bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۷۰۴۳۳
جست‌وجوی زیرخاکی در مازندران همچنان قربانی می‌گیرد

مرگ جویندگان گنج ٢٠ متر زیر جنگل افرا

بر اساس اعلام یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی استان مازندران، تعداد دستگیری حفاران غیرمجاز در چهار ماهه سال جاری به ١٣٣ نفر رسیده که دو برابر مدت مشابه سال گذشته است. همچنین در این مدت ماموران این یگان با گشت‌زنی در تپه‌ها و بنا‌های تاریخی استان ٢٧ باند حفاران غیرمجاز را شناسایی و دستگیر کردند که تعداد آن‌ها هم به دو برابر مدت مشابه سال گذشته رسیده است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۳۲ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
مرگ جویندگان گنج ٢٠ متر زیر جنگل افراطمع گنج باز هم در مازندران قربانی گرفت. این‌بار جویندگان زیرخاکی در یکی از روستا‌های قائمشهر دچار حادثه شدند و بر اساس آخرین اخبار هر سه نفر از آن‌ها کشته شدند.
 
به گزارش شهروند، علت این حادثه حفاری تا عمق ٢٠ متری زمین بوده که رطوبت و ناپایداری خاک باعث ریزش تونل دست‌ساز شده است. هنوز هویت هیچ‌کدام از جانباختگان این حادثه اعلام نشده، اما بر اساس شنیده‌ها هر سه کشته‌شده این حادثه بین ٢٥ تا ٢٧ سال داشتند و از ساکنان استان مازندران بوده‌اند که به امید یافتن گنج راهی جنگل‌های «افراتخت» در حوالی روستای «ارطه» شده بودند.
 
این در حالی است که اردیبهشت ماه سال جاری هم یک نفر در حوالی سوادکوه در جست‌وجوی گنج جانش را از دست داد. هر ساله تعداد زیادی حفار غیرمجاز در استان مازندران دچار حادثه می‌شوند. بر اساس اعلام مسئولان فقط در چهار ماه ابتدای سال جاری ١٣٣ نفر به جرم حفاری غیر مجاز شناسایی و دستگیر شده‌اند. با وجود این هنوز استان مازندران بهشت آمال جویندگان گنج است.

نخستین ساعات بامداد روز جمعه خبر ریزش تونل دست‌ساز و محبوس‌شدن چند نفر به مسئولان روستای «ارطه» از توابع شهرستان قائمشهر اعلام شد. مسئولان محلی بلافاصله با حضور در محل حادثه از آتش‌نشانی و اورژانس تقاضای کمک کردند.
 
عمق چاه حفر شده و شدت ریزش به حدی است که عملا امیدی به زنده ماندن محبوس‌شدگان وجود نداشت. با وجود این نیرو‌های آتش‌نشانی به دستور شهرداری منطقه ارطه راهی محل شدند. شواهد نشان می‌داد که گروهی برای یافتن گنج وارد این منطقه و در حین حفاری زمین گرفتار ریزش دیواره چاه شده‌اند.
 
نیرو‌های امدادی پس از استقرار و ایمن‌سازی محل اقدام به خارج‌کردن محبوس‌شدگان کردند که در همان دقایق اولیه اجساد سه نفر از زیر آوار خارج شد. با وجود این، اما احتمال اینکه افراد دیگری هم در این حادثه آسیب دیده باشند، وجود دارد و نیرو‌های امدادی در تلاش‌اند تا محبوس‌شدگان احتمالی دیگر این حادثه را هم نجات دهند.
 
با این حال حبیب‌الله قاسمی، شهردار ارطه درباره جزییات این حادثه و آمار مصدومان این حادثه گفت: «این حادثه در نخستین ساعات صبح جمعه در منطقه سخت‌گذر «افراتخت» و هنگامی رخ داد که قربانیان در حال حفاری غیر مجاز در عمق حدود ٢٠ متری بودند.»
 
به گفته قاسمی این افراد در عمق حدود ١٥ کیلومتری جنگل‌های افراتخت ارطه برای یافتن گنج در حال حفاری بودند که دیواره تونل ریزش می‌کند: «نیرو‌های امدادی بلافاصله پس از اطلاع از وقوع حادثه در محل حاضر شدند و پس از ٤ ساعت تلاش موفق شدند که اجساد سه نفر را از تونل خارج کنند؛ اما هر سه نفر به علت خفگی ناشی از ریزش خاک جانشان را از دست داده بودند.»

هویت جانباختگان این حادثه و جزییات این عملیات هم نکات جالب و قابل تأملی دارد. در همین رابطه یکی از فرماندهان نیرو‌های امدادی حاضر در این حادثه که نخواست نامش فاش شود، گفت: «حدود ساعت ٩ صبح وقوع این حادثه به ما اطلاع داده شد. روستای ارطه چسبیده به قائمشهر است و فاصله زیادی ندارد. این افراد به عمق ٧ متر از سطح زمین به پایین رفته بودند و به طول ٢٠ متر هم حفاری داشتند. درواقع آن‌ها تونلی به طول ٢٠ متر را کنده بودند؛ اما رطوبت و سستی خاک باعث ریزش دیواره تونل شده بود. عملیات از ساعت ٩ صبح تا ٣ بعدازظهر ادامه داشت، آتش‌نشانی، هلال‌احمر و اورژانس به عنوان نیرو‌های امدادی در این عملیات حضور داشتند، نیروی انتظامی و بخشداری و شهرداری منطقه هم از نزدیک شاهد روند عملیات بودند، درنهایت هم پس از ٦ ساعت هر سه جسد از تونل خارج شد.»
 
او همچنین درباره هویت جانباختگان این حادثه هم گفت: «هر سه قربانی این حادثه جوان و از اهالی همین روستا بودند. این افراد به ترتیب ٢٥، ٢٦ و ٢٧ سال داشتند که متاسفانه سودای گنج جان آن‌ها را گرفت.»

کشته‌شدگان گنج در مازندران
اما این برای نخستین‌بار نیست که جویندگان گنج در استان مازندران جانشان را از دست می‌دهند. اردیبهشت‌ماه سال جاری هم تیم پنج نفره‌ای برای یافتن گنج راهی ارتفاعات جنگلی شاهکوه سوادکوه شده بودند که دو نفر از آن‌ها هم در حین حفاری غیر مجاز شبانه مشابه همین حادثه دچار ریزش خاک شده بودند. در آن حادثه یک نفر جانش را از دست داد، اما نفر دوم با تلاش نیرو‌های امدادی از خطر مرگ نجات پیدا کرد.
 
اردیبهشت‌ماه سال ٩٥ هم سه جوان دیگر در منطقه الیمستان آمل جانشان را از دست دادند. منطقه الیمستان و ارتفاعات دو هراز متری امامزاده‌عبدالله از گذشته مورد توجه جویندگان گنج بوده است. قربانیان آن حادثه هم با حفر چاه عمیق قصد ورود به زیر یکی از قله‌های این منطقه را داشتند که به دلیل گازگرفتگی هر سه نفر در دم جان باختند. بعد‌ها مشخص شد که یکی از قربانیان این حادثه که به گفته مقامات قضائی و انتظامی سرکرده سابقه‌دار باند چهارنفره گنج‌یابی بوده که چندین‌بار به همین اتهام بازداشت شده و به زندان افتاده بود. البته نفر چهارم این باند هیچ وقت دستگیر نشد تا جزییات این حفاری و گروه گنج‌یاب هم فعلا سر به مهر باقی بماند.

دوبرابر شدن حفاران غیرمجاز برای یافتن گنج
مرگ، قتل به دست افراد گروه، شناسایی و دستگیرشدن از سوی پلیس سرنوشت بیشتر افرادی است که به سودای ثروت و گنج راهی کوه، بیابان و جنگل می‌شوند. استان مازندران هم با توجه به ویژگی‌های فرهنگی، تاریخی و البته طبیعت جنگلی و کوهستانی‌اش همواره مورد توجه جویندگان گنج بوده است. به طوری که هر ساله آمار عجیب و غریبی در خصوص حفاری‌های غیرمجاز در این استان منتشر می‌شود. حفاری‌هایی که بنا براعلام مسئولان میراث فرهنگی این استان در چند سال اخیر رشد چشمگیری هم داشته است.
 
بر اساس اعلام یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی استان مازندران، تعداد دستگیری حفاران غیرمجاز در چهار ماهه سال جاری به ١٣٣ نفر رسیده که دو برابر مدت مشابه سال گذشته است. همچنین در این مدت ماموران این یگان با گشت‌زنی در تپه‌ها و بنا‌های تاریخی استان ٢٧ باند حفاران غیرمجاز را شناسایی و دستگیر کردند که تعداد آن‌ها هم به دو برابر مدت مشابه سال گذشته رسیده است.
bato-adv
bato-adv
bato-adv