سخنگوي ارتش درباره آخرين وضعيت ناوشكن دماوند گفت: با توجه به عمق كم آب در محل سانحه كه حدود ٤ الي ٥ متر است امكان غرقشدن اين ناوشكن وجود ندارد.
به گزارش ايسنا، امير تقيخاني افزود: صرفا بدنه ناوشكن آسيب جدي ديده است. هيچ محدوديتي براي احياي مجدد ناوشكن دماوند وجود ندارد. ٢٠ دي بود که روابط عمومي منطقه چهارم دريايي نيروي دريايي ارتش اعلام کرد اين ناوشکن براثر تغييرات ناگهاني جوي و توفان شديد در درياي خزر با موجشکني در بندرانزلي برخورد کرد.
هادي حقشناس، معاون دريايي سازمان بنادر و دريانوردي، در گفتوگو با «تسنيم» دليل برخورد ناوشکن دماوند به موجشکن شرقي بندر انزلي را مشکل فني اعلام کرده بود. بعد از وقوع اين حادثه، چهار نفر از نيروهاي ناوگان شمال نيروي دريايي ارتش با يک فروند شناور براي امدادرساني اعزام شدند که به علت توفانيبودن دريا دچار سانحه شدند و دو نفر از سرنشينان آن به داخل آب دريا افتادند و دو نفر ديگر به علت برخورد با موج شکن، آسيب ديدند و در بيمارستان بستري شدند. يک هفته بعد از اين حادثه، پيکر ناوسروان، «بيژن زارع»، از تکاروان نيروي دريايي که در جريان امدادرساني به شهادت رسيده بود، پيدا شد.
جمعه گذشته نيز پيکر ناوبان دوم، «امير باصره»، بعد از ۱۶ روز از حادثه پيدا شد. به گزارش ايسنا، ٢٥ دي نیز اميرشاهين تقيخاني، سخنگوي ارتش، درباره حادثه ناوشکن دماوند، گفت: «پس از حضور تيمهاي تخصصي و ارزيابيهاي دقيقتر، مشخص شد ميزان خسارت و آسيب واردشده جدي بوده و ناوشکن دماوند نياز به تعمير و بازسازي اساسي دارد». اما اين ناوشکن روز گذشته غرق شد.
به گزارش «مهر»، ناوچه دماوند دومين کشتي جنگي کلاس موج بود که در اسفند ۹۳ به ناوگان شمال نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران پيوست. اين کشتي جنگي که مقامات ايران آن را ناوشکن ميناميدند (ردهبندي ايراني)، دومين ناوچه از کلاس موج است که بر مبناي ناوچههاي ساخت انگليس کلاس سام (الوند) در بخش صنايع دريايي شهيد تمجيدي سازمان صنايع دريايي ايران توليد ميشود و از مشخصات و تجهيزات و تسليحات مشابه با همتاي بندرعباسي خود، ناوچه جماران، بهره ميبرد. ناوچه دماوند ۲۷ اسفند ۱۳۹۱ در مراسمي با حضور محمود احمدينژاد در بندر انزلي تحت عنوان جماران۲۲ به آب انداخته شده بود.
دماوند در تيرماه ۱۳۹۳ وارد مرحله تست و آزمايش شد و پس از پشتسرگذاشتن تستهاي SAT، HAT و دريانورديهاي آزمايشي سرانجام در ۱۸ اسفند ۱۳۹۳، به ناوگان شمال و منطقه چهارم نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران پيوست و به بزرگترين کشتي جنگي ايران در اين منطقه دريايي تبديل شد.