bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۱۴۹۱
بررسی میزان تغییرات مدیران میانی دولت دوازدهم

کدام وزارتخانه بیشترین و کدام کمترین تغییرات را داشته است؟

وزارت کشور در ماه اخیر یکی از پرترددترین وزارتخانه های دولت بود. وزارت ارتباطات که محمدجواد آذری جهرمی جوان در راس آن قرار گرفته حالا دارد شور تغییرات مدیریتی را در خود می بیند. در مقابل وزارت خارجه و ارشاد هنوز دستخوش تغییرات قرار نگرفته اند.

تاریخ انتشار: ۲۰:۵۵ - ۱۴ مهر ۱۳۹۶

 کدام وزارتخانه بیشترین و کدام وزارتخانه کمترین تغییرات را داشته است؟

فرارو- یک ماه و نیم از نشستن هر یک از وزرای دولت بر صندلیشان می گذرد. هر یک از آنها باید به برنامههایی که به رئیس جمهور، مجلس و مردم تعهد داده اند پایبند باشند. بر همین اساس باید افرادی را در زیرمجموعه خود به کار بگیرند که با آنها همسو هستند. بعضی از وزرا در این یک ماه و نیم تغییرات زیادی در مجموعه خود ترتیب داده اند اما بعضی از وزرا هم تغییرات را به روزهای دیگر موکول کرده اند.

وزارت کشور وزارتخانه پر تردد ماه اخیر

وزارت کشور در ماه اخیر یکی از پرترددترین وزارتخانه های دولت بود. علیاصغر احمدی نه تنها بر صندلی یکی از مهمترین صندلیهای این وزارتخانه نشسته بود بلکه سمتش در عالم سیاست جایگاه مهمی دارد. معاون سیاسی وزارت کشور با استعفایش رفت و آمدهای این وزارت خانه را کلید زد و با جایگزین شدن اسماعیل جبارزاده تغییرات بیشتری در راس وزارتخانه میدان فاطمی تهران را مشاهده کردیم. از تغییرات مهم دیگر این وزارتخانه جایگزین شدن محمدحسین مقیمی، قائم مقام رحمانی فضلی بود.

وزیر کشور ترجیح داد جای مقیمی با حسین هاشمی استاندار تهران عوض شود. علاوه بر هاشمی که از استانداری تهران به وزارت کشور رفته، رحمانی فضلی محمدعلی افشانی استاندار فارس را هم به عنوان معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور به کار گرفت. حکم آخری که رحمانی فضلی برای سطوح بالای وزارتخانه تحت امرش صادر کرد به یک زن اختصاص پیدا کرد. ژیلا سجادی، بانوی کرد معاون رحمانی فضلی و رئیس موسسه آموزشی عالی علمی و کاربردی مدیریت شهری و روستایی شده است.

وزارت ارتباطات شور جوانی گرفت

وزارت ارتباطات که محمدجواد آذری جهرمی جوان در راس آن قرار گرفته حالا دارد شور تغییرات مدیریتی را در خود می بیند. آنطور که پیداست تغییرات در وزارتخانه تحت امر این وزیر دهه شصتی بیشتر از وزارتخانه های دیگر بوده است. آذری جهرمی هم حکم دستیار در امور جوانان امضا کرده و هم مشاور در امور بانوان.

دستیار وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات در امور جوانان مجتبی جوانبخت است که او هم متولد دهه شصت است. البته آنطور که پیداست آذری جهرمی می خواهد به همه وزارتخانه اش شور جوانی دهد چرا که در سازمانها و شرکت های تابعه وزارت ارتباطات هم دستیار امور جوانان جوان منصوب شده اند که عبارتند از:

مهرراد مهرکام؛ دستیار امور جوانان شرکت ارتباطات زیرساخت

محمد حسن ترابی؛ دستیار امور جوانان شرکت ملی پست ایران

مهدی جعفری ندوشن؛ دستیار امور جوانان پژوهشگاه فضایی ایران

سید مهدی عسکری؛ دستیار امور جوانان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

عطاالله خلیقی سیگارودی؛ دستیار امور جوانان سازمان فناوری اطلاعات

آذری جهرمی همچنین «سودابه رادفر» را به عنوان مشاور در امور بانوان در این وزارتخانه انتخاب کرده است. رادفر نیز جوان است اما دهه شصتی نیست. وزیر جوان ارتباطات حالا یک دستیار در زمینه حقوق شهروندی هم دارد که رضا اکبری نوری است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین «صادق بیک پور» را به سمت مشاور وزیر و رئیس کمیته پدافند غیر عامل وزارت، شرکت ها، سازمان ها و مراکز تابعه این وزارتخانه و در حکم دیگری، «محمدرضا فنایی» را به ریاست مرکز حراست این وزارتخانه منصوب کرد.

