فرارو- رییس جمهور با انتقاد از تاخیر صادرکنندگان دولتی و خصولتی در پرداخت ارزی که باید در اختیار سامانه نیما قرار دهند، این امر را خیانت خواند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری صبح شنبه در مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره شهید رجایی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفده شهریور اظهار کرد: ایثار و ایستادگی مردم تهران در هفده شهریور در حافظه تاریخی مردم ثبت شده است. اگر آن روزها ایستادگی، مقاومت، ایثار و فداکاری مردم نبود، تحقق هدف بلندمدت ایران برای دستیابی به استقلال و آزادی و جمهوریت و اسلامیت امکانپذیر نمیشد.
- برای دستیابی به اهداف بلند در زندگی باید بهای آن پرداخت شود، هیچ ملتی نمیتواند از گردنههای صعب، سخت و دشوار بگذرد و به اهداف بلند خود دست یابد مگر آنکه بهای آن را پرداخت کنند؛ این را تاریخ و زندگی انبیاء به ما میگوید و پیروزی ملتهای بزرگ در تاریخ نیز همواره این چنین بوده است.
- در روزهای دفاع مقدس نیز سختیهای بسیاری پشت سر گذاشتیم. بعد از خرداد ۶۱ و پیروزی بزرگ رزمندگان ما در آزادی خرمشهر، تا مدتها در عملیاتها دچار مشکل شدیم تا اینکه در زمستان ۶۲ عملیات موفق و مهم خیبر را انجام دادیم که به فتح جزایر مجنون منتهی شد. بعد از این عملیات نیز مجددا دچار این مشکلات شدیم. کار تا جایی پیش رفت که امام خمینی برای جبران عملیاتهایی که با شکست مواجه شده بودند و برای دلداری به رزمندگان میگفتند که نگویید عملیاتی شکست خورده؛ بلکه بگویید با عدم الفتح مواجه شدهاند.
- نمیشود زمانی که یک ماه یا یک سال سختی و مشکلات پیش روی ما قرار گرفته، از اهداف خود عقبنشینی کنیم و امیدمان متزلزل شود، همان ماجراهایی که در اواخر سال ۶۰ با آن مواجه بودیم در نهایت منتهی به طراحی یک عملیات بسیار موفق و پیروز به نام والفجر هشت و فتح فاو شد.
- زندگی فراز و نشیبهای بسیاری دارد و در انقلاب نیز این فراز و نشیبها وجود داشته، در سال ۴۱ نهضت اسلامی به پیروزی بزرگ دست یافت اما در سال ۴۲ کشتار مدرسه فیضیه رخ داد. این فراز و نشیبها در نهضت اسلامی وجود داشت تا اینکه در بهمن ۵۷ انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
- شهیدان رجایی و باهنر بهترین الگوها برای امروز ما هستند. این دو شهید به ویژه شهید رجایی روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتند؛ در سال ۵۹ روزهایی بود که هر روز که ما به مجلس میرفتیم، عزیزی را از دست میدادیم و بر روی هر صندلی که مینشستیم، بعد از چند روز مشاهده میکردیم که روی صندلی کناری یک قاب عکس و یک دسته گل جای او را گرفته است اما مگر در این روزها ملت ما تردید و عقبنشینی کردهاند؟
- در روزها ایستادیم و با مقاومت و روحیه از سختیها عبور کردیم، مگر ملت ما ملتی است که با فشار یک گروه حاکم جدید در کاخ سفید که نه تنها که خود نمیدانند چه میگویند و چه میکنند بلکه مردم آنها نیز نمیدانند این حاکمان چه میگویند؛ گروهی که نشود با جمهوری اسلامی بلکه با دوستان قدیمی و سنتی خود و همچنین با کسانی که با آنها روابط اقتصادی دارند نیز روبرو شدهاند، از پای بایستد و امید خود را از دست دهد.
- حکام آمریکا از یک طرف ملت ایران را تحت فشار قرار میدهند و از طرف دیگر هر روز از طرق مختلف پیغام میدهند بیایید مذاکره کنید؛ دو هفته نمیگذرد که یک پیغام جدید میآید.
- آیا قسم حضرت عباس را قبول کنیم یا دم خروسی که بیرون زده، ما پیغام و نرمش آنها را در پیام ببینیم یا عمل ددمنشانهشان را؟ به آنها میگویم که اگر راست میگویید و دوستدار ملت ایران هستید، چرا میخواهید در زندگی مردم ما فشار آورید؟ شما فکر میکنید که اگر چند ماه به مردم ما فشار آورید، آنها به خیابان میآیند و دستهایشان را بالا میگیرند و میگویند: «ما تسلیم آمریکا و کاخ سفید شدیم"؟ این خطا و اشتباه شماست.
