bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۵۹۵۸۶

روح زدایی از تهران پس از پیروزی انقلاب

رئیس کارگروه شهر ایرانی-اسلامی دهمین جشنواره بین المللی نوآوری و پژوهش گفت: «یکی از مهم‌ترین راهکارهای ارائه شده برای بهبود وضعیت، تغییر قوانین شهرسازی از منظر فقهی و تبدیل معماری ایرانی-اسلامی به صورت قانونی مدون و لازم الاجرا برای معماران است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۴ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷

فرارو- یک استاد دانشگاه در رشته شهرسازی گفته است که پس از پیروزی انقلاب، فعالیت های ساخت و ساز در پایتخت ایران، در جهت بی روح کردن این ابر شهر بوده است.

رئیس کارگروه شهر ایرانی-اسلامی دهمین جشنواره بین المللی نوآوری و پژوهش گفت: «یکی از مهم‌ترین راهکارهای ارائه شده برای بهبود وضعیت، تغییر قوانین شهرسازی از منظر فقهی و تبدیل معماری ایرانی-اسلامی به صورت قانونی مدون و لازم الاجرا برای معماران است.

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، صالح شکوهی بیدهندی، رئیس کارگروه شهر ایرانی-اسلامی در دهمین جشنواره بین المللی نوآوری و پژوهش که امروز و فردا در حال برگزاری است، افزوده است:  معماری و شهرسازی دو محور اصلی در این جشنواره مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته که از جمله آن می‌توان به معماری و باز آفرینی شهری و شهر ایرانی- اسلامی اشاره کرد‌.دلیل تفکیک این دو حوزه از یکدیگر، تاکید مفصل و مشخص بر شهرسازی ایرانی- اسلامی است که باید به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های شهرسازی قلمداد شده و به آن اهمیت بیشتری داده شود.»

وی درباره ویژگی‌های شهر ایرانی اسلامی اینگونه اظهار کرد:«شهرها باید معیار مشخصی را در ظاهر دنبال کنند که این معیارها برخاسته از رفتار و روبط اجتماعی ساکنان هر شهر و منطقه و ارتباط آن با محیط است. اگر معماران المان‌های شهرسازی ایرانی را به خوبی بشناسند و آن را در طراحی شهرها، مساجد، کوچه‌ها، خانه‌ها و..... رعایت کنند، روح بیشتری در شهر دمیده شده و مردم خاطرات زیباتری در یک منطقه خواهند داشت.»

معماری ایرانی-اسلامی، منعکس‌کننده روح هویت ملی و اجتماعی است

استاد دانشگاه علم و صنعتدر ادامه پیرامون نمادهای شهرسازی و تاثیر آن بر سبک زندگی و روابط اجتماعی ساکنان خاطرنشان کرد:«هدف اصلی طرح شهر ایرانی- اسلامی، سوق دادن شهرسازی به سمتی است که هویت ملی و منطقه‌ای شهر، در بناها و معماری آن ها منعکس شود. یکی از مهم‌ترین راهکارهای ارائه شده برای بهبود این وضعیت، تغییر قوانین شهرسازی از منظر فقهی و تبدیل معماری ایرانی-اسلامی به صورت قانونی مدون و لازم الاجرا برای معماران است و همچنین کاهش میزان تردد خودروها در مناطق پر تراکم انسانی است.»

این استاد دانشگاه بازگشت به نشانه‌ها و شیوه‌های شهرسازی تاریخی را یکی از راه‌های اصلی روح بخشی به بناها دانست و افزود:«‌ما می‌خواهیم شهرسازی را به سمت‌و‌سویی ببریم که اگر کسی وارد شهر شود بتواند تفاوت آن را با سایر شهرهای دنیا را تشخیص داده و در ذهن ثبت کند که استفاده از شهر نگاره‌ها، نقاشی دیواری، نمادها، شکل ستون ها و.... از جمله این شاخصه‌ها است.»

تکیه بر سنت‌های اسلامی و هویت ملی از جمله شاخصه‌های معماری اسلامی است

رئیس کارگروه شهر ایرانی-اسلامی در ادامه با تکیه بر اهمیت توجه به هویت ایرانی و اسلامی در شهرسازی، گفت:«‌شهرسازان باید به تعاملات سنت‌های اسلامی، فرهنگ ایرانی و شاخص‌های جمعیتی را در بناها و نحوه قرار گرفتن آن‌ها در کنار یکدیگر، توجه کرده و آن را به صورتی قانونی اجرا پذیر در طرح‌هایشان رعایت کنند.»

شکوهی با انتقاد از شیوه شهرسازی فعلی افزود: «‌شیوه شهرسازی تهران پس از انقلاب اسلامی به سوی تخریب روح از بناها و ساختمان‌ها پیش رفته و قوانین شهرسازی به سوی سوددهی بیشتر سوق پیدا کرده و شهرسازان به جای عادت دادن چشم مردم به زیبایی، به فکر جذب سود و سرمایه هستند که این آسیب باید به طور جدی و توسط کارشناسان بررسی شود. در حال حاضر شهرسازی به گونه‌ای است که انسان‌ها را از یکدیگر دور کرده و نمادهای اصلی معماری اسلامی و ایرانی از بناها حذف شده که این مساله موجب تفاوت جدی بصری در بافت مرکزی شهر تهران و سایر بخش های آن شده است.»

ناشناس
United States of America
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
وقتی در شهرداری رشوه دادن و رشوه گرفتن مرسومه روح معنویت در تهران و ساخت و سازش دمیده نمیشه....
ناشناس
Germany
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
معماری ایرانی روح هویت ملی ماست نه معماری اسلامی ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۴
مثلا مثل مسجد امام اصفهان؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
دقیقا وقتی معماری خانه هایی که در دهه 40 و 50 ساخته شده را با خانه هایی که بعد از انقلاب ساخته شده مقایسه می کنیم، پی به بی روح بودن این خانه ها می بریم. به شخصه حاضرم در خانه های با معماری دهه 40 و 50 زندگی کنم تا در آپارتمان های به ظاهر لوکس و بی روحی که بعد از انقلاب ساخته شده.
ناشناس
Germany
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
روح را به کالبد بی جان جامعه بازگردانند خود به خود شهرها نیز باروح و دل انگیز می شوند.
ناشناس
Ukraine
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۳
بهتر بود میگفتید ایرانی زدایی
انتشار یافته: ۶
bato-adv
bato-adv
bato-adv