bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۳۵۷

نامه 20دانشجويان ستاره دار به رئيس مجلس

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۲۵ مهر ۱۳۸۸


بيش از 20 تن از دانشجويان ستاره دار امسال در دانشگاه هاي سراسري و آزاد با نگارش نامه يي به علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، از وي خواستند که از تبعيض آموزشي جلوگيري کند. 

دانشجويان ستاره دار همچنين با ذکر استنادات قانوني، حق تحصيل را حق اوليه و انساني خود برشمرده اند که در اصول متعدد قانون اساسي جمهوري اسلامي نيز به آن اشاره شده است. دانشجويان ستاره دار در اين نامه خواستار رفع مشکل و ادامه تحصيل همه دانشجويان ستاره دار و آزادي سه دانشجوي محروم از تحصيل زنداني به نام هاي مجيد دري، سيدضياء نبوي و پيمان عارف شده اند. 

در اين نامه که رونوشت آن براي روساي کميسيون هاي آموزش و اصل 90 ارسال شده، آمده است؛ «همان طور که اطلاع داريد امسال نيز علي رغم وعده مسوولان دولتي، جمع زيادي از فعالان دانشجويي که حائز رتبه هاي ممتاز در کنکور کارشناسي ارشد دانشگاه هاي سراسري و آزاد شده اند از ادامه تحصيل و ثبت نام در دانشگاه هاي پذيرفته شده محروم شده اند. دانشجويان ستاره دار دانشجوياني هستند که علي رغم کسب نمره و رتبه علمي قابل قبول از حق تحصيل در مقاطع تحصيلي عالي به دلايل سياسي و عقيدتي محروم شده اند. 

اين روند که از سال 85 آغاز شده است تاکنون به اشکال مختلف اجرا شده است. در سال 85 فعالان دانشجويي پس از اعلام قبولي در دانشگاه مورد نظر، پس از مراجعه براي ثبت نام با ستاره هايي در فرم ثبت نام مواجه شدند، و دانشجوياني که با سه ستاره مواجه شده بودند هرگز نتوانستند ادامه تحصيل دهند. در سال هاي 86 و 87 فعالان دانشجويي که حائز رتبه هاي قابل قبول و ممتاز شده بودند اساساً از دريافت کارنامه علمي در مرحله اول نتايج کنکور محروم شدند و حتي نتوانستند انتخاب رشته کنند.
 
اما در سال 88 دانشجويان ستاره دار دانشگاه سراسري موفق به دريافت کارنامه و انتخاب رشته شدند ولي پس از مراجعه براي مشاهده نتايج نهايي با گزينه «مردود علمي» مواجه شدند و کارنامه نهايي نيز براي اين دانشجويان صادر نشد و سايت سازمان سنجش اعلام کرد که اين دانشجويان اساساً انتخاب رشته نکرده اند.
 
همچنين دانشجويان ستاره دار دانشگاه آزاد در سال 88 نه تنها از دريافت کارنامه اوليه محروم مانده اند، بلکه با گذشت بيش از يک ماه از اعتراض کتبي اين داوطلبان، وضعيت اين دانشجويان نيز همچنان بلاتکليف است.»

اين نامه که روز يکشنبه گذشته تحويل مجلس شد، در ادامه به ايرادهاي حقوقي ستاره دار کردن دانشجويان پرداخته است؛ «نيک مي دانيد که محروم کردن دانشجويان از حق ادامه تحصيل نقض واضح اصول مختلف قانون اساسي نظير؛ بندهاي 3 ، 9 ، 14، اصل سوم و اصول 19 ، 20 ، 22 ،30 ، 36، 37 و به ويژه اصل 23 اين قانون است که صراحتاً مي گويد؛ تفتيش عقايد ممنوع است و هيچ کس را نمي توان به صرف داشتن عقيده يي مورد تعرض و مواخذه قرار داد.»
 
