رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با مهم خواندن فراخوان رهبر معظم انقلاب برای تکمیل الگوی پیشرفت ایران در ۵۰ سال آینده، آن را شروع استقرار یک تمدن اسلامی در کشور دانست.
دکتر محمد مخبر که در آیین شکرگزاری بهرهبرداری از 637 طرح قرارگاه جهادی خدمترسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مناطق محروم سخن میگفت، افزود: این تمدن اسلامی که مبانی آن با برخی از تمدنهای امروزی تفاوت دارد، سروری و آقایی نظام جمهوری اسلامی را در دنیا رقم میزند و مقدمهی ظهور حضرت ولی عصر(عج) خواهد بود.
وی نمایندگان گروههای جهادی حاضر در این مراسم را به همراهی با فراخوان رهبر معظم انقلاب برای تکمیل الگوی پیشرفت ایران ترغیب کرد و گفت: امروز کشور در یک جنگ تمامعیار اقتصادی قرار دارد و شما مانند رزمندگان دوران دفاع مقدس باید در این عرصه حضور داشته باشید. اگر بتوانیم مردم را به صحنه بیاوریم، حتماً اهداف رهبر انقلاب محقق خواهد شد. ایشان هم به دنبال همین مهم هستند.
رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) خطاب به گروههای قرارگاه جهادی خدمترسانی این ستاد تصریح کرد: اگر همتی عالی را بهکار گیرید و جمع خود را تکثیر کنید و کل کشور را پوشش دهید، بهطور قطع بهلحاظ مالی به مشکل برنخواهید خورد. حجم کار شما قابل قیاس با سایر دستگاهها نیست و از آنجا که در دل مردم هستید دغدغهها را بهتر میشناسید. این دغدغهها باید اولویتبندی شود.
دکتر مخبر ادامه داد: از آنجا که قیمت تمامشدهی پروژههای اشتغالزایی و زیربنایی توسط گروههای جهادی بسیار پایینتر از نرخ روز است، به مدیران بنیاد برکت سفارش کردهام که تا حد امکان مسئولیت و اجرای پروژهها را به این گروهها بسپارند.
وی عمده تمرکز فعالیتهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) را بر اشتغالآفرینی عنوان کرد و اظهار داشت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در سال حدود 30 هزار میلیارد ریال در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته هزینه میکند که 70 درصد این اعتبار به ایجاد فرصتهای شغلی و اشتغالآفرینی اختصاص دارد.
رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با ابزار خرسندی از اینکه عمده فعالیتهای گروههای قرارگاه جهادی خدمترسانی این ستاد نیز بر بحث کارآفرینی اختصاص دارد، عنوان کرد: با رفع مشکل بیکاری، بسیاری از معضلات کشور نیز برطرف میشود.
دکتر مخبر حضور جوانان نخبه را سرمایهای برای کشور دانست و تصریح کرد: نمیتوانیم هم انقلابی بمانیم و هم اسلامی و در عین حال توقع داشته باشیم که دشمنان جلوی توسعه و پیشرفتمان را نگیرند.
وی در پایان از اعزام 100 نفر از جهادگران به عتبات عالیات و افزایش دو برابری سقف کمک به گروههای قرارگاه جهادی خدمترسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تا مبلغ یک میلیارد ریال خبر داد.
اجرای 637 طرح توسط 400 گروه جهادی
در ابتدای این مراسم، مسئول قرارگاه جهادی خدمترسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با تأکید بر نگاه خالصانه و بیمنت ستاد به گروههای جهادی گفت: 637 طرح قرارگاه توسط 400 گروه جهادی در 31 استان با تمرکز بر 11 استان محروم و کمتر توسعهیافتهی کشور اجرا شده است.
دکتر محمد ودود حیدری ارایهی 45 هزار نفر ساعت خدمت در حوزههای بهداشت، درمان و خدمات اجتماعی به حاشیهنشینان و ساکنان مناطق محروم، خدمات متنوع به پنج هزار کودک محروم، اجرای 50 پروژهی عمرانی و زیربنایی از جمله راه روستایی، ساخت مسجد و...، بهرهبرداری از 80 پروژهی آبرسانی در روستاها و احداث و بازسازی مسکن روستایی، بهویژه بیش از 400 خانهی ایتام را از جمله فعالیتهای قرارگاه جهادی خدمترسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برشمرد.
تمرکز بیشتر بر توسعهی مناطق روستایی
مدیرعامل بنیاد اجتماعی برکت احسان نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه این بنیاد با تدبیر و طراحی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) شکل گرفته است، توضیح داد: به دلیل توجه ویژهی ستاد به خدمترسانی در حوزههای اجتماعی و شکلگیری سرمایهی انسانی برای نظام، بنیاد برکت احسان با هدف محرومیتزدایی شکل گرفت.
دکتر امیرحسین مدنی همکاران و همراهان بنیاد برکت احسان را به چهار گروه تقسیم و تشریح کرد: سازمانهای خیریهی فعال در حوزهی خدمات اجتماعی، تشکلهای مردمنهاد، رهبران اجتماعی و گروههای جهادی به ما یاری میرسانند که نقش گروههای جهادی در این میان، برجستهتر و شاخصتر است.
وی اهدای 2 هزار دست جهیزیه به زوجهای کمبضاعت، راهاندازی کمپین پویش مشق احسان و ارسال 150 هزار بستهی لوازمالتحریر به دانشآموزان مناطق محروم و ایجاد کاروانهای سلامت احسان را از جمله فعالیتهایی ذکر کرد که با کمک نیروهای قرارگاه جهادی خدمترسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به مرحلهی اجرا رسیده است و افزود: در آستانهی فرارسیدن اربعین حسینی 140 نفر از نیروهای جهادی در سه کاروان سلامت احسان در شهرهای نجف و کربلا و موکب 828 مستقر هستند و به ارایهی خدمات بهداشتی و درمانی به زایرین میپردازند.
دکتر مدنی اظهار امیدواری کرد که با مشارکت گروههای جهادی و تمرکز بیشتر بر توسعهی مناطق روستایی، در آیندهای نزدیک شاهد اتفاقات خوبی در این مناطق باشیم.
در این مراسم، تنی چند از نمایندگان گروههای جهادی نیز با اشاره به فعالیتهای شاخص خود در مناطق مختلف به بیان نظرات و طرح دیدگاههایشان پرداختند.