bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۵۲۸۰
آنگ سان سوچی با مسلمانان استان راخین دیدار کرد

تور جنجالی بانوی خاکستری

سوچی که روز پنج‌شنبه با یک هلیکوپتر نظامی راهی سیتوه مرکز استان راخین شد در میان تدابیر شدید امنیتی در مرکز راخین با گروهی از رهبران مسلمانان دیدار کرد و از مردم این منطقه خواست با یکدیگر نزاع نکنند

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۳ - ۱۳ آبان ۱۳۹۶
آنگ‌سان سوچی، رهبر دولت میانمار (برمه)، برای نخستین‌بار از زمان آغاز درگیری و آوارگی چند صد هزار تن از مسلمانان ساکن استان راخین به این منطقه سفر کرد.
 
به گزارش دنیای اقتصاد، روز پنج‌شنبه، ۱۱ آبان (۲ نوامبر)، سخنگوی دولت برمه با اعلام سفر خانم سوچی به شمال راخین گفت که «مشاور دولت وارد شهر سیتوه شده و پس از آن به شهرهای موانگدو و بوتدونگ هم سفر خواهد کرد. این سفر یک روز به طول خواهد انجامید.»
 
اگرچه حزب اتحاد برای دموکراسی به رهبری آنگ‌سان سوچی در انتخابات سال ۲۰۱۵ اکثریت قابل‌توجه آرا را به‌دست آورد، اما به واسطه موانع قانونی، وی اجازه تصدی ر‌یاست جمهوری را ندارد اما در سمت «مشاور دولت» قدرت اصلی در دولت این کشور محسوب می‌شود. سخنگوی دولت میانمار مشخص نکرد که آیا آنگ‌سان سوچی از روستاهایی هم که در آنها خانه‌ها، مزارع و محل‌های کسب‌وکار مسلمانان روهینگیا به آتش کشیده شده است، دیدن خواهد کرد یا نه.
 
به گزارش رویترز، سوچی که روز پنج‌شنبه با یک هلیکوپتر نظامی راهی سیتوه مرکز استان راخین شد در میان تدابیر شدید امنیتی در مرکز راخین با گروهی از رهبران مسلمانان دیدار کرد و از مردم این منطقه خواست با یکدیگر نزاع نکنند.
 
کریس لوا از گروه پروژه نظارتی آراکان گفت: «سوچی فقط سه چیز گفت؛ در صلح زندگی کنند، دولت برای کمک به آنها در آنجاست و مردم نباید با یکدیگر نزاع کنند.» روز ۲۵ اوت سال‌جاری، ارتش میانمار گفت که در واکنش به حمله شبه‌نظامیان جدایی‌طلب به پاسگاه‌های پلیس در شمال راخین، عملیاتی را در این استان آغاز کرده‌ است.
 
با آغاز این عملیات، ده‌ها هزار تن از اقلیت مسلمانان روهینگیا که در این ایالت سکونت دارند از خانه‌های خود آواره شدند و به سوی مرز با بنگلادش گریختند. شمار آوارگان روهینگیا حدود ۶۰۰هزار تن برآورد شده است. یک گزارش کارشناسی سازمان ملل، ارتش برمه و نیروهای متحد آن را متهم کرده که با برنامه‌ریزی قبلی و در عملیاتی سازمان‌یافته به اخراج مسلمانان روهینگیا مبادرت کرده‌اند و به بهانه حمله شورشیان راخین، این اقدامات را شدت بخشیده‌اند.
 
به گزارش بی‌بی‌سی، با شدت گرفتن خشونت علیه مسلمانان و انتشار گزارش‌هایی از نحوه برخورد ارتش، نیروهای وابسته به آن و تندروهای بودایی منطقه با مسلمانان به‌خصوص در رسانه‌های خبری غرب، سکوت‌ آنگ‌سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل و رهبر سال‌ها مبارزه علیه حکومت نظامیان در برمه، با انتقاد گسترده مواجه شد. نخستین اظهارنظر سوچی شامل وعده برخورد قضایی با افرادی که مرتکب نقض حقوق بشر شده‌اند نیز باعث کاهش این انتقادات نشد.
 
به نوشته رویترز، «زاو هتای»، سخنگوی دولت میانمار، گفت: «آنگ‌سان سوچی از مرز بحران زده منطقه مائونگداو بازدید کرد؛ جایی که بیش از ۶۰۰هزار تن از آوارگان روهینگیا از ۲۵ اوت سال‌جاری میلادی به بنگلادش سفر کرده‌اند.» آنگ سان سوچی از زمان پیروزی‌اش در انتخابات سال ۲۰۱۵ میلادی از استان راخین بازدید نکرده بود. اکثر ساکنان مائونگداو مسلمان هستند. سوچی را در این دیدار ۲۰ تن از مقامات دولتی، نظامی و افسران پلیس همراهی می‌کردند.
 
در مقابل، مدافعان آنگ‌سان سوچی گفته‌اند که با وجود برگزاری انتخابات آزاد و بازگشت دولت غیرنظامی به میانمار، هنوز هم نظامیان قدرت اصلی در این کشور محسوب می‌شوند و سوچی قادر نیست بدون برانگیختن واکنش منفی آنان و به مخاطره انداختن روند بازگشت دموکراسی، صراحتا اقدامات ارتش را محکوم کند. همچنین وی در مقام رهبر دولت غیرنظامی، نفوذ و قدرت چندانی برای جلوگیری از اقدامات نظامیان ندارد. علاوه بر این، بودایی‌ها به‌خصوص بودائیان تندرو در استان راخین و سراسر برمه، با ادامه حضور مسلمانان در کشورشان مخالفند و اقدامات ارتش در اخراج این عده از نگاه اکثریت مذموم نیست.
 
در سال ١٩٨٢، دولت نظامی برمه با تصویب قانون جدید تابعیت، مسلمانان روهینگیا را غیربرمه‌ای اعلام و شهروندی آنان را سلب کرد. به گفته نظامیان، مسلمانان روهینگیا یکی از اقوام متعلق به این کشور نیستند بلکه مهاجران بنگالی هستند که به‌طور غیرقانونی در برمه ساکن شده‌اند و باید به کشور اصلی خود بازگردند. در مقابل، مسلمانان روهینگیا تاکید دارند که نسل‌ها در این منطقه سکونت داشته‌اند و برمه‌ای هستند. مسلمانان روهینگیا در میانمار که سازمان ملل آنان را بزرگترین جمعیت بدون ملیت در جهان دانسته، از دسترسی به بسیاری از خدمات اجتماعی در این کشور محروم هستند.
 
آنگ‌سان سوچی ریاست کمیته بازسازی مناطق آسیب‌دیده راخین و فراهم کردن زمینه بازگشت آوارگان از بنگلادش را برعهده دارد. سخنگوی این کمیته دولت بنگلادش را به عدم همکاری برای تسریع در بازگشت پناهجویان از آن کشور متهم کرد. وی گفت که دولت بنگلادش هنوز فهرست آوارگانی را که پس از حوادث ۲۵ اوت به آن کشور پناهنده شده‌اند، در اختیار دولت میانمار قرار نداده است.
bato-adv
bato-adv
bato-adv