ستاره دار کردن دانشجويان در شرايطي صورت مي گيرد که علاوه بر مفاد بند 3 اصل سوم و اصل سي ام قانون اساسي که دولت را به تسهيل و تعميم آموزش عالي و همچنين گسترش وسايل تحصيلات عالي رايگان براي عموم ملت موظف کرده است، از طرفي تبصره يک ماده 62 مکرر قانون مجازات اسلامي در تعريف حقوق اجتماعي مقرر مي دارد؛ «حقوق اجتماعي عبارت است از حقوقي که قانونگذار براي اتباع کشور جمهوري اسلامي ايران و ساير افراد مقيم در قلمرو حاکميت آن منظور کرده و سلب آن به موجب قانون يا حکم دادگاه صالح مي باشد.»
 
بنابراين هرگونه محروميت از حقوق اجتماعي مستلزم تصريح قانون و يا حکم دادگاه صالح است. گرچه بنا بر تاکيد اصل نهم قانون اساسي حتي با وضع قوانين و مقررات هم نمي توان آزادي هاي مشروع را که حق اوليه تحصيل يکي از مصاديق بارز آن است از مردم سلب کرد.
 
همچنين لازم است اشاره شود که محروميت از تحصيل در مقاطع عالي در هيچ يک از آيين نامه هاي انضباطي دانشجويان مندرج نشده است و ستاره دار کردن دانشجويان (محروميت از تحصيل در مقطع کارشناسي ارشد) طبق همين آيين نامه هاي انضباطي فعلي نيز کاملاً غيرقانوني مي باشد. در ادامه آمده است؛ «برخي از دانشجويان ستاره دار سال 88، تنها به جرم انتقاد از دولت و يا فعاليت در تشکل هاي شناسنامه دار دانشجويي در دوران تحصيل در مقطع کارشناسي با احکام تعليق از تحصيل مواجه و حتي اگر به زعم مسوولان دانشگاه ها دچار خلافي شده اند با محکوميت هاي بسيار سنگين چندين ترم تعليق از تحصيل که آنها نيز مخالف نص صريح قانون اساسي مي باشند، جريمه شده اند. 

همچنين بسياري از دانشجويان ستاره دار حتي پرونده انضباطي نيز در دانشگاه محل تحصيل نداشته اند و تنها به جرم اظهار نظر و انتقاد و يا فعاليت هاي فرهنگي از حق اوليه ادامه تحصيل در مقطع کارشناسي ارشد محروم شده اند.» 

در پايان نامه خطاب به لاريجاني تصريح شده است؛ «در يک ماه و نيم گذشته از اعلام نتايج کنکور کارشناسي ارشد و ستاره دار کردن فعالان دانشجويي، مسوولان يا به تکذيب و يا به شانه خالي کردن از مسووليت پرداخته اند و مدام دانشجويان محروم از تحصيل را بين نهاد هاي مربوط و غيرمربوط پاس کاري کرده اند، اما تاکنون و پس از پيگيري هاي متعدد به هيچ نتيجه يي نرسيده ايم. 

حتي قول و دستور آقايان زاهدي، دانشجو، پورعباس و عباسپور مبني بر حل مشکل دانشجويان ستاره دار که يا در ديدار حضوري و يا در مصاحبه با خبرگزاري هاي رسمي و پس از پيگيري هاي متعدد ما داده شد نيز تاکنون منجر به ثبت نام دانشجويان محروم از تحصيل در دانشگاه هاي پذيرفته شده نشده است. 

لذا در راستاي وظايف نمايندگي و رياست مجلس و با توجه به وظايف نظارتي مجلس شوراي اسلامي و قسم نمايندگان محترم و جنابعالي براي دفاع از حقوق ملت و قانون اساسي کشور، از جنابعالي به عنوان رئيس مجلس تقاضا داريم پس از پيگيري مدارک پيوست به اين نامه و اصل قضيه از مراجع مربوطه و تذکر و توبيخ وزارت علوم، سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اسلامي، امکان ادامه تحصيل اينجانبان و همه دانشجويان ستاره دار و محروم از حق تحصيل در سال هاي اخير را به هر نحو که صلاح مي دانيد، مقدور فرماييد.»

bato-adv
bato-adv
bato-adv