- از طرف دیگر امروز جنگ، جنگ اقتصادی، روانی و تبلیغاتی است و دولت نیز در صف مقدم این جنگ ایستاده است؛ در این شرایط از همه احزاب، گروهها، جناحها، قوا و ارکان نظام میخواهم توجه داشته باشند که امروز نه روز گله و رقابت و نه خدایی نکرده روز انتقام است بلکه امروز ما در میدان مبارزه هستیم؛ حال ممکن است همان طور که در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم در جایی میان ارتش و سپاه اختلاف نظر وجود داشته باشد اما در آن زمان وقتی در ستاد تصویب میکردیم ولو اینکه سپاه مامور انجام کاری میشد، ارتش کنارهگیری نمیکرد، بلکه تمام امکانات خود را پشتیبانی میکرد. وقتی که جنگ آغاز شد، همه در کنار هم هستیم.
- بعد از حضورم در مجلس و پاسخگویی به سوالات نمایندگان، یکی از دوستان خوبم نامهای برای من نوشت و در آن به من گفت که ای کاش فلان مطلب را در پاسخ به سوالات میگفتی اما من در پاسخ به او تنها در چند پاراگراف نوشتم که همه حرفهایت درست است اما این حرفها برای شرایط صلح است؛ اگر دشمن به میدان نیامده بود و آمریکا نیز شمشیرش را از غلاف خارج نکرده بود، من جور دیگری سخن میگفتم اما امروز روز جنگ با دشمن است.
- گرچه ممکن است با عدهای اختلاف سلیقه داشته باشیم و روزی هم در انتخابات با هم رقابت کرده باشیم اما آن روزها دیگر تمام شد و امروز همه با هم هستیم؛ امروز مجلس و دولت با هم هستند و قوه قضاییه نیز در کنار این دو قوه حضور دارند. همچنین ارکان دیگر نظام نیز در کنار دولت هستند.
- همگان باید بیانات روز پنجشنبه مقام معظم رهبری را یک بار دیگر مرور کنند. ایشان جمله خیلی مهمی گفتند و فرمودند که در روز سخت، کسی حق ندارد پشت دولت را خالی کند.
- مردانگی، مروت، اخلاق، اصول انقلاب و منافع ملی همه اقتضا میکند که امروز در کنار یکدیگر باشیم و همدیگر را یاری کنیم چراکه دولت نمیتواند از یک طرف با آمریکا مبارزه کند و از طرفی دیگر حواسش به راست و چپ باشد؛ دولت که نمیتواند در سه جبهه بجنگد. امروز روبروی دولت، آمریکا و رژیم صهیونیستی ایستاده است و راست و چپ به عنوان دو جناح باید حامی دولت در این میدان جنگ باشند وگرنه اگر من بخواهم به راست یا چپ جواب دهم، ما به جایی نمیرسیم.
- من میفهمم که سال دیگر انتخابات است و من به نوعی این کاره هستم و سالها در انتخابات شرکت کردم و میدانم شرایط انتخابات به چه معناست اما امروز همه چیز را باید کنار بگذاریم چراکه امروز روز آزمایش بزرگ ملی ماست. جناحی فکر نکند که اگر امروز علیه دولت حرفی گفت محبوب میشود بلکه بداند او در حال خطا و اشتباه است. بداند که با وارد کردن فشار به دولت نه تنها محبوب مردم نمیشود بلکه مغضوب آنها نیز خواهد شد. مردم به آنها پشت خواهند کرد. آنها به آدم غیور احترام میگذارند همانطور که در زمان جنگ اینگونه عمل کردند.
- همه جناحها باید به میدان مبارزه در برابر دشمن بیایند. امروز ما دشمنی جز آمریکا و رژیم صهیونیستی و از نابشان نداریم؛ نه راست دشمن ماست و نه چپ و ما نباید با هیچ کدام مقابله کنیم بلکه همه باید باهم باشیم.
- بار سنگینی بر دوش دولتیان و کارمندان دولت است، امروز حدود دو میلیون و 300 هزار نفر در دولت به مردم خدمت میکنند و من میدانم که این کارمندان دولت امروز در چه فشار معیشتی و اقتصادی قرار دارند چراکه حقوق آنها ثابت است اما مخارج آنها و همچنین افزایش قیمتها ثابت نیست.
- ما میدانیم مردم در سختی هستند و امروز زمان جنگ است. به همین دلیل است که امروز باید آستینها را بالا بزنیم و با تمام قدرت به خدمت کشور و مردم بسیج شویم. امروز مردم باید احساس کنند حالا که فشار است اگر در سال 97 به ادارهای مراجعه میکنند کارشان در مقایسه با سال 96 زودتر انجام شود و در ادارات دولتی احترامشان بیشتر است.
