bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۲۰۹۸

آتش بیار معرکه استیضاح ظریف و لاریجانی چه کسانی هستند؟

«مساله استیضاح رئیس مجلس یک بحث کاملا سیاسی است. آن‌ها از یک سو تضعیف لاریجانی را در دستور دارند و از سوی دیگر می‌خواهد دولت و مجلس را سر گرم مساله‌ای کنند که مساله مردم نیست. روشن است که به این شکل کارآمدی دستگاه‌ها زیر سوال می‌رود».

تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۰۹ آذر ۱۳۹۷

نامه نیوزنوشت: حلقه پایداری در مجلس دو پروژه بسیار بزرگ و مهم را به صورت همزمان کلید زده است. استیضاح وزیر امور خارجه و استیضاح رئیس مجلس. نمایندگان مجلس و سیاسیون هیچ یک از این دو استیضاح را جدی نمی‌گیرند و از اظهارات طراحان استیضاح نیز روشن است که امیدی به ثمربخش بودن این اقدام خود ندارند. با این حال به جنجال آفرینی ادامه می‌دهند و دنبال بهره‌برداری سیاسی هستند.

هنوز استیضاح ظریف را به نتیجه رسانده هوس استیضاح لاریجانی را کرده اند. تندرو‌های مجلس این روز‌های سنگ‌های بزرگی برداشته اند که به هدف زدن آن بعید به نظر می‌رسد. برخی از سیاسیون این دو استیضاح را سیاسی می‌دانند و معتقد هستند که شاید این کار‌های برایشان آب نداشته باشد، اما نان که دارد. ظریف از وزارت و لاریجانی از جایگاه رئیس مجلس؛ پایین کشیدنی نیست، اما پایداری چی‌های بهارستان همه تلاش خود را برای گل آلود کردن آب می‌کنند. سوال، اما اینجا است که به دنبال گرفتن کدام ماهی بزرگ هستند؟ این همه تلاش برای درگیر کردن دولت و مجلس به مسائل حاشیه‌ای یا ایجاد تشویش در افکار عمومی برایشان چه سودی دارد؟

علی تاجرنیا نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی معتقد است که آن‌ها به دنبال اثرگذاری بر انتخابات آتی هستند.

وی گفت: «بدون شک آن‌هایی که در مجلس دنبال تغییر ساختار مدیریت مجلس هستند تعداد اندکی دارند و فکر نمی‌کنم که غالب نمایندگان با آن‌ها همراهی کنند.»

وی افزود: «استراتژی تندرو‌ها با محوریت جبهه پایداری این است که فضای سیاسی کشور را متشنج کنند و ساختار‌ها را بیش از پیش ناکارآمد جلوه دهند.»

به گفته تاجرنیا این رویکرد موجب نا امیدی طرفداران عقلانیت اعم از اصلاح طلب و اعتدالگرا خواهد شد و به جریان تندرو فرصت می‌دهد که در انتخابات پیش رو از این فضا بهره برداری کند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه با اشاره به اینکه علی رغم همه حرف و حدیث‌ها و اختلاف نظرها، مجموعه مدیریت علی لاریجانی طی این سال‌ها در مجلس بد نبوده است، گفت: «مساله استیضاح رئیس مجلس یک بحث کاملا سیاسی است. آن‌ها از یک سو تضعیف لاریجانی را در دستور دارند و از سوی دیگر می‌خواهد دولت و مجلس را سر گرم مساله‌ای کنند که مساله مردم نیست. روشن است که به این شکل کارآمدی دستگاه‌ها زیر سوال می‌رود».

تایید این تحلیل را می‌توان از لابه لای حرف‌های حسینعلی حاجی دلیگانی طراح استیضاح ظریف و لاریجانی گرفت. او در گفت و گویی با روزنامه ایران گفته است: «ما مکلفیم به وظیفه نه نتیجه.»

این جمله حاجی دلیگانی روشن می‌کند که طراحان استیضاح نیز خود از نتیجه کار آگاهند. با این حال بر طبل استیضاح می‌کوبند، زیرا نتیجه مورد نظر آن‌ها اساسا عزل وزیر یا رئیس مجلس نیست. نتیجه دلخواه این طیف بلوا به پا کردن و بهره برداری سیاسی از آن است.

بدون شک اخلال در روند تصویب FATF نیز از جمله اهداف حاشیه‌ای تندرو‌های مجلس است. آن‌ها می‌دانند که فرصت چهار ماهه روز ۲۷ بهمن به پایان می‌رسد و کارگروه متشکل از نمایندگان ۷ نهاد مختلف در کشور همه تلاش خود را برای رسیدن به یک اجماع عمومی به کارگرفته است. مخالفان، اما قصد کوتاه آمدن ندارند و با کلید زدن همزمان طرح استیضاح وزیر خارجه و لاریجانی قصد دارند به نحوی در مسیر این کارگروه و تصویب FATF مانع تراشی کنند. این استیضاح‌ها هرچه قدر هم که جدی نباشد و جدی گرفته نشود می‌تواند تمرکز گروه‌های درگیر با لوایح چهارگانه را بهم زند و بازی را به نفع مخالفان پیش ببرد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv