bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۹۴۴۴

جایگزین‌های مقرون به صرفه برای مکمل‌های گران‌قیمت

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۶
اگر نگران مواد مغذی خاصی در رژیم غذایی خود هستید یا فکر می کنید که به اندازه کافی مواد غذایی دریافت نمی‌کنید، می‌توانید چندین قدم ساده بردارید تا مطمئن باشید هر روز همه‌ی مواد لازم را دریافت می‌کنید.

به گزارش تناسب اندام، اگر نگران مواد مغذی خاصی در رژیم غذایی خود هستید یا فکر می کنید که به اندازه کافی مواد غذایی دریافت نمی‌کنید، می‌توانید چندین قدم ساده بردارید تا مطمئن باشید هر روز همه‌ی مواد لازم را دریافت می‌کنید.

بهترین و ارزان ترین جایگزین برای مولتی ویتامین‌ها یا مکمل‌های گران قیمت چیست؟ غذاهای سالم، سبزیجات تازه، میوه‌ها، حبوبات، و منابع غلات کامل، موثرترین مواد مغذی موجود هستند که بدن شما برای سلامت بودن، ساخت ماهیچه‌ها و بهبود عملکرد به آنها نیازمند است.

بسیاری از کارخانه‌های تولید مکمل در تلاشند تا به شما قرص های رژیمی بفروشند، بهبود دهنده‌های عملکرد یا مکمل هایی که اغلب هم بی اثر و گران قیمت هستند و بدون داشتن استانداردها یا در اختیار داشتن هیچ یک از مواد مغذی ذکر شده در لیست یا برچسب‌های روی بسته بندی‌شان به فروش می‌رسند!

سبزیجات تازه، حبوبات، منابع پروتئین خالص، چربی‌های سالم، غلات کامل و غذاهای غنی از فیبر می‌توانند تمام آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیتومغذی‌ها و آمینواسیدهایی را که بدن شما به آنها نیاز دارد تامین کنند و توسط بدن بهتر از مکمل‌ها جذب شده و استفاده گردند.

با تمرکز بر رژیم غذایی سالم می‌توانید به هر هدف سلامتی که دارید برسید، علیرغم اینکه گاهی ممکن است به یک چالش بزرگ بدل شود. دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن به بهترین وجه، زمانی مقرر می‌شود که الگوی غذایی متعادلی را برای خود داشته باشید. سازمانFDA مصرف مکمل‌های غذایی را تنها برای گروه‌های زیر پیشنهاد می‌کند:

  • به افراد بالای ۵۰ سال توصیه می‌شود که ویتامین B-12 را که در غذاهای تقویت شده یا مکمل‌ها یافت می‌شود مصرف کنند.
  • به زنان در دوران باروری که ممکن است باردار شوند، پیشنهاد می‌شود که غذاهای دارای آهن بالا مصرف کنند و یا غذاهایی که برای جذب آهن مفید هستند مانند ویتامینC .
  •    زنان باردار باید مقادیر کافی از فولیک اسید را به شکل فولات مصرف کنند.
  •     افراد بزرگسال باید مکمل‌های دارای ویتامینD یا غذاهای تقویت شده با ویتامین D مصرف کنند.
جایگزین‌های مقرون به صرفه برای مکمل‌های گران‌قیمت

برای کسانی که احتمال می‌رود به میزان کافی مواد غذایی بخصوصی را دریافت نمی‌کنند، چند ماده مغذی ضروری و منابع غذایی آنها را آورده ایم:

پتاسیم
به تنظیم مواد معدنی و تعادل مایعات سلول‌های شما کمک می‌کند و ماهیچه‌ها را مستحکم نگه می‌دارد.

منابع: میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، گوشت، دانه‌های روغنی و لبنیات

منیزیم
به بدن شما کمک می کند تا انرژی، پروتئین و انقباض عضلات را ایجاد کند و همچنین بخشی از استخوان‌های شما را تشکیل می دهد.

منابع: غلات کامل، حبوبات، دانه‌های روغنی و سبزیجات سبز

کلسیم
باعث استحکام استخوان‌ها، و ساخت ماهیچه‌ها شده و روند پوکی استخوان را کند می‌کند. بعلاوه به انعقاد خون کمک کرده، عملکرد سیستم عصبی را تقویت و انقباض عضلات را ممکن می‌کند.

منابع: سبزیجات برگ سبز، غذاهای تقویت شده با کلسیم، لبنیات و توفو

ویتامین C
به مبارزه با عفونت می پردازد، سیستم ایمنی را تقویت کرده و ترمیم زخم‌ها را تسریع می‌کند.

منابع: فلفل دلمه‌ای ، گواوا، پاپایا، پرتقال، بروکلی، گریپ فروت، انبه، طالبی، کلم و خربزه

ویتامین E
از ویتامینA ، اسید چرب ضروری و اکسید شدن کلسترولLDL محافظت می‌کند.

منابع: روغن‌های گیاهی، دانه‌های روغنی، دانه آفتاب گردان، سویا، اسفناج و کره بادام زمینی

ویتامین D
به جذب کلسیم، رشد استخوان‌ها، و کاهش تورم کمک می کند و همچنین مانع از ایجاد پوکی استخوان می شود.

