رئیس جمهور آمریکا در حالی فردی همجنسگرا را به عنوان سفیر جدید آمریکا در آلمان معرفی کرده است که پیشتر وی به این دلیل از یکی از سمتهای خود کنارهگیری کرده بود.
به گزارش فارس، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا «ریچادر گرنل» سخنگوی پیشین سازمان ملل را به عنوان سفیر آمریکا در آلمان معرفی کرده است.
شبکه خبری دویچهوله به این تصمیم ترامپ و مفاهیمی که در روابط برلین و واشنگتن دارد، پرداخته است:
کاخ سفید روز جمعه از تصمیم ترامپ مبنی بر انتخاب مردی 50 ساله خبر داد که دیپلمات سابق دولت بوش بود و به عنوان خبرنگاری محافظهکار شهرت دارد وی همچنین از جمله مفسران شبکه خبری «فاکس نیوز» است. سفارت آمریکا در برلین در نزدیکی دروازه براندنبورگ قرار دارد و این موضوع نمادی از نقش ایالات متحده در بین 4 کشوری است که از آنها به عنوان ناجیان آلمان در جنگ جهانی دوم یاد میشود. اکنون قرار است گرنل به این ساختمان بیاید و جانشین «جان بی. امرسون» میشود که تا ژانویه سال 2017، سفیر آمریکا در آلمان بود.
گرنل دوازدهم جولای با ترامپ در کاخسفید دیدار کرده بود. وی در برههای حساس این سمت را بر عهده میگیرد و آنهم زمانی است که ترامپ روابط سردی با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان دارد.
زمانی که گرنل در دوران ریاستجمهوری بوش قدرت را در دست داشت از جمله تحولاتی که رخ داد، میتوان به جنگهای عراق و افغانستان، سیاست دولت وقت امریکا درباره برنامه هستهای ایران و کرهشمالی و مداخله در سیاست لبنان و سوریه اشاره کرد.
«پان تچاو» رئیس مجمع «ریچارد سی.هولبروک» مطالعات دیپلماتیک در آکادمی آمریکایی در برلین معتقد است که ترامپ نه یک رهبر اقتصادی و نه یک حامی سیاسی را انتخاب کرده است و این گامی در (جهت حرکت به سمت) جامعه دیپلماتیک است و اگرچه گرنل دیپلماتی حرفهای نیست اما در آلمان به وی به دیده مثبت نگاه میشود.
گرنل مشاور سیاسی و سخنگوی رسانهای شماری از سیاستمداران جمهوریخواه بوده است که میتوان به مشاور «جان مککین» در جریان انتخابات ریاستجمهوری وی یاد کرد. سخنگوی «جان بولتون» نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل هم که به دلیل سیاستهای جنگطلبانهاش شهرت دارد، دیگر سمت گرنل بوده است.
البته عادت گرنل مبنی بر فعالیت در شبکه اجتماعی توئیتر، برای وی حاشیههایی هم درست کرده است. در سال 2012، توئیت وی به استعفای او از سخنگوی سیاست خارجی «میت رامنی» نامزد جمهوریخواه منجر شد. این در حالی است که برخی رسانهها اعلام کردند که فشار افکار عمومی بر وی که نخستین سخنگوی همجنسگرای کمپین جمهوریخواهان بود، عامل استعفای وی بود.
کنارهگیری از همکاری در رقابتهای انتخاباتی رامنی در واقع این پیام را داشت که وی نتوانست با سیاست خارجی «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا مقابله کند و این در حالی است که آن زمان یکی از مسایل مهم در سیاست خارجی آمریکا روابط نزدیک با مرکل بود. روابط واشنگتن و برلین به حدی عمیق بود که حتی افشای جاسوسیهای آژانس امنیت ملی آمریکا هم خللی بر آن وارد نکرد.
در این گزارش آمده است که اکنون با گذشت بیش از 6 ماه از تصدی قدرت به وسیله ترامپ، برای آلمان مشخص شده است که دیگر نمیتواند به این حد از همبستگی میان این کشور با آمریکا تکیه کند.
تچاو درباره این مسایل هم گفت: «مهمترین چالشی که سفیر جدید آمریکا با آن مواجه است این است که وی باید نماینده ترامپ باشد، فردی که در آلمان محبوبیت ندارد.»
علاوه بر این مسئله، از دید تچاو، موضوع روابط بازرگانی هم دیگر چالشی است که سفیر جدید با آن مواجه است. چرا که ترامپ آلمان را به رویکرد ناعادلانه در زمینه مسایل بازرگانی متهم کرده است.
تچاو، گرنل را فردی وفادار به ترامپ، ماموری محافظه کار و شخصی واقعی در عرصه سیاست خارجی ارزیابی کرده است.