- باید میان استانها رقابتهایی برگزار شود تا زمان خدمترسانی به مردم کوتاهتر و دقیق تر شود. کارمندان ادارات نباید به دلیل خدمتی که به مردم خود ارائه میدهند، بر سر آنها منت بگذارند.
- دولت الکترونیک شفافیت ایجاد میکند. امروز در بازار ارز التهابات مشاهده میشود؛ بله گرچه قبول است که بخشی از آن به دلیل فشار آمریکا و خارجی است اما به عنوان رئیس دولت اعلام میکنم که بخشی از این التهابات داخلی است یعنی صادرکنندگان ما حتی صادر کنندگان دولتی و خصولتی ارزی را که باید امروز در اختیار سامانه نیما قرار دهند، 48 ساعت بعد در اختیار این سامانه میگذارند؛ این کار خیانت به کشور است و من نیز در این زمینه به یکی از مسئولان مربوطه روز گذشته دستور دادم اگر فردی این کار را کرد اقدام نخست او را عزل و در گام بعدی او را به دادگاه معرفی کند.
- سالانه حدود 40 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم، امروز که حدود 6 ماه از سال میگذرد، باید 20 میلیارد دلار به بانک مرکزی و سامانه نیما میآمده اما امروز نمیگویم که چقدر از این میزان آمده است؛ آیا این را هم میخواهیم بر گردن آمریکا و رژیم صهیونیستی بیندازیم؟ درست است که آنها خیلی جنایتکار هستند و ضربات بسیاری بر ما وارد کردند اما ما چه کار کردهایم؟
- از سازمان امور اداری و استخدامی میخواهم که از امروز یک معیار برای تمام وزارتخانهها و شرکتها برای زمان تحویل دادن ارز صادراتی تعیین کند و براساس آن مجموعهای که یک دقیقه زودتر ارز صادراتی خود را به سامانه نیما تحویل داده تشویق شود و از سوی دیگر مجموعهای که ارز خود را با تاخیر به سامانه نیما داده است مورد تبیه قرار بگیرد.
- زنان و جوانان باید در پشت میزهای مدیریتی قرار بگیرند، باید فیتیله مردم سالاری را در اذهان خود پایین بکشیم و بدانیم که زنان همانند مردان در هممه امور فهم دارند و حتی در برخی از امور نیز بهتر از مردها میفهمند. همچنین در کنار زنان، جوانان را نیز باید به میدان بیاوریم و باید تا پایان دولت کاری کنیم که سن مدیریت در کشور به طور متوسط هشت سال کاهش یابد.
- اینکه 30 درصد از مدیریت کشور در اختیار زنان قرار بگیرد اقدامی صحیح است و ما باید عدالت را مراعات کنیم چراکه در پیشگاه خدا میان زن و مرد و روستایی و شهری تفاوتی وجود ندارد.
- براساس گزارشی که امروز معاون امور زنان و خانواده به من داد، تعداد مدیران پایه و میانی که در سال گذشته در استانداریها، فرمانداریها و بخشداریها منصوب شدند، 174 نفر بوده است. همچنین در حال حاضر 28 معاون وزیر و همتراز در 15 دستگاه اجرایی و 17 مدیر عالی طی یکسال گذشته در مجموعه دولت منصوب شدهاند. همچنین 180 مدیر میانی و 429 مدیر پایه و در مجموع 636 زن در دولت منصوب شدهاند.
- به آنهایی که به دنبال تحقق قول و وعده دولت برای برداشتن گامی در زمینه حضور زنان در بدنه مدیریت کشور هستند، این آمار را نشان میدهم اگرچه نمیگویم که این اقدامات ایدهآل است اما معتقدم گامی قابل قبول در این زمینه برداشتهایم.
با هزار اميد و ارزو شبانه روز تلاش كرديم. حتى در مترو هم ايستاده يا نشسته كتاب ميخوانم. عشق من خواندن و فهميدن و اموختن و يا دادن و توليد علم و تفكر است. اكنون كه در سن ٤٠ تازه به يك درك قابل قبول علمى در مقياسهاى بين المللى رسيده ام، و وقت شكوفا شدن من است، رنج ميكشم از اينكه به خاطر اينده فرزندانم مجبورم به مهاجرت فكر كنم. حقيقتا رنج ميكشم. كاش مسوولان جمهورى اسلامى اين نوشته را ميديدند و متوجه ميشدند كه از دست دادن هر دانشمند معتبر با صدها ميليون دلار قابل جبران نيست.
شما لطفا بجای صحبت و چند پارگراف نوشتن، کار کنید و به توصیه کارشناسان اقتصادی عمل نمایید؛ همین!