منابع: ماهی‌های چرب، روغن ماهی، نور آفتاب، جگر گوساله، پنیر، غذاهای تقویت شده مانند شیر و زرده تخم مرغ

ید
بخشی از هورمون تیروئید است که به کنترل چگونگی استفاده از انرژی در بدن شما می‌پردازد.

منابع: ماهی‌های آب شور، سیب زمینی، نمک ید دار، و لوبیای چشم بلبلی سفید پخته

کروم
به انسولین کمک می کند تا از گلوکز در بدنتان استفاده کند.

منابع: غلات کامل، پنیر، نخودها ، تخم مرغ و گوشت

مس
به عنوان بخشی از آنزیم‌های فراوانی که در بدنتان وجود دارد، به ساخت هموگلوبین و بافت‌های اتصال دهنده کمک کرده و در تولید انرژی در سلول‌ها نقش دارد.

منابع: مغزها، دانه‌ها، گوشت اندام‌های داخلی حیوانات، و غذاهای دریایی

آهن
برای انتقال اکسیژن به هر یک از سلول‌های بدن لازم است، برای رشد سالم مغز و عملکرد سیستم ایمنی نیز به کار می‌رود.

منابع: گوشت‌ها، لوبیاها، اسفناج، دانه‌ها، غذاهای گندم کامل

منگنز
به شکل گیری استخوان‌ها، و مصرف انرژی غذاها کمک می‌کند و بخشی از بسیاری از آنزیم‌هاست.

منابع: محصولات غلات کامل، عدس، آناناس، توت فرنگی و کلم پیچ

سلنیوم
به همراه ویتامینE بعنوان یک آنتی اکسیدان، هم از سلول‌ها مراقبت کرده و هم سیستم ایمنی را محافظت می‌کند.

منابع: دانه‌ها، غلات کامل، غذاهای دریایی، گوشت اندام‌های داخلی حیوانات و تخم مرغ

روی
به بدن شما کمک می‌کند تا از غذای مصرف شده بیشترین بهره را ببرد، از واکنش‌های آنزیمی محافظت کرده و به تولید مجدد و رشد دوباره سلول‌ها و بافت‌ها کمک می‌کند.

منابع: محصولات غلات کامل، گوشت‌ها، تخم مرغ، نخودها، دانه‌های روغنی و غیر روغنی

پروبیوتیک‌ها
به رشد باکتری‌های سالم در روده توسط تغییر باکتری‌های موجود و یا ایجاد باکتری‌های جدید کمک می‌کند

منابع: باکتری اسید لاکتیک مانند لاکتوباسیل‌ها و بیفیدوباکتریوم موجود در ماست و دیگر فرآورده‌های لبنی تخمیر شده.

مواد مغذی گیاهی مواد شیمیایی بیواکتیوی هستند که باعث کند شدن روند پیری شده و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

کارتنوئیدها
بتا-کاروتن: در افزایش عملکرد آنتی اکسیدان‌ها نقش داشته و از سلول‌ها محافظت می‌کند، همچنین در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد نقش دارد.

منابع: میوه‌ها و سبزیجات زرد رنگ مانند کدو، پاپایا، هویج، سیب زمینی شیرین، کلم و بروکلی

لیکوپن: می تواند ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.

منابع: در میوه‌ها و سبزیجات قرمز مانند گوجه فرنگی، هندوانه و گواوا یافت می‌شود.

لوتئین: به سلامت بینایی کمک می‌کند.

منابع: صیفی‌جات سبز مانند خربزه، کلم، کلم بروکسل، اسفناج، زرده تخم مرغ و کیوی

فلاونوئیدها:
آنتوسینایدین‌ها آنتی اکسیدان هایی هستند که آسیب رسانی به سلول‌ها را توسط خنثی کردن رادیکال‌های آزاد متوقف کرده و عملکرد سیستم ایمنی و مغز را بهبود می بخشد.

منابع: میوه‌های با رنگ تیره مانند بلک بری، بلوبری، گیلاس، انگور قرمز، آلو، کیوی، توت فرنگی، ذغال اخته، کلم و بادمجان

فلاونال می تواند به سلامت قلب از طریق محافظت از آنتی اکسیدان‌های موجود در سلول‌ها و توقف آسیب دیدگی رادیکال‌های آزاد کمک کند.

منابع: سیب، چای، شکلات، کاکائو، انگورها و بروکلی

فلاونون رادیکال‌های آزاد را خنثی می کند تا مانع از آسیب دیدگی سلول‌ها شود

منابع: مرکبات

پروآنتوسینایدین به سلامت قلب و مجاری ادراری کمک می‌کند.

منابع: سیب، کاکائو، ذغال اخته، توت فرنگی و بادام زمینی

چربی‌ها:
اسید آلفا لینولنیک (ALA): اسید چرب امگا-۳

منابع‌: ماهی، گردو، دانه‌های کتان

لینو لنیک اسید (LA): اسید چرب امگا-۳

منابع: مغزها، بسیاری از روغن های گیاهی و برخی از غلات کامل
bato-adv
bato-adv
bato-adv