شد».
بانوان فراکسیون امید نیز در دیدار با حسن روحانی از او خواستند تا بیش از اینها از ظرفیت زنان توانمند در عرصههای مدیریتی در دولت استفاده شود.محمدرضا عارف سخنران دیگر این مراسم است که کمی درباره برنامههای فراکسیون امید سخن میگوید و بر ضرورت اطلاعرسانی مناسب و دقیق دستاوردهای دولت برای مردم تأکید کرد.
رئيس فراکسیون امید راهبرد اصلی این فراکسیون را مبتنی بر تعامل، نقد مشفقانه و حمایت از دولت میداند و در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد,١٢ نفر از اعضای فراکسیون امید و مستقلان مجلس به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود پیرامون موضوعات گوناگون سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور پرداختند. گرچه در این دیدار، ٨٠ نماینده حاضر بودند، اما آنطور که هاشمزایی به «شرق» خبر داده اگر جمعیت نمایندگان در سفر را در نظر بگیریم این جمعیت میتوانست تا ١١٠ نفر افزایش یابد.
رئيسجمهوري: سکوت و نا امیدی هیچ فایدهای ندارد
ایسنا: رئيسجمهوری روز گذشته در دیدار رئيس و اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، با قدردانی از تعامل و همکاری سازنده مجلس دهم با دولت، گفت: «بدون تردید شرایط امروز کشور بهتر و امیدبخشتر از گذشته است و باید با امیدواری برای سربلندی ایران عزیز و نظام اسلامی، با همکاری و حوصله، امور کشور را هر چه بهتر سامان دهیم».
حجتالاسلام حسن روحانی، با بیان اینکه بین دولت، فراکسیون امید و مجلس دهم، فاصلهای از لحاظ اهداف و آرمانها وجود ندارد، عنوان کرد: «البته ممکن است در شیوه اجرا و عمل، نظرات مختلفی وجود داشته باشد که باید با همفکری، وحدت و اتحاد بیشتری را برای دستیابی به اهداف به وجود آوریم. دولت و مجلس در کنار هم میتوانند فضایی قانونمند، سالم، رقابتی و به دور از هرگونه تندروی را برای برگزاری انتخابات و حضور بانشاط و حداکثری مردم به وجود آورند».
او افزود: «اگر در برخورداری از ابزار تبلیغاتی تعادل در جامعه وجود ندارد، این بدان معناست که باید با تلاش، جهاد و فعالیت بیشتر کمبودها را جبران کنیم و در این مسیر سکوت و ناامیدی هیچ فایدهای ندارد. همه باید امیدوار به آینده باشیم و دست به دست هم در مسیر خدمت به مردم و تعالی کشور گام برداریم. باید از همه توان و امکانات خود برای بیان واقعیتها به مردم استفاده کنیم».
رئيسجمهوری، تلاش برای تقویت و اعتلای نظام اسلامی و مردمسالاری دینی و نیز توسعه و آبادانی ایران عزیز را وظیفه همگانی دانست و عنوان کرد: «دولت یازدهم دستاوردهای شاخص و برجستهای در حوزههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و دفاعی داشته و مصمم هستیم در چارچوب و معیار قانون اساسی، رهبری واحد و آرمانهای مشترک، همچنان در مسیر توسعه و اعتلای ایران اسلامی حرکت کنیم».