زنگنه پیر و جوان را به کار گرفت

وزارت نفت از وزارتخانه هایی است که نامش با بیژن نامدار زنگنه گره خورده است. حتی زمانی که او از این وزارتخانه رفت دو تن از معاونانش وزیران نفت پس از زنگنه بودند. از این رو با وجود فردی با سابقه زنگنه خیلی عجیب به نظر می رسید که حسن روحانی وزارت نفت را به فرد دیگری بسپارد. از اقدامات قابل توجه زنگنه در یک ماه اخیر این بود که وزیر سابق صنعت را به عنوان مشاور خود به کار بگیرد.

در حکم زنگنه برای محمدرضا نعمتزاده «ماموریت ویژه حداکثرسازی استفاده از ظرفیتهای پیمانکاری، مهندسی و ساخت داخل در ارتباط با قراردادهای بالادستی نفت و گاز با توانمندسازی ظرفیتهای داخلی و نیز ادامه پیگیری ساخت داخل ۱۰ خانواده کالاهای اولویتدار مورد نیاز صنعت نفت» تعیین شده است.

علاوه بر به کارگیری نعمتزاده که برخی او را پیرصنعت میخوانند ظاهرا، زنگنه در وزارت نفت را به روی جوانان هم باز کرده است. بعضی رسانه‌های نزدیک به این وزارتخانه از انتصاب آیدین ختلان به عنوان مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و علیرضا صادق آبادی بعنوان مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در آینده خبر داده اند. علیرضا صادق آبادی، مدیرعاملی شرکت زیرساخت فراگیر پالایشی سیراف را در کارنامه خود دارد. درباره آیدین ختلان نیز اصطلاح دست راست زنگنه در دولت گذشته به کار می رود.

مضاف بر این گفته میشود که وزیر نفت قرار است از یک زن به عنوان قائم مقام این وزارتخانه پراهمیت کشور به استفاده کند. این زن مرضیه شاهدایی نام دارد که هم اکنون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.

تغییرات یک ماهه وزارت اقتصاد

مسعود کرباسیان که بیش از دو دهه از عمر خود را در سمت معاونت وزارتخانه  های اقتصادی کشور گذرانده، در یک ماه وزارت خود کلیدی ترین سمتهای این وزارتخانه را دچار تغییراتی کرده است. وزیر امور اقتصادی و دارایی مهدی قدمی را به عنوان، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت اقتصاد به کار گرفته است.

قدمی سوابقی از قبیل معاونت امور مالی، توسعه مدیریت و حقوقی وزارت رفاه و تامین اجتماعی ومعاون امور مالی و پشتیبانی سازمان تربیت بدنیرا در کارنامه خود دارد. او مدرک کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دارد و در حال حاضر نیز در مرحله دفاع از دکترای مدیریت کارآفرینی خود است.

فرود عسگری نیز با حکم کرباسیان بر کرسی معاون وزیر و رییس کل گمرک منصوب شده است که پیش از این سرپرستی گمرک را بر عهده داشته است. وزیر اقتصاد همچنین، محمد شرفشاهی، معاون پیشین توسعه مدیریت و منابع وزارت اقتصاد را به عنوان مشاور خود و نادر آریا را هم طی حکمی به عنوان مشاور خود در امور دولت الکترونیک منصوب کرد.

کرباسیان علاوه بر این در اولین انتصابات مدیران زن در وزارتخانه اش یکتا اشرفی را به عنوان رییس پژوهشکده امور اقتصادی منصوب کرد. اشرفی که به عنوان مدیر کل دفتر مدلسازی و مدیریت اطلاعات اقتصادی وزارت اقتصاد مسئولیت داشته حالا اولین رئیس زن پژوهشکده امور اقتصادی است.

با حکم وزیر اقتصاد همچنین عبدالرحمان ندیمی بوشهری معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد و امور دارایی شده است. که البته انتقادات زیادی به این انتصاب وارد شد چرا که ندیمی در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد، مشاور رستم قاسمی، وزیر نفت بود. محمد آقايي نیز از سوی کرباسیان مشاور وزير و مديرکل دفتر ارزيابي عملکرد و پاسخگويي به شکايات شده است. محمد آقايي قبلا مدير کل امور اقتصادي و دارايي استان تهران بود.

انتصابات آخوندی کدام بود؟

عباس آخوندی هم در وزارت خانه تحت امر خود تغییراتی در انتصابات انجام داده اما این تغییرات به پرشوری بعضی وزارتخانههایی که به آنها اشاره کردیم نبوده است. او حبیب‌الله طاهرخانی را به سمت مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، منصوب کرده است.

محمدسعید ایزدی نیز جایگزین پیروز جناچی در معاونت معماری و شهرسازی این وزارتخانه شده است. جناچی با رفتن از این سمت مشاور معماری و شهرسازی آخوندی است. حکم دیگر آخوندی انتصاب محسن نریمان به سمت قائم‌مقامی وزیر در امور استان‌هاست.

محمدهاشم بت‌شکن مدیرعامل بانک مسکن هم مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور بانکی و پولی شده است. از دیگر انتصابات آخوندی فرزانه شرفبافی بوده که عضو هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران شده است.

