bato-adv
کد خبر: ۳۲۴۴۶۹
زنگنه‌ ماند، قاضي‌زاده‌هاشمي نماند، بي‌طرف آمد

كابينه دوازدهم بسته ‌شد!

سر و شكل كابينه دوازدهم كم‌كم رخ نمايانده است. فردا مراسم تنفيذ و روز شنبه مراسم تحليف رييس‌جمهور قرار است در حالي برگزار شود كه به احتمال زياد روحاني در همان روز تحليف از كابينه دوازدهم رونمايي خواهد كرد؛ كابينه‌اي كه هرچند تا اينجا اصلاح‌طلبان را آنچنان راضي نكرده است اما با سكوت و حمايت عجيب اصولگرايان همراه بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۶
سر و شكل كابينه دوازدهم كم‌كم رخ نمايانده است. فردا مراسم تنفيذ و روز شنبه مراسم تحليف رييس‌جمهور قرار است در حالي برگزار شود كه به احتمال زياد روحاني در همان روز تحليف از كابينه دوازدهم رونمايي خواهد كرد؛ كابينه‌اي كه هرچند تا اينجا اصلاح‌طلبان را آنچنان راضي نكرده است اما با سكوت و حمايت عجيب اصولگرايان همراه بوده است.
 
به گزارش اعتماد، عبدالله نوري مثل خيلي چهره‌هاي ديگر اصلاح‌طلب اخبار شنيده از كابينه را نگران‌كننده مي‌دانست؛ نگران از انحراف آن از راي اكثريت مردم. در مقابل اما اصولگرايان اين روزها در مقابل تركيب كابينه سكوت كرده‌اند و ترجيح مي‌دهند روي خط سهم خواهي اصلاح‌طلبان از كابينه مانور دهند.
 
جايي كه حتي حسين‌ الله‌كرم، دبيركل سابق انصار حزب‌الله هم (كه در صف اول مخالفان دولت قرار دارد) و در صف ١٦ ميليوني است كه به رييسي رقيب روحاني راي داده، اصلاح‌طلبان را به سهم‌خواهي از روحاني متهم كرده و با اين عبارات به كمك تثبيت تركيب كابينه مي‌آيد: «سهم‌خواهي از كابينه در وضع فعلي قطعا به نفع دولت آينده نخواهد بود.
 
در حال حاضر دولت ما نيازمند وحدت ملي است.» با اين حال اما سخن اصلاح‌طلبان درباره كابينه همان‌طور كه عبدالله نوري گفته اين است كه روحاني نمي‌تواند راي خود را از ٢٤ ميليون نفر بگيرد و حرف آن ١٦ ميليون نفر را عمل كند.
 
تكذيب گله خاتمي از روحاني
خط ديگر اصولگرايان ايجاد شكاف ميان اصلاح‌طلبان و روحاني است. ديروز سايت جهان‌نيوز با همين ترفند سخناني را به سيدمحمد خاتمي، رييس‌جمهور سابق نسبت داد كه حاكي از گله‌مندي شديد او از روحاني بود.
 
سخناني كه البته كذب بودند و جواد امام، مديركل بنياد باران آنها را رسما تكذيب كرد. او با بيان اينكه اظهارات و نظرات آقاي خاتمي راجع به موضوعات مختلف از طريق دفتر ايشان و بنياد باران، اعلام مي‌شود و لذا هر خبري راجع به آقاي خاتمي كه خارج از اين روال منتشر شود، فاقد اعتبار است، گفت: خبري كه با عنوان «گلايه‌هاي شديد خاتمي از بي‌محلي روحاني به اصلاح‌طلبان» در فضاي مجازي پخش شده است، از اساس كذب است و زاييده توهم و بي‌اخلاقي رسانه‌اي ناشران خبر است.
 
به گفته او با اين شيطنت‌هاي رسانه‌اي عده‌اي اميد دارند كه بتوانند با اين اخبار ساختگي شكافي بين بزرگان ايجاد كنند و آقاي خاتمي را در مقابل آقاي روحاني قرار دهند. اما اين افراد و سايت‌ها، يك چيز را در نظر نمي‌گيرند كه همگرايي و همراهي اصلاح‌طلبان و حمايت آنان از دولت يازدهم مانند حمايت‌هاي اصولگرايان از دولت نهم و دهم نيست كه ديروز در طرفداري از آن دولت رقابت مي‌كردند و امروز در نفي و انكارش.
 
ليست وزراي پيشنهادي در مرحله پاياني
موضوع تشكيل و تركيب كابينه جديد اما روز گذشته در سخنان و اظهارات دولتي‌ها دور نماند. محمدباقر نوبخت، سخنگوي دولت در آخرين نشست خبري‌اش در دولت يازدهم با اشاره به اينكه رييس‌جمهور نظرات مختلف در مورد كابينه را شنيده و خود تصميم نهايي را مي‌گيرد، گفت: ليست وزراي پيشنهادي رييس‌جمهور در مراحل پاياني است.
 
رييس‌جمهور نسبت به مطالبات مردم متعهد بوده و از بهترين‌ها، ‌هماهنگ‌ترين‌ها و مناسب‌ترين چهره‌ها دعوت مي‌كند. ملاحظات و فاكتورهاي مختلف در گزينش وزرا توسط رييس‌جمهور لحاظ مي‌شود كه قابل درك است.
 
او درباره استفاده از زنان در كابينه كه يكي از مطالبات پاسخ داده نشده اصلاح‌طلبان قلمداد مي‌شود خاطرنشان كرد: همكاري با دولت را فقط در وزارتخانه‌ها محدود نكنيم. اگر براي همكاري در كابينه وزير زني معرفي نشود، اين به معناي عدم استفاده از ظرفيت زنان نيست.
 
زنان همچنان نقش ارزشمندي در دولت دوازدهم ايفا مي‌كنند. رييس‌جمهور هم اصلا اعتقادي ندارد كه نبايد از ظرفيت و توانايي زنان استفاده نشود. البته ظلم به زنان و جوانان است كه فكر كنيم از آنها فقط بايد در پست وزارت يا معاون وزير استفاده شود.
 
اما نوبخت در پاسخ به اين پرسش كه آيا رييس‌جمهور از فعاليت‌هاي توييتري حاميان دولت درباره كابينه اطلاعي دارد؟ گفت: درباره چينش كابينه و فضا‌سازي در جهت تكريم يا تخريب چهره‌ها بايد بگويم كه رييس‌جمهور بسيار زيرك است و همه اين موارد را مي‌فهمد و آدم شجاعي در بيان نظر و تصميم‌گيري است، جوگير نمي‌شود و البته نظرات مختلف را مي‌شنود و خودخواه نيست.
 
روحاني به جاي اينكه خود را پاسخگوي مطالبات برخي جريان‌هاي سياسي بداند، خود را پاسخگوي مطالبات مردم مي‌داند، ‌البته تلاش‌ها و خدمات جريان‌هاي سياسي را فراموش نكرده و به آن احترام مي‌گذارد و آنها را در نظر مي‌گيرد.
 
او همچنين درباره تبديل سازمان محيط زيست به وزارتخانه و جايگزيني يك مرد به جاي معصومه ابتكار هم گفت: دولت برنامه‌اي براي تبديل سازمان محيط زيست به وزارتخانه ندارد و قرار هم نيست مديريت را به صورت جنسيتي ببينيم، بلكه ملاك توانايي افراد است و اگر كسي هم به جاي خانم ابتكار بيايد بدين معنا نيست كه او شايستگي لازم را نداشته است.
 
نگراني پايدار حضور كمرنگ زنان
اما آيا زنان كابينه كم تعداد‌تر خواهند شد؟ شهيندخت مولاوردي، معاون امور زنان رييس‌جمهور كه گفته مي‌شود در دولت جديد در اين سمت نخواهد بود درباره حضور زنان در كابينه به ايلنا گفته است: رايزني‌ها تمام شده و ما منتظر اين هستيم كه ببينيم چه تصميمي اتخاذ شده است. ما به دنبال حضور هرچه بيشتر زنان در كابينه در سطح معاونان رييس‌جمهور و مديران هستيم و تنها بحث حضور وزير زن مطرح نيست.
 
گفته مي‌شود مولاوردي به عنوان دستيار رييس‌جمهور در امور اقليت‌ها در دولت دوازدهم فعاليت خواهد كرد. و هر چند گفته مي‌شد كه جايگزين او در اين سمت پروين دادانديش، همسر محمود واعظي وزير ارتباطات خواهد بود اما او درباره انتخابش به عنوان معاون رييس‌جمهور در امور زنان و خانواده، به باشگاه خبرنگاران گفته است: در اين مورد با بنده صحبتي نشده، اين خبر گمانه‌زني و غلط است، بنده به فعاليت‌هاي قبلي‌ام ادامه مي‌دهم.
 
اما او رفتن واعظي به دفتر رييس‌جمهور را قطعي دانسته است: رييس‌جمهور در اين مورد (درباره انتخاب محمود واعظي يه عنوان رييس دفتر رييس‌جمهور) با همسرم صحبت كرده‌اند و تقريبا قطعي شده اما هنوز حكمش را نگرفته است.
 
معاون، وزير مي‌شود
اما در همين حال روز گذشته محمود واعظي در پاسخ به سوالي مبني بر گزينه‌هاي مطرح شده براي وزارت ارتباطات، هم گفت: ما بايد از آقاي رييس‌جمهور تشكر كنيم كه يكي از معاونين وزارتخانه را براي سمت وزارت ارتباطات برگزيده‌اند، اما تا زماني كه اين اسامي اعلام نشده، حق رييس‌جمهور است كه با توجه به مقتضيات موجود تغييراتي را انجام دهند و نهايتا اسم كانديداي مورد نظر را خودشان بايد اعلام كنند.
 
به گفته واعظي اينكه در ليست رييس‌جمهور تقريبا اكثر معاونان وزارتخانه كانديداي اصلي بوده‌اند نشان مي‌دهد كه خود رييس‌جمهور مي‌داند كاري كه در اين وزارتخانه انجام شده، توسط خود وزير انجام نگرفته بلكه يك كار تيمي بوده و مجموعه مسوولان با هم كار كردند. اين بهترين قدرشناسي رييس‌جمهور از همه مسوولان و مديران وزارتخانه است كه از خود بدنه يك كانديدا را برگزيدند.
 
تاييد ماندن وزير كشور
اما وزارت كشور هم جزو وزارتخانه‌هايي است كه اصلاح‌طلبان چندان از اتفاقات درون آن راضي نيستند. جايي كه قرار است رحماني‌فضلي به وزارت خودش در دولت دوازدهم هم ادامه دهد.
 
او روز گذشته گفته است: انتخاب من به عنوان وزير كشور به خاطر روحيه توسعه‌گرايانه‌ام بود، لذا اگر توفيق خدمت باشد و آقاي روحاني هم تصميم بگيرند به همين دليل خواهد بود. دغدغه اصلي بنده براي وزارت كشور موضوع توسعه در همه ابعاد از جمله سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي است.
 
در همين حال دهقان وزير دفاع هم رفتن خودش را اگرچه رسما اعلام نكرده است اما گفته وزير بعدي قطعا از همين وزارتخانه خواهد بود: ممكن است بنده باشم يا نباشم ولي يك نفر از داخل همين مجموعه مسووليت را عهده‌دار خواهد شد.
 
چيت‌‌چيان، وزير نيرو هم ديروز در حاشيه بازديد از يك واحد توليدي در شهميرزاد استان سمنان گفته برادران بسياري هستند كه جاي ما در كابينه بعدي بنشينند و به اين ترتيب رفتن خودش را اعلام كرده است. در اين ميان اما جديدترين خبري كه از كابينه دوازدهم بيرون آمده اين است كه حسن قاضي‌زاده هاشمي، وزير بهداشت در كابينه دوازدهم نخواهد ماند.
bato-adv
ناشناس
Germany
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
آقاي روحاني اين بود وعده هات ،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
نبند...!! صبر کن منم بیام!!! خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
یک روش هم اینه وزاریی که از بالا به دولت تحمیل شدند میان سرکار بعد برکنار میشن ووزارتخانه با سرپرست ادتره میشود زیاد الان سخت نگیرید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
در دولت یازدهم بیش از نیمی از روسای دانشگاهای کشور مدیران دولت احمدی نژاد بودند که با ارتقا به ریاست دانشگاه ها منصوب شدند!!
امیدورام وزیر علوم جدید مانند دکتر فرهادی شخصیت منفعلی نداشته باشد که دیگران برایش تصمیم بگیرند.
ناشناس
United States of America
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
وعده ها هوا شد. حرف درمانی پیش از انتخابات، گرانی اب وبرق و امدن وزرای رییسی!
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۹
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
خوب اکثریت مجلس که در دست افراد اصلاح طلب ومستقلین است شما حق دارید به وزرای ضعیف رای ندهید مردم هم دقیقا همین را از شما انتظار دارند پس قاطعانه وبا قدرت اقدام کنید این بیست وچهار میلیون حق دارند که سکان وزارت خانه هایی مثل کشور اموزش عالی و ارشاد واموزش و پرورش که بدنه اجتماعی جنبش های مدنی هستند در دست افراد توانمند ومردمی باشد
ناشناس
France
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
حمایت اصولگرایان اصلاً عجیب نیست. به این دلیل:
کابینه هر چه ضعیف تر باشد به نفع اصولگراهاست چون به احتمال قوی دولت بعدی را می توانند در دست بگیرند !
برای غالب این جماعت آینده کشور و مردم و جوانان و ... که مهم نیست، مهم این است که قدرت دوباره در دست خودشان بیفتد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
واااااقعا فکر می کنی برای اصلاح طلب ها مهم نبود که قدرت دست خودشون بمونه ؟؟؟؟؟!!!!!!!
ناشناس
France
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۱
مهم بود اما نه به قیمت نابود مملکت !!!!!!!!!!!!!!!!
bato-adv
bato-adv
bato-adv