bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۷۲۹۹۱

واعظی بازنشست می‌شود؟

حواشی مصوبه منع به کار گیری بازنشستگان این بار سراغ رئیس دفتر رئیس جمهور رفت.

تاریخ انتشار: ۱۹:۲۹ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۷
فرارو- حواشی مصوبه منع به کار گیری بازنشستگان این بار سراغ رئیس دفتر رئیس جمهور رفت.

بعد از تصویب اصلاحات قانون به کارگیری بازنشستگان در مجلس و آنکه شورای نگهبان کلیات آن را تایید کرد، بحث‌هایی پیرامون ابقا یا خروج برخی مسئولان مطرح شد. بعضی شهرداران از جمله محمدعلی افشانی که دوران مسئولیتش به شش ماه نرسیده، برخی استانداران و همچنین رئیس سازمان صدا و سیما کسانی بودند جای سوال بودند. درباره استانداران، اما قانون استثنایی قائل نشد و استانداران بازنشسته بعد از آنکه این قانون لازم الاجرا شود باید از سمت خود خداحافظی کنند. نزدیکان شهردار نیز معتقد به اصل همترازی شهردار تهران با اعضای کابینه بودند. برخی اصولگرایان نیز می‌گویند، چون عبدالعلی علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما منصوب رهبری است از قانون مستثنی می‌شود.

مصوبه مجلس استثنائاتی را در نظر گرفته است که از جمله آن‌ها می‌توان به بند‌های الف، ب. و ج. ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال ۸۶ اشاره کرد. این سمت‌ها عبارتند از: رؤسای سه قوه ب) معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضاء شورای نگهبان ج) وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس جمهور

همچنین به کارگیری بازنشستگان نیرو‌های مسلح با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا صرفاً در دستگاه متبوع خود مجاز است. به‌کارگیری بازنشستگان در وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیرو‌های شاغل رسمی این وزارتخانه در هر رده مدیریتی صرفاً در وزارتخانه مذکور مجاز است. دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری، جانبازان بالای ۵۰ درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از شمول این قانون مستثنی هستند.

حالا این حواشی به محمود واعظی رئیس دفتر ۶۶ ساله رئیس جمهور رسیده است. البته عده‌ای معتقد به همترازی رئیس دفتر رئیس جمهور با اعضای کابینه هستند. اما یک حقوقدان چنین نظری ندارد. مصطفی ترک همدانی در گفتگو با فرارو می‌گوید: در قانون جدید همه بازنشستگان از فعالیت دوباره منع می‌شوند. البته قانون جدید مستثنی‌هایی هم دارد که مشخص و بارز هستند. در اینجا دو نکته اهمیت دارد. یکی اینکه درباره تعیین شهرداران بعضی مخالفین بازنشستگان ادعا می‌کردند که نحوه تعیین شهردار توسط شورای شهر صورت می‌گیرد و ارتباطی به این قانون ندارد. اما پاسخ به منتقدین این است که قانون اخیر، قانون قدیم را ابطال می‌کند و باید از این قانون تبعیت کرد.

او ادامه می‌دهد: این قانون شامل حال رئیس دفتر رئیس جمهور هم می‌شود. افراد مستثنی شده روشن هستند و مسئولیت آقای واعظی جزء استثنا‌ها نیست. کسانی هم که از مقام معظم رهبری حکم گرفته اند و منصوب رهبری بوده اند حکم قدیم دارند. اگر بناست که از این قانون مستثنی شوند و توسط رهبری به کار گرفته شوند باید احکام جدید از رهبری دریافت کنند. مطابق احکام قدیم مطابق قانون جدید نمی‌توانند فعالیت خود را ادامه دهند، مگر آنکه مقام معظم رهبری احکام جدیدی برای این افراد صادر کنند. مثلا رئیس صدا و سیما شامل این قانون می‌شود.

این حقوقدان در ارتباط با بحث همترازی با وزرا نیز می‌گوید: ممکن است در قانون خدمات کشوری بعضی از رتبه‌ها همسان سازی شده باشد، اما این بحث به یکسان سازی حقوق یا همترازی افراد مربوط می‌شود و ارتباطی به قانون جدید ندارد. قانون جدید به صراحت می‌گوید که چه افرادی می‌توانند در سن بازنشستگی به فعالیت خود ادامه دهند.

با همه این‌ها ایرنا مطلبی که منتشر کرده و از قول یک منبع نزدیک به ریاست جمهوری بازنشستگی محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری را رد می‌کند. خبرگزاری دولت می‌نویسد: اساسا رئیس دفتر رئیس جمهوری بازنشسته نشده است و به همین دلیل قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان که اخیر به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده شامل ایشان نمی‌شود.
پر بحث ترین
bato-adv
bato-adv