وزیر دادگستری و تنها یک تغییر

علیرضا آوایی، وزیر جدید دادگستری در یک ماه و نیم قبول نشستن بر صندلی مسئولیت تنها یک تغییر مدیریتی داشته. آوایی در این مدت فقط رئیس سازمان تعزیرات حکومتی را تغییر داده است. او جمال انصاری

را به جای مهدی امیری که از خردادماه به سازمان تعزیرات رفته بود منصوب کرد. انصاری پیش از این رئیس دادگستری کل استان قزوین بوده است.

آموزش پرورش و چند تغییر

پس از آغاز دوره جدید آموزش و پرورش، سیدمحمد بطحایی وزیر «علی الهیار ترکمن» را معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی خود کرد. الهیار ترکمن که جایگزین حسین فرزانه شده پیش از این رئیس اداره آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفه‌ای سازمان برنامه و بودجه بود. بطحایی همچنین سید محمد شفیعی را در سمت مدیرکل دفتر امور مجلس» منصوب کرد.

سیدمحمد بطحایی بطحایی وزیر آموزش و پرورش هم تغییراتش در این وزارتخانه خیلی انقلابی نبوده است. بطحایی محمدرضا اسماعیلی عضو هیات علمی دانشگاه سوره به عنوان مشاور وزیر در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب کرده است.

وزیر آموزش و پرورش همچنین مرتضی نظری را به عنوان رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی، علیرضا کمرئی را به عنوان سرپرست مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور و عادل عبدی را به عنوان مشاور خود منصوب کرده است.

پیش از این، «علیرضا جدایی» همزمان ریاست مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی و سرپرستی مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش را برعهده داشت و «محمد مهدوی» نیز مشاورعالی وزیر آموزش و پرورش بود.

تغییرات بهداشتی هاشمی

انتصابهای حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت بیشتر در راس دانشگاه های مربوط به وزارت بهداشت بوده است. با حکم قاضی زاده، رضا چمن به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی شاهرود منصوب شد.

سیدامیر محسن ضیایی استرآبادی به عضویت در هیات امنای دانشگاه شهید بهشتی، و محمد هادی ایمانیه به عضویت هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی شیراز درآمدند. ضیایی مشاور و نماینده وزیر در شورای آموزش پزشکی و تخصصی شد. ایمانیه نیز با حفظ سمت به عنوان مشاور وزیر در امور دانشگاه ها منصوب شد.

وزیر بهداشت در احکام دیگری علی جعفریان را به عضویت هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حفظ سمت به عنوانمشاور و نماینده وزیر در شورای آموزش پزشکی و تخصصی منصوب کرد. انتصاب دیگر هاشمی علی اصغر خالقی بوده که از مدیریت گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی فسا به عنوان سرپرست به دانشگاه علوم پزشکی فسا منتقل شده است.

حجتی یک دستیار جوان انتخاب کرد

در وزارت جهاد کشاورزی هم تغییر زیادی صورت نگرفته است. محمود حجتی فعلا تنها یک دستیار جوان برای خود برگزیده است. دستیار جوان وزیر کشاورزی «حسین شیرزاد» است که تحصیلاتش دکتری توسعه کشاورزی است و مجری طرح تامین مالی و سرمایه گذاری های خارجی بخش کشاورزی بود.

 وزارت خارجه بی تغییر ماند

ظریف هم انگار از آن افرادی نیست که با وزیر شدن دوباره بخواهد همه چیز و همه کس را تغییر دهد. در یک ماه و نیم وزارت او در دولت دوازدهم وزارت خارجه تنها سمتی که فرد جدیدی به خود دیده سفارت ایران در فرانسه بوده است. البته انتصاب ابوالقاسم دلفی سفیر جدید ایران مربوط به قبل از شروع به کار ظریف در دولت دوازدهم است.

معاونین وزیر ارشاد تا آخر مهر تغییر می کنند

سیدعباس صالحی، وزیر جدید ارشاد هم هنوز انتصابات وزارتخانهاش را خیلی دستخوش تغییر قرار نداده است. او تنها دو تغییر داشته است؛ صالحی محمدمهدی احمدی را به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی منصوب کرده است و علی غیاثی ندوشن نیز مدیرکل امور استان های وزارت فرهنگ شده است. البته وزیر ارشاد گفته تا آخر مهرماه معاونتهای وزارت ارشاد تغییر می کند.


رضا
Singapore
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۴
سلام سردبیر محترم فرارو
در خصوص خبر "کدام وزارتخانه بیشترین و کمترین تغییر را داشته اند"
من کارمند دانشگاه کرمانم و از تغییرات وزیر بهداشت با خبرم این تغییراتی را که شما در خبر آورده اید دو ایراد بزرگ دارد
1- این تغییرات که گفته اید یک دهم تغییرات اتفاق افتاده هم نیست و تغییرات بسیار زیادی انجام شده
2- تغییرات گفته شده در خبر عمدتا مربوط به سطوح سوم مدیریتی هست و هیچ نامی از تغییرات معاونین وزیر به میان نیامده
موفق باشید
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین